cleaning up

Fy fan vad vår lägenhet såg ut i morse. Helt vandaliserad typ. Nu har vi alla städat lite och den är väl i stort sett återställd...
Ska bara ta det lungt idag, ordna lite här hemma. Kanske plugga eller skriva CV.
I kväll blir det 20-års middag för Maria!

too much

Vill säga grattis till lilla Lisa som fyllde år idag (eller igår kanske det blir eftersom klockan är 02.56 snart)! Det var lite kalas hemma hos henne, mkt trevligt. Fick träffa Matt som tydligen jobbar på kryssningsbåt precis som jag vill göra. Han berättade dessutom att jag kommer att  ha mkt användning för min kurs om jag vill ha jobb utomlands :) Sen hämta vi indisk mat och drog igång en fest här. 

Jag har kommit på att det inte är så värst kul att ha sånna fester här när alla blir crazy hemma hos sig. Känner mig verkligen som en tråkig person när jag säger det men det känns verkligen inte roligt när folk spiler överallt och kastar saker omkring sig. "vi städar i morgon" men det är ändå inte kul liksom. Plus att man oroar sig för grannarna typ hela tiden.  Utgång med några vänner är en sak, då är det trevligt, men när det blir fest med för mkt folk blir det bara jobbigt.

Dessutom har alkohol kursen som jag går just nu faktiskt påverkat mig ganska mycket. Känner inte för att dricka mycket alls. Drack liksom en cider ikväll, och störde mig på de som drack för mycket en del... Annars var det väl en trevlig kväl...


Glad :)

Det har hänt flera små saker idag som har gjort mig glad, så i snart kommer jag att somna med ett leende på läpparna.

Något jag är lite orolig över är att vi ska ha prov i morgon. Men det ordnar sig, allt ordnar sig på ett eller annat sätt.

Seeg dator

Min dator har börjat krångla, därför kom inlägget från igår ut idag istället. Den har bliivit riktigt seg med internet över huvudtaget. Det är irriterande, sega datorer e bland de värsta jag vet.

Anyways, idag har jag varit och fikat/lunchat lite med Jakob, trevligt, länge sen man träffade han. Blev även en snabb runda på stan och jag lämnade tillbaka ett linne på MQ. Nu ska jag försöka ta vara på tiden och plugga lite på serveringen innan kl 16.00 då jag börjar på jobbet!

I feel good

Wow! Friskis passet jag var på idag var verkligen det bästa någonsin, det passade mig perfekt på något sätt, bra musik, bra rörelser, bra tempo, blev presic lagom trött! ska försöka gå på det så mkt jag kan framöver.

Efter skolan hämtade jag ut mina skor hos skomakeriet och det var ju inte helt lätt. Först fick jag bara mina två par stövlar, jag frågade efter mina pumps som jag också hade lämnat in och de letade igenom alla skor de hade på hyllan men hittade dom inte! De letade och letade (detta tog ganska lång tid) hon som stod bakom mig i kön blev irriterrad och sa att hon inte vågade lämna in sina skor om hon inte fick tillbaka dom.
Dessutom så hade de inte satt på en ny sula på stövlarna som de skulle, så jag vet inte om jag tyckte att dom hade gjort ett så värst bra jobb... Efter mycket om och men så kom mina pumps fram iaf, de hade legat inuti stövelskaften hela tiden hehe. Lite komiskt. Men kan inte påstå att jag blev imponerad av serviccen på de där stället.

Har hängt lite hos Kimmsan ikväll, mysigt. Var ett tag sen vi fick prata och det fanns mycket att berätta :)

Hemma

Nu är man hemma igen efter en händelserik helg. Jobbade i fredags sen åkte jag morgonbåten till fastlandet med familjen för att va med på en släkt träff i Vallentuna där jag även fick se hur vi bodde då jag var 0-2 år.. pappa visade även sitt eget barndomshem. Sen åkte vi till min moster och gick tillsammans med henne vidare till krogen där vi skulle äta buffe med resten av släkten. Det var många mya ansikten man inte kände igen, god mat och allmänt trevligt sådär.

