sista dagen på året

Idag är det årets sista dag. Det är då man tänker till baka på allt som hänt under året, allt man har gjort...

Jag minns en hel del jobb... sjukt mycket jobb, för mycket helt enkelt. Närmare tusen timmar för att vara exakt. Det ger ju en hyffsat bra ekonomi oxå, även om jag slösat en del. De största investeringarna har varit datorn, frankrike resan och alla körlektioner. Helt klart saker som är värda sina pengar, även om jag önskar att datorn varit en Dell, att jag inte hade tappat surf-brädan på foten (förstörde en del av lägret) och att jag hade varit klar med körkortet (det var ju faktiskt förra åters nyårslöfte). Men det finns ju alltid saker man önskar att man gjor t annorlunda.
Det har varit mycket festande under året, kanske lite för mycket ibland. Känns verkligen som att jag har varit ute typ varje helg och jag vill inte ens veta vad den sammanlagda kostnaden för det har blivit.

Jag var i Italien i nästan tre veckor, det var en upplevelse får man säga, många gånger en bra sådan. Andra inte. Sen har jag tränat ganska mycket i perioder. Väldigt mycket under våren vill jag minnas, mindre sen. Har försökt struktera upp det till mer regelbunden träning genom att bli värd vilket jag har börjat med nu, eller i alla fall gått med på pass för att lära mig. Nu till våren kommer jag att vara riktigt värd.

Orkar inte skriva allt jag gjort under året, säkert ingen som orkar läsa det heller. Men jag ser fram emot det nya året med spänning. Mycket roligt väntar!

I love to start over

Det bästa med nyår är att man får en nystart i "livet" eller i alla fall känns det så även om det bara betyder att kalendern börjar om. Jag har en hel del planer för nästa år och därför tänkte jag göra en lista över allt jag ska göra eller förbättra i min livsstil. Enyoj!

Mitt första mål är att förbättra mina mat- och träningsvanor. Till hjälp för detta har jag Friskis och svettis som jag kommer att vara aktiv i som värd vilket innebär att jag kommer att ha ett eget pass i veckan men kan även träna på fler pass, det ska jag göra mer än förr ! Men jag vill även börja simma, spinna och jogga (först måste jag köpa kloka skor till det så att jag inte skadar mig igen). Kanske göra ett nytt försök med tennisen?
Matvanorna planerar jag att förbättra genom att dra ner kraftigt på godis och sötsaker, snacks, chips och den största utmaningen av dem alla blir nog att jag inte längre kommer att tillåta mig själv att FIKA så mycket. Både av ekonomiska och hälsorelaterade själ.

Mitt viktigaste mest konkreta mål är att ta körkort! Detta planerar jag att klara av inom de två första månaderna av detta år. Måste börja plugga, plugga, plugga redan nu och övningsköra en massa. 

Ordna upp min ekonomi lite mer, skaffa autogiro på en del räkningar så att de blir betalda i tid. Bokföra utgifter bättre så att jag vet och har kolla på vart mina pengar tar vägen. För det har jag länge undrat. 

Jag måste lära mig att säga nej till jobbet ibland och prioritera andra saker. Bara jobba lagom mycket, inte för mycket. 

Jag ska göra klart mitt projektarbete och därmed fördjupa mig i min religon.

Eftersom jag föreställer mig att jag ska bli som en helt ny människa så passar det bra med en ny blogg oxå! En fin väldesignad blogg med mycket bilder skulle vara roligt! Ska ta hjälp av någon kunnig person som vet hur man gör för att designa bloggar.

Jag vill glömma alla gamla tankar som ännu snurrar i mitt huvud allt för ofta. måste glömma och inse en gång för alla att det är över. Gå vidare.

Jag fyller 20 år den 7/6!!!! och två dagar senare...

Så tar jag studenten!!!!  Vilket blir en självklar höjdpunkt på året och i livet. I Studenten ingår även bal och mösspåtagning, studentfest, studentbjudning, slutbetyg med mera! Det ska bli så kul och så stort, efter denna tidpunkt kommer mycket att förändras tror jag..

Vill skaffa nytt jobb till sommaren (helst på båten) och resa under hösten (till USA och hälsa på i mitt "gamla liv") kanske resa runt lite till. Jobba i fjällen till vintern?

