Flyttstädning

I morgon får vi nycklar för att flytta ut till vår nya lägenhet på Grunnerlökka (skrivs egentligen med andra bokstäver).

Så det betyder att denna Söndag kommer att spenderas med att städa den här lägenheten som vi bott i de gånga veckorna...

Tjejorna har nästan gjort klart de stora rummet och jag ska snart börja med badrum och uppstairs.

Ha en trevlig Söndag.


You never know what the future brings

För ett år sen hade jag aldrig kunnat tro att min vardag idag skulle innebära att jag daligen susar fram på motorvägar i 120 km/h, i miltals... Tänka, nu är det bara sju mil kvar "jag vill bara hjem til Oslo".
Precis som den gravida kvinnan som brast igråt framför mig och en nyvaken turkisk läkare klockan fem på morgonen en natt mitt i säsongen, på Antalya havalimanis doktor mottagning. Hjem till Oslo...

Sarpsborg, dit jag körde idag på mindre än 1,5 timme ser på kartan ut att ligga mycket längre bort än Kongsvinger där jag var igår men då tog de typ 2 timmar, no sense.

Inget svar från Thon idag heller, förmodligen så fick jag det inte.

Hur ser det ut ett halvår från nu?


Ångest

Idag ska jag köra till Saprsborg som ligger långt söder ut.

Massa krångel med byte av motorvägar och jag har ingen aningg vart jag ska för jag har aldrig kört åt det hållet.

Har GPS men det är som sagt CP.

Det känns inte bra i magen.

Oturen fortsätter...

Jsg är en sånn person som verkligen borde hålla mig borta från bilar och allt vad det heter. Jag ska verklien inte röra dem. De skulle va bäst så.

Idag skedde åter igen en extremt dum liten "bilolycka", något jäkla spån på vårt jobb hade valt att parkera sin bil snett bakom mig och den brevid (där det överhuvudtaget inte finns någon parkeringsplats utan det är bara svängutrymme för andra bilar, trotts att det fanns andra plattser tillgängliga). Jag tyckte ändå att det såg ut att kunna vara möjligt att backa ut därifrån om jag verkligen va försiktig. Det gick inte. Repa på min bil, repa på andra bilen. Ganska rejäl på den andra.

Hade brottom iväg men ringde min projektkordinator och berättade vad som hänt, sen ringde jag biluthyrningen som sa att de måste få kolla på skadan sen för att avgöra fallet.
Jag ber till GUD att någon form av försäkringar kan täcka detta för jag håller redan på och tömmer mina konton på med depositionsavgifter och hyra.... Men varför inte passa på att tömma dem totalt när man ändå håller på?

Hade en GPS idag faktiskt men den störde mig mest och gjorde bara så att jag kom bort ännu mer, den var verkligen störd. I alla fall på hemvägen. Och jag förstår verkligen inte hur jag tänker ibland, eller varför jag är så okapabel att tänka.  

ORKA.

jobb audition

Var på jobb audition för Thon Hotels idag, det var ganska så spännande. Konkuranssen verkar vara hård men jag tycker ändå att det gick ganska så bra. Presentationen minns jag inte så mycket av så jag vet inte vad jag missade och säga och vad jag faktiskt sa. Men jag gick i alla fall vidare till case och fördjupningsintervju.
Den gick riktgit bra kändes det som.

Lär på ett svar inom de närmaste dagarna, dock kommer jag att befinna mig på jobb i Kongsvinger, Sarpsborg (som ligger nästan vid Sverige) och Lilleström. Så jag får hålla telefonen nära och smita in på lagret om den ringer :)

Hoppas iaf att jag får jobb, hotellet som heter Panorama var hur fint som helst. När jag kollade på internet så stod de att de va *** men kändes som de va betydligt mycket mer, iaf om man jämför med vad jag sett i Turkiet, men de kanske inte är så konstigt för Turkiet är ju som de är!

Så nu är det bara att hoppas...


Make it happen

Idag ska jag försöka ta tag lite i mitt liv här i Norge. Ska förbereda mig ordentligt inför min jobbaudition i morgon så jag i alla fall känner att jag har gjort mitt bästa om jag inte får något jobb. Annars vore det ju dumt. Tänkte även gå en sväng med CVn idag igen, blev inte så mycket av det igår.

