Trooondheeeeim!!!

I helgen åker jag och Sannilus till Trondelag för att besöka alla trondere som det heter. Kult att koma ut av Oslo en tur och äntligen en riktigt weekend tur, de har jag längtat efter länge. Kan bli kul :)
I övrigt är jag bara irriterad över att det är röd dag i morgon, är det ingen som förstår att jag behöver varje dag som går för att dra in lite deals...

Can we just forget about April?

Föregående månad som nu snart är slut kan bara få blekna i mitt minne och inte lämna några spår, tack.
Bommade hårt på jobbet och motivationen har dalnat till bottenskicktets lägsta punkt.
Aldrig har det kännts så hopplöst och meningslöst.
Allt handlar om innställning och som ni förstår är den inte så god i skrivandets stund. Eller var inte så god nu den sista veckan i alla fall. Sitter och försöker peppa mig själv med motivationsklipp på youtube, Antony Robbins och andra random klipp ska få mig att ändra innställning för jag måste verkligen glömma allt det negativa som hängt så tungt över mig.
Nu tänker jag att jag ger detta två månader till. Juni ut. Om inte saker blir bättre och resultat uppnås så får jag helt enkelt inse fakta och styra karriären åt ett annat håll... Men som sagt, i två månader ska jag bara ge gärnet och kämpa för att den tunga vintern ska ge pay off! No mather what.
Annars händer det mycket kul nu i maj, gamla vänner kommer på besök runt 17e maj, det blir kanske en tur till Trondheim med Sanna och en dag på Tusenfryd finns med i planerna bland annat. Så blir en kul månad!

At the Dentist

Så blev de tannlege besök idag. Har tänkt på det en stund, att jag borde gå och kolla för jag minns inte när jag gjorde det sist. Men det visade sig nästan vara bortkastade pengar för allt var på topp. 820kr för att veta att jag hade "veldigt goda förhold" så ja, blir nog inte på en stund igen.
Igår blev ett spontant vinglas med en ganska främmande person, på en främmande plats hehe, lite kul vart man kan hamna ibland men det var trevligt. Eftersom personen i fråga alltid är på resande for så är det inte så stor chans för att det händer igen men som sagt, ändå trevligt.
Annars driver jag lite värderingar för mig själv för att komma fram till ett slutgiltligt beslut kring denna saken
(jobb-studier-framtidsplan).
Det har varit mycket fram och tillbaka i det sista, eller ja, hela tiden egentligen.
Men nu tror jag att jag har gjort en plan inför framtiden som jag kommer hålla mig till. Återkommer till den.
Nu, träning!

Down day

Nej nu känner jag att det får räcka snart. Kanske har den där succetiden varit, den var i februari och that was it, no more. Kanske blir det inte bättre än så. Och inte bättre än såhär.
Som sagt, snart är det slut på ursäkter, man kan inte leva med tro på caser som flyter där ute och aldrig kommer in. Sju månader. Jag tyckte att jag hade nog med tålamod men nu vet jag inte längre om det är värt att ha tålamod för detta...

Core Box

På torsdagen var jag på bästa träningspasset på länge. Core Boxing, altså boxing och magövningar (istället för sparkar som i kickboxning).
Har glömt hur härligt det är att boxa i träning, få lite utlopp för alla frustrationer som man bär på och bara slå allt man kan. Slå för alla extra kilo som inte ska vara där, slå för alla dem som inte svarar i telefon, slå för dem som ikke håller de som de lovat och för dem som tycker att det känns okej att ta ca 50 000 kr av dej utan att fråga, slå för dem!
Var heeeelt slut efter passet men när jag kom hem så fråga Sanna om vi skulle se Titanic 3D så jag dushade på en minut och sen tog vi T-banan till Majorstua för att se filmen på Colusseum. Var mysigt men 3D eftkterna var inte så imponerande. Speciellt inte för att de satt en lång snubbe framför mig vars frisyr täckte undre delen av skärmen.
Nu är det helg och de blir en lugn sådan, har varit ganska bra på att hålla mig till sund mat. Igår var linnea här och vi åt lite nötmix men de va allt. Ikväll kommer Emma på besök och vi ska äta lite middag. Innan de ska jag städa och träna och klockan springer redan eftersom jag sov ut idag.

Vikt chock!

