komplettering Mac

Sitter och ser lite på apple store - ska köpa ett stativ smt trådlös tangentbord och mus till min Mac för att jag ska kunna använda den ultimat. Sen såklart office pakken som jag definitivt behöver för att kunna jobba ser ut som att jag klarar att få allt detta til ca 3000 vilket inte är så farligt i mina ögon.
Blir bra. Dumt nog har jag ju fortfarande inte börjat använda den nya datorn så mycket i jobbet - detta är vad som behöver göras.
Sen så klart lite genomgång av vad jag ska flytta över från den andra osv. Allt detta tar jag tag i när saker och ting har lugnat ned sig. Nu är det Kaos.

Vi har fått tillgång till boden vid nya lägenheten och börjar lägga över en massa grejor där. Fick hjäpl av en söt kollega idag (Karina och hennes dotter) som körde två vändor med grejor. Sanna och Renate körde en del på förmiddagen när jag var på jobbet.

Jag har bestämmt mig för att ta ledigt i två dagar nu. Ska ta ett möte i morgon och kanske boka någon timme på fredag men måste bara få städa ur och flytta ur lägenheten och koma in i den nya. Känner mig sjukt stressad och snurrig för jag har en massa på jobbet jag måste ta tag i med - men hinner inte. Som sagt. Längtar tills detta är över - en vecka från idag kommer det bara att handla om inredning. Inte utflyttning och då är det jobbiga över. Då är jag redo att starta det nya livet.

På tal om nytt liv så anmäld jag in mig på SATS idag eftersom de hade ett spcial tillbud med gratis 1a månad och PT tre gånger under 8 veckor- perfekt! Precis vad jag behöver för att komma igång. Ser fram mot detta som tusan! Äntligen blir de lite fart på mig. Träning och kost ska bli huvudfokus.

Februari

Vårkanten är en knackig tid för oss som jobbar med sälj - februari är en ganska kort månad med vinterferie - Mars är en månad som blir väldigt kort på grund av påsk i år och så vidare..

Trodde att jag hade en hel del på gång men dagarna tickar och jag känner mig inte så säker på att jag får in dom längre.

Månaden är egentligen redan OK med andras mått mätt ekonomiskt på grund av en del från förr... men inte för mej, jag förväntade mig mer. Blir lite trött ibland.

Hittade ett massage och aukupunktur erbjudande på Lets Deal - kanske man ska slå till? 299 för två behandlingar inklusive vägledning. Inte så farligt ;) Mina axlar behöver det i alla fall.

And so it went our way... at last.

Lägenheten är vår - vi ska träffa ägaren i morogn för att skriva kontrakt och sätta in depositum.

Det blir underbart att få flytta in i något som känns som ett ritkigt hem. Balkong och walkin closet känns som höjdpunkterna men också att det ligger i ett trevligt bostadsområde utanför staden istället för en getho gata mitt i sentrum. En sak kan jag säga säkert, när vi flyttat ut i Nydalen kommer jag nog aldrig mer att röra mig i området runt Oslo S och östkanten av de sentrala delarna i denna stan.

Denna lenken är ett ganska bra exempel på vaför:

http://www.vg.no/linkdeling/facebook.php?artid=10107078&

(vårt grannhus blir bombat)

Eller för att inte nämna vad som hände häromkvällen när jag var på väg hem, tänkte ta mig en tur in på Rimi för att handla mat precis när jag ser att polisen kör upp till Rimi och springer in där. När jag kommer närmare ser jag hur kassören har blod rinnandes längst halva huvudet och hur det ligger en man utan skor på marken och skriker för att polisen håller i honom (skäms lite för att han var svensk).

Detta är bara några få exempel på stämmningen som präglar området och därifrån ska vi BORT! Det räcker med närstan två år altså.

Nydalen känns mer fridfullt och fem minuters gång till jobbet är perfekt, har även ett litet bageri/kaffe på hörnet från där vi bor, så som jag alltid har drömt om. SATS ligger också nära och där tänkte jag börja nu :)

Vi var på IKEA igår och jag ska slå till på en 140 säng istället för en 90 säng som jag tidigare har sovit i.

Denna flytt känns som en riktigt uppgradering och det ska bli ritkgit skönt även om det kommer kosta en del... Det får det bara göra man måste ju leva för stunden.

Första Mac inlägget :)

Detta är första inlägget som skrivs från min egna Mac Book Air - en riktigt skönhet.

Innan denna har jag använt en e Machine (Acer) som jag köpte i 2008 - den var då det billigaste man kunde hitta i marknaden. Den är ca 4 CM tjock när den är hopfälld och väger ca 5 kg. En riktig koloss.
Den har dock tjänat sin uppgift bra - jag har haf lite problem med den men nu väntar nya tider.

