Årskrönika 2012

Jag har en liten tradition på min blogg, årskrönikan. Denna bloggen startade i 2007 och varje år sen dess har jag haft en eller annan uppsummering årets sista dag även om de ibland innehållit texten "sen hände det en massa som jag inte orkar skriva om" hehe... Jag har kanske varit lite lat med andra ord, men vissa år har den varit ganska omfattande.

Det fina med att skriva blogg på detta sättet är att man kan se tillbaka och minnas saker man annars hade glömt. Jag hade ingen aning om vad jag gjorde i våras för exempel men nu när jag läst igenom det så minns jag allt som hände.

Det blir inte en alltför utförlig krönika i år men en sammanfattning ska jag allt få ihop.

Altogether så har ju 2012 faktiskt varit ett fint och givande år, jag har verkligen fått testa mina gränser mer än någonsin förr, och visat att jag varit stark nog att överleva det.

Det har till stor del kretsatt kring jobb - mitt kära säljarjobb som jag ibland älskar och ibland hatar, emellanåt har det varit nära att de tagit död på mig tror jag men jag har överlevt och klarat mig ganska bra tillsist. Det har utspelat sig en bergodalbana utan like - jag nådde en topp men föll ortoligt hårt efter det - februari-mars- april och maj var extremt tufft. Jag tror inte att jag har gråtit så mycket någon gång faktiskt. Inte ens när jag bodde i USA. Detta var tuffa tider minst sagt. Historien bakom varför det blev så är i och för sig ganska lång och invecklad. Lite för lång för en årskrönika. Men hur som helst, efter fallet jobbade jag mig upp igen till en mer stabil uppgång som gjorde att hela hösten faktiskt blev ganska bra.
Detta gäller altså mitt huvudsakliga jobb som bedriftsrådgivare i Telecom... och detta gäller reslutaterna. Utom det så har det ju varit en hel del dramatik som utspelat sig infanför kontorets väggar, kanske mer än vad man någonsin får uppleva på ett "vanligt jobb"... men det tillhör väl den biten som är spännande antar jag.

Det har ju kommit ett par jobb till med längst vägen. En dag när jag bokade möten så kom jag till en speciell "kund" som inte ville ha möte om telefoni men han ville ha möte med mej som mötebookare. Va? Jag fattade ingenting - men då detta var i ganska knapra tider så bestämde jag mig för att se lite närmare på saken. jag började med mötebooking för denna firman.

Innan det hade jag även sökt till Vapiano - bara för att ha lite helg jobb vid sidan av. Jag gick på en gruppintervju och fick jobbet - var med från öppning tills nu.

När jag fått resturang jobbet igång tänkte jag lägga ned bookingjobbet men fick ett nytt erbjudande som jag inte kunde tacka nej till och så var jag fast med tre jobb.

Nu i Desember har jag även dragit igång ett fjärde projekt med närverk... det är kul och spännande men eftersom jag inte har haft extremt stora utrymmer av tid till detta låter jag det ligga på is litegrann och tar det som det kommer.

Planen framöver är väl att avveckla lite med jobbingen för att få mer tid - ett av jobben kommer jag sluta inom kort tror jag i alla fall. Jag måste ju ha lite liv oxå...

När jag tänkte tillbaka på 2012 så kändes de som att jag inte haft det - men bloggen påminnde mig om att jag har gjort en hel del - har haft en massa besök. Mamma och Pappa var här i början av året och i slutet. Var mycket med kusin Emma när hon bodde här och även hennes familj var på besök ett par gånger. Linda och Felicia var här på 17 maj, runt den tiden träffade jag även My och Jenny som var i Oslo på besök hos andra vänner.
Jag hängde väldigt mycket med Emelie Svedner under våren och vi "firade" påsk tillsammans i Oslo, hade lite SPA och andra grejor för oss. Nu på hösten fick jag även besök av Annika då hon var på arbetsintervju och Felicia när hon var uppe med familjen...

Jag hade en underbar semester hemma på Gotland i sommras där det blev en massa mysiga stunder med sommarbad både på strand och kalkbrott flera gånger - samt en massa andra event.

Lika fin var julen även om det var en kortare tur hem och jag fick inte tid att göra lika mycket - men tycker ändå att jag han med en god del.

Var ju även på en liten utlandsresa i Frankrike med Premium Club på jobbet - var ganska häftigt ändå. Och en bekräftelse på att de såg att jag kämpade, fasten jag inte hade så bra resultat i våras.

Träningsmässigt har detta året nog varit ett skämt - visst jag har tränat en del men när jag läste igenom bloggåret 2012 så hade jag skrivit minst 5 gånger - nu är det på allvar nu ska jag bli nyttig, sund och träna mycket. Ingen kommentar på det. Hehe. Vet bara att jag varit medvetet lat och frossat en del de sista veckorna. Får bli nya tag snart - men ska inte lova för mycket. Bara till mej själv. Måste lägga upp en plan som faktiskt fungerar. Men planerna till nästa år får komma i nästa inlägg.

