study hard!

Känns som att ajg har missat mycket och ligger efter i det mesta i skolan, inte så bra men det ordnar sig nog, det brukar det göra.
Jag är bara sämst i världen på att ta mig tid att plugga.

lost mobil laddare!!

Min mobil laddare verkar vara borta vilket känns riktigt jobbigt, är den kvar i frankrike kanske? hittade en i väskan som inte passar till mobilen så på något riktigt konstig sätt kanska jag lyckats få fel?

Ser inte bättre ut än att det blir en morgonpromenad till expert eller elgiganten i morgon för att införskaffa en ny :S
Känns verkligen som ett slöseri med pengar.

Back to reality

Idag var det första dagen i hemma vilket var roligt, kul att komma tillbaka även om jag kommer att sakna gänget från surf-resan. Så kommer jag att sakna semestern för det blir mycket att göra nu.
Men som tur var har vi fott uppskov på vissa uppgifter vilket känns extremt underlättande.

Jag fick även tillbaka något annat, något som jag saknat väldigt mycket. :)


One day left

Det närmar sig sista dagen här på surf-campet i Hossegor. Har varit en skön och roli semester måste jag säga med god mat och bra väder varje dag, trevligt folk och roliga akiviteter (mest surf dådå)... och sen lagom mycket tid att bara slappa i solen. 

Känns stressande att åka hem me tanke på allt man måste göra i skolan. Har ju faktiskt hoppat över mer än en vecka vilket kanske inte är så jättesmart egentligen men jag får ordna upp det när jag kommer hem. Nu ska jag bara njuta av de sista semesterdagarna :)

Sooftish!

Idag var det dåliga vågor på vattnet så vi fick tillbringa en stor del av dagen vid poolen men tog även en sväng upp till den mysiga staden Hossegor. Har varit en riktigt skön dag. På kvällen kom vi iväg till vår nya favvo strand där vi övade lite surf även om vågorna var lite klena.

Egentligen skulle jag vilja skriva om hur jag säkert susar fram genom vattentunnlar och monstervågor sådär som man ser på TV, jag vill berätta om vilken adrenalinkick man får av farten och balansen.
Men om jag ska vara ärlig så ligget jag fortfarande och guppar som en död fisk i vattnet påmin sandiga bräda.
Den är full med sand som är ingrott i vax efter alla gånger vi tryckts ner mot botten och spolats upp på land av det salta vattnet. Jag har fått en ordentlig överdos av salt efter allt vatten som jag ofrivilligt fått i näsan, munnen och öronen.

Men jag kämpar febrilt vidare, vi har nästan en hel vecka kvar av kampet och i MORGON ska jag stå på brädan, I MORGON!!!

Surf i frankrike :)

Mina skills på vågorna är inte dom bästa har jag upptäckt såhär långt men jag har en vecka kvar på mig så det hinner nog bli lite bättre. Vädret är i alla fall riktigt skönt så och man får fina linjer efter våtdräkten, sådär lagom sexigt. 
Så hur det än går med surfingen så har vi i alla fall fått en fin solsemester ^^

Vi bor i ett stort fint hus med pool och äter ute ganska ofta, eller grillar vid poolen vilket är jättemysigt. 

Hoppas ni har det riktigt bra därhemma:) 

One day in the City of Stockholm

Anlände tillsammans med linnsan igårkväll :) Vaknade upp i morse och drog ut på stan, hade tänkt ta mig till söder men kom inte riktigt så långt i shopping syfte ialla fall. När j agvar på väg ner mot T-centralen stötte jag på Carola vid Stureplan, vi stod och väntade vid samma övergångsställe, kändes lite roligt även om jag inte är ett stort fan. Fick ganksa snart kontakt med hanna och hon kunde träffas tidigare än jag trott, men innan dess han jag köpa ett till par Nudie-jeans (Supersköna!) och ett par underbart sköna mjukisbrallor på HM.

Sen åkte jag ut till slussen för att träffa min käre vän, det slöt med en flera timmar lång fika vilket var mycket treeevligt! Gick sedan direkt från henne till min andra vän Greta som jag åt middag tillsammans med, väldigt trevligt det oxå!!
Vi hängde tills ungefär halv tio sen gick jag hemmåt mot floragatan, blev ingen lätt väg. Det blir det aldrig när jag är själv. Har aldrig träffat någon person med lika dåligt lokalsinne som jagsjälv. Men, men jag är ganska van vid att alltid gå fel väg och den här gången hade jag itne så brottom så det gjorde itne så mycket...

I morgon börjar det riktiga äventyret!!


