Tisdagsmiddag

Igårkväll blev de middag ute med Ellen och några tjejor. Supermysigt! Vi åt på en resturang på Frogner som heter BAR eller Bydöy alle Resturant (lite oklart, men i vilket fall som så jobbar Ellens kille där som kock). Fick supergod mat och ett glas vin, riktigt exklusivt och fint var det. Vi kom på att det är exakt en vecka sedan vi åt ute på Emelie's födelsedag och tänkte att det kunde vara mysigt att införa det som tradition med Tisdagsmiddag ute. Delicatessen nästa Tisdag? Köpte även nya Converse igår, vinröda. Har letat efter dem länge eftersom de varit slutsålda överallt och äntligen är de mina!! Skedde även lite andra events igår men jag väntar med att berätta det...

Ops i did it again!

Nej nu får jag skärpa mig lite snart faktiskt. Mina helgvanor är allt annat än hälsosamma. Fest som sen resulterar i bakismat som pizza och coca cola. Sena nätter och sen sover jag till långt in på dagen, vänder på dygnet vilket gör att man är trött när man kommer till jobbet på måndagen.

Planen var egentligen att jag och Sanna skulle få besök och käka lite kreftor men Sanna mådde inte så bra så jag bestämde mig för att hänga med My och några till ut. Blev förfest med tårta och Brownies eftersom det var Sara födelsedag :) Sen gick vi till Fugatzi därdet var ganska dött, då drog vi till Hard Rock, sen blev de dans hela natten lång...
Idaag har jag vart ute och gått med Matilda, käkat pizza (som de lätt blir sånna här dagar), sett på Desperate Housewifes och ikväll lutar det åt en biobesök med Sanna och Anna.
Tänkte ta steget mot förbättring i morgon genom att skriva in mig på ACTIC gymmet, vet att jag har sagt det förr men nu må det ske!!

Skön Fredag

Den här fredagen har varit ganska så perfekt. Eller ja nästan.
Igår kom min kära vän My tilllbaka till Oslo för konkurssaken med EUD men även hon fick pengarna innan de han gå igenom. Surt på ett sätt men skönt för henne med pengar, tydligen har det visat sig att hon var den tredje som krävde konkurs mot företaget så det har funnits fler före oss som prövat med att göra detta.
Igår hängde vi hos Truls (chefen) och det blev ungefär en flaska vin på oss var, sen drog vi vidare till Alexsandra på jobbet där de va fullt med tjejor. Vi skullle ut på Horgans men kön va så lång att det slutade med att vi gick på en bar brevid och sen gick jag hem runt ett eftersom jag faktiskt skulle på jobb idag.
Har haft lite lätt huvudvärk idag på jobbet men annars har det varit ok, fick i och för sig inget salg men hade en jäkligt bra dag igår med fyra kp och PVR så det kändes ändå okej.
Efter jobbet blev det fika på United Bakerys med My, även Jonas hängde på där :) Gick sen en sväng för att hitta mina vinröda converse som jag letat efter länge men slutsålt överallt, fan, varför ska alla vilja ha de skorna jag har spanat in?!
Sen kom Sanna med förslaget hämtmat från vår asiatiska resturang på andra sidan gatan. Lät väldigt bra en trött fredag kväll så det fick det bli. Även chipps och dipp inhandlades och det blir en kväll i TV soffan vilket känns perfekt just idag.

En trippel :)

Idag lyckades jag för första gången sälga en trippel. Det vill säga Rikspakken plus Premie Leauge och TV2Sport. Många på teamet gör ju det hela tiden men jag är alltid lite feg med att lägga till extra eftersom man lätt kan mista kunden. Men eftersom jag had een lead idag som verkade va säker på vad han ville ha så körde jag på där och den gick in så det kändes ju bra.

Annars... ganska plain dag.
Ikväll blir det middag på en resturang på Solli med Emelie som fyller år och några fler tjejer. Ska bli trevligt :)

Ikke glem, näsan er en pil!