I morgon känns ändå som att det kommer att bli en bra dag oavsett, först ska jag på jobb möte/audition och på kvällen ska vi skriva kontakt på vår nya lägenhet och den gör liksom allt. Bara vi får vårt boende kirrat så känns det som resten löser sig på ett eller annat sätt. Om inte annat så har jag ju faktiskt mitt halvdana jobb som faktiskt ger ganska bra betalt ändå. :P

 


Is it true?

Efter flera veckors ändlöst letande så verkar de som att jag och mina två kära roomies snart kan känna oss på den trygga sidan. Efter att ha trängst i kö på många visningar över hela stan så har allt helt plötsligt idag klarnat upp och vi ligger nu etta på tre lägenheter. Men vi vet vilken vi ska ta, Grunerlokka!

Det här varit ganska komplicerat att överväga diverse fördelar och nackdelar med alla boenden men nu så är det klart och det känns otroligt skönt. Men vi ska inte säga för mycket eftersom papprena inte är underskrivna men detta kommer med största sannolik helt ske innom de alldra närmaste dagarna.

Facing challanges

Igår avlevererade jag min kära och enda kollega, bilen, till Bislet bilutleie. Vi har gått igenom mycket tillsammans de senaste dagarna. Vi har kört över 500 km i både storstadsmiljö, landsbyggd, motorvägar, dag och natt.
Vi har svurit, gråtit, blivit stoppade av polisen, stått i en biltvätt med halvt öppen baklucka och kört vilse ett flertal gånger, men efter mycket om och men faktiskt klarat de uppdrag som var givet till oss.

En eloch till min bil och mig, jag är stolt över oss och kommer att sakna vårt gedigna sammarbete.

Igår fick jag till min stora lycka ett mail ifrån Thon Hotels att jag blivit uttagen till jobb audition på onsdag. Det kommer att va möte med info om företaget och sen ska vi hålla en fem minuters lång presentation om oss själva!
Ska bli jättekul och spännande, ser vekligen fram emot det :)

Det går inte så bra för mej...

Idag blev jag stoppad av Polisen idag, skulle egentligen ha fått böra 4200 nkr för att jag missade högerregeln, men slapp undan, den här gången...

Jag körde på många motorvägar och in i en 5km lång tunnel, där jag missade en avfart, så jag körde helt fel, och de tog en jäkla massa tid att komma på rätt väg.

Jag skulle tänka bilden, men det är oklart om man ska ha diesel eller 95 oktanig så jag tankade inte.
Men i morgon chansar jag nog på bensin i morgon. 

Vi har lägenheten kirrad, ska skriva kontrakt på mondag eventuellt. Men det finns problem, såklart. Den blir inte ledig försen 15 November. Så antingen får man va uteliggare, åka hem eller något därimellan. 
Dessutom är de inte ens säkert att vi får se den innan för de är bortresta. 

Jag glömde ta med mig osthyveln från jobbet, jag som ville ha ost.

Jag orkar inte ens försöka vara positiv idag, motivationen dalnar.... 

Konsten att tänka positivt

Det är en konst att tänka positivt, men jag ska försöka.


Det första jag gjorde i morse var att gå ut utan nykeln som jag behöver på jobbet, och utan husnykel (för jag har ingen). Men som tur var fanns linda i huset och kunde komma ner med den till mig. 

Sen hämtade jag min hyrbil på Bislett Biluthyrning, och den va faktiskt en jättesöt liten bil, vit fiat med röda detaljer och ingen accelationsmörmåga överhuvudtaget. 

Väl på kontoret så får jag beskedet att det inte finns någon GPS som jag hade blivit lovad, eller de fanns bara två och de va tagna. Nämen, vad trevligt! Då får jag ju chansen att öva mina kartläsarkunskaper.... om det hade funnits en karta. I alla fall kunde jag få en obegriplig vägbeskrivning utskriven direkt från internet. Ungefär i klass med google translators briljanta översättningar. Jag frågar även om det är vanligt att man får köra såhär långa sträckor och svaret blir JA, en annan ska idag köra till Kristiansand som tar fem timmar enkelväg, nämen VILKEN TUR jag har som bara behöver köra TVÅ timmar eneklväg.
Detta resluterar i att jag BARA behöver stanna och fråga ungefär 58 människor på vägen hur jag hittar till byn Gran ungefär 80 mil utanför Oslo, se där fick man öva norskan!
Och dessutom så fick jag ju pröva hur det känns att köra över en massa järnvägsspår med en minibil, en upplevelse utöver det vanliga. Även sjuvägskorsningar med både spårvagnar och bilar va något jag fick prova idag.

