Shoe-decisions...

Jag är inte så bra på det alltid. Bestämmde mig för att lämna tillbaka de bruna skorna från din sko eftersom jag tagit bort lappen på Bianco skorna. De har lite för hög klack för att jag ska känna mig bekväm till vardags har jag kommit fram till efter mycket övervägande och jag har ju faktiskt inte råd med att köpa båda.
Men mitt besök på DinSko resulterade bara i att jag la undan ett annat par skor till i morgon, plus att jag la undan ett par Vagabond skor inne på Nilsons butiken brevid, de va dyra men sjukt fina! Blev verkligen kär i dom altså har nog aldrig känt så för ett par skor. Men 900 för ett par skor till ligger inte i min budget just nu.
Skorna inne på DinSko som jag la undan idag var seriöst ett av de skönaste paren jag gått i någonsin men trotts att de har lite klack (ca 4 cm) kan jag inte släppa känslan av att det är lite toffel-stuk på dom, dom är nästan för sköna liksom och i jämförelse med Vagabond skorna så ser dom så slappa ut. Hur ska detta sluta? To be continued....
Träffade även Matilda nere på stan och vi tog en fika för att catcha upp lite sen sist, har ju faktiskt hänt mycket för oss båda! Nytt jobb, flytt med mera diskuterades över en mocca med scones.
Träningsmässigt bestämde jag mig för att ta en day off idag, musklerna är lite ömma efter kickboxning i måndags och en timmes springtur igår.

Upside down

I går, Måndag hade jag två andra intervjuer för Cafe Bar och Phonero. På den förstnämnda så grillades jag ganska hårt för att säga så, de sa mycket för att få fram mina svagaste sidor och jag vet inte vad de tyckte om mina försök att argumentera kring detta. Men det var ändå kul, jobbigt att man kommer på så många bra svar man skulle ha sagt efteråt bara.
På Phonero var det i stort sett jag som fick stå för frågorna och kvinnan som jag pratade med sa inte så väldigt mycket mer än att hon inte kunde se någon anledning till varför jag inte skulle få jobbet.
Så har varit lite spänd idag på jobbet och hållt telefonen nära hela tiden. Trotts det lyckades jag fokusera på jobbet och fick två salg, två triplar... Ibland tänker jag att jag komme sakna GoExellent lite grann för det är nästan alltid god stämmning på jobbet. Idag körde vi en lek då man skulle skriva en "hemlighet" om sig själv på en lapp med ett nummer och sen läste vi upp lapparna och körde en tävling med poäng för varje rätt och fel. Ganksa kul att se vad folk valde att avslöja om sigsjälva. OMG säger jag bara. Jag knep i vartfall andraplatsen i att veta/gissa om folk och fick en biobiljett.
I vartfall så fick jag även ett besked från Phonero om att jag blir erbjuden jobb. Ska bli grymt kul, det är ju faktiskt fältsalg jag velat jobba med. So here we go! Jag börjar på måndag.

Lördagsshopping

Idag blev det en liten tur på stan och lite för mycket spenderade pengar. Köpte ett par skor på DinSko. Tidigare i veckan köpte jag ett par på Bianco och nu återstår det att välja vilka jag ska behålla.
Blev även ett par svarta byxor med hög midja, en ny klocka och två baslinnen.
Så nu får jag nog säga att shoppingen är avklarad för den här månaden, först London sen detta. Nu ska pegnarnabrukas på lite mer nödvändiga saker tror jag även om det är kul att shoppa!