Sen fick mamma och pappa lämna av mig i stockholm hos farmor där jag fick tid att umgås med småkusinerna och deras familjer. Det var faktiskt riktigt mysigt även om jag var trött.
Sov där och nästa dag så gick jag ner på stan för att träffa Hanna och hennes kille. Vi fikade på fotöjen på Hornsgatan (igen) det är ett cosy fik. Sen sprang jag på stan och shoppade en massa. Var 50-75 % Rea ungefär överallt!! Köpte lite grejor på MQ och två par byxor, därav ett par till serveringen.

Sen var det båten hem. Träffade Moa och Sandra på båten vilket gjorde hemresan bra mycket trevligare och roligare än den hade vart annars :) fick även skjuss hem, vilken tur man har ibland altså!

Är helt klart nöjd med helgen.

Släkt träff!

I morse gick jag upp halv sex för att hinna dusha o göra mig i ordning lite innan båten som gick vid sju. Sen reste vi i flera timmar för att komma till Vallentuna där släkttråffen ägde rum. Det var rättså trevligt, fast jag kände inte så många där.. Snackad emed några nya personer iaf! Maten var riktigt god och det fanns bra GI-alternativ men jag fuskade lite och käkade en macka iaf :)

Sen fick mamma o pappa släppa av mig vid floragatan. Här är Mats fmailjen och Pelle familjen, kul att träffa dom med :)
I morgon blir det fika med Hanna, shopping och kanske träffa Greta en stund. Ska bli trevligt de.

Stockholm next

I morgon bär det av till huvudstaden. Ska på en släkt träff med en massa folk jag inte känner i morgon, spännande.. Sen ska jag försöka träffa lite gamla vänner på söndag och kanska shoppa lite om de finns tid.
Ska bli otrolligt skönt att komma av ön även om det bara är en dag eller två. Ibland behöver man påminnas om att det finns en värld utanför Gotland.

Såg en film idag i skolan som förklarade hur alkoholen påverkar kroppen. Jag gillar inte att se sånt, jag blir så äcklad av att inse vad jag håller på med. Vad alla håller på med, varför egentligen? varför har vi blivit så beroende av alkohol när det gör så mycket skada? Helt sjukt är det.

Fick smaka en semla med kaffesmak idag på jobbet. Det var riktigt gott även om det låter mystiskt, om vi börjar sälja dom kan jag ju rekomendera att ni smakar :) I övrigt var jobbet som det alltid är. En överaskning var att  vi har bytt lösviktsgodis och renoverat den avdelningen. Nu säljer vi godis grån Gott Mix istället för karamellkungen. Den mest överaskande var att det nu finns sex TV skärmar över godis hyllan... är det nödvändigt?


Nej nu måste jag sova, ska ju faktiskt upp tidigt i morgon. Godnatt.


Get in shape

Var på Friskis medel pass mellan 20 och 21 idag/kväll. Det var något högre tempo på detta pass och det kändes lite tuffare kordinationsmessigt än det passet som jag jobbar på. Ledaren var jättebra! 
Jag kännde mig rätt svag i kroppen, därför har jag tänkt att jag ska börja träna mer, vill bli stark! Ska försöka gå på i alla fall tre olika pass i veckan, det är faktiskt roligt, bara jobbigt att pallra sig dit ibland. Men det är i alla fall bättre att va där en eftermiddag än att fördriva onödig tid vid datorn. 

Jag gillar känslan efter träningen, kroppen känns liksom renare på något sätt. Skulle egentligen vilja gå på spinning och simma nån gång i veckan med de skulle kanske bli lite dyrt och frågan är om det finns tid..