Att ta med, eller inte ta med, det är frågan

Ska ju åka iväg på min semester så det känns faktiskt lite dumt att ta med sig skolarbete, å andra sidan så skulle det verkligen behövas. Men jag vet inte ens vad jag kommer att ha för möjligheter att göra något sånt där.
Det skönaste skulle ju egentligen vara att bara släppa allt sånt och ta det när jag kommer hem faktiskt...
Blev klar med en uppgioft i alla fall idag vilket känns skönt, men nu väntar typ tio nya, tar nog med en eller två, men inte mer...

Annars börjar jag nog bli klar med packningen, det är ungefär en och en halv timme tills pappa kommer och hämtar mej. Problemet är att några av de kläderna som jag vill ha med mej inte har torkat ännu! Problem två är att jag inte har en aning om vad väskan väger! Men, men.. det löser sig alltid.

totally insane

Är ledig från skolan i morgon, eller ledig var väl att ta i. Det finns en massa saker som måste göras. Leta fakta till Arkitekt arbetet, skriva klart "paper on the lectures", kolla på engelskan? jobba på projekt-planen, tvätta packa, fixa allt inför resan... vad som nu ska fixas? Åker med båter 16.45.

Känner att jag inte riktigt har kontroll över situationen, ser definitivt fram emot att få hänga lite i stockholm och träffa vänner som man inte får se så ofta, i det här fallet Hanna, Caroline och Greta :9 ska bli jätteroligt! Tänkte även shoppa en del såklart, you know me :)

Men sen... Torsdag morgon tar jag och amanda planet från Arlanda till Frankrike!!  Det är här det spårar ur, vi har betalt tio papp var för den här resan men har egentligen ingen aning vad vi håller på med. Har tagit ledigt från skolan i nästan två veckor för att åka och SURFA i Frankrike, how random? Surfa liksom? Har ingen aning hur man gör eller vilken typ av folk som kommer att vara där eller hur resan fungerar i övrigt... Men det är riktigt spännande och i vilket fall som helst så kommer vi ju att bli några erfarenheter rikare. Som jag alltid har sagt, alla erfarenheter är bra, även dom dåliga.

Den trötta kassörskan...

Den här helen har jag varit ovanligt trött på jobbet, mycket pågrund av min förkylning, kanske lite på grund av natten som för övrigt var riktigt rolig. Det syntes nog ganska tydligt på mig att jag var trött, flera kunder sa "hejdå...och sov så gott!" när dom gick, hm..

Dagen började ju inte så bra heller, hann inte äta lunch innan jobbet och när jag kom dit och skulle köpa lite lunch till rasten så upptäckte jag att jag inte hade mitt betalkort med mej (hade kvar det i den lilla krogväskan som jag packat ur). Fick därför gå tillbaka med GI-tallriken och acceptera att jag var tvungen att överleva hela dagen med enbart mackor och frukt som proviant.   
Har verkligen längtat efter min säng hela dagen så nu ska ajg nog gå och lägga mig.

Bara TVÅ DAGAR KVAR!! Börjar nästan bli nervös, känner mig inte så väl förberedd...

the inconvinient truth

Jag och Emilia såg på The inconvinient truth idag för NK A kursen. Jättebra dokumentär om växthuseffekten som alla borde se. Lite otäck dock... känns som att världen kommer att gå under snart när man ser den.
Hade varit jäkligt bra om Al Gore hade blivit president istället för Bush, bättre för världen..

Känner mig ganska förvirrad kring den här helgen, har en massa olika planer men vet inte vilka som kommer att bli av. Många "kanske-planer" men jag ska i alla fall äta ute med familjen ikväll, det ska bli mysigt. Sen ska jag kanske tll sandra o johny efter?  Öppnar i morgon. Fika med johan? ut på kvällen? till anna på söndag? eller jobbar  jag? hinner jag tvätta? ¨
Dessutom har jag en hel del skolarbete som behöver bli klart, främst de om föreläsningen på högskolan. Jag måste även pack och förbereda mig inför frankrike resan eftersom jag åker på TIIIIIISDAG!

Men jag får se vad som händer helt enkelt...

how in the world?

Hur ska jag kunna göra det här? försöker skriva uppsattsen om de föreläsningarna som vi lyssnade på igår. Jag har snart skrivit allt jag kan tänka mig att skriva om det här och det täcker knappt en sida. Björn ville att vi skulle skriva 2-4 sidor. De kommer ju inte att gå... :(
Dessutom har jag egentligen tid till min naturkunskap just nu, känns inte som att ja gkomer någonstans men jag har i alla fall läst klart boken, inte börjat på arbetet.
Måste börja på arkitektgrejen och komma igång med projektet. Fick min handledare idag, han heter Louise, fint va?
Vi ska skriva en skräck historia på engelskan, känns ganska svårt faktiskt.
Jag börjar jobba om ca en timme. När blev det så mycket att göra?

på tisdag, på tisdag, på tisdag...