Jag hade en anelse om att jag gått upp lite i vikt då jag fått ta en storlek större när jag shoppat i det sista men när jag ställde mig på vågen idag på gymmet var detta bortom det jag trott! Har nog aldrig vägit så mycket.
Har säkert sagt att jag ska starta "nyttiga livet" flera gånger förr, sist var det en veckas förkylning som kom i vägen. Men NU, NU har jag fått mitt livs wakeup call. Från och med dagens dato 16/4 2012. Inga sötsaker, inga fredagsvofflor, inte något helgfrosseri, inte soffkväll istället för träning, ingen cider, definitivt ingen läsk, ingen mer wiener merlange på jobbet, IM DEADSERIOUS ABOUT THAT! Skjerpings big time, jag måste fan räknas som överviktig (även om det kanske inte ser ut så).
Jag menar absolut inte att målet är modell smal men jag borde i alla fall gå ned 10kg för att landa på det som är min normalvikt. No joke.
Hur kunde det bli såhär? Eller okej, denna helgen är kanske ett ganska bra svarsexempel.
På fredag var det utgång med jobbet. Fri dricka hela kvällen, vi gick på Peppes Pizza och sen till Tempest där vi såg en hockeymatch. Lördag, sov, sen hockeymatch på O'learys med tjejerna, Brynäs mot skellefteå i slutspel, jag åt Chicken Faijita Burger och drack Peppsi, även på Söndagen hamnade jag på O'learys för att se nästa matchen i slutspelet, då blev det quesedillas med kyckling, massa ost och Peppsi... Had eätit pannkakor tidigare samma dag. Detta ger mig ganska gott svar till viktökning, jag har slarvat som fan och tänkt att det inte gör något för att det är helg.
Men idag är det jag som skriver ett avtal med mig själv, det kanske låter patetiskt men ibland bara måste jag typ signera ett kontrakt med mig själv för att jag ska hålla någonting. Det här är ett sånt tillfälle. Nolltollerans i två månader minst, ska det drickas får det bli vin och inga större mängder.

Studier?

Idag har jag lovat mig själv att jag ska sätta av lite tid för att se på eventuella framtida studier. Det är ju som regel "the right thing to do" efter man slutat gymnasiet och för att komma vidare i livet.
Nu bor jag ju i Norge och har ett jobb som kräver ganska mycket av mig, jag trivs, utvecklas och har möjligheten att tjäna riktigt bra pengar... vilket alltid kommer att vara en brs merit, dessutom så känner jag inte att jag är klar med detta än på länge, faktumet är att jag knappt känner att jag har börjat.
Men tidigare i livet, innan jag började med salg så var studier förr eller senare en självklarhet, därför tänkte jag se lite på det nu.
Det är dessutom sista dagen att söka idag så tänkte försöka söka litegrann om det nu går... Inte för att jag verkligen tror att jag kommer att plugga i höst men det kan ändå vara bra att söka lite, se vad betygen håller till.

Press

Det är den 10e april och först nu börjar salget för denna månad. Jag känner en enorm press, det blir nästan fysiskt och lite jobbigt. Nu gäller det att dra in det som går att dra in snarast möjligt.
De på jobbet lägger egentligen inte så stor press på mig men jag gör det själv, bygger upp en massa stress och prestationsångest och ibland undrar jag om detta verkligen är hälsosamt.
På ett sätt gillar jag den här pressen för den sätter fart på en men på ett annat sätt känns det extremt jobbigt, som en desperat tomhet.
På nått sätt har jag ställt in mig så mycket på att det är detta som gäller nu att jag absolut inte kan tänka mig ett alternativt, så kallat vanligt jobb, butik eller liknande. Timlön känns liksom tråkigt..
Men det är bara att kämpa på, en dag kanske det blir lättare.

En dag kvar...

Sista dagen av ledigheten nu i påsktider. Jag är ganska förkyld just nu känner jag och det regnar ute så det ser ut som att de blir en lugn dag.
Har sovit ut (fast jag sov ganska dåligt inatt), fixat lite ny musik på mp3n, sen tänkte jag ta en lång promenad i regnvädret, skulle egentligen ha tränat men det fungerar ju inte riktigt när man är lite halvsjuk. Så promenad it is.
Sen ska jag förbereda lite av varje för att börja jobba i morgon med. Ska faktiskt bli nice att börja jobba igen, kul att se vad som händer med de caser som ligger ute nu, det är en del.

Glad Påsk

Påskafton idag altså. Har sprungit på stan en tur igen, fixat middag och ätit en massa med Emelie, även Hanna har hållit oss sällskap i kväll. Blev ingen utgång men lite vindrikking här hemma.
Två dagar kvar av ledigheten, känns som att jag borde göra något riktigt vettigt av dessa två resterande dagar. Till exempel komma på en plan för mitt liv eller något liknande. Städa lite hemma hade vart greit och få ting i orden överlag. Sen träna såklart.