Fick dessutom några andra saker gjorda idag, jag ringde en präst som jag ska ta hjälp av i mitt projekt. Det kändes bra att boka en tid med honom för det betyder att jag iaf har gjort någonting på projektet och det var ett tag sen...


nej nu ska jag läsa lite, god natt.


it feels weird

Jag har ändrat min policy lite på sista tiden, tror till och med att det var ett nyårslöfte. Förut har jag varit lite av en arbetsnarkoman och jobbat så mycket jag kunnat, mest för pengarnas skull, men även för att jag gillar att vara sysselsatt. Men nu har jag bestämt mig för att tacka nej till att jobba för mycket eftersom det har tagit upp så mycket av min tid och jag vill prioritera annat framför pengar ibland.

Jag har lyckats rätt bra nu i januari, men det känns riktigt konstigt faktiskt. Jag sa just nej till en söndag vilket är som att säga nej till tusen spänn, det gör man ju inte. Har dåligt samvete faktiskt. Men tror att jag måste minska lite på de för att tycka att det är roligt och inte få så ont i ryggen. Det blir en lite av en utmaning men jag ska klara det sålänge min ekonomi ser ok ut.


Det blir friskis klockan åtta ikväll! Någon som vill haka?


Don't drink and drive

Idag var vi på en utställning nere på konst museet som handlade om rattfylleri (tillhörde ansvarsfull alk.hant.). Vi fick se en liten film och sen göra ett rollspel efter de, körde även litew random lekar och hade diskutioner kring ämnet.
Det var inte direkt något nytt men ändå kul, en liten påminnelse liksom,

Sen åkte vi hem till Tina (vår lärare) och fika/luncha, var trevligt. Efter de drog vi ner till O'Learys och lyssnade på Aiyden som äger stället. Även det var kul, fast tror inte att jag skulle vilja jobba där...

Nu har vi slutat och jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag, övningsköra? plugga? friskis? nått sånt lär det bli, vill bara sova lite först.

Not like I planned

Fick för mig att jag skulle ta en sväng på stan förut med maria och den blev lite längre än jag had etänkt, men ändå ganska lyckad! Köpte en fin kofta på MQ och ett linne som jag nog ska lämna tillbaka... va lite litet, provade inte. Lämnade in tre par skor hos skomakeriet, oxå nått som jag väntat med att göra ett tag. Hade ett par till som behövde lagas men det får dom på Åhlens stå för, skorna är inte så gamla..

Sen köpte jag även lite fina örhängen för mitt presentkort på Wisby Ur&Guld! Kom inte hem försen runt halv tre.
Dålaga jag lite mat..

Ringde även till Destination Gotland idag. Fick reda på att man kan söka in i början av nästa vecka, ååååh vill VERKLIGEN ha jobb där!!!!

Nu ska jag försöka plugga lite, Frida kommer hit ikväll o sover här :)


Finally wednesday

Jag gillar onsdagar, då kan man verkilgen ta igen sig och göra allt man inte gjort. Idag ska jag försöka plugga ikapp lite på mina ständiga arbeten. Men som tur är har vi ingen läxa i Serveringen utom att sammanfatta lite vad vi har gjort. Det blir lätt. Ska även springa lite ärenden. Lämna in mina skor på skomakeriet och åhlens. Ringa båten o fila på CV, ska söka lite överallt och det börjar verkligen bli dags nu. Ikväll vill jag även komma iväg på ett friskis pass!

Igår fyllde min kära vänn Kim 20 år! Det firade vi med smörgåstårta och presenter hemma hos henne, blev en ganska sen kväll så jag hann inte skriva nått inlägg till henne igår. Men grattis igen gumman! Hoppas att du hade en underbar dag!

Monday

Skolan var rätt rolig idag men som vanligt i den här kursen :) vi pratade om ansvarsfull alkohol hantering och såg filmer med olika case som vi sen diskuterade. Jag gillar verkligen inte att se filmer med fulla människor haha, man känner likosm igen sig själv i vissa saker och det ser så hemskt dumt ut, ska bli nykterist!
Vi övade även på att duka av med bestick och grejor...

Efter skolan drog jag nästan direkt till Friskis, det blev mycket folk idag och fullt pass. Kul att det kommer många men lite jobbigt när det nästan blir trångt i salen.

