First stop on the way

Klockan fem i morse gick jag upp och innan sex lämnade jag lägenheten, utan nycklar, för jag bor inte där längre. Konstig känsla. Med mitt alldeles för tunga bagage som består av en enorm resväska och en proppfull handväska så pallrade jag mig ner till Bingan i mörkret där min taxi redan stod och väntade.

På båten gjorde jag inte så mycket annat än att försökte sova, lyssnade på musik och åt frukost som jag tagit med. Väl framme i Stockholm tog jag mig till Farmor som bjöd på lunch (eller ja, jag fick ta fil och macka men det duger). Sen har jag sovit en stund för att gottgöra den förlorade sömnen från en alltför tidig morgon.

Jag vaknade igen när Annika ringde. Vi ska ses runt tre, gå och fika samt skafffa mig en ny väska och kanske solglasögon. Jag har ringt både Arlanda och Continental för att få mer specifika upplysningar kring min resa i morgon. Jag vet nu att jag ska till Terminal 5, jag behöver va där 06-07 någon gång och jag får ta med mig två gånger 23 kg plus 18 kg i handbagage. Det känns bra eftersom jag var orolig över min väska som väger minst 25 kg och jag trodde att man bara fick ha 20. Nu behöver jag bara packa om lite så ordnar det sig.

I morgon bär det av mot USA!

Bye old life

Idag jobbade jag min sista dag på Ica Atterdags. Jag säger det till mig själv hela tiden men ändå så fattar jag inte riktigt. Ska jag inte gå dit mer? Armbandet som Lotta gav mig idag sitter på min arm och påminner ständigt, men ändå sjunker det inte riktgit in. Som jag har längtat, äntligen är den sista timmen slut.

Igår hade jag en sista middag med min familj på Masters, mycket mysigt och riktigt god mat. Nu ikväll hängde jag med min andra "lilla familj" Patrik och Felicia, vi käkade Maxmat och såg film, mysigt det med.

I morgon åker jag till Stockholm och dagen efter till USA, absurt är det, det är det här jag har väntat på.

I've been waiting for so long, for this moment to come, I'm destined for anything at all...

-
Aldrig har den låten kännts mer träffande.

I'm already there

Jag går runt här hemma och plockar ihop mina sista grejor. Tar farväl av mina vänner och packar inför resan.. Men i mina tankar är jag redan i Mississippi igen, jag tänker på amerikanska och blir frustrerad över orden jag inte kan komma på, tänker vad jag ska säga och göra, vilka jag ska träffa var och när. Det ska bli så himelens kul! Bara fyra dagar kvar nu.

Hemma.. över helgen i alla fall!

Så va man tillbaka på ön. Har hunnit med lunch med syrran, ett friskis pass och en jäkla massa telefonsamtal sen jag kom med båten vid två-tiden.
Ringde mina Amerikaner och försäkrade mig om att vi är överens om när vi ses och vart på onsdag, kändes skönt att prata lite med dem innan. Sen ringde ajg en massa fastighetsgubbar för att försöka få ordning på mitt element som numera inte bara piper utan läcker oxå, men ingen vettig fick man tag på som kunde ordna saken. Får ta det i morgon. Ringde även mina kära föräldrar och prata lite...

Sen har jag kollat på Idol, ska försöka styra upp mina helgplaner nu. Ska träffa lite vänner och familj för sista gången innan jag åker. Jobba mina SISTA PASS på Ica Atterdags (otroligt) och försöka ordna presenter och gåvor till amerikanerna, packa, tvätta, med mera..

I ain't got no money...left.

Jag tyckte att jag hade vart rätt så duktig som inte gjort av med så mycket pengar den här gången, idag runt lunch. För då hade jag inte det. Nu senare på kvällen kan jag tyvärr inte säga det längre för den här eftermiddagen så lyckades jag faktiskt spendera allt som jag hade med mig. Tusan oxå! Men jag har faktiskt hittat lite fina grejor.

Va på vattengympa i morse med min farmor och hennes badflickor, kul att prova på men de var ine så jobbigt. Har även fikat med söta Annika idag! Men nu ska jag se på Idol och i morgon kommer jag hem till ön efter två riktigt bra dagar i Stockholm!

