Bills are payed

Phhuu.. blev många stora räkningar den här månaden när TV licensen, bilfösäkringen (betalar den i kvartal) kom samtidigt o sen de vanliga med hyra, bil fee, parkering (før sista gången, sen är den oppsagd).

Känns lite fattigt med det som blev kvar, eller inte fattigt egentligen men inte så mycket øver till sparing i alla fall. Blir nog en liten knaper månad igen men hoppas en går fort. Det är ju ändå Februari så får bara hänga på gymmet mest møjligt tänker jag.

The Vision List

För cirka 1,5 år sedan gjorde jag en lista. En lista på vad jag ville ha och var som var mina mål som jag ville uppnå.
Det var huvudsakligen ekonomiska mål med tanke på vilken situation jag befann mig i då.
Maretiella saker och sådant som før mig definerar livskvalite.

Lite senare i tiden før ca ett år sedan så gjorde jag en lista igen men den gick inte på den ekonomiska delen utan mer praktiskt, vad jag ville gøra och vad jag ville ha før roll i mitt framtida jobb.

När jag går igenom dessa listor idag kan jag checka av alla punkter och se att det har kommit mer därtill, bonus saker som faktiskt är bättre än det jag hade förväntat mig. Det hade jag nog aldrig kunnat tänka mig efter så pass kort tid.

Det är det som är fördelen med att sätta sig mål før då kan man konkret se vart man befinner sig på vägen och se vad man behöver göra för att komma vidare. Det kan jag rekommendera alla.

Men nu är mitt projekt att sätta upp nya mål, nya konkreta visioner.
Det jag vet är att det inte kommer att gå på ekomomiska eller materiella saker den här gången.

Make it so that today is not like yesterday and tomorrow will be different forever

Har precis lyssnat på lite motivationsföreläsningar av Anthony Robbins och Brian Tracy. Det behövdes och det var alltför länge sedan sist. Jag glömmer ibland hur enkelt det är att förändra sina tankar och vanor bara man vill - och hur stor effekt det faktiskt får. Jag ska börja höra på det regelbundet från och med nu och kan rekommendera alla att göra det samma. Bara sök upp de namnen på youtube så kommer ni att förstå :)

Annars har de vart en ganska fin helg så långt, blev lite tacco och en tur ut med Sanna igår - vi mötte upp Anneli och hennes kollegor på kulturhuset.
Randomly så mötte jag också min yoga instruktör där som var ute med en annan kille som brukar vara med på yoga. Det var kul att prata lite mer med dem.

Idag har jag slappat, sett på nyhetsmorgon och Bachelorpad.
Sen mötte jag upp Thao och vi gick till Sten & Ströms där jag köpte en finfin kavaj från Filippa K och underbara doftljus från Voluspa som jag har tänkt på läääänge - samlar på dessa ljus och har haft ett par andra tidigare. Nu köpte jag tre pack av de stora ljusen och de är sååå fina!! Vi gick sen ut och åt på Aker Brygge - blåskjell som vanligt.

Sen har jag varit hemma och tänt mina nyinköpta ljus och haft en riktigt fin kvalitetstids kväll - det har varit ett par saker jag behöver tänka över så det passade väldigt bra.

True

The Only People who never fail Are Those who Never Try

Mitt budskap på dagens fortune cookie, som ett slag i magen, sant så sant. Det har varit dålig action på mej i det sista, känner mig nästan lite invalid så jag måste bli bättre på det nu!! Med en gång!!

Better than yesterday

Idag efter jobbet var jag och tog en kaffe (eller ja det blev faktiskt en juice på Joe´s & the Juice) med söta Tone - var en stund sen nu och alltid trevligt att ses för lite tjej snack :)


Efter det var jag fast besluten, men extremt omotiverad, att gå till gymmet. Så jag släpade mig dit med tunga steg.


12 minuters rodd och 4 km löping (delvis intervall) så känndes allt mycket bättre. Jag känner mig nästan lite som en ny person så det är fantastiskt vad lite träning kan göra med humöret.
På något sätt brainstormar jag alltid när jag springer och kommer på en massa smarta tankar som ibland till och med löser mina problem.
Jag älskar egentligen att springa och minns när jag sprang tjejmilen i 2008 - aldrig har jag haft så bra kondition som då så nu vill jag verkligen anmäla mig till ett springlopp igen.


Kanske skulle det kunna driva på lite extra nästa gång det känns trögt att gå till gymmet?

Today I failed, a little bit...

Var för sent påmält på yogan så fick ingen plats, tänkte då att jag skulle springa lite på gymmet istället. Men det blev inte av. Jag har ingen bra ursäkt alls, utom att det var mörkt och kallt.

