Bad på solberga!

Åkte in till stan igårkväll för att bada med Felicia och Niklas. Det va kul, skönt att kunna simma runt lite som man ville i basängen och inte känna press på att simma framotillbaka som de är annars när man simmar vanliga tider.
Provade att imma lite med simfötter men va lite feg och vågade inte dyka ner till botten... Men om vi simmar igen nästa fredag, då ska jag göra det!

Sen såg vi lite film på kvällen och det blev lite sent så jag ville inte köra hem själv i mörktet. Så jag sov hos Felicia och körde hem nu på morgonen. Hade tänkt köpa Oreos på vägen hem och göra oreo-bolls när jag kopm hem för att sedan bjuda på dem ikväll. Men de fanns inte på varken obs eller Atterdags så jag struntade i det.

Så nu är man hemma på landet igen, har fortfarand einte ritkgit fattat att jag bor här permanent (i en vecka) nu, en vecka är faktiskt en lång tid... ibland.

Ikväll blir det fest med en massa tjejor och Pumpbolaget, ska bli kul!! 

A Random act of Kindness

Idag skulle jag göra min första egna körtur på egen hand till Klintehamn för att handla lite matvaror till Pappa. Det borde väl inte vara så svart att köra till Klinte på egen hand tankte jag, vad kan hända liksom?

Jag körde dit. När jag parkerade och gick ur bilen så pep den på ett egendomligt sätt. Vad är det tänkte jag? Men gjorde mig inget besvär utan lämnade bilen och gick in och handlade. 

När jag kom ut så ser jag att lysena står på! Tusan tänkte jag! Men jag va ju inte inne så länge så det kan ju inte ha gjort någon större skada. Jo. Det går inte att starta bilen. Vad ska jag göra? Jag ringer pappa som säger att jag ska be någon i närheten om hjälp. Jag vet inte riktigt vem jag ska fråga och funderar över att gå bort till Donner, någon av lärarna där hade säkert kunnat hjälpa mig. Men sen ser jag en kvinna komma ut ur affären och komma åt mitt håll. Jag förklarar situationen för henne men hon säger att hon inte vet så mycket om bilar och sånt och därför inte vågar hjälpa mig. 
Jag får syn på en man som håller på med något sorts arbete i kanten av parkeringen och bestämmer mig för att fråga honom istället. Han hjälper mig. Medans han gör det kommer det säkert förbi två-tre till personer som undrar om jag behöver hjälp. Det var gulligt av dem. Skönt att veta att de finns där om man behöver dom, även om man inte känner dom. Det är godhet.  

SPA behandling

Igår va jag på studio blå för att få den spabehandlingen som jag hade fått presentkort på i student-present (på tiden med andra ord). Det blev hela tre timmar med helkroppsmassage, inpackning, örtbad, peeling, ansiktsbehandling med mask och djuprengöring samt ögonbrynsplockning (fast hon gjorde dem olika stora!) Det var nice men man blev rätt groggy, särskilt efter örtbadet som va lite för varmt, jag nästan svimmade där ett tag. 

Sen träffade jag FELICIA :D Vi åt/fikade lite på ringduvan, gick lite på stan och pratade om allt möjligt, va ju ett tag sen.. Va hos henne tills pappa kom och hämtade mig. 
Efter det åt jagg middag med mamma och pappa och vi spelade kort hela kvällen. Va kämpigt att hålla sig vaken hela dagen men på grund av det så är jag nog så gott som van vid den här tiden nu. 

Idag ska jag packa upp allt, tvätta, springa en vända och ikväll ska jag nog in till stan och bada!!  

Otroligt skönt att va hemma :)   

Hemma på Gotland

Idag har jag åkt båt tillbaka till min lilla ö där jag växt upp. Båten var konstigt nog fullproppad med folk och jag fick inte ens ligga själv och sova på min soffa utan det kom en hel familj och trängdes med mig, det var lite jobbigt men jag sov i alla fall så gott jag kunde.

Sen jag kom hem har min tidsrytm vart att vakna någon gång mellan två och fyra på natten och va jättepigg. Sen ligger jag kvar i sängen i alla fall till kanske halv åtta för vad ska man göra annars. Någon gång på dagen blir jag skittrött och sover i flera timmar, sen är jag trött hela kvällen och lägger mig tidigt för att sen vakna upp extremt tidigt.. Vet inte riktigt hur jag ska få rätsida på det här men jag får väl ge det några dagar till och försöka hålla mig vaken hela dagen. Kanske hjälper det om jag är vaken längre på kvällen? Jag förstår ínte varför det blir så mycket jobbigare när man flyger öster ut. När jag flög till hawaii så märkte jag knappt något av det alls, märkligt är det.

