byebye ELIXIA

Va på mitt sista pass på ELIXIA idag, Yoga med Anthony Scott såklart! Kände mig inte helt i form eftersom jag inte vart där på ett tag men det var ändå ett självklart val eftersom det har varit mitt favoritpass det halvåret jag gått där.

Men bara för att jag slutat på gymmet så ska jag ju såklart inte sluta med träningen. I Juli blir det nog mest springning ute och i höst börjar jag på ACTIC, gymmet som ligger i samma byggnad som jobbet, vi får rätt bra rabatt där nämligen. Så det blir nice.


Till slut...

Nu har jag till sist fått en kallelse till Oslo Tingrett den 8 Juli 2011 då det ska öppnas konkurs mot firman Eudirectories.eu. Efter mycket om och men, telefonsamtal till den ena och andra brev, advokatbesök, ansökningar med mera. Snart borde våran rätt gå igenom och förhoppningsvis den uteblivna lönen från hela Mars månad utbetalas. Måste säga att jag verkligen ser fram emot detta. Jag hoppas verkligen att Eivin kommer att vara till stede, vill se hans ansikte och vad han har att säga till sitt försvar (ingenting).

Idag har jag även hunnit med att färga håret på Matilda innan hon åker hem på långsemester i morgon, det gick fint "inga problem" för att säga de sånn ;) Stannade dock inte tillräckligt länge så att jag kunde se resultatet på torrt hår men hoppas det blev bra!!

Lyckades klämma ett salg på jobbet idag men det är fortfarande frustrerande att det inte blir mer. Tålamod.

Life goes on

Då har det varit Midsommar även här i Oslo. Det firades med några kära kollegor och det resulterade i en kväll med god mat, fest, gitarrspel och sång... En trevlig kväll som dock spårade ur lite på slutet då det blev "matkrig" som tur är var jag själv inte inblandad i det.

Regn var det som vanligt här i Oslo, samma morgon var jag på Tingretten för att kräva konkurs mot EUD. Förhoppningsvis går den igenom inom några veckor.

I övrigt har jag legat på soffan och sett maraton av serien Brother&Sitsters och Grey's Anatomy. Tog några glas vin med Sanna och Cristian. Söndagen bjöd på sol det utnyttjade jag och Matilda med att ligga i St HansHaugen och sola hela dagen. Sen Gick jag till gymmet.

Har hamnat i en liten "salg svacka" på jobbet. Tre dagar utan salg, extremt frustrerande och ibland undrar jag om detta verkligen är något för mig... Suck! Varför verkar det så enkelt för vissa? Jag måste göra någon förändring för att få tillbaka motivationen, men vad?

Har bara några dagar kvar som medlem på ELIXIA så ska iväg och träna idag med hade jag tänkt. Men det blir lite senare..

My luck...

Idag efter jobbet skulle jag springa lite ärenden. Ett av dom var att gå till posten för att ta reda på vart mitt paket från mamma och pappa tagit vägen. De skickade nämligen en present som skulle varit framme vid min födelsedag men inte var det. Vad jag har märkt i alla fall.

På posten fick jag besked om att den har legat och väntat på St Hanshaugen i två veckor men blev tillbakasänd IDAG. Så himla typiskt, tänk om jag kommit en dag tidigare? Och varför har jag inte fått info om detta?!

Ringde i alla fall kundservice och de skulle försöka stoppa den, hoppas det går!!


Söndag

Vi har haft besök av Sannas syster den här helgen så det blev lite oplanerad utgång i går också. Klockan tio låg vi på soffan och skulle inte ut men efter en dush blev vi pigga och det slutade med att vi hamnade på Hard Rock Cafe. Vi kom tillbaka hem halv fem på morgonen.

Så idag har en stor del av dagen varit sömn. Men ska försöka komma ut och gå en sväng. Städa rummet och fixa lite annat.

Weekend again

Så har en till vecka passerat här i oslo. Det var en ganska kort sånn eftersom vi hade en röd dag i måndags. Det har vart budkrig på jobbet (en salgstävling) men jag kom tyvärr inte så långt den här gången heller. Lyckades dock hämta in lite men fyra salg i torsdags.

Igår var det lönepils. På Quadiz. Började med lite häng hos Malin och Maricell innan vi drog dit, sen var de flesta från teamet där så det blev en trevlig kväll men vi var inte kvar på Quadiz så väldigt länge, och tyvärr kom vi inte så mycket längre heller av lite olika anledningar så det blev en trevlig men kort kväll. Var hemma innan ett.

Annars fortsätter det regna i Oslo och jag ser fram emot två sommarveckor på Gotland, hoppas vädret bara inte sviker mig då!