Jag undrar vart fightern i mig har tagit vägen, man kan inte faila ett nyårslöfte såhär tidigt, Skärpings!

Men i helgen var de här på besök, det gjorde de lite varmare i kylan..

 

.

 

 

 

 

 


Räkor istället för musslor...

 
 
På lördagen hade jag dessa fina damer på besök, vi skulle äta lite mullsor enligt traditionen men de var fler som hade tänkt som vi och det fanns inga kvar i butiken.
 
 
 
                             
 
Resten av helgen har varit lungn, jag har sätt på Nyhetsmorgon på TV 4 (svenska) som faktiskt är ett väldigt mysigt program. Såg det både lördag och söndag - har även gått långa promenader i snön och fixat lite i hemmet.
 
Vilandet har hjälpt och jag känner mig frisk och stark till veckan som kommer så nu blir de full tillbaka till gymmet i veckan som kommer!!
 
 
 
 
 
 

Friday...

Då var det fredag och årets första fulla vecka har passerat. Den har varit ok, som tidigare nämnt har jag varit lite förkyld och därför valt att slappa lite mer än planerat. 
 
Speciellt idag, hade gärna hittat på något men har en kännsla av att jag blir friskare snabbare om jag slappar. Tråkigt men men, sånn får de vara ibland. 
 
Har för övrigt inte så mycket planer för helgen - MEN - nästa helg! Då kommer Annika o Linda på besök!! 
De blir kul - kan inte vänta ^^
 
 

Sick of being sick...

Trött på att vara trött, att inte ha någon smak, att nysa kraftigt hela tiden, att känna mig blek och sliten... 
 
Var hos frissan idag, fint att få håret fixsat men ska nog göra om de en gång till för de blev inte så stor effekt som jag hade tänkt. 
 
 

Förkyld...

Typisk att en fökylning slår till när man tänkte ta i med träningen på nytt, men tur att Yoga finns som man kan träna ändå. Var på ett pass idag men har kommit på att det är Ashtanga Yoga som passar mej bäst, annars kan de ofta vara lite flummigt för min smak och inte lika effektivt.
 
Var även och fixade mina naglar idag. Bort med Shellack och ersattes av en minipeddikyr med ny neutral färg.
 
I morgon blir det håret som ska fixas - lite high lights och klippning är en bra start på året - man behöver fräsha upp sej lite.

Fresh start

Idag känns det som det nya året børjar på ritktigt nu när det är ny vecka! äntligen har de fullt med träningstimmar på gymmet och jag har bokat mig på en massa Yoga till veckan och ser verkligen fram emot det :)

Helgen har vart mysig med lite kaffedrickande o lite fest, sen kanske lite før mycket slappande hehe...

Underestimated!

Jag inser nu att jag i hela mitt liv har underskattat morötter (gulerötter)!!! De är ju fantastiska att bruka i matlagning, ungnade, stekta, rivna, kokade eller råa. De erbjuder både tuggmotstånd, mättnadskännsla och god smak - sen är det säkert lite kalorier och en eller annan vitamin. 
 
Ska definitivt ta in dem som en mer basic matvara i mitt kök från och med nu!
 
Idag efter jobb så gick jag förbi Malin på hudsalongen för några mindre skönhetsbehandlingar - billigt och bra!
 
De första dagarna på året har inte varit lika produktiva träningsmässigt som jag önskat men kan skylla på fattigt utbud på gymmet och långa köer till alla grupptimmar. Nästa vecka blir de mer tryck!

2014 - Nytt år nya möjligheter

Dagens första dag har inte varit speciellt produktiv, men det känns okej, den första dagen räknas inte helt till allt vad det gäller nyårslöften. 
 
Firade igår med Sanna och några andra tjejer - en väldigt god middag och en trevlig kväll.
 
Nu kommer ett nytt år och det känns riktigt skönt att börja på ny kula igen - jag är en riktigt nystartperson.
Dags att glömma allt det gamla (som inte varit bra) och bli en bättre person på alla sätt man kan.
 
Som alla år ska jag sattsa på att bli sundare och köra hård träning! Ska gå ned i vikt ca 5 kg tänker jag, till påsk så nu blir det hårda bud. Inget onyttigt och massa träning. 
 
Ska försöka träning mest möjligt på morgonen istället för på kvällen så att jag får mer tid till övers - plus att man ska förbränna bättre på morgonen. 
 
Vill även göra mer Yoga och lära mig meditation - vill äka på Yoga Retreat til sommaren!! 
 
En annan plan är att jag ska besöka Amanda och Emma i Berlin.
 
I jobbet ska jag också såklart sattsa på att göra det bästa jag kan - blir spännande att se vad det kan leda till. 
 
Listan är lång på nyårslöften, ska göra mitt bästa för att uppfylla dem!!
 

RSS 2.0