År 2015

Det har inte blivit mycket bloggande i höst men jag ska i alla fall få ihop en liten traditionsenlig årskrönika.
 
Detta har vart ett omvälvande år - ett år då allt försändrade sig!
 
Så vad minns jag av  året som var? 
 
När året startade var jag i Oslo och hade egentligen inga planer om att direkt förändra det även om magkännslan och tankar gick lite fram och tillbaka av olika anledningar.
 
Det blev bland annat en skidtur upp tikll Nordfjell med kontoret och mycket mys med vänner i vinter Oslo - Felicia kom på besök och vi var i Tryvann och skidade lite en dag minns jag. Så kanske jag utvecklade mina skidfärdigheter något? 
 
Ska vi hoppa fram till Mars så minns jag en fantastisk BRUM konferans i Bodö som var ritkigt mysig på många sätt. Vackert hotell, tidernas bästa skybar, många fina och bra männiksor som jag lärt känna mer och mer vid detta laget då jag var på samma konferans året innan. 
 
Längre fram, i April närmare bestämt minns jag ett annat event som var fantastiskt roligt - kundeseminar i Brönnöysund med en av mina partnere och kollegor. Även detta var riktigt roligt och flera relationer skapades och förbättrades. Mycket skratt och god mat. Det var även riktigt lärorikt på den fagliga sidan - väl värt den långa resan.
 
I slutet på April ändrade sig allt. Jag sa upp mig från jobbet och bestämde mig för att flytta hem till Sverige.
Det var svårt men kändes ändå HELT RÄTT. Som att det var på tiden att ta det beslutet.
 
Precis efter, första helgen i Maj så åkte jag och Sarah till Köpenhamn - en fantastisk resa - en av höjdpunkterna var att jag fick åka med piloterna i Cockpit vilket var en upplevelse jag nog aldrig glömmer. Sen hade jag och Sara en fantastisk tid i Köpenhamn som visade oss sin bättre sida trotts dålig väderprognos.
 
Början på sommaren bjöd på flera bra seminarer och sammlingar med jobbet men sen var det dags att säga hejdå. Det var vemodigt men känndes ändå rätt då.
 
Sommaren var fantastisk på många sätt - hade mycket tid med mina vänner - mötte familjen i Kivik. Var i Kristiansand där jag besökte familjen till Sarah och sen i Göteborg för att leta boende. Utöver det blev det mycket Yoga och jag läste även Gregory Mahles bok om Ashtanga Yoga Practice & Filosophy vilket kan vara tidernas mest fashinerande bok i mina ögon. Älskade varje bit av den även om det var en del svåra ord att hålla koll på. It made So Much Sense! När jag tänker efter så älskade jag nog varje dag av sommaren, den var ritkgit vacker och ritkgit perfekt.
 
Sen kom flytten till Göteborg. Den blev lite stressig på grund av mycket styr med flyttlass (vilket för övrigt var ett pågående projekt under hela sommaren).
Men när jag väl kom mig på plats i rummet så känndes allt bra och jag var ritkgit nöjd.
 
Började skolan och allt kändes bra den första tiden.
 
Sen blev mamma sjuk. Diagnostiserad med bröstcancer och fick opereras inom kort tid.
Efter en tid med ovisshet visade de sig att det inte fanns vidare spridning till vår stora glädje.
 
I samband med detta så spederade jag ganska mycket tid nede i Helsongborg dit mina föräldrar hunnit flytta under sommaren, det är också något som varit en händelse under detta året då vi inte längre har en naturlig anknytning till Gotland. Men sen är det fullt möjligt att man åker dit av andra anlendingar längre fram :)
 
Har även haft det otroliga nöje av att få besök av Sarah min norska bästis nu under hösten och vi hade en väldigt fin helg här i början på desember. Det blev verkligen en välbehövlig glädjeboost i vintermörkret.
 
Med detta mörker så har det också kommit en del tvivel om vägvalen här i livet något som jag får hitta lösningar på nu framöver...
 
Första halvåret på utbildningen är nu kompleterat och det har gått bra med de kurser som vi har haft. Jag har också spikat en praktikplats till våren som jag tror kommer att bli spännande!
 
Vi hade ett fint julfirande nere i skåne där det också blev möjlighet att möta fler vänner och familj i trakterna - min syster Amanda kom också tillbaka till Göteborg med mig och vi fick tillbringa lite välbehövlig tid tillsammans. 
 
Nyårsfirandet blir exklusivt i år med Annika och Josephine på Arken SPA. Blir ritkgit härligt!! 
 
Så detta var väl en kort review för 2015
 
Årets bästa: Sarah och mej i Köpenhamn (och flygturen dit)
 
Årets värsta: Mammas sjukdom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 

RSS 2.0