Underbart

Dagen på sturebadet var hur härlig som helst men det bästa är att jag kommer att få fler chanser att vara där! Vi började hur som helst med att kolla in stället lite och delta i ett Pilatespass kl 11. Sen cyklade jag på träningscykel i 30 minuter. Efter det körde jag roddmaskin ett tag innan vi gick till nästa klass: quigong (vet inte riktigt hur det stavas). Det var spännanade att prova, lite meditationsaktigt men tända ljus och lugn musik. Väldigt avslapnade om inte annat, kändes bra för kroppen. Efter de så duschade vi och bastade lite.

Vi åt en sen lunch kl 15 på den fina resturangen de hade där. Det blev en utsökt tandoorilax med vildris. Sen gick va till vår behandling jag fick en klassisk ansiktsbehandling och amanda fick någon sorts alginpackning på hela kroppen. Tjejen som gjorde min behandling var jättetrevlig och vi pratade på hela tiden, nästan så att jag glömde bort behandlingen för att vi va lite för inne i samtalet hehe. De 50 minuterna gick väldigt fort med andra ord. Men efteråt så känns huden väldigt jämn och fin.

I morgon ska vi få följa med dit igen men som gäst och då ska vi på vattengympa! Ser verkligen fram emot det eftersom det inte blev något bad idag.

Sunday

En fin ledig söndag, vill inte kalla det en bakisdag även om de blev en liter krogrunda igår för jag tog det ändå väldigt lungt. Superfint väder så jag och Felicia tog en promenad men sen åkte vi ut (jag körde!) till follingbo och hade lite pick nick vid kalkbrottet. Hade tänkt bada men de va lite kallt och blåsigt. Så vi åkte in till Stekpannan igen och låg där ett tag...

Som sagt så blev de en sväng på stan igårkväll. Jag, Amanda och johanna tog en drink på Lillebror och gick förbi Surfers men sen gick vi hem igen, trevlig men lugn kväll.

Nu i eftermidda ska ja köra ut med första flyttlådorna till landet, sen blir de lite film här i lägenheten!


Tinnitus?

I några dygn har jag störts av ett mystiskt visslande/gnisslande som låter inne på mitt rum. Jag kan inte sova på nätterna på grund av detta ljud och det har varit högst irriterande eftersom jag inte har vetat vart det kommit ifrån och hur jag ska stoppa det.
Sov med bomull i örnonen i natt för att lindra det låga men ändå pinande ljudet. Försat trodde jag att det kom utifrån men efter att ha lyssnat ut genom förnstret så inser jag att det faktiskt låter inne i mitt rum.

Jag vände mig till min vise inneboende Frida som brukar ha svar på det mesta, så även denna gång. Hon konstaterade att det var mitt element som behövde luftas. Då frågade jag pappa som sa att han skulle hjälpa mig med det på söndag. Så snart är problemet ur världen. Skönt. Tack Frida.

Chill out

Har bestämt mig för att inte träna alls idag eftersom min lilla kropp nog behöver vila upp sig lite och "läka" träningsverken i alla muskler... Därför har förmiddagen spenderats framför TVn med programmet Wipe Out, den amerikanska verisionen, riktigt kul faktiskt. Har fått mig några goda skratt.

Ont överallt

Den här veckans tränande har varit ganska hårt för mig. Det gör ont i typ alla muskler och jag torr mest att det kommer ifrån simmningen eftersom det är det jag är mest ovan vid och har sämst teknik på.

Idag har jag jobbat. Det är nu bara tre pass kvar för mig på ICA Atterdags. Svårt att förstå, vemodigt, men vilken enorm lättnad det kommer att bli med. Som jag har längtat.

Dessvärre så börjar jag oroa mig för hur jag ska hinna packa och träffa mina vänner innan jag ger mig av. Hur väl har jag egentligen planerat detta? Det får bli lite som det blir men jag är allt nervös kan jag erkänna.

I'm thinking back now, of a time well spent, on a time that ain't no more...