Chill out

Intervjuen igår gick faktiskt riktigt bra, fick ritkigt bra intryck av företaget och känns som att det hade varit riktigt kul att jobba där. Så nu får vi se om det blir en andra intervju där. Ska ju som sagt på en andra intervju hos phonero på måndag så allt detta kommer att avgöras i löpet av nästa vecka och jag tror att det blir min sista vecka på GoExellent.
Nu hoppas jag att jag blir erjbjuden ett av de jobben men inte båda för om jag skulle få den chansen hade det faktiskt varit svårt att välja...
Igårkväll var jag riktigt sliten altså och hade ont i kroppen från Torsdagens träningspass. Så när jag och Sanna skulle en sväng på stan va jag tvungen att gå hem ganska snart för att jag var så trött. Väl hemma somnade jag på sängen i någon timme. Lite senare kom Lisa och vi köpte pizza och såg på Idol. Skönt med en lugn fredagkväll.
Hade faktiskt tänkt ta en helg lugn helg utan fest och utgång. Bara städa och fixa lite allmänt, ska bli nice, minns inte sist jag hade en vit helg.

New times ahead

Nu känner jag att jag faktiskt är helt klar med RiksTv. Jag vill inte nolla en dag till för motivationen kan inte bli lägre nu vad det gäller att sälja denna produkten, är så trött på den.
Trivs fortfarande väldigt bra med alla på jobbet och man har roligt varje dag (idag avslutade vi med fussboll-tunering och jag och Alex va sämst, haha). Men man kan ju faktiskt inte stanna hur länge som helst för den sakens skull, det är dags att gå vidare i livet nu känner jag.
I morgon ska jag på en ny jobb intervju som jag fick genom jobbzone på något som heter CafféBar där jag i så fall ska jobba som mötebokare för folk som säljer Kaffemaskiner till företag http://www.cafebar.no/, där kan ni se vad det är för företag.
Skulle egentligen på en intervju idag med men de ändrade tiden till på måndag. Det är då en andra intervju för den första har jag redan varit på och det gick ju bra egentligen. Så hoppas verkligen på den jobbet här för det är verkligen i stil med vad jag verkligen vill göra. http://www.phonero.no/Subside.aspx?m=39, här kan ni se vad det innebär.
Annars har det vart en del mys i veckan, igår hade jag, Emelie och Ellen här och det blev tacco-middag. Måndag var det träning och likaså idag, jag och Amanda va på ett ritkgit tufft Power pass som gör att musklerna känns som spagetti, fasar lite för hur det kommer kännas i morgon när man vaknar upp.

Nio kanalpakker

Slog rekord med salg idag på jobbet. Nio kanalpakker. På mågot konstigt sätt känner jag mig ändå inte nöjd. Måste sälja så varje dag som finns kvar om jag ska komma upp i en bra lön efter den nivån som jag har legat på så här långt den här månaden.
Nej nu ska jag iväg till gymmet  behöver verkligen ta igen en del när det gäller träning!!

I just came to say Hello!

Så är jag tillbaka i Oslo efter en liten tur till London över helgen. Fick träffa syrran och många av hennes vänner, se hur hon bor, shoppa en hel del och bara chilla. Köpte bland annat Hunter stövlar, pälsvest, gråa jeans med hög midja plus lite annat smått och gott.
Som tur är har Amanda många vänner som jobbar i Londons klädbutiker vilket gjorde att jag fick en hel del rabatt både här och där.
Väl hemma i Oslo efter flyg och busstur var det bara att hoppa in i dushen, trycka i sig en macka och skynda vidare för jag skulle på arbetsintervju på JobZone (ett bemanningsföretag). Kändes faktiskt riktigt bra, var en väldigt trevlig man jag fick prata med och han sa att jag gjorde ett väldigt bra intrycke men han var lite bekymrad över att jag bara planerade att stanna ett år till i Norge. Det kunde nog hindra mig från en del erbjudanden sa han. Ganska komiskt med tanke på att man definitivt är veteran gånger tre om man stannar så mycket som ett år på mitt nuvarande jobb.
JobZone ligger granne med BI där Emma jobbar så gick in dit på en kaffe efteråt. Sen drog jag hem för att få tvättat lite kläder och laga mat. Är svintrött efter en lång dag som började klockan fem i england och slutar efter en del events i Oslo. Kommer att sova gott i natt.

