Varför Bus4you?

Som ni ser erbjuder de väldigt bekväma stolar jämfört med de flesta andra bussbolag - detta bidrar till att resan inte känns så lång och outhärdlig.

Jag har nu lärt mig att alltid vara ute i god tid för att få en plats på en sån här buss. Till och med jag som aldrig kunnat sova på resande fot kan slumra till en stund i en sånn här stol :)

Internett på bussen ställer jag mig lite mer kritisk till - det fungerar inte!

https://cdn1.cdnme.se/316010/6-3/pic_51586e699606ee6f9546609c.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/316010/6-3/pic_51586e6addf2b31fb2bb58ad.jpg" class="image">


Påsk i skåne

Har haft en mysig påsk nere i skåneland - de första dagarna bjöd på häng med mina aldra bästa Annika och Linda samt en massa shopping på Malmö Emporia.
Hittade en del fint till lägenheten i form av gardiner och överkast till säng. Sen blev det en ny väska från Guess som jag är nöjd med plus datorskydd till min Mac. Sen hittade jag en fin vårjacka, jeans ett par tröjor och toppar med lite annat smått och gott. Ser fram emot att hänga in det i min walkin closeth ;)

Sen blev det Ystad med familjen - massa god mat, konstrunda (med en massa konstutställningar), hundbus och firing av Elins födelsedag stod på skemat.

Under kan ni se bilder på vår fantastiska påskfrukost och sällskapet :)


Buss till Malmö

Då sitter jag på bussen som precis nu rullar ut från Oslo på väg mot Malmö.

Ska bli nice med några dagar i syd Sverige, ibland behöver man ett brake från vardagen. Ska bli riktigt mysigt att möta Annika, Linda och sen familjen.

Tänkte även passa på att shoppa litegrann så blir spännande att se vad Malmö kan bjuda på där, har ju faktiskt inte riktigt varit där förut, bara på tågstationen.


Kusiner i backen!

Emma och jag tog igår en dagstur till Tryvann för att åka lite skidor vilket var ett mycket lyckat drag. Sol och perfekta förhållanden mötte oss i backen s det blev en hel dag med fin åkning :) härligt att man kan göra sånt över en dag här i Norge, borde utnyttja möjligheten oftare!


Stupid.

Ringde ett samtal idag som jag verkligen ångrar. Skulle aldrig ha ringt tillbaka. ångest. hoppas ikke kunden blir brännd på grund av det.

Påsk månaden på detta jobb kan vara den värsta på hela året. Gillar inte den altså. Ska bli skönt med en veckas ledighet så får man se fram emot action i april!

On the road

Befinner mig på tåget till Jessheim, ska på möte där och det kräver nästan en timmes tågresa. Lite bittert, det är mycket tid, önskar jag hade fler möten där, om jag hade vart lite smartare så hade jag ju försökt få till det i lite bättre tid innan.

Hursom helst så känns det som att denna månaden blir pannkaka uansett. Ikke bra.

Det är lite mysigt att åka tåg då...


Mission Impossible

Hej, vad gör du en kl. 23.30 en lördagskväll?

- Jag spacklar en vägg och jobbar på ett omöjligt projekt, att få in en stor garderob i min walkincloset. Den går verkligen inte in. Jag tror att den är ca 18,5 cm för stor för att det ska fungera, i alla fall på egen hand.
Sen kom jag på den briljanta idéen att bara köpa en sådan mjuk garderob fra IKEA, de är ju som gjorda för att kompletera en walkin closet, varför tänkte jag inte på det från början? Eller när jag var på IKEA? Typiskt.

Men det går att lösa. Har även hittat ett fint skrivbord på IKEAS hemsida (som jag inte hittade när jag letade i varuhuset) som jag tänkte beställa på hemleverering (det gör ju saken så mycket lättare) kan säkert slänga på lite fler grejor i samma lass.