I morgon ska jag på SPA-behandling på studio blå! Ska bli riktigt nice, måste bara leta upp mitt presentkort först!

Gotland i morgon

Idag skrev jag ut all info inför reseledarskolan och läste igenom den på förmiddagen. Ska bli så himla kul, kan inte vänta, fast lite nervöst känns det också.

Sen at jag lite fil till lunch. Efter det hade jag tänkt gå ut på stan men min säng såg så himla skön ut och jag tankte bara kägga mig där en liten, liten stund.

Vaknade inte upp försen klockan fyra. Folk verkar tro att jag sover hela tiden för att jag är lat (elelr iaf de jag har pratat med, mamma och farmor) men jag håller faktiskt på att ställa tillbaka mig från tolv timmars tidsskilldnad. 

Sen gick jag ner på stan för att handla lite grejor och träffa Julia. Vi åt middag på Vapiano och det va nice som vanligt. Gott med fräsh mat. 

Sprang några varv runt humlgården i morse men mitt jäkla knä verkar inte hålla som det ska, otroligt irritrande, ska försöka köpa ett knäskydd eller något och se om det hjälper....

Tar förmiddagsbåten tilll Gotland i morgon! 

It takes a few days..

Att vanja sig vid tidskilldnaden. La mig vid åtta igår och vaknade halv fyra i morse. något annat som man måste vänja sig vid är att skriva med åäö. jag andvänder automatiskt bara ao for eftersom det är det jag har vant mig vid nu, tagentbordet ser annorlunda ut i övrgit också men det ska nog gå snabbt att vänja sig tillbaka. Det förklara i alla fall varför jag inte använder de bokstäverna ibland när jag missar att rätta migsjälv. 

Idag vill jag springa, ska nog ta en morgontur runt humlegården. Tränade inte så mycket som jag ville i amerika men nu ska de bli bättre med det. Måste få av mig kilona som den amrikanska maten har orsakat.

Sen blir de nog lite handel, har en hel del jag behover kopa, bland annat stylingprodukter för den nya frisyren :)

Sweden

Idag kom jag tillbaka till Sverige efter en lång flight hela natten. Eller sa lång var den inte bara sju timmar och sju minuter fran New York till Stockholm. Och sen typ drygt tva timmar fran memphis innan dess dåda.. Men eftersom jag har vant mig vid att flyga vid det har laget sa kandes det inte sa illa dessutom sa hamnade jag mittimellan tva trevliga damer som sammantraffningsvis oxa hade varit pa Hawaii pa en genetik konferens. Vi hade mycket att prata om.

Nar jag kom till stan tog jag en latte pa t-centralen innan jag pallrad mig upp till min farmors lägenhet. Hon ville höra allt och jag berattade fast jag mest av allt ville ga och lägga mig fö att sova. Det gjode jag sen när hon gick pa vattengympa och sov tills söta Annika ringde och väckte mig. Sen gick vi en promenad runt stan och kollade pa lite allt möjligt. Nu kanner jag att jag måste lagga mig och vila igen.

Randomness

Jag ar tillbaka i Oxford nu. Det sista jag gjorde pa Hawaii var att kopa en vanilla latte pa starbucks av en tjock bog med alldelses for mycket maskara. Jag funderade over om han kanska var transvestit men forutom maskara, glittrig ogonskugga och lappstift sa sag han valdigt manlig ut. Sa jag tror inte det. Jag vet inte vad den har personen gjorde for intryck pa mig egentligen men pa nagot satt kanns det som att han fortjanas att namnas. 

Forsta filghten gick bra, jag bladdrade i en katalog som visade vad man kunde bestalla pa planet dari fanns bland annat solgasogon som speladar in allt man ser (kan gora upp till 2,5 timmars film), mini-marsmellow-shooter (dont even ask), en maskin som man satter pa kylskapet som har rostinspelning och spelar in vad man behover kopa for att sen skriva ut en lista.. och en massa mer interesanta saker?

Under flighten mellan San Fransisco och Chicago skakades planet av valdsam tubulens som fick mig att sitta spand som en fiolstrang under hela resan. Detta var mellan elva pa kvallen och fem pa morgonen. 

Jag lyssnade pa klassisk musik i nio timmar medans jag flog vilket ar valdigt markligt egentligen, jag har aldrig gillat att gora det forut men pa nagot satt var det bara skont att lyssna pa musik som inte inneholl nagra ord. Man far konstiga tankar nar man flyger och ibland undrar jag hur kroppen egentligen paverkas.
Jag fick tvangstankar om att jag maste klippa haret i en kort frisyr (det har jag ifs tankt pa forut, men inte lika intensivt), detta trotts att jag klippte mig dagen innan jag lamnade Hawaii (inte kort).

