2009: Året då det hände!

Nu när året lider mot sitt slut så måste man ju skriva en liten krönika/sammanfattning av vad som har hänt 2009. För mig har det nog varit det mest intensiva, roligaste och mest revolutionerande året i mitt liv, har träffat så många nya vänner, förlorat andra, rest mycket, tränat och jobbat mer än aldrig förr. För sjukt mycket har hänt om man tänkter tillbaka...

I början av året startade jag min sista termin i Gymnasiet med en serveringskurs kombinerad med hotell och alkoholhantering i sex veckor. Det var riktigt roligt!

Jag har varit värd på Aerobicpasset på Friskis hela våren.

Har även spelat fotboll i ett korpenlag (gjorde faktiskt ett mål på en match, även om det inte var ett speciellt snyggt sådant), något som jag alltid velat göra.

Då någon gång träffade jag även min kära vän Felicia och genom en slump blev vi goda vänner, med henne har jag spenderat mkt tid 2009. Ett av våra galna upptåg var att flytta in hos då nästan okända Patrik.. 

Blev även kompis med Frida L som senare flyttade in i min lägenhet, av den tjejen har jag lärt mig sjukt mycket (bit ihop och svälj) och vi reste även till Kreta tillsammans.

Jag tog studenten med allt vad det innebar, Bal, mösspåtagning, studentskiva med mera. Då blev jag även fri att göra vad jag ville. Trotts det spenderades en hel sommar och lite till på ICA...

Jag fyllde 20 åår, fick börja gå på systemet. 

Jag har kämpat med körkortet. Skrivit upp två gånger, kört upp tre för att till sist klara det efter många lektioner och onödigt mycket pengar, men blev också därmed en komplett människa.

Annica är en annan mycket god vän som jag lärt känna under det här året, vi sprang en mil tillsammans i stockholm i slutet av sommaren.

Åkte även till stockholm för SPA behandlingar av världsklass på det anrika Sturebadet med min kära Lillasyster, det blev det sista vi fick göra tillsammans innan vi skildes åt (förhoppningsvis ses vi i Februari)....

Jag slutade att jobba på ICA efter mer än tre år och tusentals oräkneliga timmar. Äntligen kunde jag lämna min namnbricka och den sex år långa kärriären i gotlands matbuktiker. Något jag länge drömt om att göra, detta såg jag verkligen som "the end of an era" kanske var jag till och med där för länge...

Flyttade även ut ur min kära lägenhet på Irisdalsgatan. Jag vet inte när jag kommer att ha ett fast hem igen.

Jag åkte tillbaka till USA för att möta det förflutna. Mississippi och människorna där var sig lika och det blev även en spontan resa till Hawaii som gjorde att jag fick flyga runt HELA USA och halva världen (det blev sammanlagt tio flighter), kan nog se mig som en erfaren flygare efter det.

Klippte även av mitt långa hår :(

En snabb mellanlandning hemma blev det innan jag fortsatte mot Lloret de Mar i Spanien på RESELEDARSKOLA...

I Lloret fick jag tillsammans med 180 andra skandinavier gå igenom en mkt tuff reseledarutbildning med allt vad det innebar. Man fick lära sig MYCKET som kommer att vara användbart i framtiden och jag tog därmed steget in i en ny branch som reseledare eller Dream Provider som det heter på Nazar, exakt vad det kommer att innebära få jag veta kommande år då nästa stora äventyr tar fart.

Har avslutat året med at tkomma hem till gotland/Sverige igen och firat jul med nära och kära, i morgon är det NYÅR vilket ska bli kul. 

Såklart måste jag också utse årets bästa och sämsta....

BÄSTA: Felicia, jag hoppas att du vet hur mycket du betyder <3

SÄMSTA: Alla pengar som jag tvingades lägga på körkortet innan det var avklarat.  



Nyår i fängelse

Äntligen har vi kirrat nyårsplanerna och vi ska alla va med på festen i gamla fängelset. Vet inte ritkigt vad man ska förvänta sig av det men hoppas att det blir kul, det borde det bli!

Vaknade redan klockan tre i morse och kunde inte somna om. När de sen blivit morgon så åkte jag med pappa in till stan för att ha en sista fika med Emma innan hon (senare idag) ger sig ut på sin jorden-runt resa. Kommer sakna henne men rätt som det är så sitter vi där och fikar igen, ellerhur? ;)

Sen träffade jag sötaste Annika och vi sprang runt lite på stan, käkade pankakor på ringduvan och planerade lite ^^

Nu ska jag lägga mig på min sköna spikmatta ett tag... over and out!

Annandagen

Eftersom min Juldagskväll spenderades på en gungig färja fick jag ta igen det igår genom att fira annandag jul. Började med förfest hos kim för att sedan gå förbi lillebror en sväng, senare dans och mingel på munken och till sist lite käk på Donken, kom i säng halv fem. Var en riktigt rolig kväll faktiskt, mycket trevligt folk!