I'm walking away...

From the troubles in my life, I'm walking away to find a better day.
En grusom dag på jobbet, inget salg och dokumenterat bevis att jag faktiskt sålt sålt sämst på teamet den här månaden. Jag hatar att va sämst!!! Verkligen det värsta jag vet.
Den här månaden har verkligen inte varit som andra och efter att jag sa upp mig känns det som att jag inte kan sälja någonting. Kommer få en fattig jäkla lön nästa månad. Nu känner jag bara att jag vill ha ett jobb med fast lön men vi får se vad som händer...
I morgon tidigt åker jag till London. Känns som rätt tillfalle att åka iväg en stund.
Fyra dagar i Englands huvudstad, jag får lön i morgon, en lön från Augusti som faktiskt var en bra månad. Ska shoppa inför hösten och tydligen ska vi på en liten tur till Birmingham i morgon, blir säkert kul.
Nackdelen är bara att planet går sju och bussen fyra så jag får gå upp runt kl. 03.00 i natt. Niiiice. 

Träning

Var lite velig att gå till gymmet idag, kände mig inte helt motiverad altså. Efter att ha sprungit 4,5 km som uppvärming tänkte jag gå upp till maskinerna och för första gången köra programmet själv. Fick en introduceringstimme på det igår.
Men då kom en man förbi och sa "ska du träna styrka? kom med på min styrketimme som börjar om tio minuter!" eftersom jag oftast tycker det är roligare att träna på pass så tyckte jag att det var en ganska bra idé.
Denna grupptimmen fick mig att känna mig mer otränad än jag någonsin har gjort i hela mitt liv. Jag kunde verkligen inte röra mig under nårga av övningarna för att det var så fett jobbigt. De flesta andra som var där hade vart med förr och klarade det fint, färför blev det extra tydligt att jag verkligen inte pallade trycket. Det var lite som motsvarighet till "Bootcamp" på Elixia, altså stationer som man körde intensivt under en ganska kort tid för att sen byta och gå vidare. På slutet känndes det verkligen som att jag skulle spy.
Men det kändes ändå bra på något sätt, när man inser hur dåligt skick man är i så blir man ju taggad på att bli bättre och se resultat. Nu jäklar altså, nu ska jag köra styrketräning!!

In Memory

Tio år. Jag minns den dagen som igår och kan inte fatta att det faktiskt har gått tio år sen terrorattentaten mot WTC och USA.

Första helgen i Spetember

Då var höstens "första helg" avklarad. I fredags blev det efter en del övervägande så att jag åkte hem till Bella och hängde med henne, Ellen och Hanna. Vi såg idol, en annan film och chillade lite, mysigt.
Lördagen blev det marknadsdag på Bogstadsveien med kusinen och hennes vänner. Fyndade bland annat en fin "skinnjacka-look-alike" för 150 kr och sen lite annat kul. Fullt med folk och mycket trängsel var det i alla fall. Men superväder att vara ute i hela dagen gjorde det till en verkligt fin dag.
På kvällen blev de fest så som det ofta blir på Lördag kvällar. Var så pass bekvämt att vår kära Eigil, the guy next dooor. Jag och Emma gick dit lite efter nio och innan man visste ordet av var klockan tre. Hann inte ens komma oss ut men supertrevlig kväll i vart fall med många roliga människor, gamla och nya bekantskaper.
Dagen idag blev som väntat ganska seg och den planerade träningen uteblev för att säga det sånn. Men tar nya tag i morgon då jag ska ha vägledningstimme på nya gymmet.
Börjar även veckan med arbetsintervjuer både måndag och tisdag men är ändå ganska omotiverad på de.

Messed up

Som ni ser blir mina blogg-inlägg helt CP! Jag fattar inte varför de inte blir några mellanrum mellan text-settningarna. Även om jag slår enter två-tre gånger drar det ihop sig när jag publicerar. Någon som vet hur man ändrar detta?
Blir ju inte så snyggt....