Idag är det Sannas födelsedag och det har vi firat lungt med pannkakor, glass och varma bär, vi två och Eigil.
Efter maten tog jag och Sanna en liten match i minigolf som vi har ca 150 meter från där vi bor. De va lite mysigt. Just idag var det dessutom en tävling för minibollsklubbens medlemmar så banorna var fulla med folk som hade en sann passion för denna sport, och ni kan ju tänka er vilken typ av personer det är...
Både de sällskapen som var framför och bakom oss blev även väldigt engagerade i vårat spel. Tippsen haglade och vi fick flera gånger utpekat hur vi skulle sikta och en sak fick vi lära oss att man ska tänka på när det gäller minigolf "Ikke glem, näsan er en pil!" för det var det en man som påminde oss om med täta mellanrum.
Till helgen ska vi fira lite ordentligare med krepsfest (kreftor på norska). De blir trevligt.
Igår insåg jag att jag hade lite mer pegnar än jag trott på kontot, fick tillbaka nästan 6000 på skatten. Känns bra, då blev min fattiga lön efter semestern ungefär som en vanlig lön trotts allt om man lägger ihop den med det :)
Så jag passade på att boka en resa till min syster i London åker på kvällen den 15e september och kommer tillbaka på morgonen den 19 :)

For next time, remember to stand strong...

Var på advokatvakt idag och fick befräftat en gång för alla att vi blev lurade av Hans Jacob. Jag skulle aldrig ha signerat ut de pengar som han drog från vår depositum. Jag hade rätt hela tiden. Hade han tagit detta till rätten hade jag vunnit. Jag skulle inte ha låtit hans hot skrämma mig.
Nu i efterhand skulle en rättsak kosta mer än den skulle ge tillbaka så att säga så det är inte så stor ide att gå vidare med det hela men advokaten jag pratade med var helt enig om att kontraktet var väldigt konstigt och att alla avgifter han dragit inte borde ha varit där så den jävlen vann altså och det svider att veta. Ska aldrig mer låta något passera när det gäller rättsak och inte ge efter för hot utan saklig grund.

A light in the dark

Idag fick jag äntligen lite ljus i det mörker som rådit på jobbet den senaste veckan då jag knappt har haft något salg alls. Hela tre salg blev det faktiskt en Rikspakke på callback, en kall och en uppgradering med TV2 Sport och Premie Leauge på existerande kunde, plus att vi hade en liten tävling som vi vann och alla på mitt lag fick 300 i bonus.
Så nu känns det lite bättre...
Efter jobbet lagade jag en godmiddag av morotsbiff och potasis chips i ungnen med pestosås.
Senare blev de en springtur, vi fick lite besök av grannen Eigil och nu ska jag bara softa lite på TV soffan innan jag lägger mig.
En ganska så vanlig vardag här i Oslo med andra ord, nästa vecka tänkte jag skriva in mig på ACTIC gymmet så att jag kan komma igång med träningen på ritkgit!

Kick off... eller kick down?

Igår efter jobbet blev det kick off med RiksTV, Canal Plus och Tv2. Alla från jobbet som var där är nog eniga om att det var ganska värdelöst. Eller de va trevligt att vi blev bjudna på lite mat men föreläsningarna var inget som väckte intresse alls...

Efter gick vi till en Pub och de blev lite dricking och fotbollsmatch för de flesta av oss. Det var trevligt, sen gick vi vidare till ett annat ställe. Straxt efter det valde jag att gå hem så att jag skulle komma hem i någorlunda tidigt medan en del av de andra fortsatte trotts att det var måndagnatt.
Jag var hemma och la mig exakt tio över tolv.

Pinsamt nog vaknade jag två minuter över nio av att Mattias ringde från jobbet och undrade vart jag var. Halva teamet hade vart på efterfest hos johan och några av dom sov på golvet där. Ändå var jag sen....
Dagen fortsatte med fett dårligt salg som de varit för mig den senaste veckan, vet inte vad jag ska glra längre. 

När jag kom hem idag så lagade jag några toast och efter de fick jag ont i magen, ligger nu på soffan och känner att jag borde göra något klokt. Hade tänkt gå med ett CV till en resturang jag tänkte söka extra jobb på men de får nog vänta tills i morgon.

En dubbel igen

Det är ganska sällan som jag går ut både fredag lördag en helg men nu har det blivit så två helger i rad faktiskt.

Fredagen hängde jag och Sanna med favorit grannen Eigil igen. Han hade en kompis som hette Magnus där så vi satt inne hos han och drack lite sen gick vi till en uteservering på Youngstorget. Där tappade vi Magnus och vi andra tre fortsatte till Grunnerlökka där vi besökte en rad olika klubbar och barer i löpet av kvällen.
Trevligt men jag var inte supertagg och ganska trött.

På lördagkvällen blev det utgång med min lilla My och Matilda. Det är ju My's sista helg här i Norge innan hon åker till Linköping för att studera nu i höst. Så självklart skulle hon firas av ordentligt. Vi va på förfest hos Johan och sen var vi på Fugatzi. Blev en vild, galen och kul kväll. Var nog bästa utgången på länge faktiskt!