Sen cyklade jag hem och lagade en färnkolsgratäng med lite squash o grejor i. Den var god, men känner mig inte helt mätt.

Sen kom pappa förbi och vi övningskörde nått varv runt stan. Och nu äör jag hemma igen efter en ganska busy dag, ska ringa Jenny o prata lite, var länge sen.

Sunday

Försökte tvätta idag, det gick bra med de två första maskinerna. Men sen när jag skulle tvätta rött så gick det inte så bra.. När jag skulle ta ut tvätten var den drypande blöt och äcklig! Det har hänt en gång förut och jag hatar det.. var tvungen att vrida ur allt för hand och sen hänga upp de någonstanns i lägenheten. Misslyckat, vet inte ens om det blev rent klokt nu.

Annars har det varit en soft dag. Ska bli kul med skolan den här veckan, vi ska börja med ansvarsfull alkoholhantering :) Ska vara i slite hela veckan.

ångest

Den här helgen har jag brutit GI ungefär på alla sätt man kan. Inte så bra men inte jättefarligt heller egentligen. En förlust för mig bara.

Igår hade Kim 20-års fest. Trevligt måste jag säga men Hp var ju bara ett stort misstag. 100 kr för att sitta i ett näst intill tomt rum? Ovärt. Särskilt när min ekonomi ser ut som den gör.

Men dagen ute hos Linn var riktigt trevlig. Vi åkte skridskor på en sjö, det var roligt men jag ramlade och slog mig lite :S
vi åt även och drack varm choklad. Mysigt.


Munken

Idag har vi vart på studiebesök på munken :) det var rätt kul! inspirerande men jobbet verkar vara rätt slitigt haha, jag som hade tänkt sattsa på ett soft jobb. Men de verkar vara rätt kul ändå!
Har blivit rätt inspirerad av hela kursen faktiskt, kanske ska försöka få ett sånt jobb istället för båten, men vill ifs jobba på båten med så vi får se vad som händer. Ska nog söka en massa iaf, för kul!

Ikväll blir de övningskörning och en vinare med syrran.         

Wisby Strand

Det var en ganska rolig dag faktiskt. Den första killen som pratade var jätteduktig, inspirerande och kul. Han pratade om service och vikten av att ge kunden det där lilla extra! Nästa talare var ganska intressant, det var VD:n för Robur vilket ju e ganska stort, sveriges i särklass största aktiebolag liksom. Han berättade om finanskrisen, jag gillar att lära mig mer om den, känns som nått man borde känna till liksom.
Vi hade några pauser men efter ett tag blev det tröttsamt att sitta i den där hörsalen iaf så de som den tredje och fjärde talarna sa fastnade nog inte lika bra.
LIte för långt var det nog, trotts att jag gick tidigare lite efter fem.
Var tvungen att hoppa in några extra timmar på jobbet nu ikväll. Anna hade blivit sjuk, men det var ok, bara tre timmar typ så behövde inte sitta så länge. Även om de bröt min nästan-två-veckor-ledig-från-jobbet-period...
De va rätt kul eftersom jag var lite triggad av ge-extra-bra-service-killen.

Men, men.. sova nu kanske. Mer studiebesök i morgon.

10:00

Har släpat mig upp i tid idag fastän vi inte börjar försen 12:45. Hade tänkt städa lite o kanske plugga.
Sen ska vi ialla fall till Wisby Strand på någon slags föreläsning, vet itne exakt men jag får återkomma med det när jag varit där. Ska bli kul i alla fall, jag har inte vart i kongresshallen förut!

socializing

Hade ju tänkt att jag skulle sattsa på plugg denna veckan hehe, har inte gått så bra med det. Idag började jag min dag med en härlig massage på jobbet. Var verkligen skönt. Sen blev de en lång promenad med Maria längs kuststräckan, jättemysigt! Sen följde jag med henne och kollade in lägenheten, jättefin var den!