Vi får se vad som blir av... men jag ska göra mitt bästa för att uppfylla dessa mål. Önska mig lycka till.


Färdigjobbat för i år

Känns otroligt skönt att säga. Jag har jobbar klart för dett ÅR. 2008. Att det sen bara innebär tre dagar förstör ju lite grann haha men ändå :)

Idag har jag skaffat mig två konkreta alternativ inför nyår och ett halvt til kanske.. Det känns skönt, nu vet jag iaf att ajg kommer att göra något. Ska bli Kul. I morgon ska jag ut och shoppas outfit tror jag, eller så kanske jag tar någon av mina befintliga klänningar som jag itne använt så mycket. Skulle var kul med något nytt.

Nej nu ska jag göra det som står på min hand. Betala räkningar.

Australia

Filmen var helt okej. Den var bra, sorlig ibland och välgjord men inte sådär jättttebraaa.

Ser inte fram emot att jobba från 8.30-18.15 i morgon. Kommer att vara drygt. Men sen är jag ledig i några dagar till så det ska bli nice. Gillar att vara ledig.

Dreaming of Dell

Är ute i Väte och chillar med familjen, kusinerna åkte presic. Var verkligen kul att ha dem här över julen. Sitter nu här vid Amandas glassiga DELL lap top, easy as dell. Önskar fan att jag köpte en sånn istället, den känns såååå lyxig på nått sätt, Jag gillar min Acer (E-machine) men den här känns bara så mycket bättre, min är en plast dator i jämförelse. PLus att den är jobbig att skriva på. Jaja, ska väl inte köpe en ny på ett tag men får tänka på det nästa gång det är dax. Kanske var jag lite för förhastad i mitt val av dator.

I alla fall så är det myspys att va ledig. Ska snart gå en promis med Julia, det var ju bara evigheters evighet sen jag träffade henne klokt! (krogen räknas in riktigt). Ikväll blir det förmodligen Bio med mamma, vi ska se Austrlien, ska bli kul. Ska försöka hinna med lite övningskörning i dag med!

Vaaaaad ska man göra Nyår?! *panik*

Dancing on broken glas

Det blev trotts allt en rolig fest kväll igår som började i en jättefin liten lägenhet någonstanns borta vid bilcity. Sen fortsatte vi till Hp5 som var tomt till en början men sen började de strömma in en massa roligt folk och det var skitbra drag på Sprays spelning. Bra musik. De blev lite segt på slutet, va trött och hade ont i fötterna, så vid halv två gick vi upp till Donken där jag tryckte i mig ett McFeast mål, hade trotts allt bara ätit en macka och lite nudlar tidigare den dagen. Sen gick jag hemmåt med ömma fötter, men glad ändå, för det hade vart en lyckad kväll. 

Idag sov jag länge, sen åt jag frukost och såg på Simpson. Tog en promenad runt kvarteret och nu har jag lagat lite mat. Ska till jobbet om en stund. 

 

I was going to go out tonight...

Spray på Hp ikväll, säkert jättemkt folk o så men vet inte om jag känner mig så jättetagg längre. Känner mest för att ta det lugnt och slappa...

Har varit skönt att vara ledig i några dagar nu. Det behövdes verkligen. Idag sov jag ut, skulle egentligen på brunch men de blev inte så eftersom man va lite bakis, kanske inte så bra att äta så mkt då. Hänge med jakob en stund, vi drack lite te, så skulle han lära mig att spela lite poker och jag vann två gånger (kanske nått att sattsa på hehe) sen va vi nere på vinäger o käka lite. Sen har ja vart hemma o slappat ännu mer.. får se om de blir utgång ikväll.

Is it over now?

Nu är det mesta av julen över. Hade jättte trevligt o mysigt med familj o släkt på julafton! Fick många fina presenter o åt (FÖR) mycket god mat och godis. Har säkert gått upp i vikt en hel del men de hör väl till antar jag :)

Igår (Juldagen) blev det utgång med en massa kompisar, de va kul. Träffade många roliga personer och hade en trevlig kväll. Ikväll blir de utgång igen skulle jag tro.

Kort sammanfattning av julhelgen hehe, men orkar inte skriva mer just nu, vill bara ligga i sänger och dra mig.