Vilken härlig dag

Dagen började med en promenad i höstsolen tillsamans med min kära vän Felicia. Efter det va jag och handlade lite på Willys, råkade göra en liten tabbe och lämna nykeln hemma vilket resluterade i en extra cykeltur förbi Irisdals blomsterhandel där johanna jobbar för att låna hennes nykel.
Sen hem och luncha för att senare dra ut på stan föra att träffa Tette för förmodligen sista gången innan vi båda åker åt olika håll. Vi hade en mycket trevlig fika på ringduvans uteservering i solskenet.
Efter det blev det en fika till, med en latte till, denna gången i sällskap av min lillasyster Amanda på Hedbergs Bok kafé riktigt trevligt det med, vi har ju inte setts på ett tag eftersom hon har vart ute och rest (tävlade med sin häst och tog lagsilver i JEM, Grattis!). Sen sprang jag vidare hemmåt för att byta om och fortsätta i full fart mot Friskis! Där blev et ett riktigt skönt medelpass men Leif. Det hade nog blivit min favorit och jag hade vart här under denna termin och jag hade gått på det ofta om jag hade haft tillfälle. Men det har jag inte... börjar inse att jag har väldigt kort tid kvar här på ön. Det känns konstigt, pirrigt spännande och väldigt nervöst. Snart kommer allt att förändras... 


Svagheter

Det blev ingen match igår, den blev inställt. Så typiskt, nu kommer den säkert bli när jag är i Shlm istället.

Men jag fick bra motion i alla fall. Söta Emma hörde av sig och vi åkte till Solberga och simmade några längder. Det var kul men simmning är verkligen inte min starka sida. Det är stört jobbigt att simma, speciellt med min teknik som inte är den bästa. Därför värvar jag alltid så att jag simmar på rygg varannan längd. När jag gjorde det så råkade jag simma rakt in i en gubbe. Han blev inte så glad.

Så idag blir de nog lite mer simm! För man ska ju träna på det man inte kan så bra, ellerhur?

Sista veckan hemma...

Jag har kommit på att det här är den sista veckan av mitt "gamla vanliga" liv.. Sista veckan då jag jobbar som vanligt på Atterdags och bor i min lägenhet här på Irisdals. För nästa vecka så ska jag va uppe i Sthlm mellan måndag och torsdag, veckan efter det så åker jag till USA i drygt tre veckor. Sen ska jag bo på landet ett tag innan reseledarcampet! De kommer att gå så fort alltsammans men det ska bli så himla kul!
Jag måste altså börja flytta ur lägenheten snart, städa ur och packa ihop lite grejor, är ledig i tre dagar nu så ska börja med allt sånt :)

Hade en rolig helg föresten! Annica va hemma så hon, jag, felicia och tette åkte ut till boda borg och lekte lite där. Vi lyckades klura ut tre banor men var mycket nära på fler än så.
Sen blev de GRÅBO PIZZA (som jag har saknat i ett halvår) och lite fest med utgång på Munken. En riktigt trevlig kväll! Vi skulle ha Brunch nästa dag men allihopa va lite för trötta för de och vi hoppade över den.

Ikväll ska mitt korpenlag spela final!! Jag lyckades byta bort mitt jobbpass i sista minuten så att jag kan va med, ska bli riktigt kul, TÄNK OM vi skulle vinna...


Shop until you drop...

I go to stop!

Va på stan med Tette hela dagen idag, vi började med en fika på Ringduvan och sen blev de i stort sett hela strövet runt! Ända sen jag va i Stockholm har jag varit inne i någon form av shoppingperiod som inte känns allt för hälsosam för min ekonomi. I och för sig är det bra saker jag köper, saker som jag kommer att använda och som i många fall varit nedsatta men snart käns det ändå som att jag har spenderat lite för mycket inom kort tid.
Idag blev det ett par cheap monday brallor (för endast 200!!) jättefina och supersköna, kan bli mina nya favoritbyxor! En fin t-shirt på Vila, en med tryck, som jag länge tjatat om att jag vill ha, den här kändes verkligen som THE ONE jag har letat efter, gillar den starkt. Sen blev det en bh på HM, en exakt likadan som jag köpte förra veckan fast i annan färg, den sitter verkligen perfekt så varför inte köpa en till tänkte jag, som vanligt. Köpte även ett par lila strumpbyxor... 

Cyklade även till Skokanonen i morse och köpte ett par svarta tygskor i ren despretion, conversekopiorna som jag har håller bokstavligen på att falla isär. Dessa var altså inga höjdar skor utan en nödlösning för 150 kr. 

Nej, men nästa vecka, då ska jag nog starta en ny ekonomisk livsstil som jag ska hålla i höst eftersom min sista lön som jag kommer att få inom överskådlig framtid kommer i Oktober. Sen vet man aldrig vad som händer. 

Free Friday

En dags ledighet. Skönt. Dagens stora mission är: hitta ett par nya skor, ska cykla till skokanonen snart, eller vad de nu heter där ute vid maxi. Sen ska jag träffa Tette och fika lite. Sen vet jag inte riktgit vad som händer.