Sen åkte jag hem och käkade lunch, en sallad från Bingan fick det bli i all hast. Den var okej. Sen träffade jag Julia på stan, vi gick och tog en fika (min första fika ute i år faktiskt). Mycket trevligt, sen gick vi på stan en stund och jag hittade två presenter till vänner som snart fyller år, kul att få det avklarat!

NU, NU och NU hade jag tänkt få lite plugg avklarat, de gammla vanliga. Detta har sagts förr, vi får se hur det går idag.

fänkols gratäng a la Emelie

Idag lagade ajg ytterligare en av mina GI rätter. En färkolsgratäng som bestod av fänkol, tomat, ost o grädde.
Jag tänkte ge den lite personlig prägel genom att strö en nypa pizza krydda över. Så jag tog pizzakrydda, tog av locket och tänkte svepa lite snabbt över gratängen. Men det var inte bara det övre locket som lossnade utan även den delen med kryddhål som begränsar hur mycket krydda som kommer ut. Detta resulterade i att min lilla maträtt fick ungefär ett centimeter tjockt lager av pizzakrydda över sig. Ops. Det var ju inte meningen.

Lyckades som tur var få bort det mesta av kryddan och rädda min stackars gratäng. Jag kunde äta den utan problem. Den smakade rätt gott, eller egentligen så smakade den inte så mycket men den gick ner enkelt och jag blev mätt, vad mer kan man begära. Jag gillar ändå inte allt för smakfulla rätter.

Ikväll är jag fast besluten om att skriva klart den första delen av NK:n, den skulle nämligen ha varit avklarad för ungefär ett år sen. Orkar inte bry mig längre om den blir bra, om jag får bra betyg osv. Just want to get it off my back!   

My first GI sin

Idag så var jag ute och övningskörde med min far runt stan. När vi kommer ut i de norra kvarteren så kör vi upp mot kaffet och konditoriet vid norrgatt. Pappa föreslår då att vi ska gå in och ta en semla, jag blir frestad och tänker att en semla inte kan göra så mkt, det är ju trotts allt semel-tider, och det skulle vara kul att besöka kaffet eftersom jag itne vart där inne vad jag kan minnas. Så vi parkerar och går in och äter varsin semla, jag tar även en kaffe latte.

Semla måste vara absolut förbjudet engligt GI med tanke på vetebullen, den sockrade grädden och den extremt söta madndel massan. Aja baja! sånt får man inte äta.

Fast o ena sidan så jag från början att jag tänkte PROVA GI och att jag förmodligen inte skulle följa det till 100 % men jag har kommit fram till att jag gillat det såhär långt och tänker förmodligen fortsätta, ska nog börja köra på det helt och hållet snart, kanske i Februari? Får se... ska i alla fall laga en färnkolsgratäng från mina GI recept till middag ikväll.

Första friskis passet

Idag va första friskis passet för den här terminen och mitt första som ordinarie värd. även om vi fortfarnade är tre så det är inte så stor skilldnad. Är med en ny ledare nu som heter Anna och hon va jättebra tyckte jag, skönt pass.
Det blev lite kaos i början för det kom sjukt mycket folk men vi kunde inte öppna dörren, varje gång vi öppnade började ett brandlarm eller liknande tjuta extremt högt (nästan så att man blev hörselskadad!)
Men efter ett tag verkade de där med larmet lösa sig. Men det var alldeles för många på passet.
Det är gratis prova på vecka nu så kom gärna och gympa, men tänk på att vara där tidigt för det kommer jättemycket folk!

Åkte ut till slite idag med serverings kursen! Det är fint där ute tycker jag och förutsättningarna verkar vara mycket bättre än i Klinte, bättre datorer och teknisk utrustning, bättre mat, fräshare lokaler... Jag gillar det, även om det är fula tapeter.
Serveringskursen är verkligen jätterolig tycker jag! Alltid intresannt och kul, har blivit ganska bra på att bära talllrikar nu även om jag ännu har lite svårt med fyra. Vi fick även lära oss fina servett vikningar^^


Nu ska jag plugga NK A!!


