Godis

Idag har jag varit väldigt godis sugen och eftersom det är söndag tillät jag mig att köpa en påse lösvikt.
67,4 kr kostade men det var inte så mycket som det låter utan godiset är bara så dyrt här. 16,5kr/hg

Såg även den bästa filmen någonsin idag, Nykeln till Frihet. Sjukt bra verkligen, kan verkligen rekommenderas.


Träningsveckan

Min träningsvecka har sett ut dom följande...

Måndag: Yoga
Tisdag: Zumba
Onsdag: Yoga
Torsdag: Shape plus 30 min spring
Fredag: Styrka och Step

Kanske dags för en liten vilodag i morgon? Tror det.

Hade min lilla kusin Emma på besök igårkvälls. Det var väldigt trevligt faktiskt, blev fika bröd från deli och lite grönt te. Linda som satt med fick nog lära sig en massa om våran släkt och inte minns "lära känna" vår härliga farmor... ;)

Gick även förbi klubben vi var på i lördags och lämnade tillbaka jackan som jag fick med mig hem av misstag så nu behöver jag inte ha lika dåligt samvete längre.

Ska försöka slinka in på en drop in och klippa mig idag innan jobbet. Får se hur det går.


work

Det blir mycket jobb nu och framöver och i Februari. Mitt jobb är okej, jag älskar det inte men jag hatar det inte. Det är ganska mysigt. Bättre än ICA men inget toppar väl reseledandet.

Många av våra gäster är lite märkliga. Till exempel så var det en kvinna idag som började berätta en massa detaljer om vad hon fick ärva av sin syster som dog, hennes poäng i detta var att hon ville förklara för mig att om man själv är givmild får man det tillbaka en dag (tack för den lärdomen).
En annan frågade mig om han verkligen skulle betala för cappucion han beställt in, ingick inte det i maten? (brukar man inte betala för cappucino?)
En tredje berättade för mig att hon hade vart i Göteborg och åkt "trikk" samt vad det var för modell på denna (like if I care). Detta är bara en liten bråkdel av random folk som kommer in i restaurangen.

Men sen är de såklart lite söta med på sitt sätt.

I morgon blir det Yoga igen, 09.30 likamed sovmorgon. I like. 


Shape

Trotts en seg dag så kom vi till gymmet till sist efter att vi vinkat av annika. Den blev 30 min spring och ett shape pass som ska göra magen trimmad, kort men intensivt!

Sen har jag och Linda trikkat genom staden för att hämta en hylla som vi kan ställa upp lite skor och grejor på. Det blev faktiskt bra och gjorde mycket för helhetsintrycket av lägenheten tycker jag. Det plus att vi har möblerat om lite gör att de har blivit en liten make over här i lägenheten. Jag ska även köpa en tvättkorg/pall i morgon på GRANIT.

Den kommande veckan startas med ett Yogapass klockan sju i morgon.


Annika

Idag åker Annika från oss. Tillbaka till hemsedalen. Kommer att sakna henne och är lite ledsen att jag inte hunnit träffa henne så mycket men man ska vara glad för den lilla tiden :) Snart är det vi som åker till hemsedal för att se hur hon har det och för att skida lite. Ska bli mer än grymt kul och jag kan knappt vänta!

Vi hade en liten förfest i vår lilla lya som hädanefter kommer att kallas "slottet". Sen gick vi till ett uteställe som låg väldigt nära och bra till. En trevlig kväll.


Udda komplimang

Idag när jag som vanligt ryddade lite bord i resturangen så var de två medelålders män som började prata med mig....

De - Vi har suttit här och lurt på en ting..
Jag- Jasså, vaddå?
De- Ja men vi satt här och pratade om dig, och vi har kommit fram till att du är ett väldigt behagligt väsen.
Jag- haha okej, tack för komplimangen då.... (vad svarar man på det)

Men fint att någon tycker så i alla fall.

Annars är jag glad för att Annika är här, men mindre glad för att jag jobbar hela tiden och knapt hinner träffa henne.

Ledig onsdag

Jag passar på att njuta av mina lediga vardagar för snart är de ett minne blott. Ser man på schemat framöver verkar det som att endast söndagar lämnas åt vila.

Så då passar jag på att göra det jag tycker bäst om vilket är fika och träna.

Har fikat med ellen, blev både en och två kaffelatte på kaffebrenneriet och två chokladpraliner (i know im weak).

Har hunnit va på Yoga och stått på Cardio machinen i 30 min. Tänkte nu festa på lite tacco och sen eventuellt möta upp en vänn för mer träning och SPA :)  

home late

Stänger man på mitt jobb så kommer man hem lite innan elva ungefär, kanske lite tidigare om man skyndar sig.
Ganska sent med andra ord. Så nu ska jag gå och lägga mig, har varit en lång dag.