Besökte även en hudsalong idag för att köpa lite bra produkter och slängde även med en ansiktsbehandling och ögonbrund vaxning i samma veva - bra start på dagen och hoppas att det ger en god fortsättning för min stackars hud som har en tendens att bli väldigt torr i vintertider.

Mötte sen Hanna för en kaffe och lite catch up - vi fikade på creperiet på lökka och gick i nårga butikker. Det blev en sväng in i Friis & Company butiken som ska slå igen och ahade rea på allt - där köpte jag en fin sommartunika. Brukar egentligen inte vara tidig med sommarkläder men just denna känndes som något som tillhörde in identitet så jag kunde inte gå därifrån utan den.

Nog med pengar har blivit spenderade för en god tid framöver - vet inte om denna månaden blir något bra alls på jobbet så måste faktiskt hålla igen lite nu.

Late office night

Lämnade kontoret kl. 20.45 idag - blev sittandes med ett par kollegor och även om vi "jobbar sent" så blir det klart en massa annat prat. På nått sätt är det ändå väldigt mysigt.

Nu när jag bor så nära känns det ändå lite som att jag bor på jobbet ibland hehe.. detta jobbet är ändå ganska speciellt. Men jag gillar det, totts allt.



Peace by peace

Det blev ett besök på IKEA i början av veckan - vi har nu köpt in gardiner, matta till vardagsrummet, lite extra bestick och glas. Köpte även nya sängkläder till större säng - lakan, påslakan, extra stötteben, gardinstång och så vidare... Lite i taget, sakta men säkert bygger vi upp vårt lilla hem. Även internett och TV kanaler har vi införskaffat.

Vi fick väldigt mycket TV kanaler jämfört med vad vi haft tidigare och tydligen är det inkluderat. Vi har till och med flera svenska - SVT1, SVT 2 och gamla goda 4 an. Drömsernario, men såhärångt har jag inte haft tid att se på tv så har inte direkt fått känna på det än.

Mycket känns som lyx här och jag kan inte vänta tills jag fått i ordning rummet , hittils har jag bara nedmonterat två stora garderober som jag har haft på rummet och nästa steg blir spakla igen gamla skruvhål och på med färg - sen ska jag köpa ett par fina gardiner. Känns dumt att göra det innan man vet hur färgen blir.

Annars känns det som mycket stress på jobbet just nu, speciellt eftersom det är en kort månad när påsken närmar sig.

Ser fram emot en tur till Sverige och ett par dagar extra ledigt för att komma i ordning med allt. Om det är något jag behöver så är det tid känns det som för jag vet bara inte vart den tar vägen. Känns som att jag har massa att göra men inte får någonting gjort. Detta är en jobbig känsla.

Ops!

Hehe, det löste sig med det som nämndes i tidigare inlägg - den dolda transaktionen var visst jag som hade flyttat över till mitt andra konto. Så allt är lungt - bara mobilbanken som inte uppger så mycket info.

Nu ska jag njuta av min första lediga helg i den nya lägebheten - förra helgen var ju bara flyttning o en massa stök. Vi har kommit halft i ordning nu och det gäller bara att fortsätta fixa tills lägenheten är i "visningsskick" känns inte riktigt 100 % som ett hem ännu - men det ska det bli!!

Ser fram emot en lung kväll hemma i alla fall - i morgon ska jag fixa en del ärenden, se efter målafärg, plus lite annat. Ska även på en yoga time med Thao. Blir nice - skönt att äntligen ha kommit igång med lite träning.

Kanske lite party på kvällen med? Och på söndagen har jag bjudit hem några tjejor på fika i lägenheten. :)

WTF?!

Skulle in och kolla net banken en sväng för att eventuellt boka resa till Sverige och först får jag problem med att komma in på den på grund av att min relativt nya Mac inte har Java installerat - så försöker fixa det en misslyckas.