At last...

Till sist lyckades jag ta mig in på gymmet idag och köra lite träning indoors. Skönt, har saknat träning och nu vet jag att jag kommer hålla det igång. ACTIC är mitt nya gym och där har jag inte varit förr. De va inte lika fräsht som Elixia där jag gick förr men kom med andra positiva överaskningar som att solarium kostar 2kr/minut (på elixia kosta de 8kr/minut), man får gratis inledningsträning och vägledning samt ändring av sitt träningspass när man vill avancera. De hade mycket machiner, en hel del pass och ja rätt och slett så tror jag att det kommer bli jäkligt prisvärt eftersom jag bara betalar 270kr i månaden då jag jobbar i samma hus.
Igår hade jag och Sanna en riktigt mys-tisdag, vi käkade räkor sen gick vi på bio och såg Hodejegerne, skitbra film!! Vet inte om den kommer ut i Sverige men annars kan jag rekommendera att ni laddar hem den och ser den.
Var ju på den arbetsintervjn i måndags och de som i annonsen titulerades som "bedriftsrådgivare" verkade vara exakt den typen av jobb som jag är ute efter. Boka möten med företag och sen möta dem för att sälja in produkten (telefon och internet-lösningar). Det är ju faktiskt det jag vill göra, fick dessutom riktigt bra intryck av företaget, de ska höra av sig i morgon om eventuell andra-intervju. Hoppas på det bästa!

broken phone

Igår va jag ute med Anna och några tjejor. Vi va på Åpen Bar och jag råkade någon gång under kvällen tappa min mobil i golvet så att den dog. Så nu är jag utan mobil och det känns inte kul alls. Fett jobbigt och frustrerande, avskuren från omvärlden. Så mitt första uppdrag i morgon efter jobb blir att hitta en billig telefon jag kan ha tills vidare. Annars har jag även en jobbintervju i morgon som ska bli lite spännande :)

Helg igen

Tiden springer iväg, tycker det känns som att den veckan här va över innan jag hunnit blinka. Nu är det September och offentligt sett höst.
Va på Olearys igår och såg fotboll med Emelie, Sanna, Frida och Lovisa. Va lite mysigt och vi hade tyr som kunde se både Sverige- Ungern och Norge-Island samtidigt. Men för Sverige gick det inte så bra och sen gick i när det var någon minut kvar och så så satte Norge tydligen ett mål till och vann!
Förmiddagen har spenderats med att kolla efter nya jobb-annonser. Eftersom jag har sagt upp mig nu så känns det som att jag verkligen borde ligga i med detta. Men jag vet bara inte helt vad jag vill längre. Tycker det är kul med sälj men rubiker som "hungriga sälgare sökes" gör mig lite trött på insidan. Vill helst göra något som är lite varierat.
Nåväl, ska snart ut på stan och fika lite med kusinen och ikväll blir det pizza hos Anna. Kanske lite utgång efter får se hur jag känner...

Ja väl...

Så var det gjort. Efter några veckors grubblande har jag sagt upp mig på jobbet. Det finns flera anledningar till detta beslutet, på ett sätt är det skönt att ha det gjort nu. Ska i och för sig vara kvar några veckor/en månad till eftersom det är lite uppsigelsetid och jag inte kommer att sluta försen jag har ett nytt jobb på gång. Va på en arbetsintervju i Tisdags på en Mediebyrå. Verkar vara ett coolt jobb men lite för bra för att vara sant för att säga det sånn. Detta var en relativt nyetablerad firma och jag har ju lärt mig av tidigare erfarenheter att man inte ska tro på allt som lovas då. Försöker vara lite skeptisk och avvaktar, får se om de hör av sig för en andra intervju... Fick även ett samtal idag från något annat jag tydligen sökt. Bedriftsrådgivare på phonero? Vet inte helt vad det innebär heller men ska i alla fall dit på intervju nu på Måndag. Lite spännande.

RSS 2.0