Va ju på spinning 06.30 i morse. I morgon blir det lite spring och yoga för min del är även ledig så de ska bli skönt.  

Some days, i is allowed...

Nu när jag kommer in i normala ruiner igen så ska jag även ta tag i mit nyårslöfe och vara nyttig hela tiden, nästan... Vissa dagar är det okej att vara onyttig som dagar då all går fel. När man till exempel som jag gjorde häromdagen, missar trikken på morgonen och i onödan tar en taxi eller ja snubblar och blir blöt eller liknande. Ni förstår vad jag menar. Bad days.
Då får man äta pizza på jobbet och kanske till och med köpa godis.
Under dessa dagar räknas även bakisdagar. Då är det okej att äta det mesta.

Men annars ska de va nyttig och hälsosam mat.

Idag har jag till exempel börjat dagen med Yoga kl 07.00. Jag är fortfarande inte så vig men jag är verkligen nyfiken att se vad man får ut för resultat om man fortsäter att gå på det regelbundet. Det ska ju vara så bra för allt möjligt. Så ska försöka gå på de 1-2 gånger i veckan och se :P

Sen sprang jag en tur, jag och annika planerar ju att springa tjejmilen i NY så bäst att börja träna redan nu till de.


Back to normal

Äntligen är de två veckornamed dubbeljobb över och jag kan nu börja njuta av att jobba normalt och ha tid över till träning och annat. Känns otroligt skönt.

Under dessa två veckor har jag knappt sett eller pratat med Felicia och Linda för vi har gått om varandra och jag har inte varit hemma något. Men framöver kommer allt att kännas chill...

Firade det hela med lite fest igår vilket har resulterade i en trött och seeg söndag idag. Men det är bara skönt. Vi har sett Narnia, bakat scones och myst.

One of those days

Missade trikken med 5 sekunder. Sprang en liten bit men bestämde mig sen för taxi för att komma i tid. Betalade 134 kr för att komma till jobbet. Leveransen som igår var en timme sen var idag två timmar sen vilket betyder att jag absolut inte hade behövt vara i tid. 134 kr i onödan.

Börjar egentligen lite senare idag så hade sett fram emot en sovpaus. Men eftersom det tod extra tid att lösa allt på Concept pga den extrema förseningen så kan jag glömma min powernap. Lite mat o sen rakt på nästa jobb.

Är så glad att detta är sista dagen jag jobbar på detta sätt.

Steker lite pannkakor och tycker synd om mig själv.

I alla fall så gjorde trevliga conncept tjejor dagen lite ljusare.

Ledig, träning!

Idag har jag lyckats bli ledig från badå mina jobb på samma dag och det känns som ett välbehövligt brake såhär mitt i veckan. Tänkte även passa på att ta igen de träningstimmar jag missat under de jobbfyllda dagarna så började dagen med ett Yoga pass 09.30.
De va kul, men svårt som alltid när man inte är så böjlig ännu...

Ikväll ska jag och linda på Spinning och sen Stretch!!


Zuuuuuuumba!

Idag drog vi på work out igen, det bästa med söndagar är att man verkligen har tid med då. Det blev sumba och latinska rytmer igen, de gillar vi även om både jag och flisan nog får öva lite på våra höftsvings innan vi kommer ikapp ledarkillen.

Sen sprang jag en halvtimma och stretchade en del. Linda och jag bastade en snabbis innan vi gick hem.

Älskar att träna det är såååå skönt.

Robyn 180311

Idag bokade vi biljetter till Robyn concert den 18 Mars här i Oslo! Är sjukt tagg, de kommer att bli supert!




Memories <3

Det bästa med facebook är att man kan kolla tillbaka på alla sina gamla bilder o minnas alla fina stunder med goda vänner för länge sen. Det har ju faktiskt hänt otroligt mycket de senaste åren även om det inte känns så alltid. Det jag inte tycker om är att många av mina vänner som jag tycker så mycket om är så utspridda i världen och jag vet inte när eller OM vi ses igen.

Några av de bästa finns ju här i Oslo och det är jag otroligt glad över. Men en del saknar man verkligen.

Det gick ganska bra på Oslo Sentralen idag. Delade ut tusentals matpacker och stod där i min fina hjärtanuniform med de andra democrewen. Tack vare att det va mycket folk och gick ganska fort så hann jag hem för att äta lunch och sova lite på dagen. Men när man sover på dan så känns det verkligen som att man bara vill ligga kvar där och inte dra på jobb igen.
Fast när plikten kallar så kan man ju faktiskt övervinna all trötthet i världen och snart var jag på språng mot Oslo City... Och nu känner jag mig rätt bra igen, trotts tufft schema har jag nog lyckats ta in på sömn timmar!

I morgon ska man försöka hinna med lite träning innan jobbet, woohoo!!

