Året 2013

Då har också detta året passerat, det har gått i rekordfart måste jag säga. Mycket har hänt.

 

När året startade höll jag fortfarande på med min multijobbing. Jag hade tre- fyra jobb samtidigt som mitt huvudsakliga jobb på Phonero gick bättre än någonsin. Jag fick många presentkort och blev på kick offen utnämnd av både kundesentret och ledelsen för mina insatser.
Andra gången på rad blev jag utsedd till Premium Club vilket senare gav en tur till Grand hotell i Stockholm med Phonero.

 

Eftersom det gik så bra och hade gjort det över en tid så bestämde jag mig för att avveckla alla de andra jobben jag hade, jag slutade på restaurangen, jag slutade på mötebookingen och gav upp nätverksverksamheten till fördel för ett mer normalt och hälsosamt liv.
Jag hade haft ett jobbmarathon över lång tid som var ganska extremt. I min blogg i Februari skrev jag "jag börjar inse att en person inte är gjord för 3 jobb", så efter det valde jag att fokusera på ett...

 

Nästa stora händelse var att Sanna och jag ÄNTLIGEN kom till handling med våra flyttplaner eftersom vårt tidigare hyreskontrakt gick ut. Vi hittade tidernas bästa lägenhet som vi numera stortrivs i - detta har varit ett stort projekt i år eftersom vi har brukat väldigt mycket tid på inredning och flyttprocessen i sig.

 

I samma veva som vi flyttade till Nydalen började jag även att träna på SATS som jag har gjort en hel del från och till under resten av året - jag hittade tillbaka till Yogan som jag faktiskt saknat mycket sedan den tiden jag gick på Elixia (mellan det gick jag på Actic när vi bodde på Calmeyersgate). Det har även blivit mycket springning periodvis, speciellt mycket på våren och sommaren.

 

Det blev påskfirande hos storasystern nede i sydsverige och då fick jag även möjligheten att hälsa på Annika och Linda där nere så även påsken var utomordentligt trevlig på många sätt.

 

På vårkanten hände även något som skulle komma till att förändra allt. En kunde som jag hade beökt genom jobbet tog kontakt för att de ville tillby mig ett jobb och det ledde till en spännande rekruteringsprocess som jag valde att hålla hemlig för dåvarande arbetsgivare av olika skäl...

 

Resultatet av den processen blev i sin tur att jag sedan valde att byta jobb och avvecklade därför min verksamhet hos Phonero till sommaren och ferietiderna för att starta på nytt hos Enghouse Interactive i Augusti.

 

Sommaren var en härlig tid, jag minns hur det började med fantastiskt 17 maj firande på vår rymsliga balkong i den nya lägenheten, Linda och Anna vara då här på besök och vädret var fint, vi solade och koste oss till max.

 

I juni drog även jag och Sanna på Summerburst i Göteborg för lite partaj, passade mig bra då eftersom jag hade en period då jag gillade att höra på hög musik.

 

Semestern innehöll även tre veckor på Gotland som var ritkgit härliga, fick god tid med både vänner, familj och ensamtid. Något som jag kännde att jag behövde under den tiden då jag hade lite av en innre kris eftersom det blev stressrelaterat att släppa taget om de jobbet som jag hade hållt så hårt i trotts allt som hade hänt där...

 

Det gjorde även att jag läste mycket i böcker om personlig utvecklign, det var faktiskt riktigt givande.

 

I mitten på Augusti började jag nya jobbet - det började med en kick off på huvudkontoret i Stockholm som blev första resan av många som följde... i löpet av hösten har jag vart i Bergen tre gånger, Stavanger två gånger, haugesund, Ålesund, Trondheim två gånger, Molde och Mosjöen. Detta i förbidelse med mässor (huvudsakligen Atea Community) och konferanser med jobbet, vi har även haft arrangemang med middagar och festligheter i Oslo området så det har varit ett späckat skjema och mycket kul som har hänt!! 

 

Har även varit på ett par resor på egen hand, jag besökte Annika i Göteborg på hösten och vi åkte även tillsammans till Stockholm för att gå på mässan Allt för Hälsan. Var kul och Inspirerande.