Sa det forsta jag gor nar jag kommer till Oxford ar att ga till frisoren igen for att klippa haret riktigt kort. Jag kan inte avgora om jag gillar det eller ej. Ginny gillar det.

I ovrigt har jag typ panik over att reseledarskolan borjar snart, fick presic ett mail fran dem som sa "inom nagra dagar sa kommmer ni ner hit till spanien och planeringen pagar for fullt..."
- DAGAR?! DAGAR?! vad sager ni, veckor mena ni val jag ar ju i USA annu och blir extremt stressad aver detta.

En hel dag kvar har nu. Pa mandag landar jag pa svensk mark igen efter att bokstavligt talat ha flygit runt hela USA och halva jorden. Cant wait.  


Leaving tomorrow

I morgon lamnar jag denna exotiska o for att atervanda de de roda kullarna i mississippi och sedan pa sondag styra mot Svearike. It's been nice. Shoppade lite idag och de blev nagra trojor fran Hollister, nagra fran Local Motion (ett surf marke som ENDAST finns har pa hawaii) och lite annat smatt och gott. Dessutom sa klippte jag mig vilket var valbehovligt. Gjorde dock inget drastikt med frisyren. Men jag tycker alltid att den ar ful nyklippt aven om det kanns frashare.

Kanner mig faktiskt lugnare infor flygningen aven om det inte gick sa bra forra gangen. Men ser anda inte fram emot alla timmar pa flyget...

two more days

Nu ar det tva hela dagar kvar har pa Hawaii. Tyvarr sa kommer vi inte att kunna gora sa mycket eftersom Jeremy jobbar och har bilen hela dagarna. Men man kan ju alltid ligga in the backjard och sola eller lasa en bok.. Det ar ju lite det man gor pa semester ialla fall, chillar. I kvall kanska vi hittar pa nagot eller nar Lauren och Ryan slutar jobba vid tva?


Sunday At The Pool

Det va ratt segt att komma ivag i morse sa vi fick lite dalig stammning i gruppen men till slut blev det poolen istallet for beachen. De ar ju oxa sol och dab sa det ar nice, man kan ioch for sig inte surfa dar som jag hade tankt men och andra sidan slipper man sand overallt sa det ar nagot fraschare. Dessutom va de en annan pool vi hangde vid idag dar de finns en stor ruschkana, klattervagg och tranpolin :)
Efter poolen hangde jag med Lauren och Ryan till nexet for att shoppa lite souvnirer. Hittade lite prylar faktiskt :) Sen blev de en latte fram star bucks, aldrig fel ;)
Sen har vi grillat lite men jag at mig matt pa chips och dipp innan kyklingen var klar, nu ar vi at Laurens och ska se the sixth sense! 
over and out

The Pacific

Igar va vi pa stranden, en riktigt vacker straqnd med palmer och turkosblatt vatten. Full med surfare och andra vattensporter men det gick aven att bada i vattenbrynet om man ville det. Pa kvallen akte vi till Waikiki som ar en shoppinggata i Honolulu. Vi at middag pa cheesekake factory och gick lite genom stan dar man kunde se de markligaste manniskorna. De mest spektakulara var nog tre personer som var pa vag till en maskeradfest. Gar inte ens att forkllara vad de hade pa sig. Jag far lagga upp en bild senare.

Idag ska vi nog aka itllbaka till samma strand! Men som vanligt ar jag uppe och vantar pa att de andra ska vakna..

USS Memorial

Igar sa akte vi till Pearl Harbor och gick pa en rundtur dar som borjade med en liten dokumentarfilm och sen sa akte vi ut med bat till stallet dar baten baten Arizona sjonk under det japanska flyganfallet den 7 december 1941. Efter det akte vi en liten svang runt on for att kolla pa det vackra landskapet. Det ar tup berg och vulkaner all over the place och valdigt manga vackre vyer. Pa kvallen akte vi och bowlade med lite folk det va kul, slog nagra strikes iaf!

Tyvarr sa har min kamera blivit helt mongo sa minneskortet ar error pa. Har fatt ett nytt minneskort nu men ar orolig for att jag inte ska kunna fa ut bilderna pa det andra :( har typ alla mina bilder dar..

Idag blir det the BEACH!!! Vi ska Surfa, bady boarda, snarkla sola bada med mera!! Tooo exited!
Och ikvalll blir det party party! 

I like it

Forsta dagen pa Hawaii ar averkad. Den gick alldeles for snabbt men jag gillar definitivt stallet. Det ar riktigt fint overallt och alla jag har traffat har vart jattetrevliga!