Not too bad

Pajen var faktiskt rätt god trotts allt, hällde på lite balsamvinäger och hade en mixad sallad med spenat och roccula till och det funkade alldeles utmärkt. Riktigt gott faktiskt. Jag gillar de där med mat, i Serverings kursen har vi pratat mycket om de och det är riktigt intressant faktiskt. Kanska någonting att sattsa på?

Jag har börjat få panikångest över mitt projektarbete som har legat på is vääääldigt länge nu, har inte kommit någonstanns och vet knappt vad jag göra längre. Usch, har även ångest över mitt NK arbete som jag inte har tagit tag i fasten jag haft mkt ledig tid. Det är nästan så att jag känner att jag måste ta ut en "osocial vecka" då jag inte umgås med någon eller sitter på msn eller nått sånt utan bara tar mig tid till att styra upp dessa två arbeten!
Det ska jag göra, hade tänkt ta den här veckan men vi får se... har lite planer redan likosm.

fest kväll

Rolig festkväll igår till amandas ära. Kom ganska mycket folk hit på förferren, en del var helt galna! Och det var svårt att få folk att vilja gå till krogen men till sist lyckades jag, men gänget splitrades och jag hamnade på munken vilket var roligt. Ville egentligen till hp men det blir ju aldrig som man tänkt sig hehe. Munken var helt ok, inte den roligaste krogkvällen kasnke men jag behövde iaf inte betala något så de va nice :)

mitt försökt till GI mat idag/kväll blev inte alls lika lyckat som de föregående. Jag kom hem rätt sent och ville svänga ihop en paj lite snabbt för att bli av med de ingridienserna innan de går ut. Föjlde inte receptet så jättenoga och hittade på egen fyllning. Squash, aubergine och räkor blev det. Har inte smakat än för den står och svalnar men den blev konstig konsestens på. Aja nått måste man ju äta, ska göra de nu!

where is MSN?

Min msn har försvunnit?! Den är helt enkelt borta från min dator. Jag har försökt ladda hem en ny men då säger datorn att jag redan har programmet. Men vart fan är det i så fall? Ursäkta språket men det är faktiskt ganska irriterande. Vil ha msn tillbaka.

Grattis lillasyster!

Idag fyller min fina lallasyster Amanda 18 år!! Grattis till henne, hoppas att du har haft en fin dag vilket jag tror att du har, hon verkade ganska nöjd. Dagen till ära så åkte jag hem till Väte för födelsedagsfika, kunde inte komma på tårtkalaset i morgon pga jobb. Sen blev det middag på restaurang Bakfickan. Det var mysigt, åt en skagen toast och sen lite fisksoppa, Gottt! Är jättemätt nu faktiskt, bröt lite mot GI idag med tårta och kaka men jag hoppas att det inte gör allt för mycket, man måste ju få göra undantag, bara de inte blir för många. Men det tror jag inte att det kommer att bli.

Det blir jobb hela helgen och utgång i morgon kväll. 

Hopplöst..

Suck, det är svårt att byta bort pass på mitt jobb. Skulle gärna gå på min systers tårtkalas på lördag, men de verkar som att det kan bli svårt. Jag har typ två personer att fråga. En får jag inte tag på och en kan inte. Jag hoppas verkligen att jag kan byta bort de andra passen då jag ska till sthlm den 24 och den 31.

Allt känns så hopplöst ibland, mitt liv går inte sådär jättebra just nu, eller i alla fall inte som jag vill

Servering A och Ansvarsfull alkoholhantering

Idag började skolan och IV vals perioden. Ska läsa något som kallas sommarjobbspaketet, som innehåller servering A, ansvarsfull alkohol hantering och hotel A. Lärarna verkar vara jättebra och kursupplägget verkar kul. Nästa vecka ska vi på en massa studebesök. Närmare bestämt Wisby Strand, Munken Säve hotell o resturang program och Wallers. Klassen verkar rätt skön oxå så jag tror faktiskt att det kommer att bli en rolig kurs!