Och btw, F och L, fick depositum pengarna utbetalda igår så ska sätta in dem på era konton idag :)


No success...

Ibland när en dag börjar dåligt så bara vet man att hela dagen blir dålig.

Bra exempel idag, när jag ska skära min blodgrape som jag hade tänkt ha till frukost på morgonen så skär jag den på fel håll. Dvs på längden av klyftorna så att man inte kommer åt innehållet. Jag kokar även ett ägg vilket jag bara brukar göra på känn och det brukar bli bra men nu blev den lös och gick därför inte att äta...

Regn på väg till jobbet. Inget salg. Trött. 

Nej nu ska jag gå och träna. 

Sweden and back in one day

När man får en extra ledig dag på grund av en helgdag så måste ju den utnyttjas till en utflykt. Och det är ju perfekt när det är en röd dag i Norge men inte i Sverige att åka dit och handla.

Så jag åkte med Malin från jobbet och några av hennes vänner till Strömstad och Nordby. Det blev lite spännande roadtripping, mycket shopping och onyttig mat. Vet inte hur mycket pengar som gått idag och vill nog inte veta. Förhoppningsvis är det i alla fall mindre än om jag hade köpt motsvarande artiklar i Norgeland.

Annars har det varit en ganska inaktiv helg måste jag säga. Men kan vara skönt. Blev lite parkhäng med Sanna igår och sen våfflor och film med ex-grannen.

I morgon är det tillbaka till jobbet och ytterligare en vecka med Budkrig, nervöst! Blir så pressad när vi har konkuranser altså. Men lite kul är det.


Lazy day...


Rubriken får mig att tänka på en båtutflykt vi sålde i Turkiet. Lazy Day, en hel dag på båt med badstop och mat inkluderat.

Men jag syftade egentligen på något annat. Min dag idag, har mestadels suttit i tv-soffan och slappat. Va på gymmet en sväng för en spinning time men annars har jag egentligen inte gjort någonting. Sett flera avsnitt av Greys Anatomy, och lite filmer som gått... Första dagen jag verklgien har uppskattat att vi hat tv och utnyttjat det.
Som ni säkert förstår så regnar det fortfarande ute här i Osloland, annars hade de såklart varit nice att va ute men den lilla turen från gymmet hem gjorde att jag blev helt blöt och kall så efter det blev det en varm dush och sen spenderade jag resten av dagen under filten i soffan. Mysigt faktiskt. Länge sen jag var själv och bara tog det lugnt en hel dag. Det behöver man göra ibland.


IKEA

Idag åkte jag och Sanna ut till IKEA för att fixa lite detaljer till vårat fina lilla hem. Blev lite skålar, dukar, gardiner, mer bestick, vinglas, ljus, dekorationer och annat som gör det extra hemtrevligt här. Små detaljer gör verkligen mycket och vi hittade mycket fint. Fast blev lite besvikna över IKEAs utbud vad det gällde bordsdukar och blommor... Men de kan vi hitta någonannanstanns!

Dagen på jobbet, ett obekräftat salg. Efteråt fick jag dock reda på att telenor (norges största telefonbolag) har haft en crash och jag hoppas att det var därför som salget mitt ikke gick in. Kan ju hålla tummarna tills måndag.

Igår satt jag över på övertid för första gången, var kvar på jobbet tills 18.20 (egentlgien slutar vi 16) och lyckades till slut få in ett salg. Grymt skönt, kan faktiskt tänka mig att sitta kvar lite oftare eftersom många man ringer till önskar att bli ringda på kvällstid. Efter fyra får vi ingen timlön men mer provision om vi får sagl så det kan vara värt det.

I onsdags träffade jag käraste Lisa och vi gick en prommis i finaste Frogner parken, var faktiskt första gången jag var där och har börjat inse att det är Oslo's svar på Hyde park. Asnice, där måste jag hänga lite mer.

Annars, inte så mycket nytt, det regnar i Oslo HELA TIDEN jag har helt seriöst börjat överväga att investera i ett paraply och gummistövlar.

7 Juni

Så har man fyllt 22 år. Känns ganska sjukt. Har blivit uppvaktad med norsk bursdagsång på jobbet. Sanna och Christian bakade en fin kaka till mig, jag var ute och åt på Egon med Malin, Matilda, Emma och Sanna. Var väldigt koseligt. Har även fått lite fina sms och telefonsamtal samt ett hundratals peronliga eller mindre personlig grattulationer på Facebook.

Är det Norge eller bara jag?