I morse lag jag och Natalie vid poolen nagra timmar och jag fick linjer och lite branna efter mindre an en halvtimma. Poolen var ganska grund men anda helt okej.
Sen gick vi tillbaka till huset och at lite lunch. Mitt bagage kom vilket va riktigt skont for jag har definitivt saknat mina egna grejor. Sen akte vi till sjukhuset med Natalies van Lauren. Sjukhuset va ett rosa stort hus hogt uppe pa ett berg.

Vi akte vidare till ett kopcenter typ, fast bara for illitarer, dvs det ar billigare dar. Jag och natalie fick ansiktsbehandlingar av nagra amerikanska damer som forsokte salja en massa produkter till oss. Men vi kopte inget.

Sen blev de en latte med strawberrytaste och a ride home. Val hemma lagade vi en jattegod soppa/gryta med rakor, potatis majs o lite annat. Tva av deras vanner kom over och vi umgicks med dem under kvallen.

Det ar ett riktigt nice neigbourhood som ligger i ett sa kallat gated community som mina kara klasskamrater kanske minns nar vi laste om i skolan. Det finns ingen kriminalitet i omradet och man behover knappt lasa dorren om man lamnar husen, allt ar valdigt rent och prydligt och temperaturen ar alltid behaglig.
Alla grannar ar jattetrevliga och alla verkar kanna varnda.

Jag har en kansla av att den har veckan kommer att bli ritkigt nice! I morgon ska vi besoka Pearl Harbor :)

Panic in San Fransisco

What a mess! Gardagens flygresa va utan tvekan den varsta nagonsin. Planet i Dallas blev ju forsenat tva timmar pa platts och jag hade bara ca tva och en halv timme att ta mig til nasta plan i San Fran.. Nar vi narmar oss landning sa sager de att de kommer in sa mycket plan just nu att de maste flyga en svang runt kusten och vanta tills det gar att landa. Det kommer att orsaka ytterligare ca 40 min forsening!!

Det kandes ju inte helt bra. Till raga pa allt  sa hade jag inte fatt nagon boarding ticket till sista flighten nar jag checkade in i Memphis, troligtvis pa grund av att jag bytte flygbolag har och nu skulle flyga med United istallet for American Airlines. Men det fattade jag itne just da. Med andra ord sa hade jag ingen aning om vilket flightnummer eller gate jag skulle ta mig till nar jag kom av.

Nar jag kom ur planet i San Fran sa vad det 20 min till departure av mitt nasta plan (de borjar boarda 30 min innan och det ar da man maste va dar). Jag forsoker fa tag pa nagon att franga men det ar langa koer overallt och jag hittar ingen flight attendant som kan hjalpa mig. Till sist ser jag en liten kile vid en disk och ger honom mina boarding tickets, min e ticket och pass. "Please help me, im in a great hurry!!" sager jag snyftandes. Han tittar fortvivlat pa mig och fattar ingenting "where did you get this from?"
Han forsoker fa ordning pa mina grejor men lyckas inte vidare bra. Tll sist sager han att jag ska ga runt hornet och vidare at hoger.

Jag springer runt hornet och ser en neverending hallway framfor mig med nagra taxfreebutiker pa sidorna. Till sist kommer jag till nagon  disk dar jag forsoker frage nagra snubbar som an konstantera att jag ar pa fel vag. Great tanker jag. Far uppgifter om att jag ska ta mig till gate 89 efter mycket om och men, vilket innebar en jakla massa springande i sjukt langa korridorer. Jag ar anda glad att jag slapp ta ett airtrain eller liknande for det hade komplicerat det hela ytterligere. Nar jag val kommer till min gate sa ser jag till min stora lattnad att aven det har planet var lite forsenat, men bara ca 15 min. Boardingen har borjat och nar jag val kommer fram sa sager en bitchig flightattendant "how did you get through security?" Jag vet inte ritkgit vad hon menade med det, antingensa trodde hon val att jag var paverkad eller nagot eftersom jag flasade efter springningen och formodligen var rodogd eller sa visste hon inte hur jag kom egenom utan ticket eftersom jag inte var incheckad.

Till sist printar de en boarding ticket till mig och jag kan ga ombord, jag far en platts mitt i flygplanet mellan tva japaner (eller hawaiianer), resten av flygresan gick ganska bra. 

Nar jag val kommer fram sa tappar jag bort mig dar med. Nar jag val har hittat Natalie och Jeremy sa kommer mitt bagage aldrig. Vi far reda pa att de inte kom med pga forseningen och jag ska fa det idag istallet. 