Och ungefär 45 min för sent efter att ha gett mig av en timme tidigare än nödvändigt så kommer jag fram till SPAR i Gran. 

Sen fick jag en underbar placering precis bland frysdiskarna, detta gjorde ju att smöret inte smälte fasten de stod framme hela dagen (och jag blev inte allt för varm, istället hackade jag tänder så att kunderna knapt kunde höra vad jag sa mellan tandklappringarna).  

På väg hem så gick allt bra, nästan, körde bara några extra varv runt Oslo för att åter finna mitt kontor.

Sen blir det hela ännu bättre av att mina kära rumskamrater inte svarar på sina telefoner, och som ni kanske minns hade jag ju fortfarande ingen nyckel. Så jag behöver barar vänta i ca 2,5 timmar utanför vår dörr innan någon av dem dyker upp. Men SOM TUR VAR hade jag ju faktiskt med mig banener, russin OCH Choklad, kan det bli mysigare?

Nej nu ska jag gå och lägga mig för att sova, morgondagen kan ju bara bli bättre!

One more thing

Glömde skriva att vi nu är sååååå nära att få en lägenhet att vi nästan kan ta på den, nästan nå pennan som ligger brevid kontraktet som därmed ska skriva på och lägenheten är vår. Vi ligger etta på listan.

Men man ska aldrig ropa hej för tidigt, man ska aldrig hissa flaggan innan mållinjen är nådd.

Så vi ligger lågt. Och hoppas, håller tummarna.....

Pretty nice...

Ja, då har jag altså jobbat idag. Först kom jag till kontoret och en snubbe där visade mig hur jag skulle packa ihop en väska med prylar, inte så lite heller utan jag fick en enorm väska och en enorm box med grejor, sen sa han bara att han hade ringt en taxi till mig och jag kunde åka.

Till och med taxi chafören hade svårt att veta vart vi skulle men efter mkt om och men så finner jag min matbutik, Ultra Sandvika.
Efter lite plock och montering av bord så började jag skiva upp mina grejor, oftast hann jag inte ens bli klar innan någon hade kommit för att äta upp de. Men träffade faktiskt ganska mycke trevligt folk under dagen.
Fick även månge positiva och trevliga kommentarer från kunder som kom och smakade på mina små snittar.

Till exempel kom det en gamal farbror:

-va snilla dom är i Sverige!
- Hursa?
- Ja, jag synes dom er så snilla i Sverige för att de skicka hit dig, så nu får ha dig vid oss här i Norge.
- Aaaaawwe.... :)



First day at work

Idag börjar jag jobbet, ska snart gå bort till reklambyrån för att få en "briefing" om vad jag ska göra.
Sen skickar de mig i en taxi till ett ställe som ligger en bra bit utanför stan för att jag ska stå där och bjuda på brödbitar med leverpastej och majonäs eller ost hela dagen. Innan jag tar taxin tillbaka...

De kommande tre dagarna ska jag få en hyrbil av dem som jag själv ska bruka för att köra ut till platser som också ligger en rejäl bit utanför stan. Det intressanta är hur jag ska finna dom eftersom, ni som känner mig vet, att jag inte har något lokalsinne överhuvudtaget. Och nu ska jag köra runt i och utanför Olso när jag inte ens hittar min väg i stan haha, ganska komiskt. Ska bli högst spännande att se hur detta ska gå.

Själva bjudningen oroar jag mig inte alls för, den kommer säkert att gå som smort. Men vägen dit...


As long as there is life, there is hope

Ytterligare lite CVn har delats ut idag, och ytterligare en lägenhetsvisning är avklarad. Det kanske verkar som vi inte gör något annat, och mycket riktigt, det gör vi inte.

