Summertime

Igår åkte jag hem till landet, älskar sommarkänslan där, den är alldeles speciell på något sätt. Det var extra sommrigt när jag och mamma gick upp i kohagen och plockade smultron, det fanns hur mycket som helst men vi hann inte plocka så jättemycket innan korna kom och skrämde bort oss. Men det räckte i alla fall så att vi kunde äta glass med smultron när vi kom hem. Såååå underbart gott!

Sov hemma och eftersom det är värsta värmeböljan nu så kunde man sitta ute vid sju och äta frukost. Satt på stentrappen i morgonsolen med mackor och te, sååå mysigt!

Jobbade mellan 12 och 21.15, kan tyckas va ett långt pass men idag var det faktiskt riktgit roligt (sällan man kan säga det) men det kom in många man kände, söta kompisar och glada kunder, det lyser verkligen upp en dag på jobbet. Så jag va inte så bitter trotts att det var gassande sol ute, nästan skönt att va inne i den svala affären.
Och sen så är jag ju ledig igen i morgon ;)

free day

Ledig idag igen, ritkigt skönt. Det är fint väder så man borde väl egentligen sola men efter gårdagen så räcker de nog med solning en stund för min del. Ska försöka lite andra ärenden. Fixa pass, städa, tvätta, handla, övningsköra. Inte de roligaste sysslorna kanske men även de måste ju göras.
 
Det jobbiga är bara att min cykel är stulen så jag måste gå överallt, kanske inte det bästa om man ska köpa en massa grejor o så men, men, vad har man för val. Hoppas ännu på att min kära cykel ska komma tillbaka.

backstabber

Not a word is spoken,
a long lasting friendship is broken.
It's been joy and tears through the years,
but it seems like we no longer care.

Bästa bakisdagen

Dagen har spenderats i solen. Först gick jag, Felicia och Annica ner till Kallis där vi solade ett tag men sen så hörde Felicias kompis Gustav av sig och undrade om vi ville åka med till ett kalkbrott och bada. Det ville vi.
Så vi tog med oss en massa gott, bullar, vindruvor, nektariner, saltlakrits med mera och åkte ut dit.
Där var de mycket varmare än på kallis och vi badade säker tre-fyra gånger! Jätteskönt.

Ikväll blir det kanske minigolf på kneipbyn eller inlines o chill, får se.

I know now and I think we're done.

Lyckad kväll med nattbad

Var riktigt tveksam om jag skulle gå ut igårkväll eller inte men jag är glad att jag gjorde det för det blev en riktigt rolig kväll från början till slut. Mycket trevlig förfest hos någon av Felicias vänner borta vid lilla elefanten o sen blev de munken även om planen var Gute från början. När krogen stängde så åkte jag, Felicia, Jonas och Andreas ut till kalkbrottet i follingbo där vi badade! Det tog ett tsg innan jag kom i men sen var vattnet faktiskt skönt! Det var härligt, inte så ofta man badar halv tre på natten :)

invigningar

I onsdags var det Gute invigning. Det var trevligt, kul att se Veronica Maggio och träffa trevligt folk. Maten var sådär och drinken sämre. Vinet var okej.

I går var jag och Felicia på Hamnplans invigning med. Den var faktiskt bättre! Jättegod mat (våra älskade kyklingspett) snittar och värsta fruktfatet med jordgubbar, meloner, kiwis och lite av varje. Gott vin o drink.
Vi träffade två Stockholmare som vi kallar Pojan och Dojan (även jag och felicia fick nya alias, Fika och ICA) som vill festa med oss på lördag (eller frågan är om dom vill de nu efter att vi ledde dom till Surfers och sen lämnade dom där hehe..). Det blev en lugn men trevlig kväll, alldeles lagom egentligen.


Idag jobbar man 12-21.


Sommar o sol

Äntligen en ledig dag med fint väder. Jag, Emma och Julia har vart nere på Norderstrand hela förmiddagen och solat en massa, blev dock inget bad. Får vänta till nästa gång! Nu ska jag fixa och ordna lite och ikväll blire Guteinvigning!! Nice :)

Jag Felicia och Amanda va och såg Håkan Hellström igårkväll på Wisby Strand. Ståplatser lät ju bra till en början men när vi sen märkte att man då fick stå bakom alla som satt nere i salongen var de inte lika kul. Vi tillbringade mer än halva konserten uppa på en balkong över alla andra men sen smet vi ner o slutet blev bra! Lätt värt 250 spänn.