Jul i mitt hus :)

Tror verkligen att julen blir den bästa de här året! Då tänker jag inte alls på presenter utan mina vänner och min kära familj som jag ska fira med, dessutom blir alla juldagar jobbfria, underbart!

Stor familje jul på julafton med släkt som kommer på besök, trevligt och mysigt på alla sätt o vis :)
På juldagen blir det fest utöver det vanliga, förfest här, vet inte hur många som kommer men de verkar bli en heeeel del trotts allt, riisken finns att det blir fööör mkt folk sen på krogen eftersom i stort sett alla ska ut men de blir nog kul ändå, gäller att vara tidigt ute. Ska bli riktigt kul!
På annandagen blir det också fest med kära vänner. Bara en massa kul att se fram emot just nu, im toooo exited!

Nyår är ännu ovisst... men det ordnar sig nog!

I'm getting fat!

Jag har slarvat lite med matvanorna på sista tiden, käkat en del skräpmat o mer godis o glass än vanligt. Inte bra. Nu till exempel sitter jag här och snaskar på naturgodis, det är i och för sig inte de värsta men överlag så ser d einte så bra ut. Har säkert gått upp flera kilo!

Men nu är det Juletider så jag får väl göra lite som jag vill med de där just nu antar jag, det är ju allmänt tillåtet. Men efter Nyår, då jäklar är det bara nyttigt som gäller! Ingen glass, godis eller chips, måste komma i form. Kommer ju att ha friskis till hjälp eftersom jag kommer att bli ordinarie värd (måste gå en gång i veckan), ska även börja jogga lite. Är sugen på att simma med faktiskt (jag behöver ju verkligen öva på det).. så jag ska nog börja träna lite allt möjligt. Allt känns så mycket bättre när man har god hälsa och vad man äter och hur mkt man rör sig påverkar faktiskt humöret otroligt mycket har jag märkt.


Men, men ännu ca tio dagar kvar av not so healthy food.


lugn kväll

Jobbat hela dagen idag med, o allt flöt väl på som vanligt på jobbet, inte mycket att säga om de liksom. Kom hem nu typ vid halv nio, har käkat lite potatisklyftor med scnitzel och beaneis sås (vet itne hur man stavar det haha), smarrigt!

Nu sitter jag här med lite natur godis o myser för mig själv. I kväll ska jag slå in lite julklappar o börja plocka undan lite på rummet. I morgon ska jag stooor städa kök och rum, lägenheten är i akut behov av rengörning så de passar bra att ta tag i de såhär innan jul! Sen är de jobb igen på eftermiddagen...

åååh snart, snart är de jul! Jag ääälskar julen, ska bli så mysigt i år,  can't wait!

a little to late this time

Har länge haft behovat av att tvätta men varken haft tid eller lust att ta tag i saken. Jag bestämde mig för att gå upp vid sju i morse och kolla om de fanns någon tid kvar i tvättsugan (brukar alltid finnas tidigt på morgonen) men där fick jag för det gjorde de inte! fanns inte en endaste tid som passar mig försen tisdag... Så de blir till att köpa nya underkläder. Ett nyårslöfte kan ju vara att planera mina tvätt tider bättre.

Igårkväll kom johanna, emma och julia hit. Vi gjorde en stor fruktsallad och såg på film. De va mycket trevligt faktiskt, har inte sett någon av dem på lääänge :)


Nu måste jag hoppa i dushen innan jag sticker till jobbet, so long!


en lång natt

Igår kröp jag till sängs lite efter elva men somnade inte försen... tror fan inte att jag somnade alls. Det var typ helt omöjligt, när jag är helt ensam i lägenheten så har jag en tendens att få en massa paranoida tankar i huvudet som inte vill försvinna. Det gör såklart inte saken enklare. Låg och vred och vände på mig hur länge som helst. Till sist tittar jag på klockan och då är den halv fem, HALV FEM! Betyder att min väckarklocka skulle ringa om lite mer än en timme.

Somnade till en litgen stund och drömde en sjukt konstig dröm, sen vaknade jag och var extremt trött. Men va tvungen att gå upp ändå, ville ju inte missa julavslutningen i skolan.