Mac Book Air känns sagolik i jämförelse och kommer att vara så smidig att ta med sig och att arbeta med - jag behöver inte längre skämmas eller hitta på en nöd lögn i de tillfäller jag ska ha med min dator i kundemöten. Det kommer nog att vara en liten övergångsperiod nu när jag ska få över allt material till den nya datorn men snart ska jag bara ha denna och den andra får infinna en plats i garderoben.

På tala om garderob så var vi på visning till vår dröm lägenhet igår och den motsvarande förväntingarna. Vi fick god kemi med ägaren och väntar med spänning på ett svar idag - Hoppas, hoppas, hoppas!!!

Har även haft syster på besök i helgen - har blivit lite god middag, något glas vin, lite shopping och bäst av allt, kjälkeåkning på Holmenkollen. Måste göras igen, med lite bättre utrustning...

Ikväll blir det jobbing på resturanten - hoppas det blir relativt lite folk...

Himmelen runt hörnet....

Har fler alternativ på visningar de närmaste dagarna - alla verkar vara fina lägenheter med goda förutsättningar MEN på lördag så ska vi till EN lägenhet som bokstavligt talat ligger nära himmlen!

Till att börja med ligger den på 8etg, har en stooor fin balkong, ett stort sovrum med walkin closet (där blir det fight vem som i så fall ska få det). Sen är den ute i Nydalen vilket betyder att det blir jättenära till jobbet för både mej och Sanna - all offentlig kommunikation går till Nydalen (även natt tid) och ingenting hade varit bättre!

Nu har vi ju bara sett bilder en så länge och de kan ju lätt förfinas genom en den verkar ha topp potensial så vi får hoppas att vi får en god chans på den - vet ännu inte hur många som kommer på visning, konkuransen kan ju va tuff men vi får se. Hoppas!

Annars är det väl nästan en visning om dagen framöver.

Lilla Amanda kommer även på besök i morgon och stannar över helgen, blir super trevligt och hoppas på att vi ska hinna med lite kälkeåkning vid holmenkollen på lördag ^^

WE gotta move!

Igår insåg Sanna och Jag att vårat kontrakt på lägenheten går ut i Mars (om tre veckor). Ingen ide att förlänga en kontrakt på ett ställe där man egentligen inte vill bo - detta betyder action. Nu ska vi hitta ny lägenhet inom tre veckor. I en stad som Oslo är det inga problem - det gäller bara att leta intensivt om man ska hitta något fint.

Ser fram emot det faktiskt - behöver en liten nystart - det skulle man egentligen ha fått vid nyår men eftersom jag har jobbat sjukt mycket sen dess så är det bättre nu i Mars då jag slutar på ett av jobben och får mer tid - sen om jag i tillägg ska bo i ny lägenhet så är det ju en förbättring till.

På tiden - har redan bokat in tre visningar på lägenheter som hyres ut omgående så ska bli kul att gå och se på dem!
 
Ska även tillägga att jag har köpt en ny Mac vilket jag velat göra länge - så nu blir det förbättringar på alla håll :)
 
 

Ledig Söndag <3

Har sällan varit så glad över en ledig dag som idag. Fram tills nu har jag inte ens hunnit packa upp min väska som jag hade med mig till Stockholm förra helgen.

Måndag - jobbade hel dagen som vanligt på kontoret - kväll & stängning på Vapiano (känner mig lite halvsjuk och förkyld)

Tisdag - jobbade dagen på kontoret, sen eftersom jag var lite sjuk var jag tvungen att sova en timme när jag kom hem - efter det gick jag och en kompis från jobbet på bio och såg filmen "Historien om Pi" de var en mysig film tycker jag.

Onsdag - drog till Gossip frisörsalong direkt efter jobbet där Alexsandra är frisör lärling. Hon färgade mitt hår som blev jättefint, någon nyans mörkare än innan. Direkt därifrån sprang jag till Lökka för att möte kusin Emma som är tillbaka i stan (kom nästan en timme sent). Vi hade en trevlig middag på vår lilla indiska resturang,

Torsdag - dag på Phonero, efter jobb drog jag till Bygdöy alle för att boka lite möten i mitt tredje jobb med Rikard. Det gick dåligt.

Fredag - En dag på kontoret - sen direkt till en kväll på resturangen 17- 01.30 närmare bestämt. Så trött.

Vaknar på lördagen - drar direkt till Vapiano, jobbar 12- 18. Kommer hem, somnar någon timme men sen vaknar jag till, äter lite och ser på TV Gryes, Privat Praksis och två Episoder av Idol auditions innan jag går och lägger mig.

Så detta var min vecka i korta drag. Jag börjar inse att en person som regel inte är gjord för tre jobb. Så ska bli skönt när jag slutar på resturangen för det är det som tar mest tid känns det som - bättre att lägga mer energi på ett jobb och ha lite mer fritid utanför det. Så man hinner träna och göra annat.

Dagen kommer bli chill, lite städning och tvättning - sen ska jag o Malin äta lunch och i kväll kankse jag ska träffa Anna.

RSS 2.0