back to work

I morgon återvänder jag till jobbet efter att ha vart ledig i två dagar. Den ena spenderades på Tofta med Jenny och Julia, mycket trevligt och skönt. Det verkade vara halv-dåligt väder över resten av ön men just på tofta var det strålande solsken hela dagen, jag badade till och med flera gånger, det var nästan varmt i vattnet.
Sen åkte jag hem till väte och sov där.

Sov ritktigit länge, ända till halv elva. Sen åkte jag med Elin till stallet och red på Velvet, råkade rida vilse i skogen eftersom jag var själv denna gången, men som tur är hittade hästen hem. Var lite orolig där ett tag.
Sen pluggade ja gvidare på NK som jag äntligen har kommit igång lite med. Låg i solen ett tag men sen gav jag mig ut på övningskörning med pappa o manda. Först hela vägen till Roma och sen hem igen på småvägar.
Sen körde jag till stan och GENOM TRE RONDELLER (lite stolt över det) utan problem.

Väl hemma började jag tvätta (vilket jag itne har gjort på väldigt länge!) samtidigt som jag försökte laga mig lite kvällsmat. Mitt i detta ringde carolin som jag inte pratat med på länge, jättetrevligt! Men då råkade jag såklart att hämta ut tvätten där nere, så jag måste upp tidigt i morgon så att jag kan hämta miona stackars kläder innan någon annan tar ut dom.

I morgon är det tillbaka till jobbet, kan inte säga att jag har saknat det...

kunder

Jag träffar hudratals kunder varje dag och dom kommer i alla former man kan tänka sig. Snälla, glada, arga, sura, tjocka, smala, vimsiga... you name it! Som beskådare av alla dessa faller det sig naturligt att man delar in dom i särskilda grupper efter beteende och handlar-erfarenhet.

Det finns en sällsynt skara som utmärker sig från mängden i en kassörskas ögon, jag kallar dom för proffs-shopparna. Det här är kunder som vet hur man handlar och har stenkoll. Oftast har dom en assistent med sig som packar varorna medan de själva placerar dem i en prydlig rad på bandet med sträckkoden omsorgsfullt vänd åt rätt håll på varenda vara. Dom vet att man INTE STÄLLER FLASKORNA PÅ bandet så att dom bildar ett dominospel när bandet börjar röra på sig. Dom vet att man INTE LÄGGER STORA VAROR TVÄRS ÖVER BANDET så att dom skrapar av "markeringspinnarna" från sin ställning på sidan av bandet. Dessutom så ser dom det som en självklarhet att man LÄGGER MARKERINGSPINNAR framför och efter sina varor så att den stackars kassörskar vet vart gränsen går för vardera kvitto. Dom behöver därmed inte kasta panikslaget sig fram och säga "STOPP! STOPP! DE DÄR VA INTE MITT!!"
För en kund av den här klassen så är det inte svårt att förstå att det faktiskt är ganska enkelt att dra ett kort genom en kortläsare, de behöver därför inte ställa tio frågor om åt vilket håll eller på vilket sätt man utför denna simpla gärning.

En proffs-shoppare skulle aldrig komma efter halv nio på kvällen och handla mer är fem varor, dom skulle inte råka glömma pengarna hemma eller av annan anledning inte vara kapabel att betala för de belopp som de tagit varor.
 De har även tillräckligt med respekt för de anställda så att de inte planlöst vandrar omkring i butiken efter stängningstid för att fördröja tiden lite extra innan äffaren kan stänga.

Dessa kunder uppför sig även trevligt och artigt i allmänhet, det uppsakattas verkligen måste jag säga. 

Dom är som sagt väldigt sällsynta men ibland så står dom där i kön bland de övriga kunderna och gör vardagen lite ljusare för en kassörska som jag. Är du en proffs-shoppare? annars tycker jag att du kan se över detta inlägg och kanske försöka att bättra dig lite så att du kanska en dag räknas till denna hedersomnämnda grupp ; ) 

Bills are payed :)

I dag rullar pegarna in på kontot och jag känner mig lika rik som alltid den 25:e.
Har startat dagen med att betala alla ränkingar till comhem, geab, tele2 och xtravel vilket betyder att jag nu är skuldfri för ett tag framöver :)

Det ser ut att bli en vacker dag och jag ska till tofta med kusinerna och kusinkusinerna, jag är faktiskt badsugen. Sen så blir det förmodligen fest ikväll, fortfarand einte helt klar över om det blir fide eller stan men jag antar att det blir stan.
hoppas att det blir roligt vilket som :)

Small moments of satisfaction

Allt jobbande i alla oändliga timmar belönas för en kort sekund varje månad då man får ett speciellt blått litet kuvär, lönespecificationen. När man ser siffrorna i den lilla rutan "utbetalas" så förstår man för en kort  stund varför man utsätter sig själv för det här. Varför man går till jobbet alla dagar då man absolut inte vill.
För den här månaden var det ögonblicket idag, och det var bättre än någonsin, för jag fick mer lön än någonsin :) 

Övrig information som finns på specificationen kan oxå vara intreessant. Till exempel att jag har jobbat 500 timmar i år. Delar man det på 24 så får man fram 20,8333... Vilket betydet att om man skulle lägga samman all tid jag jobbat skulle det bli nästan tre hela veckor, dag och natt! INte konstigt att det känns långtråkigt ibland.