Nästan slut

Dagen har gått snabt eftersom den började så sent hehe, gjorde i alla fall nårga av de saker jag nämnde tidigare. Har kört en sväng med pappa, lagt ut tre par jeans på tradera och fått lite mer ordning på rummet även om det itne är tip top ännu.

Det tråkiga är att jag inte har varit ute så mycket trotts att det har varit fint väder idag, så jag tänkte cykla bort till Maxi en sväng och se till att jag har mat inför veckan som kommer. Sen kanske de blir en sväng med inlinesen...

Casual sunday

Nu börjar man vakna till (kl halv två), dags att göra något klokt av dagen kanske? Har bara sovit o sett på bachelorette hittils.. Ska gå bort till Johan o Sandra o hämta lite grejor hade jag tänkt o sen fixa klart så att det blir ordning på rummet. Kanske kan åka ut på landet o köra en sväng med pappa? sola? lägga ut saker på tradera? gå en lång promenad? Kolla upp och ordna saker inför hösten? planera in aktiviteter som ska göras framöver?

Alternativen är många... får se vad som händer.


Felicia 20

Min fina vän Felicia fyllde 20 idag så vi har firat henne lite grann. Fick komma lite i efterhand eftersom jag har jobbat hela dan. Spelade kubb o sällskapsspel, åt tårta o potatissallad, sjöng singstar och patrik höll mig upp-o-ned när jag fick hicka (den försvann), spelade ölspel o mun-mot-mun med kort spel, va på munken o fick nån främlings jacka sen gick ja o annica förbi hp för att få vip kort men de gick inte så bra, sen gick vi hem..

Så de va kvällen i korta drag. Jag träffade Kim med, knapt sett henne sen studenten. Men nu ska jag nog sova. Go natt go vänner sov så sött.

Midsommar

Efter mycket om och men så är det bestämt att midsommar firas här i stan med grillning hemma hos Sandra och Johan, sen efter går vi förmodligen vidare till nån fest... får se. Skönt att de blev i stan i alla fall så att man lätt kan ta sig hem och veta att man kommer till jobbet i tid i morgon. I morgon blir de mer fest! Felicia fyller 20!! :D

Lång dag på jobbet...

Jobbade 8.30-18.15 idag,  va rätt segt... Känner mig riktgit trött nu, trött i kroppen, är lite förkyld o de gör inte saken bättre.
Lång jobbdag i morgon med, det känns hemskt att säga det, men jag längtar faktiskt tills sommaren är över.

Biobesök borgen

Var och såg änglar och demoner på Borgen ikväll (jag har inte vart där tidigare) med Emma och Amanda, kul att kolla in stället som va fräsht men de va jäääääkligt dålig luftkonditionering. Filmen var bra tyckte jag faktiskt, kul att se alla ställen där man faktiskt har varit själv under vår italien resa förra våren.

Annars har de vart en riktgit seg dag eftersom jag inte kunde sova inatt har jag vart sjukt trött. I min rastlöshet har jag passat på att researcha lite kring mina reseledarplaner, hittade en annan utbildning som inte skulle göra ett lika djupt sår efter sig på mitt bankkonto, den verkar dock inte vara lika givande heller men har fördelar som att den börjar redan i September. Så jag har skickat lite mail till bolag o grejer för att försöka reda ut vad som blir bäst. Återkommer med resultatet :)

Jobb i morgon, har nästan saknat de eftersom jag inte varit där på länge men jag vet att det kommer att kännas annorlunda efter ett 9,5 timmars pass...

It's over

I helgen har hela släkten varit här på studentmottagining, har varit ritktigt trevligt. I fredags började vi med ett besök på Boda Borg, det var mycket roligare den här gången än när vi va där med jobbbet, kanske för att man fattade lite mer nu.
 Vi klarade två rum (ett svar och ett rött, sist klarade mitt lag bara ett grönt).
I lördags hade vi själva bjudningen med en massa god mat, vänner och familj. Sen fick vi en massa fina presenter också!