Veckan som kommer har också lite festligheter att bjuda på. I morgon blir det Kickoff med RiksTV på Raddisson och till helgen blir det löningspils och Sommarfest ojojoj... :P

Screw that

Så som denna veckan sett ut på jobbet överväger jag seriöst att se vad annat arbetsmarknaden i Oslo har att erbjuda.

Nu ska jag ut och springa en tur, nästa vecka tänkte jag börja på gym igen. Saknar att gå på pass. Saknar Yoga!

Mycket händer i världen...

Det känns som att det händer mer än vanligt i världen just nu. För bara några veckor sen var de bomb och massaker med massmord här i Norge.
Nu är det en massa uppror i London och England vart min syster bor.
Extrem svält katastrof i Afrika, ekonomisk kris i USA (och kanske snart resten av världen)...

Frågan är om det alltid brukar vara såhär mycket stora grejer eller om det bara är jag som har börjat följa med på nyheterna mer.

Mitt jobb är bara ett stort frågetecken! Hur kunde de gå så bra med en massa flyt förra veckan och vara totalt misslyckat denna veckan?! Har inte haft ett ända salg som gått vägen, varit nära många gånger men NEJ, alltid nått som kommer i vägen. Jag blir så trött.

And so things changed

Idag fick jag veta att fyra av mina favoritpersoner slutar på jobbet inom kort tid, en visste jag i och för sig redan men ändå. Frågan är om det kommer att bli lika koseligt där efter det.

Nu är ju detta den typen av jobb där folk kommer och går så man får ju räkna med det men känns ändå lite tråkigt. Att dagen slutade på nolla gör ju inte direkt att det kändes bättre men jag kan ju faktiskt flyta lite på förra veckans resultat några dagar.

Helgen har bestått av lite fest här i lägenheten. Efter en fika med Ellen i fredags så spöregnade det som tusan och Sannas och mina utgångsplaner såg ut att inte bli av... Men senare på kvällen ändrade vi oss igen och utgång blev det, lite i alla fall. Justitcien, socialen och Justitcien igen, sen pizza slize på 7eleven.

Även på lördagen vankades det utgång. Jag och Sanna plus våran granne med vänner och Gard plus en kompis satt och koste oss lite i lägenheten innan vi drog ned till Aker brygges Latter. Helt okej kväll.

Grannen visade sig gilla mig och Sanna och kom även över på Söndagen och bjöd oss på kaffe. Här i Oslo har jag blivit bra på att bli bekant med mina grannar på något sätt hehe...  

Om det alltid kunde vara så...

Denna veckan har varit utmärkande bra på jobbet. Har haft salg varje dag och fler än ett flera utav dom. Slutade på elva kanalpacker på veckan vilket är nytt personigt rekord. Känns faktiskt bra, jävligt bra. Ser fint ut på löneprognosen också vill jag lova :) Om det bara kunde fortsätta så hade det ju varit helt supert!

Vi hade ett litet fredags-slut möte med teamet då vi käkade ostbågar, chips och läsk, fredagsmys på riktigt alltså. Mattias pratade lite och gav utmärkelser till två personer på teamet som fick pris för bra prestationer i veckan.
Jag var en av dom, fina ord och chokladkaka :) Jag brukar aldrig få utmärkelser och sånt annars så det värmde verkligen.

Efter jobb mötte jag upp Ellen och vi fikade på Fragance of the Heart. Supermysigt, det började regna som fan så de va skönt att sitta inne. Pratade oavbrutet i några timmar innan jag följde henne till sentral stationen med mitt paraply för att hon inte skulle bli allt för blöt i regnet. Blev själv ganska blöt på vägen hem...

Hade ju egentligen planerat lite utgång i kväll men det kanske får vänta tills i morgon eftersom vädret inte är supertaggande. Vem vet, jag och Sanna kanske får spontanryck och går ut i kväll men just nu ser det inte ut som det. Men i morgon blir det nog lite fest.

Bra start :)

De första dagarna på jobbet denna månaden har varit helt okej faktiskt. Ingen noll-dag hitils och hela tre salg i dag även om jag fick sitta kvar i en timme för att försäkra mig över att två av dem skulle gå in. Men en timme är ju inte så mycket.

Till slut har vädret här i Oslo blivit fint och det är riktigt varmt och skönt med ljumma kvällar. Dock blir det ju inte samma sak när man jobbar. Har tagit vara på det med springturer och promenader var kväll.


RSS 2.0