Felicia är den ända som har börjat jobba på riktigt men i morgon kommer även jag och Linda spendera dagen på jobb. Ska bli kul faktiskt :)

Mer lovande jobb som jag nu har gett mitt CV till är Cubus i Oslo City, Olivia Resturang, Vero Moda i Aker Brygge, Haley Hanssen på Karl Johan... och några till! Några tar bara emot CV av sympati känns det som, men andra (de som jag nämnde) har varit ganska positiva. Har även sökt en del på internet, så får se om jag får några hoppfulla samtal snart.

Det ser liknande ut på lägenhets fronten, på några är man körd bara man visar sig på visningen där man trängs i en liten tvåa med äldre par, folk med stadig inkoms och allt annat möjligt, varför skulle de ge lägenheten till just oss?
Men på några har vi lyckats flirta in hos vid och på en vet jag att vi ligger "tvåa" tar de andra inte den går den till oss. Sen har vi min doldis, på ett sätt har jag lyckats få nys om en lägenhet som inte finns på annons. Jag har trackat den här killen som fan och ringt, smsat med mera och sagt att han inte behöver lägga ut den, vi vill ha!
Jag vet dock inte om jag kan lita på honom, han ska ringa mig i morgon när han är på sitt kontor... annars ringer jag, trust me ;)

Så jag vill recitera min rubrik, för hoppet är inte ute men kampen fortsätter. Så länge det finns liv, finns det hopp...

Early morning

Klockan är hall åtta nu, men jag vaknade vid fem och har inte kunnat sova sen dess. Vet inte riktigt varför, jag brukar aldrig ha problem att sova på morgnen.

Det kommer nog att bli en lång dag, planen är att dela ut CVn, igen, och gå på visning, igen.

Ska bli så skönt när allt med jobb och lägenhet har löst sig här i Oslo så att man bara kan leva livet.
Nu är allt bara sökande och letande, skulle va skönt att kunna slappna av.

Men vi har kul och det är ju så det är i början :) Det får man räkna med.


En lång dag

Har faktiskt kännt mig ritkgit busy idag. Har vart på tre visningar plus att jag har sprungit runt hela staden i klackade stövlar och slängt ut några CVn här och var, en del kändes lovande, andra kändes mindre lovande, likadant med visningarna. Jag tror starkt på den på Bygdöj alle 20, eller den här på prinsensgata som jag inte ens såg men som jag ändå vet hur den ser ut, ska nog ringa den snubben i morgon och tjata lite.
Har en annan visning i morgon vid fyra.


It is time!

Både Felicia och Linda har börjat på sina arbeten idag så nu är jag själv i lägenheten. Har varit lite seg med att starta dagen, som alltid men nu är jag i stort sett ready, klockan närrmar sig tolv...

Det är dåligt väder ute men de ska inte hindra mig från att gå runt hela stan med CVn idag, tänkte gå en sväng i Oslo City men även Aker Brygge.

Ska även på en lägenhetsvisning nu vid två. En till i morgon klockan fyra.

Ska jobba för Concept Communication onsdag-lördag den här veckan. Så helt arbetslös är jag faktiskt inte.
Det vill säga jag har en inkomst, vem vet om jag kombinerar detta med face to face eller något så har jag ju faktiskt heltids nästan. Men som sagt är det inte riktigt de jobb jag tänkt mig, därför ska jag ut med CVn idag :)

Önska mig lycka till!

Oktober bilder


En lördag i Oslo

Höstmys i slotts parken med picknick och bus med alla fina löv, lägenhetsvisning med en promenad runt hela stan och matlagning....

Det är lite vad vi har gjort idag.

Och ikväll blir de lite utgång för att uptäcka nattlivet här i den norska huvudstaden.

Jobb och lägenhetsvisning

Idag va jag på arbetsinterjuv, innan jag ens har börjat dela ut mina CV :) vilket egentligen var planen för dagen.

Det var ingen vanlig intervju utan vi var tre personer. En annnan svensk kille från Gbg, en norsk student och jag.
Det roligaste av allt var att killen som intervjuade oss hette.... Snorre! Hade svårt att hålla mig för skratt när han presenterade sig.