Skont att antligen va har iaf.   


Delayed

Omg, planet ar forsenat en timme sa nu ska jag inte aka forsen klockan ett!! Det betyder att jag bara har drygt en timme att vanta i San Fran.. Dessutom har jag markt att de star "not valid for traveling" pa min ticket som flyger darifran till Honolulu. Kanns inte helt bra altsa. Eller jag vet att kvinnan i incheckningen sa nagot om det men jag fattade inte riktigt allt, tror att de va nagot med mitt bagage som jag dessutom fick betala 20USD for, fastan det knappt vagde nagonting.. jag gillar inte nar saker kranglar ihop sig pa det har sattet. Tank om det blir annu mer forsenat och jag missar planet till Honolulu? Vad gor jag da? Stuck in Sanfransisco by myself.. 

Kanner mig lite nervos nu men det har jag ifs gjort hela tiden, blev ju inte battre av det har..  

On the way again

Jag ar nu i Dallas, Texas pa vag mot Hawaii. Fick ga upp tidigt i morse och aka till flygplattsen i Memphis. Forsta flighten gick relativt fort, kanske lyckades jag sova lite pa flyget for en gangs skull. Det var ifs bara tva timmar.

Jag kan inte lata bli att notera hur trevliga och hjalpsamma alla amerikaner ar i jamforelse med svenskar. Overallt sa ser man hur de ger varann en hjalpande hand eller utbyer nagra artighetsfraser utan att de kanner varann over huvud taget. Det ar fint pa nagot satt.

Nej, nu ska jag nog ga bort till min gate, behover egentligen inte va dar forsen om en halvtimma men jag gillar att va ute i tid.

Uppdaterar senare, tror att jag har nagra timmar till overs i San Fransisco!

Rain...

Det har regnat mycket har pa sista tiden. Hela dagen idag. (billy hates rain) men i morgon sker jag till HAWAIII :D dar det formodligen inte kommer att regna sa mycket. Jag trodde hela tiden att jag skulle ha akt i dag for jag har ingen koll pa datumen haha, tydligen sa aker jag i morgon istallet.

Idag har jag hangt lite med Billy, ska till gymmet med Marsha snart och ikvall ska jag pack de sista grejorna! Aker riktigt tidigt i morgon bitti, de blir flygresa hela dagen...

Staying up

Vi kom hem fran gardagen fest klockan fem i morse sa jag sov till ungefar klockan elva. Sa det blev gemensak lunch med Tes och Tommy direkt istallet for frukost. Sen akte vi till Walmart och kopte en dvd-spelare, jag kopte sunscreen till hawaii. Lite svart att veta vilken grad man skulle ta eftersom de knappt hade nagon som var lagre an 30 och en del hade faktor 75+ jag antar att de inte anvander samma skala pa solskyddsfaktor som vi har i sverige men jag kopte en 30.

Vi provade den nya DVD-spelaren och sag filmen Taken som var riktigt bra. Sen kom Billy over och vi hangd ett tag..

I morgon ar det sista dagen i MS innan jag aker till Hawaii, ska forsoka fa en tid hos frissan och klippa mig!

Party, party...

Vi ar pa fest at Travis's house. Det ar trevligt. Oxford har haft valdigt mkt folk den har helgen. Det ar footballgame at ole miss. I vanliga fall har stan 20-30 000 invanare inklusive studenter. Nu ar de minns 85 000 har for att se pa matchen som Ole Miss forlorade mot alabama.. Vilket betyder sjukt mkt bilar och sjukt mkt fok pa alla restauranger.

Anyways, Travis har tva stooora hundar som ar jatefina, Grat pyrainies ar det, de ser typ ut som tva stora isbjornar. Gillar dom starkt och jag har tagit lite bilder som jag kan lagga upp senare.

Ses i morgon!


Batesville

Igarkvall kom Tommy och Tess hit pa besok och i morse akte vi alla till Batesville tillsammans med dom. Kollade i lite affarer sen akte vi tillbaka till Oxford. Egentligen sa va val planen att vi skulle till The Grove idag eftersom det ar football game pa Ole Miss. Med vadret ar verkligen inte bra ute, det ar typ dimmigt och regnar sa jag tvivlar pa att det blir sa vilket ar lite trakigt... men on tva dagar aker jag antligen till Hawaii och dar lar de inte va daligt vader iaf.

Ikvall blir det Taylors Grocery och sen going-away-party for Tommy. Blir sakert trevligt!

