2010 has come to an end

Nu har år 2010 passerat och för mig har det varit ett år fullt av äventyr. Framgångar, motgångar, drömmar och ändrade planer. Tänkte skriva en liten resume som jag alltid brukar göra runt årsskiftet.

I början av året var jag hemma, kom ju hem från reseledarskolan i spanien i december och firade jul och nyår hemma på ön. Jag och Annika provade alla träningsformer som gick, gick på yoga, besökte träningscenter på öppethus och åkte pulka i visbys backar. Det är ungefär det jag minns.

Sen åkte jag till Danmark tillsammans med mina kära vänner från reseledarskolan My och Jenny. Här fortsatte träning på kolding träningscenter varje morgon va jag och my uppe tidigt! Annars övade vi danska varje dag och hade det allmänt trevligt med folket där, en del fest blev det oxå vill jag minnas... Superduperdejligt!

Direkt efter Danmark mötte jag upp Julia i Stockholm och vi drog vidare till London på stutts. London var kallt, men jag fick träffa min syster och hennes vänner. Vi gick runt mycket för att se stan, shoppade lite och fikade ungefär hundra gånger. Tunnelbaneluffade och upptäckte även en brakdel av stadens nattklubbar.

Efter London blev det åter Gotland men inte allt för länge, förberedelserna inför Turkiet upptog det mesta  av tiden och innan jag visste ordet av var jag där. Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta min upplevesle i Turkiet.

Guideskola i Alanya första veckan sen en omplacering och jag hamnade på premiumhotellen i Antalya de två första månaderna för att sedan flyttas till Side där jag spenderade resten av min tid i Turkiet. Den här tiden var ett virrvarr av turkiska busschaförer o bussar, till och från flygplatts under dyngets alla timmar, 150 000 välkomstmöten och hotellservice, klagande gäster och servicetelefon. Tusen leenden. Otippade situationer, ospecifierade hotell, skvaller mellan guider, turkar hit och dit, turister från världens alla land men mest scandinavien för våran del. Sol, pool och en obeskrivlig hetta med tung luftfutighet. Ingen sömn och en massa stress. Men såklart också fest och skojj emmelanåt, en massa nya vänner och nya människor. Blod, svett och tårar men mest svett.
Och en massa skratt.
Ibland vill jag bara tillbaka för inget jobb kan vara roligare. Men sen minns jag hur jag bara ville därifrån. 
I loved it but I hated it.

Just nu känns det inte som att jag kommer åka ut som guide igen. Men en del av mig vill det väldigt gärna. Vi får se vad som händer. 

Norge i alla fall. Kom hem från turkiet i början av oktober. Tio dagar senare drog jag till Norge där jag redan hade Linda och Felica som tur var. Här har vi mest letat lägenhet, gått på 100 visningar innan vi fann vårt nuvarande boende på markveien 46 och ett nytt kapitel i våra liv startade.

Vi sökte även många jobb och jag tycker ändå att statistiken varit ganska god även om det kändes motigt ett tag. Jag var på 6 arbetsintervjuer/auditions, fick 4 av jobben och idag har jag två jobb som jag kommer att kombinera så gott det går framöver. 

Vårat liv i norge har bara börjat men fortsätter 2011.... Jag har ingen plan på att flytta någonannanstanns just nu även om framtida studeir finns i tankarna. Men jag vill i alla fall tro att jag kommer att bo här i alla fall hela detta året. 

Jag vill även utsee årets bästa och sämsta men det är svårt i år. Väldigt svårt. Jag tror att turkiet i sin helhet tar dom båda. 

Hursomhelst, Gott Nytt År till alla vänner och bekanta!

 


29 december 2010

Bara några få dagar kvar av året... 2010.

Första dagen på jobbet idag efter "julferien" och konstigt nog kändes det som en väldigt lång dag.
Tiden brukar annars gå väldigt snabbt på mitt jobb. Men idag gick den långsamt.
Det var ganska segt, det trevligaste var två amerikaner som satt i vår lilla bar och drack whiskey cola.
Jag gillar amerikaner. De pratar fint.

Åter igen lyckades jag vara onyttig och äta en pizza. Dåligt av mig, jag kommer att bli tjockare än tjockast om jag inte slutar snart. Efter nyår ska jag allt införa nolltollerans mot onyttig mat, sötsaker läsk och annat. Då blir det träning till tusen.