Företaget var en reklam byrå som heter Concept Communication, jobbet innebar att stå i olika butiker och liknande för att bjuda på provsmakningar. Men de va bara några dagar i veckan, då känner jag mer för att hitta ett "ritkgit jobb" om jag ska vara ärlig.

Vi fick alla jobbet, och kan börja jobba redan i morgon om vi ville, men jag vet inte om det är vad jag hade tänkte mig. Sa att jag börjar nästa vecka, om jag nu vill...

Dessutom har vi två visningar i morgon och vi måste verkligen börja prioritera det här med att finna en lägenhet nu så att vi verkligen hittar en innan vår tid i denna är ute.

Second day

Idag har vi letat efter boende igen och eventuellt kirrat lite visningar till helgen.

Jag har även ansökt om skattekort och vi tog en sväng  till IKEA där vi åt lunch för 19 kr, köpte en badhandduk och felicia och linda köpte några chokladkakor. 

I morgon blir det mer jobbjakt! 

OSLO!

Det blev en fin dag i Stockholm där jag hann träffa min farmor, Tete och mina kusiner, och dessutom köpa en vinterjacka eftersom jag inte kunde hitta min gamla...

Satt sen på en buss hela natten, det gick bra tills några fulla kärringar klev på och Karlstad, de satt och pratade högljutt i någon timme och väckte alla på bussen. Pinsamt, vuxna människor.. 
Senare anlände vi i Oslo lite innan kl 06.00 på morgonen där jag möttes av söta Linda!

Första dagen i Oslo blev lite promenad runt i stan, besök på mataffär för att handla. Köpte startpaket för kontantkort så att jag fick ett norskt nummer. Sen satt vi inne en del och letade lägenhet för det är något som vi har kommit fram till att vi måste göra effektivt nu. Vi har tre veckor på oss sen måste vi ha någonstans att bo.

Sen måste jag bara säga grattis till min fina vänn Felicia som fick fast jobb på en skobutik igår :)  



 

Sista dagen hemma

Im leaving tomorrow morning. Så idag ska det packas, igen, känns som att jag har packat min väska så många gånger nu så det tar typ en halvtimme. Har lärt mig att man inte ska ta med så mycket av det man inte kommer att använda, och inte heller sånt som man tror att man kanske kommer att använda (för oftast så gör man inte det). Ändå har jag tagit med mig den glittriga toppen som jag köpte för typ ett år sen, tagit med mig till alla ställen jag varit på, men aldrig använt bland folk. Den hör liksom till. 

Båt i morgon, stockholm hela dagen med "speeddateing" Farmor, tette, klara och kanske Julia, shopping? sen nattbuss till Oslo. Så det är planen nu.

Over and out.
 

101010

Ibland går saker inte alls som man vill, och ibland känns det som att det aldrig blir som man har tänkt sig.

Men andra gånger kan det vara precis tvärt om och saker löser till och med bättre än vad man hade förväntat sig!
Igår skrev jag att jag hittat ett eventuellt boende som kanske inte skulle va "drömboende" men ändå fungera som start...

Idag fick jag reda på att jag kan flytta in i mitt drömboende med bästa Felicia och Linda! Tråkigt för Yvette som åker hem men för min egen del kunde det nog inte bli bättre.

På tisdag morgon lämnar jag Gotalnd. På Onsdag morgon anländer jag till Oslo och allt kan börja!

searching...

Har nu suttit hela dagen och sökt efter boende i Oslo, ringt till några, få har svarat... Har i alla fall avtalat med en att jag ska komma och titta på ett rum på onsdag. Så då vet jag iaf att jag måste ta mig till Oslo innan dess.
Det känns bra. Rummet i sig kanske inte är ett dröm boende men jag tror att det skulle kunna fungera bra som start så det är i alla fall något...

Ska försöka ringa fler i morgon så jag har mer att se på när jag kommer dit.


shopp until you drop...

Igår blev de en sväng på stan med sötaste Annika, shoppade bade det ena och de andra. En helt ny höst garderob nästan blev en massa långa toppar som passar bra till leggings så det är nog de jag kommer ha mest i höst, men jag gillar det. Avslappnat men ändå fint. Fyndade även en kavaj på HM :)

Sen blev de myskväll. Jag och Annika år tortellini gratäng a la Felicia och bakade kladdkaka. Sanna kom förbi och vi såg filmen Remember Me, riktigt bra!