Vi fick läxa idag att kolla på olika menyer så nu ska jag börja researcha lite.... :P


Ikväll ska jag pallra mig bort till säve för att bli fotograferad (som funkis på friskis) och ska även gå en sväng på stan senare för att hitta nått mer till min syster som fyller 18 i morgon. Det finns bara ett problem, jag vill inte gå ut i snöstormen.


isvindar

Det är sjukt kallt ute kan jag berätta ifall det är någon som inte har märk det, inte mysigt att gå hem från jobbet. Tänkte gå en promenad i mose men vände ganska snart eftersom det var för kallt..

I morgon börjar skolan med IV-val i sex veckor. Jag har valt sommarpaketet med servering A, hotel A och alkoholhantering. Ska bli spännande och se hur det blir.

Har fått en lätt huvudvärk, lite jobbigt. Det kan va på grund av GI-maten, stod att man kunde få det men att det snabbt skulle gå över. I så fall är det ju positivt på ett sätt, då borde nästa steg vara viktminskning :) och sen skulle man bli piggare och gladare, kul o se om de blir så. Har ifs bara ätit tre mål än sålänge. TIll lunch idag blev det Halloumi-abourgine spett och sallad med lite korv. Riktigt gott!
Hittade ytterligare en GI och hälsa tidning idag med ännu fler recept, där stod det även om desserter, jummy!

a free day

Idag har jag vart leeeedig. Skönt på ett sätt, lite bittert att det var röd dag bara och jag tackade nej till jobb men jag måste som sagt priritera annat och det börjar bli jobbigt för ryggen att alltid sitta där...

Anyhow. Dagen har spenderats väl tycker jag fast den har kännts kort. Sov ganska länge. Sen har jag pluggat på lite körkortsteori (det är ju bara sjukt tråkigt men måste göras). Sen kom pappa in och vi övningskörde runt stan lite grann, sen körde vi till Maxi och jag handlade en massa till mina GI-recept. Sen när jag kom hem var klockan fyra. Lite sent för en lunch men tidigt för en middag men jag var hungrig så jag lagade mat ändå.

Gjorde en GI paj från dieten. En paj utan pajskal såklart, kanske liknade den mer en omelett. Fyllningen var krabba och champinjoner! Det blev gott men framför allt var det roligt att laga mat man aldrig gjort förut och det var så enkelt.  
Jag blev riktigt taggad att laga mer spännande mat, ska bli kul!

Nu ska jag kolla igenom nya HM katalogen, kanske hittar man nått kul.

Ååååh, fick ett fint medelande på facebook idag från någon jag saknar, vill tillbaka till Oxford nu!

GI?

Om ni läste min föregående inlägg om mitt fett-ångest så kan jag beratta att ajg tror att ajg har kommit fram till en lösning. Idag när jag satt och bläddrade i expressens söndags bilaga på lunch rasten så kom det som en gåva från ovan. En hel veckas uppsättning av recept för GI-metoden. Och det verkade vara riktigt god mat faktiskt! Seriöst, dn innehöll typ alla mina favorit ingridienser i helt nya kombinationer. DET SKA JAG BÖRJA MED!!! Jag har länge letat efter nya recept eftersom jag är trött på det jag brukar laga och nu fick jag hur många som helst på en gång som verkar goda och dessutom gör att man går ner i vikt! kan det bli bättre?

Lite svårt att hålla en strikt sån diet nu när skolan börjar bara... då lunchar man ju där. Kanske svårt att hålla den strikt annars med men jag blev iaf riktigt inspirerad. Ska nog sattsa på det någon gång... snart!

Somliga går i trasiga skor

Gick till skomakeriet idag för att lämna in en massa skor som behövde lagas. Tre par stövlar och ett par pumps. Tyvärr var det semester stängt till och med idag, typiskt! Fick släpa med mig påsen med skor när jag gick till MQ för att lämna tillbaka mina heels som jag köpte men aldrig använde till Nyår. Det gick bra, dessutom hade de en massa fina grejor på REA där, sånt jag har kollat in tidigare, men jag slog inte till på något idag.