God natt.

Tillbaka på Markveien

Har nu anlänt till vår kalla och tomma lilla lägenhet på markveien. Det känns faktiskt bra att vara tillbaka, och bra att man ska till jobbeet i morgon. De där med att va hemma på landet är liksom inte min grej men såklart att de va mysigt att träffa familjen o vännerna på ön :) Fast man blir snabbt rastlös där ute på landet för de blir ju inte samma grej när man inte har lägenhet i stan längre.

Nej klockan är snart 23 så jag ska väl ta en nattmacka o sen lägga mig. 

Oslo, here I come!

Semestern här hemma och över och nu återvänder jag till den norska huvudstaden för allt annat än semester. Jag är taggad men kan inte vänta tills det blir lite varmare och skönare ute... I nuläget är det bara alldeles fööör kallt!

 

Hursom, see ya in Olso!


Relax

Nu på kvällen tog jag ett varmt bad, brukar egentligen inte bada men tänkte att det var lika bra nu medans man har möjligheten och det var faktiskt väldigt avslappnande och skönt. Känner mig fortfarand ehelt varm i kroppen.

Var i stan idag och shoppade litegrann på mellandagsrean men de var allt för mycket folk för min smak på de flesta butikerna. Ändå fann jag mig lite smått o gott från Guldfynd. Sen mötte jag upp lite vänner, skulle egentligen ha två fikadejter men de slutade med att vi satt ett gäng på typ tio personer inne på Etage för en lång fika, folk kom och gick men på slutet var det bara jag och finaste Maria kvar. Alltför länge sen vi sågs!!

I morgon bär det av mot Oslo igen, men jag har inte packat och inte bestämt allt jag ska ha med mig. Har hittat mycket jag vill ha med som jag inte hade räknat med innan men det finns också en del jag vill ha med mig som jag ännu inte har hittat. Dessutom har jag ingen aning vad allt dettas skulle väga. Så det blir spännande att se vad jag får med mig!

Jag har faktiskt saknat vår lilla trio från Oslo under Jul semestern och det ska bli mys att komma tillbaka. På något sätt så känns det som att allt börjar "på ritkigt" efter Nyår. Det ser jag fram emot.

 


Nu får det vara nog

Jag har spårat ur totalt vad det gäller normala matvanor under den här julen och släppt loss helt vad det gäller godis, söätsaker och kakor. Man blir vad man äter sägs det och nu känner jag mig som en stor degklump utan muskler. Men jag måste skärpa mig och ta mitt förnuft till fånga. EN gång i tiden var jag faktiskt en gasnska så fit och hälsosam person, jag har bestämt mig att återgå till det. Från och med nu.

Såklart kommer det här att vara ett av mina nyårslöften, som vanligt kommer jag att ha ganska många.

Ser man tillbaka på mitt år som varit, som man lätt gör såhär när det närmar sig årsskiftet så kan man sammanfatta det med: Danmark-London-Sverige-Turkiet-Norge. En jäkla massa resande och äventyr med andra ord. Orkar inte ritkigt skriva med allt vad det innebär just nu.

Men jag hoppas att jag kommer att bo i Oslo under heeela 2011. Dock har jag några mindre resor på agendan som jag hoppas kunna förverkliga under det kommande året.

1. Hälsa på Annika i Hemsedal och åka skidor

2.Hälsa på Amanda i London igen, men de blir nog bar aen weekend denna gång

3. Hälsa på Tina och Heli i Finland

4. Åka till New York med Annika och springa tjejmilen där

Fler nyårslöften och planer kommer nog att dyka upp i den årskrönika som jag brukar göra i min blogg varje år hehe.... :)


Juldagen

Juldagen firades med fest hos Emil och sen utgång på Wisby Strand där man mötte många vänner och bekanta. Trevligt, trevligt... Ida gär man lite trött dock. Har vinkat av släkten och nu ka jag bara sova och äta en stund, slappa, kanske se en film elelr något? Hur som helst ta det väldigt lungt. Och enligt mina planer så ska jag till stan i morgon, mellandagsshoppa lite och kanske fika med lite folk :)

Julen 2010

Jag kom hem med mina plan helt problemfritt, det var nog den bästa julklappen. Det blev även en del shopping i stockholm där jag hittade en del "julklappar" till mig själv :)

Hemma har jag mött en massa familj o kusiner. Vi har ätit mycket och öppnat klappar, sett på kalle anka (fast jag somnade mellan piffopuff historien tills benjamin sjunger på slutet så fick aldrig se årets nyhet), karl-bertil jonssons jul och fått besök av en totme som pratade grov gotländska.

