Julebord och möte med säljare i Bergen

Nu är jag tillbaka i Oslo efter en tur till storby nummer två i Norge. Jag va där en tur för att ha lite produktgenomgång med säljarna til min partner, på kvällen så var jag även inbjuden till deras julbord.
 
Genomgången gick ganska bra tycker jag, i vart fall helt ok, det var ett par ting jag glömde säga och något jag inte kunde svara på där som jag ska kolla upp nu efteråt.
 
Julbordet var trevligt, vi åt en tapas middag, såg på en standup show och tog ytterligare ett par öl efter det...
 
Har varit lite trött idag måste jag säga så skönt att ha en lugn dag där jag kan vila ut lite.
 
Just nu har jag inte några fler inplanerade resor framöver vilket känns lite konstigt efter en fullsäckad höst. Detta var tredje gången jag var i Bergen nu, två besök i Stavanger, två gånger i Trondheim/steinskjer, Mosjöen, Molde, Ålesund, Haugesund, samt en gångi Stockholm... Innan jag började på det här jobbet hade jag inte varit någon annanstans i Norge utom Oslo i löpet av tre års tid (utom en weekend i Trondheim för lite över ett år sedan).

I wish i did go more often...

Var på Yoga igår och piloxing - några av mina favorit timmar på gymmet som jag inte har haft tid att gå på de senaste veckorna då jag har vart på resa och annat har behövts prioriteras. 
 
Det visade sig i Yogan - kännde mig stel som en pinne och fick inte tänka klart eller konsentrera mig alls, stora baksteg sen sist. Jag önskar att jag gjorde yoga varje dag för kroppen känns så mycket bättre då, på alla plan.
Framför allt kännde jag att jag hade ett enormt behov för att göra mer yoga/meditation/mindfullness och allt sånt, allt som jag var fokuserad på i sommras - vad hände sen? Dags att ta nya tag!
Kanske de hade hjälpt om jag tog en halvtimmes morgon yoga hemma varje morgon. Måste se om de finns något bra hemma yoga program på nätet!
 
Nu är det bara en dag kvar tills säljar uppläring i Bergen - jag har ingen aning på hur man kan bruka så mycket tid på att förbereda sig men fortsatt känna sig så oförberedd? Tydligen går det.  
 
Ikväll blir det vin och musslor med Thao o tjejerna - my sweet escape

Lost times and people...

Har kännt mig lite nostalgisk i det sista, saknar personer och tider från førr. Personer jag inte längre har kontakt med och tider som inte längre är. Kan bli lite ledsen øver sånt, men bara lite.

Sen kan jag också ångra en del saker som kanske hade gjort att det var annorlunda nu men gjort är gjort. Det kändes rätt då.

Det kommer nog nya goda tider!...

Saturday morning

En lugn lördagsmorgon - har lite svårt att "komma igång" ibland på morgonen när jag inte har någon speciell tid att förhålla mig till. Dålig självdisiplin.
 
De jag tänker att jag borde göra är, gå til Storo o se om jag kan fynda lite kläder att hapå julbord som kommer framöver. Och köpa lite annat smått o gott til hemmet som vi behöver - det jag borde börja med är i vart fall att köpa en inhandlingslista.
 
Sen borde jag även förbereda min presentation til Bergen sånn att det blir helt klar och sen börja se på anbuds besvarelse som jag ska leverera om en stund.
 
Kanske att jag hoppar över träning idag och tränar ordentligt i morgon? Hade vart skönt att ta det heeel lungt.
 
Igår så åt jag o Linnea på Bryggeri Nydalen och tog några öl där, ganska mysigt att vi äntligen har fått en liteb bar här i närheten. Sen var vi ut en liten tur med Sanna och några andra, men de blev ändå en tidig kväll så är i god form idag. 
 

Mosjøen

Idag har vi hållt seminar i Mosjøen. Min partner, 25 kunder, samt jag och Frede. Det gick bra, var inte några problem genomgående och vi fick positiva tillbakameldningar, så det blir spännande och se om det kan ge några resultat vidare.
 
Detta är även min førsta gång i det som räknas till Nord norge, det ligger ca där som Norge börjar bli väldigt smalt.
En riktigt mysig liten by som vi tog en liten promenad i nu på kvällen samt åt middag på en liten lokal resturang som serverade ritkgit god mat.
 
Flyget hem gå inte førsen klockan 20.15 - då måste vi først ta ett flyg mellan Mosjøen (den minsta flygplatsen jag någon gång har sett) och Trondheim, sen från Trondheim til Oslo. Lång dag med andra ord och jag lär inte vara hemma førsen till midnatt.  
 
 

Papper...

Som tidigare nämnt så har mitt rum varit en ritkigt røra i det sista och jag har førsøkt få ordning på det nu.

Till att børja med så skulle jag sortera alla papper, kuvert, fakturor och broshyrer som låg spridda øver mitt skrivbord så jag sätte mig ned och førdelade dem i tre høgar.

Høg 1. Viktiga papper, fakturor och annat jag kan behøva framøver..

Høg 2. Broshyrer eller medlemskort som også ska sparas før att se mer på...

Høg 3. Skräp, tomma kuvert och andra obrukliga saker som bara ska slängas!

Tog även en del gamla kläder ur garderoben som jag är helt trøtt på och aldrig mer kommer att använda, jag har bestämt mig før att kasta dem i en behllare som står några kvartr bort där man kan lämna kläder till bättre behövande.

Så jag tog mina klädkasse och skräphøgen før att gå ut med det.