Film med vår nya inneboende johanna ikväll kanske?

11 September idag.


090909

Jobbet var extremt segt idag. Jag längtar verkligen tills jag kan sluta... Vad som helst skulle vara roligare.
Det låg dessutom alldeles för mycket fikabröd i personalrummet som jag såklart åt för mycket av. Ångest.

Gjorde pankakor med keso och banan och äppelmos till middag. Så fort det har sjunkit mer lite bättre i magen ska jag ut och springa en sväng. Fast det är mörkt nu...

I morgon ska jag ringa och skälla ut dom på tele2 litegrann, mitt jakläå bredband glappar fortfarande en massa!

Spring runt stan

Idag startade jag dagen med att handla på Willys, sen gick jag och Felicia på stan, shoppade lite och fikade på ringduvan. Jag köpte ett par converse på surf-affären som jag nog tyvärr får lämna tillbaka eftersom de är på gränsen till lite trånga. När man köper skor som kostar lite mer vill man ju gärna veta att de kommer att va bekväma i längden. Jag behöver nog en storlek större för att va på den säkra sidan.

Sen gick jag hem o gjorde en bakad potatis i micron men den blev nästan bränd genom halva, inte så jättelyckat kanske. Men de som gick att äta var gott..

Efter det blev de en springtur och senare inlines runt hela stan med F. Har rört mig ganska mycket idag med andra ord men det är skönt att hålla igång. Hoppas att jag kommer att fortsätta med träningen hela hösten, det skulle ajg nog må bra av. :)


Wake me up when september ends

Den här veckan har innehållt lite för mycket jobb för min smak men i morgon väntar en härlig ledig dag.
Helgen har minnst sagt varit intensiv. Igår han jag med jobb, fika, shopping, springa, träffa vår nya inneboende som har kommit, sen blev de dush o fix innan tacco middag, fotboll singstar och fest, allt detta på en dag. Trotts tempot så kände jag mig pigg hela dagen. Det har jag gjort idag med. Jag tror att det kan bero på att jag har ätit en massa gojibär som den snälla tjejen från hälsokost butiken bjöd oss i kassan på. Jag har nämligen hört att de ska va extremt nyttiga och vara fullproppade med antioxidanter. De är inte speciellt goda men går att äta, funderar på att köpa sånna faktiskt även om de kan va lite dyrt. Om de gör att man blir såhär pigg så är det värt det!

I morgon har jag en hel del projekt att ta tag i, städa rummet till exempel. Handla har jag inte gjort klokt sen jag kom hem. Tänkte även ringa reseledarskoloan o höra lite... Får se vad som blir av :)

En dag på landet

Har varit ute på landet och vilat upp mig idag. Läste lite i en bok som jag fått av annika som är riktigt bra emellanåt men ibland lite tjatig. Jag har vart ute och sprungit en vända, bakat kokosbollar (blev väldigt sugen på det), gjort ett desperat försök att sola, ätit en god lunch av wraps med coscos-sallad, bokat tid för behandling på Sturebadet (22 September blir det Stockholm igen) vart med Amanda på hoppträning, gjort pankakor till pappa och amanda... de är typ allt. Lungt och skönt har det varit, välbehövligt.

Skulle vara ledig i morgon med men en av mina kollegor är fortfarande sjuk så jag åker på att jobba i alla fall, 13-21. Innan dess ska jag hamta ut mitt KÖRKORT :D vill verkligen es det, har dröjt ett tag med att hämta de nu.

September

Nu är sommaren över på riktigt. Jag är tillbaka på ön efter en härlig vecka i stockholm (som det var NÄRA att vi inte kom hem ifrån! Sååå nära att vi missade bussen...). Jag rycktes direkt in i stressen på Atterdags, han inte komma mer än av båten försen jag fick rusa dit, och där har jag varit sen dess.

Nu har jag åkt ut på landet för två dagars ledighet och jag tänker njuta ordentligt av dem. Det är äntligen September och höstens äventyr närmar sig med stormsteg, bara en månad kvar. Hade sett fram emot mycket ledighet och egen tid den här månaden men efter en koll på schemat idag verkar det som att det bara var en dröm. Ledigheten blir nog inte av på ritkgit försen jag kommer till Amerika.   
Får försöka se det positiva i att jag faktiskt behöver pengarna framöver, på så sätt ät jag glad för timmarna jag får.

RSS 2.0