Heavyness

Det känns tungt nu. Jag vet inte riktigt vad som är jobbigast, tre decimeter snöslaks på gatorna, smärta och verk i hela kroppen efter träning i kombination med en gigantiskt hjärt-kostym och en infektion i foten, brist på sömn eller tänken på nästa veckas tuffa schema. Känner mig lite omotiverad.

Men snart är det över, vi går mot ljusare tider.

up and away

Ja, i morse var jag uppe tidigt för att sticka iväg och jobba för concept. 04:45 ringde klockan. 06:00 var jag vid kontoret för att möta upp de andra och sen packade vi en massa utstyr, eller ja, mest matpacker då...

Mellan 07-10.00 stod vi i ingången till Nationalteatre och delade ut matpacker till passerande folk, tusentals.
Vi hade gröna kläder men fick även turas om att bära den enorma hjärt-kostymen som inte var det roligaste. Tung och klumpig var den och alla som tittade på en skrattade. Snacka om att känna sig dum men det är bara att le :)

Sen va de bara att skynda tillbaka, och sen hem. Har lagat lite soppa som jag åt snabbt och nu ska jag iväg till la dente för att jobba 13-21.

En del saker vill man bara dra ett sträck över och låtsas att de aldrig hade hänt.


This is it

Tillbaka på jobbet idag, kändes som att jag varit ledig jättelänge för att jag var borta i fyra dagar. Rena semestern.

Det var rätt lungt särskilt på slutet. Nästan segt.

I morgon blir det morgon jobb och kvällsjobb, sen fortsätter det så som ett litet jobbmaraton framöver. Men de gillar jag, i alla fall pengarna som kommer efter hehe. Nej men de ska bli kul faktiskt.

Zumba

Var uppe tidigt i morse för att dra till ELIXIA med Felicia och köra lite Zumba. Var kul att prova på men vet inte hur skillad jag var på det haha... lite svårt att häng med emellanåt.

Sen cycklade jag en mil på träningscykel innan vi käka lite frukost på centret och pulsade tillbaka i snöyran.

Skulle egentligen börjat jobba på mitt lilla morgonjobb idag men det är tydligen fortfarande problem med leveransen av varorna vi ska dela ut så.... i morgon!


Projekt säng

Igår var allt en lång och innehållsrik dag. Som sagt började den med fyra timmar på gummet där vi skrev in oss som medlemmar. Jag cycklade en mil för att sen fortsätta med ELIXIAPower, ett pass med viktstång och step pall som redskap. Sen avslutade vi det hela med någon kilometers jogging.

Efter det blev de hem och käka lite lunch och sen drog jag vidare för att träffa Terese. Vi slog oss ned på Hard Rock med en kaffe och en massa skvaller om Turkiet och Oslo i några timmar. Trevligt, trevligt...

På vägen hem mötte jag tjejorna vid dörren och vi vandrade ut till Bislett där deras tvillingar för att se lite film med dom. Tyvärr blev (hm..mitt) filmval inte så bra men de va ändå en trevlig kväll som avslutades med lite Kebab :)

Kom i säng ganska sent så jag orkade inte gå upp tidigt för Yoga i morse, det får bli i kväll istället. Men dagens projekt blir även annars att hämta en säng som tjejorna har hittat på finn.no
Vi behöver nämligen en till här i lägenheten och nu ska den släpas hem några kvarter.
Så om det finns en stark man där ute som läser detta och befinner sig i Oslo trakterna så är vi mer än tacksamma för en hjälpande hand ;) 

ELIXIA

Idag var vi där och skrev in oss som medlemmar på deras nyårs erbjudande vilket gör att vi får de två första månaderna ganska billigt.

Ny blir det träning till tusen, nya hälsosamma livet har börjat ;)

Nytt år

Då har ett nytt år börjat, fast själv brukar jag se det som att den första januari inte riktgit räknas. Då sover man mest.

Hade ett ritkgit trevligt nyårsfirande igår i alla fall. Blev först middag hos Felicias jobbarkompis Klara. Sen åkte vi vidare till Ellen där det var nyårsfest och vi fick även se många fina raketer från takvåningen vid tolvslaget.

Nu är det nya tag som gäller och jag har en hel del nyårslöften som jag ska hålla i år hade jag tänkt. Ska sattsa stort på hälsan. Börja träna minst en fyra fem gånger i veckan och sen äta nyttigt alla vardagar.
Jag ska även ha bättre koll på min ekonomi och inte slösa så mycket pengar på onödiga saker.

Som sagt planerar jag att bo här i Oslo hela året MEN det finns några mindre resor jag vill göra.

- Hälsa på Annika i Hemsedal
- Hälsa på Tina i Finland
- Åka till syrran i London
- Springa New York tjejmil med Annika

Annars är det bara att jobba och leva livet som är planen, kanske läsa en distanskurs till hösten och börjar fundera över framtida studier :P

RSS 2.0