Senare på kvällen skulle jag gå igenom de sista sakerna som låg i min säng før att sen packa och bli klar før morgondagen. Då ser jag till min stora førvåning att skräphøgen ligger där med en massa tomma kuvert och borta är den viktiga høgen!! Såklart har jag slängt fel høg - min idiot! Så typiskt mej!

Tar jag inte bussar eller t-banor åt fel håll så lyckas jag sla¨nga viktiga papper med obetalda fakturor och annat jag borde ha sparat. Men kan inte direkt gå ned o se om jag når ned i sopnedkastet. Javäl - får väl vänta på purrefaktura eller ringa upp dem som jag vet att jag måste betala snart... men ändå, blir bara så trøtt på sånt här ibland.


Helg

Det har varit riktigt skönt med en lugn helg eftersom jag under de senaste helgerna inte riktigt har haft chansen att pusta ut eftersom då jag har varit iväg på andra aktiviteter.

Thao var här på Fredag och vi lagade lite pizza, sen hade Sanna lite vänner på besök här igår för lite förfest, var med på det men inte ut... Utöver det har jag mest slappat o tränat. Spinning, Bodybump och två springturer har jag fått till nu på tre dagar. Tror de kan bli lite yoga eller styrka till kvällen.

Annars tänkte jag försöka få lite mer ordning på mina grejor här hemma (ett projekt jag har skutit framför mej länge) och börja förbereda mina presentationer jag ska ha framöver.
I morgon reser jag och Frede till Mosjöen där vi ska hålla brukardag och seminar tillsammans med IT Partner Helgeland.
Det kommer nog gå fint - lite mer nervös är jag för veckan som kommer efter det, då ska jag hålla uppläring för säljare i Bergen...
DET ska förberedas väl!

Hälsomässa och Businesstripp

I helgen var jag i Stockholm en tur och gick på en mässa som heter Allt för hälsan med Annika - var intressant! Fick se massa utställare av behandlingar. kosttillskott, naturgodis, svamp the, fotinlägg, sportkläder och mycket mycket mer i två dagar. Inspirerande och jag hittade ett par skoinlägg som ska hjälpa mot min algus valgus tå, samt lite smink och andra skönhetsprodukter, samt lite naturgodis o annat :)

Var även ute och åt middag med Sanna, Angelica och Annika på lørdagkvällen vilket var mycket trevligt och så fick jag besøka farmor.

Känndes ändå hela turen som att den kom lite olägligt med tanke på att jag önskade att førbereda mina førsta egna kundemøten som jag har haft idag. Har varit otroligt stressad och nervøs øver detta i en veckas tid. Brukat en massa tid på förberedning men alrig kännt mig förberedd....

Så idag och i morgon är jag i Molde - dagens två møten gick faktiskt väldigt bra och jag känner mig inte nervös längre, kunderna var engagerade och positiva och mina partnere som var med var väldigt duktiga de med - allt gick fint och i morgon har vi två møten till!

I skrivandets stund sitter jag på ett hotell i Molde (en liten stad i västra Norge), det regnar och blåser ute och jag ønskar att jag hade tagit med mig lite mer mjukiskläder. Istället har jag jeans, ett linne och hotellets sängtäcke øver mig.
Jag är så trøtt att jag skulle kunna gå och lägga mig nu men vem går och lägger sig klockan halv åtta en tisdag?

Direkt när jag hade checkat in på hotellet så gick jag till deras resturang eftersom jag var lite hungrig, Jag år lite musslor och drack ett glas vin, kännde mig verkligen som "a lonley lady in a bar" sånn som man ser på film så jag tog en Irish coffe med, det är något speciellt med att vara ensam på ett hotell en regnig kväll i November i en norsk liten ny, jag kan inte ritktigt sätta fingret på det, men jag ønskar att jag hade tagit med mig mjukiskläder.

Dålig uppdatering...

Har hänt en del det sista och istället för att skriva ett milslångt inlägg kan jag uppsummera lite kort.

Förra veckan - drog til steintjär med Frede på kundemöten på Tirsdagen (ligger nära Trondheim), sen på Onsdag-Torsdag och Fredag var jag på en superbra konferens med Forum för Offentlig Service - låter kanske tråkigt men var väldigt många trevliga människor där och ritkigt bra upplägg på hela konferensen med både föreläsare och underhållning.
Under helgen åkte jag till Göteborg för att träffa Annika - vi shoppade, såg oss runt lite, åt vegetar mat och såg bio (snabba cash). Hittade en del fina höstfynd faktiskt!

Den här veckan har det inte varit lika mycket event. Men jag har hämtat min bil och kört till jobbet ett par gånger med den - och kört fel ett par gånger!
Har även varit på möte med min partner som jag snart ska ta över nu - ser verkligen fram emot att stå på egna ben snart, observation är inte helt min grej. Även om det såklart är nödvändigt nu och för det mesta lärorikt så gillar jag att göra saker själv.

På fredagen var jag i Stavanger på Atea Commuity - var trevligt! Men känns ändå skönt att de avslutas till veckan med ett GIGANTISKT event i Oslo! Det roliga med denna dagen var inte bara mässan i sig, på vägen tillbaka satt jag brevid en kille som också hade varit utställare på mässan men från ett annat företag. Vi pratade lite grann och kom in på ämnet om min bil och dyr parkering i Nydalen.
Då säger han att han har ett parkeringskort till P-huset i Nydalen (precis under huset jag bor i som til vanligt kostar 2300kr i månaden) som han inte använder för att han inte har bil så jag får låna det av honom!! Haha - hur nice som helst! Jag får det med en gång på flyget och i morgon ska jag pröva min nya P-plats!

Helgen har mest varit träning, lite häng med Thao och lunch på Aker Brygga med Lisa.

I morgon ny vecka och nya utmaningar!

RSS 2.0