Har vart lite trött idag som man kan förstå, sov ut i stan och sen åkte jag till Hejde för att träffa Maria för första gången sen i September :) så hängde där hela eftermiddagen/kvällen. Supertrevligt!

Nu ska jag bara lägga mig på min spikmatta och vila, sen sova.. i morgon blir det en sista fika med Emma :*( och lite mellandagsshopping mede Annika! 

Så va de Jul igen...

Firades i Gävle det här året med kusinerna, riktigt trevligt faktiskt. Jag fick en spikmatta som jag önskat mig, kommer att använda den flitigt kan jag lova! Fick även lite andra fina saker...
Hade tänk gå ut och festa på Juldagen som alla andra men båten gungade som tusan och blev dessutom 40 min sen så va inte ritkigt i den stämningen när vi kom fram. Så sparade de inträdespengarna och sattsar på en trevlig kväll ute idag istället! Så får hoppas på det.

Sen är det väl dags att styra upp nyår också, någon som vet något?

Ännu mera spring på stan

Gick på stan idag med finaste Sandra, ritkigt trevligt! Har vart på stan ganska mkt på sista tiden men känns aldrig som att jag hittar allt jag behöver, en del hittade jag idag iaf och det blev två toppar från HM, hårband samt mössa och vantar^^

Hittade även jättefiiina skor på Eurosko, lite väl dyra kanske men helt, helt underbart fina, är så sugen på att köpa dem men jag få fundera lite tills på onsdag vilket förmodligen blir min sisa chans att springa på stan innan jul och då måste jag även hitta något att ha på mig på juldagen/annandagen...

Igår blev det även lite pulkaåkning i lasarett-backen med bästa Patrik och Felicia! Va riktigt skoj, men blev lite för kallt mot slutet, måste göras om :)

Hur slutade filmen?

Igår gick jag med mamma och pappa för att se filmen Avatar på borgen, ska ju ha vart den dyraste filmen någonsin att göra så lite spännan de. Och den va bra, absolut, jättehäftiga animationer och så, allt va ritkgit snyggt. Men tyvärr så hackade den en del på slutet, plötsligt blev allt helt svart när det inte skulle det, men efter någon miniut kom den igång igen. Lite längre fram blir allt helt svart igen men då kommer den inte igång igen! En gubbe kommer in och säger att om vi vill kan vi vänta i tio minuter medan de försöker fixa felet med projektorn. Vi väntar. Sen kommer han tillbaka och säger att det inte är någon idé, det går inte att fixa. Närhä..
Vi får altså gå därifrån utan att få se hur den slutade, vi fick varsin fribiljett som kompensation.

Någon som har sett filmen, vet hur den slutar, och vill berätta det för mig så att jag inte behöver se heeela (nästan tre timmar lång) en gång till?

insnöad

Igår fick jag hjälpa mamma att skotta snö hela dagen, vi hade egentligen tänkt åka till stan men det gick inte i det vädret som var. Sen skulle jag gå en promenad, hade snö upp till midjan bitvis, men det blev ju bra motion iaf!!

Nu snöar det iaf inte längre så idag ska jag pallra mig till stan, tar en buss i eftermiddag för ikväll blir de lite mys med Felicia och Johanna :)

Annars är jag typ sjukt trött idag... sova några timmar till kanske?

becreative.com

Jag måste bli bättre på att sysselsätta mig sånna här dagar för jag gillar inte att tiden bara passerar utan att man gör något av den. Jag är själv ute på landet eftersom både mamma och pappa är iväg på jobb ända tills i morgon.
Det jag har gjort idag är att va på promenad med hundarna, en promenad med varje hund. Gjort ett tappert försök att träna lite genom situps och rygglyft, Facebookat lite och surfat runt lite allmänt främst letat efter ett sätt att tjäna pengar på och det verkar faktiskt finnas ett flertal alternativ, frågan är hur realistiska dom är. Kollat i en kokbok efter ett recept att laga ikväll.. och ja, inte så himlamycket mer.
Som tur är kommer Emma ut hit och äter middag med mig ikväll men det är ett antal timmar kvar tills dess. 

Jag kommer nog att ha ganska mycket tid över i vår på det här sättet så jag måste strta något projekt av något slag... någon som har ett tips?


Jag och Felicia

Den här helgen har jag och felicia gjort mycket tillsammans. I lördags hämtade vi mat från Tandori och hade lite middag, sen drack vi lite vin och gick till munken för att dansa hela natten. Igår gick vi på stan en liten sväng och sen gick vi hela vägen bort till Växhuset Linds för att se Luciatåget som kom dit. Sen gick vi tillbaka. Vi åkte till Södervärnshallen och såg Visby Ladies spela en match som de förlorade. Efter det gick vi hem och åt lite soppa till middag. På kvällen såg vi filmen Pay it Forward som är min absoluta favoritfilm, den är så... vacker!