Lyckad kväll.

Men nu börjar jag känna mer och mer press att jag borde åka iväg till Oslo snart, snart, snart! Får se hur det hela löser sig...

Mat, TV och brasa

Nu har mitt hem blivit som det ska med värme och god mat, för min mamma och pappa har kommit hem och de vet hur de där funkar. Va i stan med dom igår och handlade lite.
Sen "jobbade" jag faktiskt i fyra timmar med att registrera ankäter som folk fyllt i om Visby Dagen (pappas företag). Och det räckte nästan till att jobba av halva min flygbiljett :)  

Senare idag tänkte jag åka in och shoppa lite inför hösten.

Men först ska jag skriva ett bra CV (har några gamla men de är inte så bra).

Kanelbullens dag

Den har jag firat tillsammans med Annika och bak av kanelbullar, såklart ;)

Det var nära en stund att våra kanelbullar inte blev bakade för det var strömavbrott och vi kunde inte få igång ungnen igen efter de. Så precis när vi var redo att lägga tre plåtar med obakta bullar i bakluckan och köra in till stan så satte de igång igen och vi kunde få dem gräddade... :)
Vår dag var räddad.

Sen gick vi en liten promenad med hundarna och fikade, mysigt.

I natt kommer mamma och pappa hem vilket betyder att jag inte behöver vara hundvakt längre och förhoppningsvis får ett lite "friare" liv. Dessutom kanske jag även får utnyttja de saker vi har här hemma som brasan (som jag inte lyckas få igång eftetsom mina fireskills are poor, aperently, har frusit större delen av helgen), TV'n som jag inte heller har lyckats få igång (fråga mig inte varför, men de går bara inte).   
Så jag tror att allt blir mycket trevligare då :)

Telefonfika :)

Det är så man får göra det när man är fast ute på landet! Har "fikat" med både Julia H, Julia M. De vill säga, jag sitter där med en kopp te och en rejäl bit äppelkaka medan jag pratar med dem på telefon. Ganska mysigt på sitt vis. Men så klart är det trevligare att ses.
Som i morgon när jag och annika ska fira kanelbullens dag med att baka!

Annars har jag hunnit med en liten springtur med Robin oxå, måste ju försöka komma i form och träna bort turkiet kilona, om saker och ting går som planerat så kanske jag och annika springer tjejmilen i New York till sommaren!

Tusen strålande solar

När man reser eller har tid över så är det alltid bra att läsa en bok, är faktiskt inne på min tredje inom en kort tid vilket är ganska ovanligt. Jag brukar inte läsa så ofta men när jag hittar en bok jag gillar har jag svårt att slita mig ifrån den.

Först läste jag "En sorts Kärlek" och uppföljaren "Änklingen" som handlade om en man vars fru dog i bröstcancer, en väldigt rörande och bra bok osm kan rekomenderas varmt.

Nu läser jag "Tusen strålande Solar" som handlar om muslimska kvinnor som lever under krig och förtryck i Afganistan. Även det en mycket bra bok som får en att tänka på hur lyckligt lottad man är att vara född i den västerlänska delen av världen. Läs den!

Nu vill jag att min mamma och pappa ska komma hem snart, de där med at tva hundvakt ensam i ett hus på landet börjar göra mig lite rastlös. Mycket annat jag vill göra nu ju, träffa dom såklart, men sen även alla mina vänner som merparten av bor i stan. Men jag antar att det bllir tid för mer sånt längre fram under veckan :)  

Tacopizza och Idol

Igår va jag med Felicia, Annica och Emma. Vi hade typiskt Fredagsmys med en tacopizza, Idol och en massa popcorn precis sådär som en klassisk fredagskväll ska se ut med riktigt hög mysfaktor.

Man uppskattar det så mycket mer när man inte har gjort det på riktigt länge och det är då som det känns riktgit härligt att vara hemma!

Idär är det ytterligare en härlig höstdag men min uppgift är fortfarande att va hundvakt så de kanske blir en promenad i det fina höstvädret med de små busungarna. Måste iaf åka och handla lite sen...

RSS 2.0