It's done!

Den 18 september åker jag o manda på surfcamp i Frankrike! Ska bli skitkul, men jag måste nog öva på att simma tills dess... 

Lille häst, lille häst vilka skutt du tar...

Idag har jag faktiskt ridit för första gången på flera, flera år... När jag var liten var jag ju värsta hästtjejen som var övertygad om att det var det jag ville göra resten av livet haha. Så det kan gå. 
Jag hjälpte Elin att galopera Velvet lite i skogen, det var faktiskt roligt och gick riktigt snabbt emellanåt känder det som :) 

Efter det bar det av mot tofta i våran cab. Låg där hela eftermiddagen, jag badade faktiskt (men vattnet var ganska äckligt). Skulle spela lite tennis sen på kvällen men det blev inte av den här gången :(

back to work tomorrow 
 

ledig!

Ska få va ledig i två dagar nu vilket känns skönt! ska inte hoppa in på en massa extra pass har jag bestämt mig för, sen får vi se hur det blir med det....

har inte så mycket planer än.. men får se vad som dyker upp ^^

Is it love?

På något sätt så är det skönt att veta att det finns någon som vill ha en hos sig. Om jag inte är där så kan jag vara ganska säker på att verdebörande kommer att ringa och säga "snälla kom hit!". 
Härligt att veta att man är behövd och kanske till och med saknad, av någon.
Denna någon för mig heter ICA Atterdags. 

Jag menar, varför inte ge upp alla krogragg och msnflirtar, vad mer behöver man än en gammal kassaapparat och några staplar med kundkorgar. My life is complete.  

Ny mobil :)

Köpte en mobil igår. Den heter Nokia 5310 Xpress Musik. Den är svart och röd, ganska fin faktiskt. Den har jättebra ljud och en hyffsad kamera men kostade inte så jättemycket, så den får duga. Jag är inget mobilfreak andå så jag har iten så jättehöga krav, bara den fungerar likosm. Hoppas den håller länge.

Vill även invistera i en laptop eftersom den datorn jag har nu är så himla seeeg!


På jakt efter ny mobil :)

Min mobil har havererat, den har ifs varit ganska kass hela tiden men nu stänger den av sig var femte sekund och man kan inte lita på att det går att få igång den igen. Det är då man behöver en ny.
 Har kollat lite nere på expert och gick även till clas olson och obs men dom hade ingenting. Får prova med elgiganten i morgon eller varför inte kika på netonnet. Om det är någon som har tips på en bra mobilmodel o märke får ni gärna säga till för jag kan egentligen inte så mycket om de där :P

Ledig!

Idag är jag ledig.. det är skönt men det är fult väder..  regnar som fan. Men det gör inte så mycket, det är en bra ursäkt till att bara sitta inne och glo, man behöver likosm inte göra nått. Sov länge idag och planerar mest att slappahela dagen :)

Ultimata jobbdagen

Regn och söndag, då känns det faktiskt riktigt bra att va på jobbet :) tiden flöt förbi rätt fort och man får typ 190 kr timmen hela dagen idag, riktigt najs. Ännu bättre blir det av att jag faktiskt är ledig en hel del nästa vecka, härligt..

Annars har det varit en ganska rolig helg med whiteparty på gute i fredags, en ledig lördag (vackert väder) då jag och min vän julia begav oss till lojsta träsk för att paddla kanot! Det gick skitbra faktiskt även om jag kanske inte styrde så stadigt.
vi tog oss runt alla tre sjöar iaf på en timme o tre kvart. Sen avslutade vi med en picknick, de va mysigt.

Den slitna kassörskan

Jag börjar känna mig sliten nu. Riktigt sliten. På det sättet att det värker i handlederna varjegång jag vänder en vara för att komma åt att scana sträckkoden, det ömmarn i axlarna varje gång jag lyfter handen för att slå in en PLU-kod och det känns tungt att höja mungiporna i ett trött leende mot varje kund.
Jag förstår inte hur de som haft detta jobb i tiotals år orkar, jag har jobbat med det här i ett år nu (om man inte ränkar sommrarna på singan) och jag orkar inte mer..

Förut tog jag glatt alla pass jag kunde få, pengar, tänkte jag då. Nu försöker jag noga planera mina veckor så att jag har något på gång de dagar som är lediga enligt schemat, så att jag kan säga nej när folk vill att jag ska ta deras pass. Jag måste tänka lite på min hälsa.

Så hemskt är det inte, självklart är det ett bra jobb, antar att man tröttnar på alla jobb någon gångmen jag önskar att ajg kunde resa bort ett tag och vara ledig på riktgit!
I morse var jag där tidigt, redan vid sju. Jag tror att jag gillar öppningspassen trots allt, man får springa runt och göra lite mer varierade saker och så får man sluta tidigt. Gick redan vid två. sen gick jag och hämtade min cykel som jag lämnade in igår. Den blev bra, skönare än någonsin att cykla på. Sen gick jag hem och sov en timme, behöve det. Ikväll blir det fest och det blir förmodligen en ganska lång natt....likamed en riktigt seg dag i morgon (jobbar 11-20).

RSS 2.0