Idag har vi sprungit på stan hela dagen, jag köpte stövlar, hon köpte jacka och lite annat.

Nu ska jag snart åka hem till landet igen. Skickae dessutom mail till Nazar idag och sa att jag tackar ja till jobbet, vi träffade även Lotta på stan och jag sa att jag skulle kunna tänka mig att hoppa in lite på ICA innan jag börjar på Nazar, tidigast i Mars. Nu sitter jag och undrar varför jag sa det, det vill jag ju absolut inte.

What now?

Nu är jag tillbaka på ön. En dag har spenderats på Gotland altså och då har jag sovit ganska länge, mailat med Nazar för att få svar på några frågor. Hängt lite med mamma och pappa, berättat om allt som varit.. packat upp och tvättat kläder, samt lite annat småpyssel. Känns som att dagen gått fort och att jag inte hunnit göra så mycket.

Jag måste skaffa mig lite projekt under den kommande våren för att använda tiden på de bästa sättet om jag nu inte får börja jobba försen i mars-april. Behöver ju faktiskt få in lite pengar... någon som har några förslag?  

I sverige igen

Nu är jag altså tillbaka i Sverige efter en otrolligt intensiv månad i Spanien där man har fått prova på både det ena och det andra. Den största överaskningen för mig kom på slutet. I bussen mot flygplatsen så fick vi kuvär med svar från de jobbintervjuer vi varit på. Jag va på intervju med Nazar som många andra också hade sökt till. Men själva intervjun gick inte så bra enligt mig och jag va säker på att jag inte skulle få jobb där.

MEN till min stora förvåning så står det i kuväret att de bekräftar en plats åt mig i deras kommande säsång! Det va det ingen annan på vår buss som erbjöds jobb direkt, några kallades på en andra intervu men de flesta fick nej. Kan fortfarande inte ritkgit förstå det. Känns som att jag måste tacka ja nu eftersom jag fick chansen men deras säsång börjar inte försen i Mars så det är ett tag kvar och vad skulle jag göra tills dess? Danmark kursen bir av mellan 24 Januari och 5 Februari så den ska jag ju åka på, men sen? bara va hemma och vänta.. 

Nja jag får se, måste ta mig en ordentlig funderare i några dagar, ska ha lämnat svar innan 18e september. 

I kväll åker jag hem till Gotland, ska bli skönt att tvätta alla kläder, äta nyttig mat (matvanorna i spanien var helt sjukt dåliga), försöka komma i form igen och träffa alla där hemma. 
Sen så komer jag såklart att sakna Service och Co skolan och allt man fick uppleva där, alla människor man träffade, men just nu behöver jag bara tid att fundera över allt... 

I morgon gäller det

Sitter här och pluggar för fullt. Eller ja, det är i alla fall det jag ska göra. Det är fan inte lätt altså! Läste precis upp allt som jag hade skrivit på min tio minuters utflykt. Det blev bara fem. Hur ska jag få ihop alllt?! Dessutom ska jag memorera allt till i morgon med. Har en annan muntlig presentation på tre minuter men den kan jag iaf. Sen har jag ett skriftligt prov på heeela kursen och på morgonen innan allt detta ska jag på arbetsintervju med Nazar... Vet inte hur jag ska klara det här, det blir plugg heela natten.

Ska man försöka vara det man vill vara eller inse att man inte är det? 


Inte långt kvar

Det börjar dra ihop sig mot slutet här i Lloret the mar, bara några få dagar kvar. På ett sätt ska de bli ritkigt skönt att komma hem, att få sova ut.

I tisdags till exempel så blev vi väckta klockan tre på natten av att någon knackad på dörren. Jag släpade mig upp för att öppna och där stod skolchefen. Jag måste ha sett ut som ett frågetecken, ett trött sådant.
Han säger åt oss att klä på oss varmt ta med namnskylt och penna och sen gå nr till Huvudlokalen. Vi lyssnade såklart på odern och gick ner dit något förvirrade och nyvakna. Alla kom dit, både danska och svenskar satt där och undrade vad fan som hände, en del va fulla eftersom de kom rakt från Texas, innan instruktörerna kom och gav oss ett uppdrag. Det handlade om att Gran cararia blivit överbokat och det fanns inga plattsr kvar men fler gäster va påväg och vi var tvungna att flyga dem till en annan dstination. Vi fick uppgift att boka alla bussar de behövde, göra en miniguide och en infoperm med allt vad de innebär. Deadline för alltihopa var klockan nio på morgonen så vi hade inget annat val än att sätta igång.. det blev intensivt arbete i flera timmar. Sen fick vi såklart sova ut lite på dagen. Nästa lektion börjad vid halv fyra.

man får aldrig riktigt sova på riktigt. Det är något jag saknar litgrann.

RSS 2.0