 

Det har varit mycket nytt att sätta sig in i på nya jobbet men jag tror att jag har klarat det ganska bra så långt.

 

Men det var nog välbehövligt med detta lilla vinter braket som vi har nu så man får möjligheten att distansera sig lite till saker och ting landa lite för att sen ta nya tag i Januari.

 

Detta var i korta drag vad som har hänt i 2013 - ett väldigt spännande år där jag har tagit många chanser, vågat sattsa, vunnit stort men också förlorat... Alltogether är jag mer än nöjd, mycket av det som har hänt har varit resultat långt över det som jag ursprungligen hade förväntat mig, och jag brukar ha höga förväntningar. 

 

Projektet i 2014 blir att försöka finna en balans i allt detta men det skriver jag mer om i nästa år.

 

Detta blir det sista som skrives i denna bloggen i 2013, nu väntar bara ett trevligt nyårsfirande med mina bästa tjejer här i Norge. Gott nytt år till er alla!!!

 

 


Happy but sad in the end...

Det blev en fin jul - fick tid med familjen och en massa god mat, saknade lite julstämmning på grund av vårigt väder men annars var det bra.

Juldagen firande var också trevligt med kära återseende av gamla vänner och trevlig stämning.

På annandagen fick vi tyvärr ett väldigt tråkigt besked om att en släkting valt att ta sitt eget liv :( En väldigt tragisk historia som såklart skapade dålig stämning.

Så reste sedan hem till Oslo med en ledsam känsla i kroppen.
Det är viktigt att ta vara på varandra.

Idag åt jag middag med ett gäng fina tjejer som fick mig på lite bättre humör - nu är det dags att planlägga nyttår som är få dagar framåt...

Dear Friends

Efter att ha anlänt till Gotland sent igårkväll och sen blivit lämnad ensam av mamma som skulle jobba idag så åkte jag en tur in till Visby før att träffa några gamla vänner.

Først blev det en fika med Johanna som.

Efter det blev det lunch med Kim och sist men inte minst en kaffe (eller ja, Chai the) men Maria.

Sen åkte jag hem igen och åt middag o nu hänger jag med mina två små hundar i ett stort, tomt och mørkt hus...

I morgon kväll kommer pappa och Amanda så efter det blir det säkert familjemys och julfirande.


Another day in Desember

Det børjar kännas på riktigt att det är juletid nu. Sanna och jag åt risgryndgrøt med kanel och socker igår och de blev lite øver så det blev frukost idag. Vi slog även till på lite apelsiner som är gott i den här tiden.
 
Jag kørde även hemmakontor igår vilket var riktigt nice och fungerade bra. Man har ju telefon och alla man behøver kontakt med på Lync så sparar man in den tiden som det tar att ta sig till och från jobbet.
I lunchen gick jag även upp till mitt gamla jobb och lunchade och hälsade på några gamla kollegor. Var trevligt :)
 
Ikväll blir det middag med Ellen på Vapiano, vi har inte träffats på väldigt länge så det blir säkert trevligt och i morgon blir det julfest hos Malin!
 

Fighten mot brandvarnaren

Sent igårkväll när jag och Sanna gjorde oss redo för att gå till sängs så kom ett kort men skarpt pip från vår brandvarnare som sitter i vardagsrumstaket. Sen kom ett till, och ett till...

Jag blir irriterad och går upp på en stol och försöker att trycka på den enda knappen som finns på brandvarnaren och då börjar den tjuta ännu mer men till sist får jag den att stoppa. Tills det kommer ett PIIP.

Sanna stod i dusjhen så märkte inte så mycket men så går jag in på mitt rum stänger dörren, sätter öronproppar i öronen och hoppas på att det skarpa ljudet inte ska gå igenom. Men de gör det, cirka var tredje minut hört ett hjärtskärande pip. Hur ska man någonsin kunna sova med det i lägenheten.

Igen ger jag mej ut i vardagsrummet, Sanna kommer och hjälper till - vi tar ut batteriet ur brandvarnaren eftersom det känns som ett ganska säkert grep.