Sammanfattningsvis få jag säga att 2012 var ett lärorikt år på många sätt. Jag har lärt mig mycket den hårda vägen. Men även haft mycket fritid till annat kul. Och änsålänge har inte jorden gått under som jag var orolig för ett tag - bara det är ju någonting man kan vara tacksam för. Men det är en dag kvar... I morgon blir det nyårsfiring med Lisa och hennes vänner. Jag tror det kan bli hur trevligt som helst.

Gott nytt år allesammans så hörs vi igen i 2013! <3

7 timmars shopping

Idag gick jag ut på stan runt klockan 13.00 och kom inte hem försen 20-20.30 på kvällen. Hovedsyftet var att finna en utstyrsel att ha på meg på nyårs afton men behövde även köpa lite basics och hudprodukter.

Tiden gick fort och nyårs kläder var inte lätt att hitta! Till att börja med så visste jag inte helt vad jag ville ha men tänkte köra på nån svart klänning vilket känndes lite som ett säkert kort, men tråkigt, kankse några flashiga skor till?? Hittade en svart klänning på MQ som kändes OK, möjligtvis var kjolen i kortaste laget - senare under shoppingturen hittade jag en brun/bronsig paljettkjol som löste det problemet - tänkte dra den över och är ganska nöjd med resultatet. Nu behöver jag inte längre några skor som utmärker sig, inte heller smycken som jag värderade. Paljettkjolen gör mer än nog när det gäller att få lite blingbling på utstyrseln. Nu är det ett par fina basig pumps med ganska kraftiga klackar jag vill ha för att komplettera.

Ganksa kul att kjolen var lite rödbrun ton i - delvis för att det matchar mitt hår. Jag vill alltid matcha.
Sen följer det även min brun-period som jag är inne i just nu, allt jag har köpt i det sista har varit i olika bruna nyanser, av en slump egentligen men det brukar vara så att jag ställer in mig på en viss färg under en tid.

Skulle även prova ett par svarta stövlar bara för att de var på REA men de var inte så sköna, istället prövade jag ett par i riktigt skinn som var mycket skönare. Så det som eventuellt skulle ha varit ett REA köp slutade med äkta skinnstövlar som var allt annat än billiga, typiskt! Får tänka lite till på den innan jag börjar använda dom på riktigt...

Som sagt var även ute efter lite basic - långärmad neutral svart tröja borde ju inte vara så svårt men om de ska sitta fint så är det faktiskt det. Köpte en vit och en svart på MQ eftersom jag tänkte att det förmodligen är det bästa jag hittar av passform, HMs är väldigt B.

MEN bara någon timme senare provar jag ett par på Lindex av bara farten som visar sig sitta 10 gånger bättre- den vita hade dessutom fina ränder på sig vilket känns bättre än helvit. Dessa var dessutom ca 40% billigare så köpte dem och lämnade tillbaka de från MQ. Är fortfarande lite lätt chockerad över att Lindex levererar bättre på passform än MQ, när förändrades världen?

Utöver det var det bara lite småsaker som åkte med.

Första heldagen i Oslo efter julsemestern hemma och som en sann arbetsnarkoman måste jag säga att jag redan saknar jobbet på kontoret och längtar tillbaka dit lite. Resturangen därimot som jag ska spendera de två kommande dagarna på saknar jag inte... Dags att börja planera hur länge jag ska vara kvar där egentligen.

Mitt vinterland

Tillbaka i Oslo igen. Hemresan blev lite längre än planerat på grund av dålig planering - det fanns ingen förbindelse mellan gbg och oslo efter att mion flight landat så det blev en kväll med Jenny. Vi tog en drink och sen fick jag sova över. Nästa dag han vi även med en snabb lunch innan bussen avgick.

Väl i Oslo återförenades jag med Sanna Sambo och vi firade med en tur på stan och middag på en fin Indisk resturang som jag aldrig har vart på förr. God mat och mätt blev man - fick rulla hem med rund mage.

Nu lockar sängen och en ledig morgondag väntar. Perfekt för att pakka upp väskan, städa, tvätta och shoppa lite inför nyår

Hoppas alla ni också har haft en fin jul <3

God Jul

Då är man hemma på gotland och firar jul med familjen... Jag har bakat knäck, praliner och annan julmat. Har även hunnit träffa annika och idag på självaste julafton - vart med familjen, mamma, papppa elin med pojkvännen alex - sen skypat med amanda som var tvungen att vara kvar i Berlin på grund av jobb.