Nu är hela familjegänget ute på promenad nere vid stranden men eftersom min ömma fot fortfarande spökar kunde jag inte följa med. Ska vila den så mycket som möjligt så att den klarar kvällen. Smörjer in den med ZON och käkar lite ipreen samt försöker att lägga lite is på den svullna ömma hälen imellanåt... Den va på väg att bli bra först men efter dagen i stockholm där det blev en del gång fördärvades läkningsprocessen och de blev värre igen...

Ikväll blir de fest med alla fina vänner! Ska bli kul att se er igen..


Ensam i Oslo

Aldrig någonsin har denna lägnehet känns så tom som när jag vaknade upp i morse. Ingen Linda, ingen Felicia. Bara jag. Ensam i Oslo medan de är på väg hem/hemma. Tanken kom över mig hur det hade varit om jag hade åkt hit själv och inte i sällskap med dem. Otroligt tomt. Saknar er redan flickor! Men det är inte länge tills vi ses igen.... ;)

På jobbet idag fick jag tre julklappar. En från Oslo City, 100 kr att shoppa för. En från mina chefer 500 kr att shoppa för och en från stamgästerna, en vinflaska. Väldigt fint av dem alla tycker jag, har ju trotts allt inte vart där så länge.

Tidigt i morgon blir det resa hemmåt, va och köpte flygtog biljett idag och tog reda på vart tåget går så jag är så väl förberedd som möjligt. Ska packa klart nu ikväll. Blir stora väskan, inte för att jag behöver ta med mig så mycket hem men för att jag ska ta med mig så mycket som möjligt när jag sen flyger tillbaka hit, får ju faktiskt ha hela 20kg med mig :)

Nej, nu ska jag försöka bli klar med allt. Sen är det bara att hoppas att jag inte försover mig och att alla flyg går som de ska.

Två dagar kvar!

Nu är det alls långt kvar tills man kommer hem för att fira jul, jobbar 16-24 idag, 11-19 i morgon... och sen åker jag tidigt på morgonen den 23e. Nu hoppas jag bara att alla flyg och sånt flyter på som de ska så jag inte behöver fira jul på en flygplatts...

Ser fram emot att komma hem faktiskt, ska bli supermysigt. Hoppas bara att lillasystern min också pallrar sig hem ifrån UK.

Känns lite aningen bättre i hälen idag faktist så jag hoppas på att den ska va helt bra inom de närmsta dagarna.

Hur som, hade tänkt föröska hinna med lite julshopping innan jobbet idag så ska väl barra ta en snabbdusch så att jag vaknar till o sen ge mig ut.

Bonde söker fru

Jag tror att det framstår som att jag ser rätt mycket på TV enligt den här bloggen, och de senaste åren har jag egentligen typ inte sett på TV alls, men här i Oslo har det blivit mer tid till det och jag har fått mina favorit program (tv här är lika med tv4play).
Bonde söker fru är en av dem och där finns en hel del intressanta karaktärer som är väldigt komiska att titta på emellanåt. 

Hade en rätt kort dag på jobbet idag och tur var väl det eftersom min fot ännu gör ont. Fyra timmars jobb blev det men räknar man med hela veckan så har det varit över 50 timmar :P Men nu är det bara tre dagar kvar och sen åker jag hem!

Bakade pepparkakor i morse med tjejorna och det upstod fantastiska kreationer och bakverk trotts att vi inte hade varken kavel eller formar, quite impressive ;) Bilder finns på FB.  

Walking with pain

Jag har sjukt ont i min fot av någon anledning, hälen på vänsterfoten känns svullen och öm och är jobbig att gå på men vad har man för val. Denna bagtell för min vardag lite motig just nu. Tror att det kommit av att jag gått så dåligt i mina nedtampade uggs. Har haft ont i två-tre dagar nu men snart borde ju smärtan lätta. Använder ju inte dom skorna längre. Hoppas de känns bättre i morgon, som tur ät jobbar jag bara fyra timmar.