Det var trevligt, vi delade ut julklappar. Jag fick choklad. Sen såg vi julspex som var lite kul. Men lärararna på donner har inte riktgit samma humor som jag så de va väl inte jätteroligt. Kim och jag stack efter hälften. Nu har jag varit hemma o försökt sova lite för att komma ikapp i sömntimmar. Har väl gått sådär.

I kväll är de treafest. reflex tema. Vet inte om jag är så jättetaggad egentligen.

Am I a bad person?

Idag när jag vandrade runt på stan och letade julklappar till mina nära o kära så blev jag påhoppad av någon stammande brud från röda korset. Hon började babbla en massa om alla svårigheter i världen och berätta om det som att det hade vart något jag aldrig hade hört talas om. Som till exempel tsunamin, visste jag vad det var? vad som hände då? Jag blev ganska irriterad eftersom jag hade lite brottom, affärerna skulle snart stänga.

Hon försöker pracka på mig att betala 100, 200 eller 500 till dom i månaden o bla bla.. det skulle bara bli typ 3 kr om dagen.. jag försökte vara så snäll jag bara kunde trotts mitt dåliga humör och sa att jag skulle tänka på saken, sen smet jag in i en affär. Känns dumt att man inte engagerar sig i något sånt där men man har ju inte mkt mer pengar än man behöver själv, och hallå jag betalar ju faktiskt en massa skatt som gåt till bistånd bland annat. Hatar när folk springer efter en på stan, de som bara står med någon bössa är ju okej, där man kan lägga i lite växel. Men de som vill att man ska ge större belopp i månaden är faktiskt bara riktgit jobbiga. Kom på ett bättre sätt tack.

På kvällen hängde jag med jakob och såg på hockeymatch. Visby Roma mot eeeh... kommer inte ihåg vad dom andra hette. Men det var en rolig match iaf, i början låg de under med 2-0 men sen vann dom med 3-2. De trodde jag faktist inte, bra vändning där. :P

myskväll

Igår hade jag, kim och emmelie en riktgt mysig kväll som började med tacomiddag. Verkligen jättegott! Sen såg vi Titanic som man inte har sett på evigheter, den filmen är verkligen såååå bra! Man lägger märke till fler detaljer varje gång man ser den tycker jag så den blir liksom bara bättre och bättre.

Sen blev det nostalgi på hög nivå, vi kollade en massa gamla barnprograms klipp på you tube, introt från björnes magasin, doktor kosmos, räddningspatrullen, trasdockorna, pingu, bumby björnarna, räddnigspatrullen, bolibompa och många fler.. de väckte verkligen minnen från barndomen :) saknar alla mina gamla favoritprogram faktiskt.

Idag är det ytterligare en lugn dag vilket jag verkligen uppskattar. Sov länge igen. Ska nog ut på stan o fixa med de sista julklapparna sen, kanske ett friskispass med maria ikväll?

jag <3 sömn = sant

ååh idag så hade jag inte ställt väckarklockan alls och klev inte ur sängen försen halv elva! Det var riktigt skönt.

Ska chilla idag o  skriva sam B uppgiften och så kanske det blir middag med kim o några till ikväll ^^

fika igen

Jag måste sluta att fika så mycket, inte bra för ekonomin eller vikten. Idag besökte jag och johan i alla fall den nyöppnade fd Vinäger som nu heter Amalias (tror jag). Det var trevligt, de hade fräshat upp lite och gjort om därinne, kul o se.

Annars har man vart i skolan idag. Hade betygs samtal med Björn och fick reda på att jag fått MVG i Staden och framtiden, det kändes bra med tanke på att jag trott att den chansen var borta med de provet vi gjorde, men tydligen inte. Blev glad.

Vi har även fått en ny uppgitf av Pärtan som kan höja betyget inom det ämnet, likar en tidigare uppgift vi haft. Man ska skapa ett drömsamhälle. Känns jobbigt, ska va inne onsdag.
Har även förtfarande NK och projekt (alltid). Men det bästa av allt är att vi inte behöver gå i skolan försen torsdag, det är avslutningsdagen. I morgon ska jag soova ut!