Vi går igen in på våra sovrum och tänker att vi äntligen kan slappna av men då hör vi igen PIIP! Va tusan! Utan batteri??
Den måste sitta med någon slags reserv - den sitter ju i taket med hjälp av ett par sladdar så tänker att det är de som frser den med ström så jag skriver ett sms till Sanna "Ska vi slå av all ström och klippa av ledningarna som ett sista försök?"

Vi mötes igen ute i vardagsrummet och börjar ge oss på brandvarnaren i taket efter en tids pillande lyckas vi frigöra den från sladdarna som håller den uppe och vi bestämmer oss för att linda in den i några handdukar och gömma den inne på toaletten så det får bli vår finallösning på problemet innan vi kunde lägga oss.

Att konstatera: brandvarnare är obehagliga saker.

Julbord och Hemmakontor

Har haft ett par lunga dagar här nu. På torsdag hade jag hemmakontor eftersom vi skulle ha julbord på kontoret på kvällen (faktiskt så dukades julbordet upp bokstavligen i kontoret).
 
Var trevligt det, kollegorna hade med sig respektive, i vart fall nästan alla så det var ju trevligt att få hälsa på dem också. God mat och underhållande taler genom hela kvällen samt mer än nog med dricka.
Åkte hem ca kl. 01.30... det blev även hemmakontor dagen efter eftersom de flesta säkert behövde lite sovmorgon och uppmöte på kontoret var inte helt väntat.
 
På fredagkvällen blev det middag på Onda med Thao, en resturang på aker brygge som sägs vara dyr och exklusiv - vi ville bara prova! Vi valde husets specialite en mustig saffrans fisk och skaldjurs soppa.
Vi hade läst väldigt goda recentioner om den.
 
Resultatet var lite imponerande, ingen saffranssmak, sega räkor, lite fisk och torra bröd med kalt margarin som knapt gick att bre ut på brödet.
När servitören kom och frågade om det var bra sa vi att det inte smakade saffran överhuvudtaget sånn som det stod beskrivet i menyen och då fick vi svaret att saffran var dyrt. Seriöst liksom? Hur kan man kalla sig exklusiv resturang?
 
Efter det drog vi till en Irish Pub och Anneli och Sanna mötte upp oss. Så blev det Irish Coffe och Guiness resten av kvällen.
 
Idag har det blivit en ganska seg dag med slapping på soffan till gamla goda TV serien Friends. Sen mötte jag upp Thao igen och vi sprang en tur på stan - faktiskt hittade jag en del brukbart som jag länge behövt köpa men sen alltid glömt, men egentligen bara småsaker. Hursomhelst var det skönt att komma ut och få lite luft.
 
Idag blir det definitivt en lugn kväll och i morgon ska jag tillbaka till gymmet!!
 
 
 
 

Dagens lärdom

Köp inte en möbel från Ikea som heter LENNART till 79kr och tro att den ska klara någonting.

Ikea, kaffe, Body Bump, Hot Yoga, Indiskt...

Ett par ord som kan uppsummera helgen, kaffe med Tone på Fredagen (efter att jag kommit hem från Bergen).
 
Vaknade upp till Body Pump på lørdagen, lite senare kørde jag och Sanna till Ikea, men det blev en ganska värdeløs tur, kommer aldrig mer åka dit om jag inte vet exakt vad jag ska ha.
På kvällen lagade vi en finmiddag emd kycklingsallad och vitløksbrød. Såg på Tv.
 
Søndag - har städat rummet, vart på Hot Yoga på bislett, en annan time som känns mindre värd ju fler gånger jag går på den. Tog en tur till hälsokostbutiken och køpte jordnøtssmør, ska børja äta det tillsammans med frøiga knäckemackor som mellanmål, ska va sunt.
Sen møtte jag Thao och vi åt på en mysig Indisk resturang som jag känner från førr.
 
Det var helgen som fort fløg førbi - blev inte så mycket julstämmning som jag hade ønskat trotts 1a advent. Får ta det igen nästa helg! Kankse bara pepparkakshus?

RSS 2.0