Softish

Blev bara fyra timmar på jobbet igår, en tjej ville byta och va kvar och de va oekj för mig att gå tidigare men idag blir det nog hela passet ;) 16-24...

Innan dess en liten shoppingrunda kasnke :P

Wedneday

igår va jag o fikade med min kusin Emma efter jobbet, fick även kika in i hennes koseliga lägenhet innan det blev varm sjoklad med krem på majorstuen. Trevligt, trevligt.

Idag är det också fullt schema. Ska spisa lunch med en norsk gutt, sen springa på ett möte på concept, info inför mitt morgon jobb i januari och sist med inte minst ska jag till mitt kära jobb där jag jobbar till stägning klockan 24.00.

Ha en bra dag!

Sankta Lucia

Idag har de vart Lucia dagen :) har tyvärr inte sett någon Lucia men men... har i alla fall fikat lussebullar.

Har varit en ganska trevlig dag. Jobbet va okej, fast ganska mycket som vanligt. När jag kom hem hade vi besök av blondinernas tvilling vänner som va trevliga så de va en rätt social kväll för en gångs skull.

Känns som att jag har rätt mycket planer för den här veckan trotts att jag jobbar sju dagar. Känns kul, de gillar jag.

hang over

Det är söndag och min sista lediga dag innan jul. Dessvärre har dagen spenderats i bakfyllans tecken hehe. Det blev lite fest igår med förfest hos Terese som jag jobbade lite med i Turkiet vilket var väldigt trevligt och sen hamnade vi på Fridays.

För min egen del var det en lyckad kväll men stackars felicia tappade bort sin mobil :(

Idag har dagen dominrats av en "tupplur" på flera timmar och lite tv-tittande. Det har varit solsken o fint väder och jag önskar att jag hade vart ute på promenad, men de blev inte så. Längtar tills mina tjejor kommer hem så vi kan starta julbak och göra något trevligt av den här dagen, jag är inte så bra på det själv, allt för lat. Men jag måste nog hoppa in i duschen i alla fall.

Another weekend in Oslo

Ytterligare en vecka går mot sitt slut här i den norska huvudstaden. Fick hoppa in på jobb idag för en va sjuk på jobbet men de va mest bra för min egen del, vill ju helst jobba så mycket det går nu.
I morgon blir det också jobb. Sen förhoppningsvis lite festlkigheter där på kvällen.

På söndag ska vi julbaka jag och tjejorna. Mysigt ska de bli som alltid när vi får tid att hitta på något tillsammans alla tre. Då blir det allt julstämmning på hög nivå!!

Jag längtar faktiskt väldigt mycket till Jul, ska bli så trevligt att komma hem :)

Another weekend in Oslo

Ytterligare en vecka går mot sitt slut här i den norska huvudstaden. Fick hoppa in på jobb idag för en va sjuk på jobbet men de va mest bra för min egen del, vill ju helst jobba så mycket det går nu.
I morgon blir det också jobb. Sen förhoppningsvis lite festlkigheter där på kvällen.

På söndag ska vi julbaka jag och tjejorna. Mysigt ska de bli som alltid när vi får tid att hitta på något tillsammans alla tre. Då blir det allt julstämmning på hög nivå!!

Jag längtar faktiskt väldigt mycket till Jul, ska bli så trevligt att komma hem :)

Robinsson

Jag har nog aldrig varit så inne i Robinsson som jag är i år. Har aldrig riktigt orkat bry mig om det men nu är det en av veckans höjdpunkter!
Riktigt kul är det att se...

Jag har till och med börjat bli sugen på att söka dit själv någon gång haha, bara för upplevelsen liksom. Sen vet jag aldrig om det kommer att hända men tänken finns där :)

The Notebook

Igår blev de film igen. Har hört mycket om The Notebook och tyckte att de va kul att äntligen se den. Men på något sett var mina förväningar högre. De va en riktigt fin film men i skuggan av a walk to remember va den ändå inte ritkgit i samma klass i mina ögon. Den påminnde rätt mycket om sweet home alabama faktiskt. Lite samma stuk. Men jag gillar amerikanska filmer så de va ändå en film i min smak :)

Idag är det tillbaka till jobbet. Börjar vid tre. Egentligen gillar jag mer när man börjar tidigt. Man gör ändå inte så myket på förmiddagen utan blir mest seg och sover längre. Fast ibland är det skönt det med :)


A walk to remember

Den filmen såg vi igår, har i och för sig sett den några gånger förut men för Felicia var det första gången. Den är ju såååå bra och man får tårar i ögonen varje gång. Den är, tillsammans med Pay it Forward, en av de bästa filmer jag vet.