Äntligen ledig

Nu har jag jobbat tillräckligt, usch va trött jag var på mitt jobb idag de senaste timmarna, och minuterna är ju långa som timmar ibland! Jobbat lite för mycket för vad som ska vara roligt den här veckan känner jag. Fyra dagar plus skola är lite drygt, speciellt när man är förkyld.. men jag ska inte klaga! det blir bra pengar nästa månad och det behövs :)

Dessutom hade vi personal fest med julbord ute i djupvik på lördag kväll, det var mycket trevligt! Maten var god, extra god var glöggen som vi fick först och laxen (jag älskar lax, särskilt kallrökt^^), de have även ett fint efterätts bord, men då va jag lite för mätt.. De hade cool design på stället men hade gärna åkt dit på dagen någongång så man fick se allt klokt.
 
Har ännu inte gjort NK grejen, inte hunnit, tänkte gå til biblan i morrn o kolla lite vetenskapstidningar.

Sov morgon :)

Sov till tio idag, såååå skönt! Kan inte minnas när jag sov så länge sist. Skulle egentligen till skolan o se på julmys men förkylningen håller i sig så det känns faktiskt bäst att stanna hemma o vila upp mig. Ska ju faktiskt jobba i eftermiddag med..

Handen känns bra idag, så det var inte så farligt ändå. Har iaf lärt mig en läxa: spill inte kokande vatten på digsjälv.

Aj! otur..

Hade världens otur idag. Va på ringduvan och fikade (som vanligt) eller skulle dricka te iaf. Men när jag ska ta te muggen så slinter jag och häller ut det kokhetta vattnet över min stackars hand som blir helt kokad typ... det gjorde sjukt ont och gör fortfarande förjävla ont (fast det var flera timmar sen) .. det har typ förstört hela min dag. först fikan, manda  o ja gick på stan, övningskörde med pappa  men kunde inte tänka på något annat än min stackars, onda hand, skulle på MQ-kväll med frida o kim men nu sitter jag här ist me is på ena handen medan jag  försöker skriva med den andra... lyckat!

jaha

Det blev ju allt annat en en plugg-dag men jag tycker ändå att det var en riktigt bra dag, fast den hade såklart vart ännu bättre om jag inte vart halvsjuk.

Fan

Min sköna ta-det -lungt och vila-upp-mig, soft och plugg dag har helt plötsligt förvandlats till en jag-måste-jobba-ikväll-fast-jag-egentligen-typ-är-sjuk-dag. Mr Boss ringde och jag va lika dålig på att säga nej som vanligt.
I och för sig behöver jag pengar more than ever för jag har redan spräckt månadens budget trotts att jag inte har köpt några julkalppar än, hur lyckas jag... ordna upp ekonomin kan ju vara ett nyårslöfte att sikta på.

Massage...

Har vart på massage nu på morgonen. Tydligen så är det inte så bra att få massage när man är förkyld (det påverkar kroppen mer än man tror) så det blev lite försiktigt. Jag hade mer spänningar än vanligt och  behöver få en längre massage för att det ska släppa :S Måste bero på all stress den senaste tiden skulle jag tro.
Ska i alla fall boka in en 70 minuters massage på FormochFitness nu, ska bli riktigt nice. Skönt att bli masserad^^

Nu sitter jag här och dricker grönt te med mintsmak och honung, ska sätta igång med NK-arbetet, måste få tag på lä'raren bara för jag har glömt hur vi skulle göra...

Sjuk... :S

Har inte vart nån bra dag idag, mår dåligt :S Det gör ont i halsen jag är snuvig och sjukt trött. Trotts det pallrade jag mig till skolan och skrev tentan som inte gick så jättebra, kändes inte så i alla fall, jag är ganska säker på att det itne blir nått MVG i den kursen nu.
Tog mig även till friskis fasten jag kasnke inte borde ha gjort det, men de va ju sista gången innan Jul.

Nu ska jag sova. I morgon ska jag på massage, plugga NK och.. sen vet jag inte ritkgit.

pluggis..

Idag tillbringar jag eftermiddagen på biblioteket, måste plugga till provet/tentan i morgon. Jobbigt, det är ritkgit tråkigt och jag är trött... informationen går liksom inte in då. Höjdpunkten var nog när jag fick en skymt av min favoritkund, verkar som att han brukar hänga här.. han e söt :) har förmodligen tjej, men ögongodis i alla fall.

klockan är 18.30 nu. Jag har läst igenom båda häftena en gång. Ska hitta en passande arkitekt era oxå, sen gåpr jag hem o lagar lite mat o pluggar där istället.