Lediga dagar

Superslappt och nu känner jag att detta var vad jag behövde. Lite avkoppling från jobb och annat.
Igår var jag på Elixia med Emelie, får lov att träna där i tre dagar nu. Rignes park Elixia som vi gick på förr, minner om Linda och Felicia tiden, saknar Elixia för det är så mycket fräshare än det gymmet jag går på nu. Saknar även Yoga med Antony Scott, det var bra grejor. En dag, när jag börjar tjäna lite mer cash så ska jag flytta upp på majorstua och börja på Elixia igen.
Var även på besök på ålderdomshemmet där Sanna jobbar. Var lite mysigt att se hur hon har det om dagarna :)
Idag har jag och Emlan vart på lång promenad, fikat och haft hemma SPA med fotbad, ansiktsmask och gurkor. Enja musik och First Aid Kit!! So nice!! Fixat naglar, scrub och ungefär allt, det enda som saknas nu är bara lite sol så man får färg annars har jag nog inte varit fräshare, har även besällt tid hos frissan för att fixa håret. De här blir bra. Vi går mot ljusare tider och nu kan vi göra det lite fräshare än innan ;)
I kväll blir det lite middag och disneyfilm.

Vår shopping..

Som nämt i tidigare inlägg tänkte vi ha lite SPA och grejor nu i påskledigheten, tänkte fräsha upp mig lite även genom att försöka hitta lite nya kläder i ljusare färger.
Sprang på stan en runda idag och hittade lite på Vero Moda, ett par beiga byxor och en vit virkad topp. Köpte även en rosa shorta och en kremefärgad topp på Mango häromdagen. Har hittat ett par ljusa jeans på ZARA med men de får vänta lite för de blev en del stress då jag skulle möta upp Sanna för lunch innan hon drog på jobb.
Har även beställt en tid för klipp och färg, behöver färga i mina slingor lite eftersom detta inte har blivit gjort sen jul...
Känns inte som att det här är nog! Om det är öppet på lördag med blir det ytterligare lite shopping då. Pengarna som annars skulle ha brukats på hemresa får nu brukas på shopping istället! :P Får åka hem en annan gång.

Sega dagar på jobb

Påskveckan är ingen höjdare att jobba som säljare, alla är på semester och till och med de flesta säljarna tar semester för de vet att man inte får något gjort. Jag hade först tänkt att jag skulle jobba lite och sen åka till stockholm några dagar. Men sen insåg jag att de flesta jag hade tänkt träffa i stockholm skulle åka hem till Gotland så då är de inte så stor ide. Då tänkte jag att jag kanske skulle åka hem till Gotland i alla fall men det visade sig va lite för sent, inga passande biljetter kvar...
Så jag blir kvar i Oslo, sitter själv på jobbet just nu och försöker göra sånt som jag inte brukar ha tid för annars på jobbtid. Bland annat merverdiregistrera som kan vara en av de tyngsta grejor någonsin, jag fattar ingenting.
Dessa frågor ska jag svara på för att kunna göra detta:

 

Søker du om tilbakegående avgiftsoppgjør?

 

Har du planlagte anskaffelser første år?

 

Har du budsjettert med fritatt omsetning og uttak første år?

 

Søker du om tilbakegående avgiftsoppgjør?

Dato oppgis i formatet dd.mm.åååå

 

Når forventer virksomheten å gå med overskudd?

 

Jag förstår väldigt lite av det här och har sänt frågorna till min regneskapsförare för att få lite hjälp. Det och kreditera felsänd faktura har varit dagens huvuduppgift, samt räkna på en mindre faktura. Igår räknade jag klart en på 50 brukare!! Pappers arbete altså, sega grejor.

Jag vill ha lite salg, möten och action, blir skönt när påsken är över!!

Men i övrigt verkar det bli en ganska mysig påskhelg, jag och Emelie ska ha påskmiddag och SPA weekend (hemmagjord). SÅ blir chill, men jag är inte så sugen på chill, jag vill ha action!


Whats the point of doing anything?

Lagom seg idag.
Veckan som kommer blir lugn på jobbet. De flesta norrmänn tar semester hela påsk veckan så blir lite svårt att få något gjort när man jobbar som säljare mot företag.
Hade som sagt tänkt åka till Stockholm men det blir nog inte så, kanske lika bra att chilla i Oslo i stället och spara Stockholm till en annan helg.
Nej, jag har huvudvärk nu jag, ska bara försöka vila idag tror jag.

RSS 2.0