Annars är jag ledig idag, lite skönt. Man får ta vara på de lediga dagarna för snart kommer det inte att vara så många sånna. Tänkte bara mysa, se lite robbinson till att börja med, kanske ta en sväng på stan. Sen får vi se vad som händer...

Så mycket bättre <3

I love that show. Programmet som får mig att skratta och gråta och definitvt bli kär i typ varenda artist som är med. Alla har så fina personligheter. Sista avsnittet nästa vecka :(
De har varit lite av en tradition att se ända sen jag kom till Oslo, vad ska man se sen?

Det blev lite fest igår trotts allt, tittade in en sväng på Mattias inflyttningsfest där jag träffade lite gamla och nya bekantskaper. Trevligt. Gick även med till Ellen en sväng. 

Har jobbat på la dente idag men det var ganska lungt. Känner mig sliten efter en lång arbetsvecka. 

It was longer than i thought.

Gick upp fem i morse. Fick ingen GPS, men det gick bra att hitta ändå. Konstigt nog. Hittade även någon härlig kanal i radion som spelade all den där musiken som man lyssnade mycket på i högstadiet men inte har hört sen dess. Otroligt nog så var det inte en låt som spelades två gånger heller, och då lyssnade jag i ca åtta timmar!

Annars var hela turen ganska ovärd. SKulle egentligen vart ledig idag och ibland önskar man att man hade prioriterat de sociala lite framför jobbet.

Demon va seg.

If God had a name, what would it be and would you call it to his face if you where faced with Him and all His glory, what would you ask if you had just one question?


Misson Arendal

I morgon väntar en liten utmaning, eller rättare sagt den längsta körturen mitt liv skådat, närmare 200 km till Arendal. Och sedan på kvällen lika långt tillbaka. Det beräknas ta ca åtta timmar sammanlagt.

Har jag tur blir det snöstorm också. Kanske kolapsar bilen eller vad vet jag och då är jag långt från någon som kan hjälpa mig. Men förhoppningsvis går det bra. Ingrid har lovat att jag ska få min kära vän GPSn med mig så förhoppningsvis blir de bra i slutändan.

Nej klockan är nästan halv tolv. Det är nog bäst att jag lägger mig och sover så att jag inte somnar i bilen sen, ska upp klockan fem.

Kontrakt

Idag skrev jag anställningsbevis med min chef på la dente. Så vi satt ner en stund o snackade om de ena och de andra. Nu har jag i alla fall dokumenterat att jag har en fast stillning :) Så det är väl bra antar jag. Även om det inte är helt full tid försen januari.

Finns väl fortfarande en del grejor som känns lite sisådär, men jag tror att det blir bättre med tiden...


Nostalgi

Gick tillbaka i min blogg och läste vad jag gjorde hösten 2007, tre år sen altså. Kul att se vad man skrev då, en del saker minns man när man gjorde. Andra inte.
Det bästa är att man faktiskt kan gå tillbaka och läsa de sådär. Är glad att jag har skrivit blogg så länge nu och tänker nog fortsätta att göra det. Även om inte så många läser alltid så är det kul för sin egen skull att gå tillbaka i tiden...

Jag sov länge idag, nu har jag ätit frukost och tänkte lägga mig på spikmattan ett tag. Börjar jobba vid tre.

facebook

"Facebook is like jail, you sit around wasting time, writing on walls and get poked by people you dont know"

Ett citat av Memeth, en av mina kära vänner från turkiet. Han har så rätt.

Idag va jag i alla fall och fikade med Mattias och hans tjej, det var mycket trelivgt. Sen sprang jag lite ärenden på stan, ringde hyresvärden och betalade hyran.

Städade litegrann här i huset, tvättade samt lite andra vardagssysslor som alltid behövs göras då och då.

Fick även byta några ord med sötaste Annika i Hemsedal, saknar dig verkligen!

Sist med inte minst, mina gotlandsbiljetter hem till jul har bokats, så nu är julen säkrad :)

RSS 2.0