Har svårt att koncentrera mig :S

the Weekend is over

Har varit en roligt helg med lite allt möjligt, bak och mys i fredags, jobb igår sen fest på kvällen, riktigt kul på hamnplan faktiskt. Det konstigaste måste ha varit när jag hittar min svarta sjal på golvet som jag glömde där för typ två månader sen! Hur kunde den ligga kvar på golvet liksom? städar dom aldrig? eller va de nån annan som tappat en likadan sjal? mystiskt.
Lunchade på thai-resturangen idag, o sen blev de ännu mera jobb, tills nu typ... Har inte hunnit plugga en sekund så jag ska göra de nu, och hela dagen i morgon...

Godnatt till er som ska sova. Skulle ljuga om jag sa att jag inte var avundsjuk..



Julbak^^

Idag har amanda, jag, Linn och Lisa julbakat. Massor med pepparkakor och lussebullar! Glaserade papparkakorna på olika roliga sätt, haha, måste nästan lägga ut lite bilder senare.
Har ätit för mycket, känner mig fet!
Vi såg på idol också, jag var så trött att jag råkade sova bort de tre första låtarna, sen vaknade jag igen. Känns som att rätt personer gick till final faktiskt, tycker inte direkt om deras personlighet men dom är duktiga på scenen :)

Sovmorgon i morse så jag tog en promis med maria på förmiddan, sen så åkte jag til skolan o lunchade och hade engalska lektion som bara inefattade vår lärares berättelse om sin indien-resa. Vi är typ helt klara med engalska nu, det är skönt, I dont need it.

Bara typ en vecka kvar av terminen, helt sjukt. Sen har jag bara en termin kvar, EN TERMIN! Sen börjar det ritktiga livet..

i helgen blir de jobbelijobbjobb, som vanligt!

To much on my shoulders..

Har bara fått för mkt att göra i skolan just nu, det som väger mest är väl tentan i staden o framtiden, NK, projekt.. o sen har jag säkert missat en massa annat vi ska göra.

Va o spelade lite fotboll i säve igår hehe.. gick inte så värst bra, trodde inte att det skulle va så många bra med, med alla va typ jätteduktiga. Så var jag nästan ensam tjej oxå vilket inte gjorde det hela bättre, särskilt inte med tanke på att jag inte har rört en boll på två år, kände mig lite missplacerad kan man säga haha. Men, men.. har i alla fall provat på de nu :)

Idag va jag o kim o fikade på ringduvan (som vanligt, haha), sen blev de en liten sväng på stan o jag hittade en fin grön klänning på HM som jag ska ha på Julafton, åååh, julafton kommer att bli så mysigt i år! Ser verkligen fram emot de!!

Har fullt med planer den här helgen o plugget kommer nog dessvärre att få lida, önskar att jag inte sagt ja till i alla fall ett av jobb passen, men jag e ju inte så bra på att säga nej till sånt. Det hade ju gått mycket bättre om jag kunde plugga effektivt, men jag e så seg av mig..


Trevlig helg alla!


Halka

Idag körde jag halkörnnigen, det gick rätt bra! Tror jag... de va rätt kul också :) men bilen blev svårkontrolerad, fast de va ju det som var meningen. Ett steg närmare körkort altså, men de är mycket kvar, att börja med teorin skulle ju vara en bra grej.

Andra luckan

Idag öppnade jag andra luckan i min choklad kalender, därmed är vi en dag närmare julafton. Har ännu inte köpt nån julklapp :( men funderat lite på några.

Nu har jag fått en jobbig tenta att plugga på tills nästa vecka, mitt betyg hänger tydligen på den. Men först ska ja göra klart filosofigrejen.

Längtar till Friskis ikväll, de ska bli kul!

500 vänner!

Nu har jag exakt 500 vänner på facebook, det är då man känner sig populär haha. Nä, skojja bara, vet inte ens om jag känner hälften, men de där med hur många vänner man har på fb känns viktigt ibland.

Fikade med Maria idag, mycket trevligt, det var alldeles för länge sen. Men de tog längre tid än jag tänk och nu blir det filosofi och SoF heeeela kvällen! fast jag måste ju käka mat oxå...

RSS 2.0