Nu är man altså klar med allt som har med studentfirandet att göra. Känns lite märkligt men det ska bli skönt att komma in i fasta rutiner igen, särskilt när det gäller mat, har ätit aldeles för mycket och onyttigt!


Fan...

Tänkte att jag skulle hoppa Sofia och Elins studentbjudning idag eftersom det va den sista matchen innan sommaruppbehållet. Misstag. När Emmelie och jag kommer ut till fotbollsplanen så är det ingen annan där fast vi ska börja spela om en kvart. Vi inser då att matchen är inställd men att vi missat det. Riktigt tråkigt.

Felicia och jag ska snart ut och åka inlines istället för att ta vara på den fina kvällen, sen blir det basket vid norrbacka skolan :)

awake

Först nu frammåt halv på två så känner jag mig vaken. Sitter och äter på lite godis som jag fick igår. Det är typ min frukost eller lunch vilket inte känns så hälsosamt men de får vara okej för idag bakisdagarnas bakisdag.

Jag måste rycka upp mig lite och styra upp dagen. Ikväll ska jag till Linn på studentbjudning, den stora frågan är hur jag kommer det men det löser sig nog.

Vinst

Härlig match idag i regnet. Vi vann med 3-1. Jag gjorde inget mål men det kändes ändå som att jag kämpade rätt bra. Är nöjd med matchen.

I morgon!!! :D

Taggad till tusen

I morgon tar vi studenten!! Då gäller det! Jag kommer att vara så sjukt glad och taggad även om det är kallt och regnar så ska det bli min bästa dag någonsin har jag bestämt. Det än nu ens liv börjar och man kan göra vad man vill.

I kväll är det match, nu regnar det och kommer säkert att vara pissväder men jag är taggad i alla fall, ska bli kul!

20 år.

Så har man levat i 20 år, från och med idag. Hitils har det firats med en kväll på Gute igår som enligt mig var sådär-rolig, men helt okej. Idag har jag ätit lunch med pappa och Elin på Rosengården, skagen till förrätt och sen fisk och skalddjursgryta, det var gott men kanske lite väl salt.

Har bjudut in några vänner på tårtkalas och de kommer nog snart, runt tre är det sagt. Och ikväll blir det grillning hos Björn.

Vädret har inte varit det bästa idag, är lite kyligt ute, får hoppas att det blir bättre till kvällen.


Grattis Sverige!

Idag är det vårt kära lands nationaldag. Jag och Felicia har legat i stekpannan och stekt två timmar på förmiddagen, trotts att det va lite kyligt i luften var det varmt och skönt där. Nu ska jag städa lite i lägenheten samt cykla bort till ICA MAXI och handla så att jag sen kan göra en stoooor potatissallad som ska räcka till kulturklassen och Björn.
I kväll blir det utgång igen!

Vi va ute igår med. Först var det förfest hos Emma med lite folk o sen invigning på Gute med Maskinen som spelande. En trevlig och rolig kväll.

Nu måste jag sätta igång med dagens sysslor.

SISTA DAGEN

Det här är min sista dag på Donnergymnasiet EVER, visst kommer vi att vara här på studenten med men det är inte riktigt samma sak. Sista lektionerna idag. Det känns, såklart lite vemodigt men ändå otroligt skönt för jag är redo att fortsätta mitt liv och göra något annat.

Vi har psykologi idag och vi har gjort ett IQ-test, det var kul ända tills vi fick reda på att man behövde betala 60 kr för att få reda på svaret. Kasst. Jag som kände mig rätt smart men nu fick jag inte veta om jag var det.


kinda boring..

Tänkte att det skulle bli skönt med en lugn och planlös kväll men icke, jag är rastlös och har lite tråkigt, gillar när de händer grejor.

Som tur är finns det gott om planer de närmsta dagarna. Ska festa både fredag och lördag, städa o ordna här för jag har bjudit in lite folk hit på tårtkalas när jag fyller 20 på söndag, klasskväll på söndag och jag ska göra en potatissallad till den för 9 pers. Fotbollsmatch måndag, STUDENTEN TISDAG, fullt med bjudningar resten av veckan...

Men just nu har jag tråkigt.

Sävestudenten

Har varit och kollat på sävestudenteran idag. Det var rätt kul, där skulle man själv ha varit om jag inte hade bytt till Donner.. Men jag ångrar inget. På tidsag är det vår tur!!! Can't wait!