Men jag provade en del... och shit vad jag hatar provrums speglar, dom gör alltid att man ser jättetjock och äcklig ut. För jag hoppas verkligen att jag inte ser ut så annars. Det gav mig verkligen motivation att börja träna ordentligt, och riktigt dåligt samvete för att jag åt en halv chipspåse själv hemma hos Kim i gårkväll/natt, vet inte vad som flög i mig, jag som hållt nyårslöftet så bra hitills. Men alla gör välö misstag, bara att försöka igen.

Ska snart till jobbet, inte sugen. Men är ledig i morgon iaf. Då vill jag åka pulka, övningsköra, gå på stan, plugga på
 o körkort, projekt? allt det där som jag skulle göra, men inte har gjort under lovet.


where did the time go?

Den här eftermiddagen/kvällen verkligen bara försvann. Jag slutade vid två och hade verkligen tänkt hitta på något eller i alla fall få något gjort men nu är klockan halv nio och jag vet faktiskt inte vad jag har gjort, typ ingenting, bokstavligen.
Jag tror att datorn är tjuven, kanske borde jag uppdatera mitt nyårslöfte genom att lägga in en begränsad tid för användning av datorn. Den kan verkligen vara meningslöst tidsfördriv ibland.

Jag har läst några sidor ur körkortsboken. Men det gav inte så mycket, tror inte ens att jag kom förbi introduktionen. Det är en fet bok och jag har mycket plugg framför mig. Men det får det väl vara värt sen hoppas jag. Problemet är bara att ajg har så svårt att fokusera, läsning tar så mycket längre tid då.

Snow!

Jobbade tidiga passet idag, var hur tråkigt som helst. Första timmen satt jag verkligen bara och stirrade rakt fram, var typ inga kunder och fanns inte så mycket att göra runt kassan. Sen blev de lite bättre, dagen flöt på...
När jag cyklade till jobbet i morse var det ingen snö men när jag skulle ta mig därifrån så va de typ 30 cm!!! Och det snöar ännu. Ganska mysigt.

Jag är sugen på att baka bröd för jag vill känna lukten av nybakat! Men i alla recept som jag har kollat på så ska degen jäsa över natten! så tålmodig är jag inte...




 


He who seaks will find

Hittade kameran i min jackficka. Bra att den kom fram. Kände nästan på mig hela tiden att det skulle vara något sånt eftersom jag känner mig själv ganska väl. Ändå stressade jag upp mig.

Anyways. Jobbade 9-18.15 idag. Det var årets första arbetsdag och jag tycker att jag klarade av den ganska bra. Lite kul att jag var ute på lagret för första gången fast jag har jobbat där i nästan två år, visste inte ens om att det var ett lager där ute. Roligt att jag har så bra koll. Var även på frukten en stund, skönt att man får gå runt lite ibland, tiden går fortare då.

Jobbar öppning i morgon och stängning på söndag. Annars vet jag inte vad som händer i helgen, hade tänkt gå på stan lite i morgon och lämna tillbaka skorna på MQ bland annat. Sen vill jag att min lillasyster ska komma in till stan och ha myskväll med mig. Hoppas att hon kan.

He is everything you want,
He is everything you need,
He is everything inside if you that you wish you could be,
He says all the right things, at exactly the right time,
But he means nothing to you and you don't know why...

I'm sorry

Lost camera

Det var en en riktigt trevlig nyårs fest hos Julia igår måste jag säga, men tyvärr så derkar det som att jag lyckades tappa bort min kamera någon gång då när vi skulle ge oss av inmot stan. Och ingen verkar ha sett till den idag.
Jag som tog så många roliga bilder :( vill ju ha dom och kameran var dessutom ganska ny, VERKLIGEN att den kommer till rätta igen!

Idag har varit en riktigt skön slapp dag, har tagit det lungt och gått en låååång promenad. Ikväll kommer Maria och ska se SATC med mig, ska bli mysigt!

RSS 2.0