Obys

Det har vart ett ritkgit ovader har i dag med regn och aska, staan ar full med bilar och folk eftersom det ar football weekend. Jag akte med Marsha uptown tidigare och vi hade lunch pa Obys, de har ratt frash mat dar och jag at ett veggiewrap som faktiskt var ritkgit god. Haley kom med oss, kul att traffa henne igen med, dar har vi en till i min alder som redan har gift sig... crazy altsa!

Ska eventuellt med Kelley och Maygan pa fest ikvall men vi kommer nog inte dra dit forsen efter tio.. sa fram tills dess vet jag inte ritkgit vad jag ska gora. Men natt blir det nog.

I knew it was bullshit and you just proved it!


Corey Smith

Sjalva dagen igar va lite seg, va bara hemma och latade mig. Nar Cindy kom hem sa akte vi ner till springsparet vid kyrkan och sprang.. eller jag sprang och hon gick.

Pa kvallen akte jag in till stan med Billy och sag Corey Smith, en artist som tydligen ar ganska stor har. Det va ratt kul och se men jag kan inte direkt saga att jag kande igen nagra av hanns latar. Men de va en massa gammalt Lafayette folk dar sa de va kul att traffa dom med!

Det blev ganska sent sa jag sov lange idag och nu runt ett-tiden ska jag kaka lunch med Marsha och Haley.

over and out

Flying all over the US

Pa tisdag flyger jag till hawaii, de ska bli riktigt kul och jag kan knappt vanta! Jag kommer att flyga fran Memphis tidigt pa morgonen till Dallas i Texas. Darifran flyger jag vidare till San Francisco och sen slutligen till Honolulu, Hawaii klockan sju pa kvallen lokal tid, vilket innebar minus fem timmar. Pa vagen hem flyger jag fran Sanfrancisco tll Chicago istallet och sen ner till Memphis igen.
Och nagra dagar senare fran Memphis till New York och Sverige...
Det blir en jakla massa flygande med andra ord och jag komer att fa se mycket av USA fran luften... vid start och landning iaf haha, lite som att flygluffa? Arligt talat sa ser jag inte direkt fram mot flygningen, den vill jag mest ha overstokad. Daremot ser jag fram emot en exotisk o, traffa Natalie, sola och bada varje dag, aka till Pearl Harbor med mera... X )

Contradictions

Amerikaner ar lite roliga ibland. Har om dagen sa akte jag bil med Cindy och vi pratar litegrann, hon sager: Jag tycker verkligen inte om att utlanningar flyttar hit, tar vara jobb och lever pa vara skattepengar! Det ar sa fel! Att besoka ar en sak, det kan man gora men om man inte ar aamerikan ska man inte bo och forsorja sig i Amerika..

Dagen efter vid matbordet: Emelie, du borde flytta hit och jobba har. Du kanske hittar en man pa Hawaii som du kan gifta dig med, da blir du en riktgit amerikan!!

Nagot forvirrande, ar jag inte utlanning?



Jag kom precis tillbaka fran Arkansa. Ar glad att jag overlevde hemfarden. Ginny ar namligen inte den sakraste bilforaren man kan aka med. Hon aker slalom mellan enorma lastbilar i 150 km i timmen medans hon smsar pa telefonen och kollar in sin nya harfarg i backspegeln. Resan var ca 4 timmar pa High Way dit, samma tid tillbaka. Lite jobbigt att aka bil sa lange men jag fick aka over Mississippi River, da sjong vi "rolling, rolling, rolling on the river" haha, ratt passande!

Nej, nu ska jag ga och sova. God natt.

Pizza buff'e in Arkensa

Jag befinner mig just nu i Arkensa tva stater uppat. Vi ar har och halsar pa Tess och Tommy. Vi har akt bil heeeeela dagen for det tar ca tre-fyra timmar att aka hit. Naturen ar mkt finare har i Arkensa och paminner lite om sverige faktiskt men arkitekturen pa husen ar valdigt annorlunda. Markligt att man kan se en san skilldnas bara nagra timmar down the rod men det gor man.
Ikvall var vi och at pizza-buffe med lite folk. Dar fanns alla sorters pizza du kan tanka dig, plus desert pizza med allt fran chokladsas och peanutbutter till appelmos pizza och jag vet inte vad. Matt blev man iaf men jag vill inte ens tanka pa hur manga kalorier man fick i sig. Det ar bara tisdag idag. Men vi ar pa lite av en raodtripp sa det kanns som helg. Vi har haft det riktigt mysigt ikvall, Tommy har vart har och spelat guitarr och sjungit for oss.
Ikvall ska vi ha en haloskvall med fotbad och gejor men anda inte for vi ska dricka lite till med. Tess va precis nere och kopte lite till och hon kopte en flaska som var speciellt till mig tydligen. Hon sa att jag behovde natt giiirly, det smakar precis som svag saft (sk va 4 procent) men smakar valdigt vattnigt. Som koolaid forsoker jag oversatta men det finns val inget annat ord for saft. Ellergor det de?

working out

Jag va ute och sprang lite langs high way 7 i morse. Kanns lite jobbigt att springa sa nara en massa tung trafik men som tur ar finns det en ganske lang bit att springa pa bredvid vagen (utan att man ar i diket) som dessutom har ganska bra underlag. Trodde att det skulle va bra for mitt kna men de kanns som att de gor lite ont anda trotts att jag bara sprang drygt en halvtimma. Tusan oxa!