Jag vet inte om det är så att Norge är fullt av människor som fuskar med lagen och bryter kontrakt alternativt använder sig av olagliga kontrakt, eller om det bara är jag som lyckats stöta på sådana här i Norge både när det gäller hyresvärd och arbetsgivare. Så är det i alla fall och jag börjar bli lite trött.

Jag menar egentligen tycker jag att det är ganska kul med drama, argumentera och hota med advokater. Men grejen är bara att det tar sånn tid innan det verkligen händer någonting. För att kontakta relevanta personer och rådgivare så måste man sitta i telefonkö och oftast när man väl kommer fram så vill de bara att man ska ringa någon annan på ett annat nummer, det är så SEEEEGT! 

Hans Jacob har som sagt försökt trekka en hel del pengar av vårat depositum som han inte har lov till. Dessutom har jag idag, med hjälp av förbrukarrådet, kommit fram till att hela kontraktet som vi har haft med honom förmodligen är olagligt. Man kan nämligen inte hyra ut en bolig under fast tid (utan oppsigelse) på en period kortare än tre år. Skrev nyss en mail till honom om detta och det blir lite spännande att se vad han svarar på den måste jag säga.

Men nu ska jag dra på Yoga. Fortsättning följer...

Och LINDA om du ser detta, snälla försök att få fullmakten till mig så snart som möjligt, jag måste nämligen gå till banken för att få ordning på allt detta!!

Oslo sommar

Nu har jag börjat fatta att det är sommar här i Oslo på allvar. Sjukt varmt har det varit den här helgen. Och en massa kul har hänt.

Fredagen blev lugn med lite shopping och sen film med JR på kvällen. Lördag, träning både Step, sen Styrke och Core. Detta var även Mys fördelsedag så gick sen hem till henne för att äta lite tårta. Vi gick ner till akerbrygga där vi satt i finklänningar och sommarväder på en båtservering (Lektern) medan vi åt en god middag och drack lite vin. Mycket trelvigt. Det avslutades med en glass i hamnen som pricken över i:et.

Hade egentligen planerat en lugn hemmakväll efter det men det blev en liten tur på byn med Sanna, Christian och några av hans kompisar. Fast en ganska lugn tur. Skulle nog mest kalla det en öl till livemusik vid national. Sen hade vi tänkt gå vidare men alla verkade ha olika viljor så det blev inte så mycket av det hela. Bara take away mat från Max.

Idag har jag legat i parken och solat hela dan med kusin Emma och hennes vänner. Största delen av dagen kändes det nästan lite småkallt med måln men sen klarnade det upp och jag kom hem röd som en tomat.

Ikväll blir det nog en liten springtur med Santiago, kan behöva ta igen en del träning som jag missat eftersom jag hållt på och flyttat hela veckan!


Uppdate from Oslo

I tisdags kväll så vinkade jag av Felicia och Linda som åkte hem till Gotland igen. Så nu är jag själv i Oslo.
Kommer sakna er mina fina vänner, men vi ses igen.

Sen dess har  jag nog inte gjort så mycket annat än att ordna med flytten. Som tur är har jag fått en massa hjälp av vår granne på Markveien, Jon-Ragnar. Har lånat en massa städ-saker av honom, så lagade han vår trasiga säng. Han gick även med en tur med flyttlass för att hjälpa mig att bära alla saker och sen har jag ställt in saker hos honom som jag inte kunnat flytta på en gång. Tusen tack för hjälpen måste jag bara säga.

Tror att jag kommer trivas väldigt bra i min nya lägenhet. Igår som var sista dagen för hon som flyttade ut så blev den vin och drinkar. För mycket vin för min del och det slutade inte så bra. Det fick jag ta smällen för idag med. Usch, har nästan aldrig mått så dåligt och jag ska aldrig mer äta kebab.

Det har även varit en del drama och ordkrig mellan mig och vår kära hyresvärd Hans Jacob. Vi har liksom slutat vara artiga och trevliga  mot varann och säger bara rakt ut vad vi tycker, till och med framför de stackars tjejorna som ska ta över lägenheten. Nycklar och allt levererades igår men efter det har vi haft en sms och mail konversation med en hel del dramatiska argument. När det började spåra ut lite väl så sände HJ ett sms där han föreslog att vi skulle ta det hela muntligt och träffas vid markveien igen en timme senare.

Jag mötte upp HJ och vi satt i hans svarta cab och diskuterade. En hel del felsägningar uppstod och missförstånd norsk/svensk så det slutade med att vi mest satt där och skrattade. Stackars Hans Jacob säger jag bara, det slutade i alla fall med att vi skildes som "vänner" om man kan kalla det så. Och dealen var uppgord. Så snart som möjligt får vi ut vår deposition med vissa fråntrekk.


RSS 2.0