Hör fortfarande hur de åker runt stan på sina vagnar fast man är hemma, synd de där att vi inte har vagnar bara för det är faktiskt kul men jag kommer att vara lika glad ändå :P


Jag har råkat klanta till det lite med tradera och skickat fel sak till fel person, har grymt dåligt samvete över det men ska försöka ordna det, det jobbiga är bara att personen som fått skorna i fråga verkar vara svår att få tag på. Annars är det väl bara att betala tillbaka pengarna antar jag men ändå, lite jobbigt.




Firar med fika

Idag har det vart en bra dag trotts en feltimad buss i morse. Gick dit för tidigt med träffade på Felicia och Sandra så jag gick en sväng med dem för att sen återvända till busstationen igen för att åka med nästa buss.

Va i skolan och hade psyk, såg en film och fick reda på lite betyg VG i filosfi A och MVG i Svenska C, MVG i Projektarbetet, betyg som jag är mycket nöjd med särskilt med tanke på att jag aldrig ens gjorde någon fördjupning i filosofin, där slapp man undan och fick ändå VG, nice!

Fick vänta rätt länge på bussen i skolan så det blev fika, en delicatoboll och te. Kan man unna sig när man fått bra betyg :) När jag kom in till stan så mötte jag upp Kim och Alex på Ringduvan, efter ett tag kunde jag inte motstå frestelsen att även där ta en latte med kärleksmums.

Sen mötte jag Felicia och vi åt vår goda kyklingwrap till middag i hennes nya mycket fina lägenhet! Jättekul att se, hur fräsch som helst!! Sen blev det inlines och vi åkte bort och överraskade Patrik som vi drog med ut på en sväng.

Väl hemma så kom jag på att jag fått en massa fikabröd av Felicia så jag tog lite te med två bullar... jag vet att det är mycket men när man inser att man inte behöver tänka på läxor eller plugg någon gång inom den närmaste framtiden efter att ha levt det livet som jag gjort de senaste fyra åren eller kanske till och med hela mitt förgångna liv så är man värd hur många bullar som helst oavsett kalori inehåll, i alla fall idag.

If it didn't rain...

Hade vädret varit lite bättre hade jag nog gett mig ut o sprungit en runda eller gått ut med sopor och röjt upp lite, just nu gör jag inte mycket alls.

Kom i alla fall iväg till Maxi en sväng och handlade en massa mat, skönt att få det avklarat, nu har man så att det räcker ett tag. Missade dock tvättiden.

Hoppas de slutar regna snart.

lat dag

Jag gick inte till skolan idag men vi hade ju bara en såkallad donnersdag och de brukar enligt mig inte vara sådär jätteroliga så jag sov i morse istället. Sen gick jag på stan en sväng med finaste Maria, lunchade även en god baguette på skafferiet för bara 15 kr, lätt värt. Köpte även remsandalerna på eurosko som jag spanat in ett tag.

Sen blev jag jättetrött och gick hem och la mig och sov ett tag, de blev typ 1,5 timme. så nu måste jag försöka få ording på mig och ta tag i den här dagen känner jag...

Balen


Såhär fina var jag och Calle igår på student balen.

Det var en riktigt rolig kväll, man träffade mycket folk och all var jättefina, maten och drickan var riktigt god.

Så allt gick bra, utom cortegen där vår bil stannande mitt i alltihopa och vi fick hoppa på Pappas (som Amanda och Alex hade) som kom lite längre bak. Vi fick ett riktigt bra bord under middagen som var fullt med vänner, musiken var sådär men överlag så var en faktiskt en lyckad dag/kväll måste jag säga.

Idag har jag tagit det väldigt lungt, chillat i största allmänhet, solat och gått en sväng på stan (glömde dessvärre pengarna hemma).
Vi hade match nu ikväll, var ett tag sen eftersom den senaste blev inställd. Det var kul men tufft, gick inte lika bra idag. Vi försoralde med 5-2 mor laideboys (mest ICA MAXI folk). Jag fick stå i första halvlek, det gick okej. Är riktgit besviken med min egen insatts, hade kunnat springa mycket mer. Måste träna upp kondisen.


RSS 2.0