Fick lite traning igar med da jag foljde med Ginny och Cindy till deras Gym. De korde nagon form av cirkeltraning med maskiner och plattformar dar man typ gor friskisrorelser. De skrattade at mig for att jag tog ut rorelserna sa mycket. Men om jag hade gjort det pa deras satt hade jag inte sett det som nagon motion alls. -this must be why americans are fat! Sa dom hehe, sa kanske det ar..

Nu sitter jag har och ater jordgubbar medan jag vantar pa Ginny. Vi ska aka till Tess i Littlerock, Arkansa och ha lite tjejmys med sleepover. Sa jag kommer nog tillbaka till Oxford i morgon nagon gang! See yall!

Finally!

Vi har spenderat manga timmar den har helgen att leta efter billliga hawaii biljetter och forsokt boka vilket inte har varit det lattaste och sen na vi val kom till betalningen sa blev det saklart problem med den. Sa himla typiskt. Men nu har jag iaf bokat flyger den 14e kommer tillbaka till MS den 21a och den resan fick ag for 781 dollar. Kanns lite dyrt men det ar ju faktiskt Hawaii, Natalie och jag ska nog ha kul. Desutom har vi hela US Army dar med haha, surfare och en riktigt exotisk o :) Det ska blir riktigt kul aven om jag fasar lite infor flygresan och faktumet att jag kommer flyga runt nastan hela jorden inom mindre an en vecka...






Emma-lemma

Familjen som jag bor hos kallar mig for Emma-lemma, jag vet inte riktgit vart de har fatt de ifran eller hur de hela borjade men de ar iaf mitt namn i familjen. Lite roligt, har aldrig hort de forut.

Vi har letat febrilt efter nagorlunda billiga hawaii biljetter idagmen de verkar inte som att vi kommer lagre an till 690 usd. Ska man kora pa de? Jag tror de, for aven om det ar kul att va har i Oxford sa kanns det redan som att jag har bott har hur lange som helst, Hawaii ar lite mer exiting.

Idag hr jag varit och handlat mat med Cindy. Maten ar riktigt billig har i jamnforelse oh jag kan inte sluta att forundras over de ENORMA gronsakerna, tomater, lokar och augerginer till exempel fem ganger storre an den svenska versionen. Sjukt ar det. Som tur ar sa har Cindy ocksa ett intresse for halsomat som jag sa jag kommer nog att fa lite battre mat framover, de vi har atit hittils bestar till valdigt stor del endast av ost eller smor, kanns inte helt bra for vikten.

A good day!

Gardagen blev ganska intensiv trotts allt. Pa morgonen va jag ensam hemma och forsokte sola lite ute eftersom de va ratt fint, jag fick sallskap av katten och hunden som bada ar ute-djur och blev valdigt glada over at jag va ute, fick inte va ifred alls... 

Sen kom Mary-hanna och hamtade mig och vi akte till tequilas och at. Jag har saknat de stallet sa mycket for att jag brukade tycka att den maten va sa god dar. Efter gardagens besok insag jag att maten dar inte va sa mycket annat an en massa cheese sacuse nagonb tortilla, lite salla, en acklig bonrora, lite kyckling drankta i ost-sas.. inte lika apptitretande langre, det marks verkligen att man har bytt syn pa mat. 

Nar jag kom hem igen akte jag med Ginny till hennes apartment-komplex. De hr en riktigt nice traningsanlaggning med tennis-bana, pool, gym, hot-tub, golfbana, solarium och en massa sant som man har fri tillgang till! Vi skulle spela tennis men banan va upptagen sa vi hoppade i poolen istallet! Simmade lite o spelade, volleyboll och basket, akte vattenrutchbana med mera, de va riktigt kul och ja tyckte att det var skont i vattnet aven om de andra tyckte att vi va galna eftersom det ar typ host har nu. Nar de andra var klara sa spelade vi lite tennis, eller ja, jag vet inte om man kan kalla det spela tennis for de va inte manga ganger vi fick bollen over natet sa vi far nog trana lite pa de dar! 