Vi gick en traditionell jul promenad med alla hundar och mötte då på våra grannfamiljer vilket var trevligt - i morgon ska jag och julia gå morgon promenad och sen blir det bad hos en granne i sokknen som har jaccuci.

På kvällen blir det sedvanlig utgång för att möta allt annat folk man annars inte hinner träffa, tror det blir superkul!

Sen är det flyg tillbaka mot oslo - ett par intersiva jul dagar- men det är så det ska vara :)

På tur hjem till Sverige

Är idag på resa hem till Svea rike. Lämnade oslo tidigt i morse och har spenderat dagen i göteborg.

Var en tur på universitetet för studievägledning. Lika bra att se efter vad som finns av alternativ för framtiden. Jag berättade för studievägledaren vad jag ser för mig att jag har för roll i ett framtida jobb och hon menade att det jag borde gå är ekonomi med marknadsförings inrikning och någon nitch mot ledelse och administration...

Heavy stuff altså med en massa tunga och grundläggande kurser på bokslut och annat (som jag alltid tyckt verkade tråkigast av ALLT.

Vi fick även konstaterat att mina betyg förmodligen inte håller för programmet men att oddsen ser bättre ut om jag tar kurs för kurs istället för att ta hela pakken. Tydligen är det vanligt att man gör så...

Detta var ett ganka tragiskt möte i mina ögon som fick karriären på jobbstigen att verka som en barnlek i jämförelse, har verkligen svårt att tänka mig själv nedgrävd bland böcker och siffror medan de tickar minus på kontona av studielån... Hade blivit så rastlös att jag blev galen tror jag. Men ändå känns det i vissa fall nödvändigt för att verkligen komma någonstanns. Känner mig kluven.


En dag som blev allt annat än vad jag hade planerat...

Tidernas mest dålig tajming dag idag känns det som... Med typ allt. På jobb och efter jobb, inget blir som jag hade tänkt och helst vill jag hem och sova.

Blir bara lite irriterad på mig själv, dålig planering genomgående.

Vinter

Har varit dålig på att skriva i bloggen i det sista. Beror lite på att det inte går att komma in på denna sidan via min iPad av en eller annan grund... Det är mest den jag använder tillvardags, men nu har jag även lärt mig att bruka mobilen som mobilt bredbånd.

Tiden springer iväg och snart är det jul...

Det går ganska bra på jobbet nu och det ser ut som att denna månaden kan bli en av de bättre genom tiderna :)

Har inte jobbat så mycket på resturangen heller de senaste veckorna så schemat har inte varit fullt lika fullt, har nu haft två lediga helger på rad vilket jag faktiskt behöver med tanke på att jag måste lägga en del tid på mitt nya markandsföringsprojekt som jag börjat med och där gäller det att komma igång fort!

Julklappar är ju oxå något som måste fixat, det är trotts allt bara två veckor kvar nu så dags att komma på lite var man ska köpa till folk...

Vi hade julbord med jobbet på fredag vilket var trevligt, Stortorvets gjesgiveri som förra året, fick torsk denna gången vilket var godare än lutfisk som jag åt sist.

Panik shopping!

Vinterkylan har nu slått till på alvar i oslo och det blev lite krise med vinterjacka så drog till byporten direkt efter jobbet och spanade efter en fin jacka tillsammans med min fina vän Lisa.

Blev som sagt lite krisköp och slog till på den dyraste jacka som jag någonsin har köpt, så nu är det bara att hoppas på att den är tio gånger som varm som min andra jacka eftersom den var tio gånger så dyr...


Internettlös

Har äntligen haft en ledig helg vilket har varit fantastiskt med tanke på hur stressigt det har varit i det sista. Hat inte haft en minut till övers men nu har jag hunnit med att både sova, träna och träffa lite vänner.

Har fortfarande inte internett hemma och eftersom jag genom en dum bagatell råkad starta om min iPad (som jag annars har använt för internettilllgång det sista) som jag inte har pinkoden till så har jag vart helt bortlåst från internett som har varit viktigt för mig eftersom min plan var att sätta mig lite in i mitt nya projekt jag har startat vid sidan av jobbet.

Därför sitter jag nu på Waynes på Lökka och försöker få lite ordning på saker och ting. Här kan man i alla fall låna internett!

Mycket som händer nu innan Jul och i nästa vecka kan det hända massor på jobbet, kan inte vänta, superspännande faktiskt, det var det i och för sig inför föregående veckan med men det blev inte ritkigt som planerat. Men nu tror jag faktiskt det blir ännu mer :) Wohoo!

Startade även julstämmning igår med lite julfika hos isabell, blev vinglögg och mjuk pepparkaka, vi såg även på svenska julkalanedern som verkar vara en favorit i repris :) Mysigt med Juletider... älskar december, det jag behöver göra nu är bara att hitta en vinterjakka som fungerar för det börjar bli ritkigt kallt ute!!

RSS 2.0