Lecture at the university

Idag har jag varit på en föreläsning om Cultural Planning med en gubbe från England. Sen såg vi en annan med en american som handlade om historic preservation. 
Det kan ju inte vara något problem tänkte jag, jag kan ju engelska! MEN där hade jag fel, för jag förstod inte mycket alls vad det handlade om. Och nu ska jag skriva en uppsatts på 3-4 sidor om det här. Önska mej lycka till!

Köpte de där stövlarna som jag hittade för en vecka sen! de blir nog bra vinterskor tror jag :)

Sen har jag jobbat 16-21.15, mitt jobb är faktiskt ganska kul så länge man inte jobbar för mkt.

snaaaaaaart åker jag o syrran till FRANKRIKE!!!! Är super-taggad, ska bli så himla skönt att komma bort ett tag :D:D
 

Emelieismen

Idag på samhälllskunskapen skulle vi skapa en egen ideologi, detr var ganska svårt och jag är inte riktigt klar ännu... tänkte skriva klart den ikväll!

Efter skolan gick jag hem och skulle ringa till körskolan för att boka lektioner  men dom svarade inte :(

Sen hälsade jag på sandra och johny ett tag, trevligt att träffa dom igen för det var ju ett tag sen. Fick se deras lägenhet och den var faktiskt jättemysig :)
Men jag fick punka på cykeln på vägen dit, så sen skulle jag till cykelverkstan för att lämna in den, men det var stängt.
Så nu har jag ingen cykel :( kunde därför inte ta mig till friskis i tid i kväll heller... suck, verkar ju aldrig komma igång med det där! I morgon kanske?






One day...

One day I will fly away and leave all this to yesterday.

Studentmössa

Idag har va provat ut studentmössor och beställt andra studentsaker! Känns underbart, snart, SNART, SNART!!! Jag ser min studentmössa som en troffe eller något som jag snart ska vinna och inget kan stoppa mig. Vill bara snabbspol det här året...

Jag försökte göra den så fin som möjligt och beställde diverse prylar och kläder som kan vara kul att ha. Notan slutade på 1720 kr. Nåväl, man tar väl bara studenten en gång :)

Fick även alla resehandlingar till frankrike idag, och det stog, "vi gör allt för att ni ska få en härlig semesterupplevelse". SEMESTER!!! Ordet som jag har hört hela sommaren men aldrig fått njuta av för egen del, nu ÄR DET MIN tur! Äntligen kommer alla pengar jag jobbat för till användning. Vill inte förvänta mig för mycket men jag tror faktiskt att det blir riktigt roligt :)

Turist i Visby

Idag har vi haft en uppgift att ta kort på byggnader här i stan som vi förknippar med olika teman och förklara varför.
Det var faktiskt ganska roligt att studera husen här i Visby, det är som att man aldrig har sett dom förut, i alla fall inte tänkt på hur de ser ut... men när man väl tittar på dom så märker man liksom vilken trevlig och mysig stad det verkligen är :)
Kännde mig som en turist när jag vandrade runt på gatorna i innerstan, och jag tror att vi kom fram itll ganska bra saker.

Sen gick jag och frida en sväng på stan, hittade ett par stövlar som jag gillade, kanske köper dom... undanlagda tills vidare. Sen blev de ett maxmål, gott!

på eftermiddagen har jag pantat burkar och gått ut med sopor och sånt äckligt... känns lite fräschare här inne nu iaf men behöver städa mer. Fick ihop 37,50 på panten!

friskis ikväll?

På riktigt

Idag började skolan, på riktigt. Nu ska vi följa schemat och ha ordentliga lektioner. Samhällskunskap hela dagen i mitt fall. Så jag försöker nu att ta tag i även andra saker. Har bland annat försökt att ringa körskolan idag för att boka mina lektioner inför hösten, men jag ringde tydligen för sent (17.30) dom stängde vid fem. Jag som hade tänkt ringa tidigare.
 
Mitt schema ser ut att bli ganska slappt i alla fall den här veckan. I morgon behöver vi inte komma till skolan, då ska vi göra en uppgift här i stan som går ut på att ta bilder på olika byggnader. orkar inte förklara resten.
Onsdagen blir lektionsfri som vanligt. Jag slutar efter lunch på torsdag och börjar efter lunch på fredag eftersom dom har NK B då.

Så jag behöver hitta något annat att sysselsätta mig med. Börja på F&S igen till exempel? älskade det förut, men ändå känns det segt att ta sig dit...

RSS 2.0