Sen gick vi ut och at pa en fin restaurang uppe vid the square, Waltz heter den och ginnys man braxton jobbar dar. De hade ritkgt god mat och jag fick ett glas vin som maste ha varit de godaste vinet jag nagonsin har duckit! Lite dyrt var det doch men, men, man far lyxa till det lite pa fredagar. 

Sen sag vi bio, en jattebra film!! I can do bad all by myself hette den,, jag hade verkligen inga forvantningar innan, trodde till och med att den skulle va dalig men den va verkligen hur bra som helst! Se den om den kommer till sverige. 

Kvallen va inte slut dar utan vi akte tillbaka upp till Walz dar de va party, party! De blev en sen kvall och jag var inte hemma igen forsen halv tre.  

Help me whit this dilemma please

kara vanner jag har ett litt problem. Jag vet inte om jag ska aka till Hawaii nasta vecka eller inte.. Det hade vart riktigt kul! MEN.. Det kostar 700 dollar att flyga dit vilket motsvarar 4900 kr. Nar jag kommer dit sa har jag gratis boende och en del mat formodligen sa ja behover inte lagga ut mkt mer an sa. Det ar natalie som bor dar och hon var val en av de personer som jag va tightast med nar jag bodde har iaf i borjan aven om vi hade lite dispyter pa slutet. Skulle va kul och traffa henne och sa men det ar en 14 timmars flygresa dit, minst..orkar jag en till san? Ja har ju absoult pengarna men det ar ju anda en liten utgift jag vet verkligen inte hur jag vill gora. Inte ofta man har chansen att aka dit. Sa jag tankte be om hjalp, snalla komentera det har inlagget sa manga som mojligt!! Vad tycker ni och vad hade ni gjort??! 

Har ar en liten sammanstallning pa for och nackdelar. 

Fordelar: Se Hawaii, traffa Natalie och hennes man Jeremy plus deras vanner, sola och bada, masa annat skoj, lite annat an att bara hanga i MS i tre veckor...

Nackdelar: Dyrt, jobbig flygtur 

Kommentera!!!

A Guardian Angel

Jag markte en sak i morse som var lite kuslig, eller egentligen inte men lite roligt var det i alla fall. I rummet dar jag bor nu sa finns det en tavla brevid sangen med tva sma anglar, den ena kysser den andra pa kinden, jattefin bild.. Det markliga ar att jag hade EXAKT, precis den tavlan pa mitt rum i sverige fast i storre format! Kanns nastan som att dessa sma anglar foljer efter mig haha but it cant be a bad thing...
Berattade for Cindy och Don i morse varpa Mr Don sager:
 - You got angels watching out for ya!
- Maybe so...

Jag har nu borjat min andra dag i amerika aven om det annu ar tidig pa morgonen (inte lika tidig som igar nar jag gick upp klockan fyra). Gardagen kandes som en sjuuuukt lang dag och det kanns redan som att jag har varit har i flera veckor... eller som att jag aldrig akte harifran. Va i alla fall med Ginny hela dagen igar vi at lunch ute och hangde med en som heter Tess som har en liten sot bebis. Pa kvallen va jag med henne i skolan dar de hade CPR, typ forsta hjalpen... 

Idag ska jag traffa Mari-Hanna nar hon slutar skolan vid elva. Sa de blir nog en lunch dar, kanske pa tequilaaas? would be great! 

Mississippi

Efter manga timmars flygresa sa anlande jag igarkvall till mitt alskade Mississippi. Jag va sjukt trott efter att inte ha sovit em blund pa flera dygn. Ginny motte mig och vi akte hem till familjen som inte kom hem forsen lite senare. Jag halsade pa dom och sen stortade jag direkt i sang! Sov till klckan fyra pa natten lokal tid. Sen va jag pigg och gick upp for att packa upp allt med mera. Det tar nagra dagar innan man vanjer sig vid tidsskilldnaden..

De hade gjort i ordning ett JATTEFINT rum till mig sa att jag har egen dush och badrum, en walk-in-closet och en gigantisk sang med ett mycket vackert sangoverkast med matchande kuddar. Jag har aven fatt lana ett telefon idag men nar ginny kommer sen sa ska vi till Walmart eller natt och skaffa ett pre-paid calling card till min telefon.
Jag hann prata lite med Don och Cindy nu pa morgonen innan de akte till jobbet och de foreslog att jag skulle aka och halsa pa Natalie pa Hawaii medans jag ar har, det ar tyligen inte alltfor dyrt. Sa de kanske blir nagra dagar pa Hawaii med? ska fundera pa det...

RSS 2.0