Bestämmer mig för att bara kolla status på kontot och när jag går in och ser över historiken så har det dragits 15 000 igår! Ingen mer info är Netbetalning uppges. Ringer banken som så klart inte är öppen vid denna tiden.

Blir lite chokerad, tänker igenom hela dagen igår i detalj - kommer inte på något som skulle kunna ha kostat en sådan summa.

Tänker efter igen - om jag hade haft plus 15000 til på kontot så är det ganska mycket mer än vad jag förväntat mig också.

Någonting är fel här och jag fattar inte vad. Måste ringa banken i morgon - det första jag gör! Detta är märkligt.

Hade möte idag med mitt extra jobb nummer två - och vi blev eniga om att avveckla samarbetet så nu står jag här igen med bara ett jobb. Och det känns faktiskt skönt. (plus möjligheten att boka mej på extrapass när det passar på vapiano - kommer inte hända så ofta).


SATS

Körde första passet på SATS idag. Blev PulseShape - fick verkligen känna på att man är otränad och att det var länge sen.
Härligt ändå att äntligen ha släpat sig till gymmet. Blir mer av det framöver. Tänkte satsa på Yogalates igår efter min massage bahandling som jag köpte via groupon. Blir lite spännande. Ska träna mest möjligt nu framöver - allt för att komma i form till sommaren.

Jag och Kusinen Emma gjorde även några grep idag vad det gäller möbler . hon behövde en säng och hittade en fin gratis på finn.no så vi gick några kvarter med en säng vilket fick mig att känna mig som en riktgit party svensk igen men vad ska man göra när man inte har bil och redan har fått hjälp av de man känner som har de (vill ju inte tjata för mycket om sådana saker). Sen tog vi Emmas Ikea byrå med lådor med till Nydalen via t-banan. Ingen lätt match men som tur är fick vi hjälp av en amerikansk gentleman vi mötte på vägen en liten bit i alla fall.
Nu står den fint i mitt hörn på rummet och ser precis lika perfekt ut som jag hade föreställt mig. Slit och släp är ett minne blott!

It could not have been any better...

Sanna och jag stoooortrivs i nya lägenheteten - vi hittar bara massa bra saker hela tiden.

Vi har till och med en ICA butik på nära håll - jag har alltid drömt om att kunna gå och handla på ICA igen (detta kankse låter sjukt för er svenskar) men om ni någon gång hade bott i Oslo och fått handla på Rimi och Kiwi eller Joker under längre tid hade ni förstått varför man då sätter stort pris på ICA.

Vi har även ett cafe och bageri väldigt nära - så kan lätt köpa take away latte och nybakat ekologiskt bröd på vägen till jobbet om jag vill - eller varför inte varm choklad med äkta smält choklad i... detta var förr en av mina drömmar när jag tänkte på min framtida lägenhet. Jag har faktiskt ca tre cafeer att välja på på väg till jobbet om jag vill. Dessutom ska de nämnas att kontoret ligger ca 5 min promenad bort. T bana och bussar ligger 3 min bort som går överallt - 10 min till sentrum.

Vi har en stor balkong som har sol hela dygnet - visste faktiskt inte att det var möjligt att ha en balkong som är så välplacerad i henhold till soltimmar. Vi bor på 8 våningen med fin utsikt över akerselven och nydalen.

Jag har ett stooort rum med walkincloseth som nu har fått en stooor 140 säng som jag hittade på Finn.no och fick hemkört igår.

Hela vecka vart full av flyttstädning och körning fram och itllbaka samt hämtat möbler på olika ställen och nu börjar det äntligen likna något.

Allt är över förväntan såhärlångt, blir nästan lite rädd, it is TO good to be true...

Hur som helst - eftersom flytten tagit mycket tid ligger jag lite efter med jobb - kör nu därför en söndagkväll på kontoret för att ta igen lite och jag har en fet to-do lista framför mig - bara att sätta igång!!

RSS 2.0