Lååång helg

Den här helgen känns som att den har varat i en evighet. Vet inte ritkgit varför, det har varit lungt och skönt. Ingen fest utan en massa träning och frisk luft istället - och massa sömn (visar till tidigare inlägg). Blev lite kusinhäng med Emma igår, vi såg en film om Ray Charles, blind musiker. pajbakning blev det också! Var gott. Tänade Body Bump och gick en lång promenad längst elven på dagen.

Idag sprang jag längst elen istället och sen mötte jag Linnea, vi tog en kaffe på Kaffebrenneriet och hängde lite här hemma.

Sannas famiilj har även vart på besök och de tog turen till IKEA där det blev köpt utemöbler till vår balkong! Så nu är vårt lilla hem ännu mer komplett! Men just nu regnar det en massa ute så jag är lite orolig för våra stackars möbler :( Någon som vet om IKEA lackar möblerna eller är det meningen att man ska göra det själv?
I så fall har vi ju inte hunnit med det.

De två närmaste dagarna här kan vara väldigt avgörande för mej - antingen så händer det en massa - eller så händer det ingenting.

Jag hoppas på att det händer massa!

Sova ut

Igår när jag kom hem från jobbet så drog jag på träning för att springa lite. Sen kom jag hem - åt lite tacco som var kvar från dagen innan. Tänkte läggga mig på sängen och vila lite efter maten och somnade ganska snart efter det, vaknade till för att byta om men egentligen så sov jag från kl. 19.00 fredagkväll till 08.30 lördag morgon. 13,5 timmar. Märklig sömn med många konstiga drömmar. Bland annat så drömde jag att jag att jag slog ut framtänderna och att det växte ut en massa extra små fingrar på mina händer som jag försökte dra bort.

Jag behövde nog verkligen sova ut eftersom det har varit en omtummlande vecka med flera ovanliga händelser. Nu när den är över så står jag här som ett frågetecken. Vad kommer att hända nu? Kommer någonting att hända nu?

Jag antar att det visar sig men jag är ingen person med tålamod så jag tror att det bästa är att bara anta att ingenting händer.

TV licens!

Jag kan vara tidernas dummaste person, idag ringde tv lisensen på och jag var dum nog att släppa in dem. Sorry men jag fattar liksom inte grejen, tjänar NRK inte tillräckligt med pengar eller?

Dessutom tycker jag att det är obehagligt med främmande folk som kommer oanmält.

Varför händer alltid sånt här när jag är ensam hemma, först brandlarm (som jag satte igång), sen TV licensen - what is next?

Waste of time

Detta måste vara den mest ovärda dagen genom min tid i detta jobbet - tre timmat tåg för ett dårligt möte - resten blev avlyst.

Jag är måttligt bitter, sur och trött men sen bestämde jag mig för att bara slappa av och vara glad i stället. Shit happens.

Tar tåget tillbaka nu så detta blev en dag av tågresande - värdelöst som tusan men nu har jag prövat något jag definitivt inte kommer att pröva igen. Dagens lärdom.

Personalfest

På fredag var det ett fest med alla från kontoret, alltid farligt med personalfester och det är med ångest i magen man återvänder till vardagen i morgon.

Lördagen var en död dag kan man säga och även idag har det varit mindre aktivitet, men bättre. Linnea kom på besök och vi hände hela eftermiddagen/kvällen, blev både en fika och sen sushi... mysigt med lite catch up!

Hoppas att det var någon som var värre än mej.

At least it was beautiful....

Dagen gick faktiskt fort och jag hade aldrig kunnat tänka mig att Hamar skulle vara en så mysig by! Fin utsikt åt alla håll och många mysiga butiker och kaféer, önskar nästan att jag hade haft mer tid till sånt.

Hade som sagt fyra möter, två som var bra och två som var mindre bra.

Besökte en värmeenergi installatör, en nattklubb och två IT konsulent sellskap. Varierande spektrum med andra ord men det är det som är roligt.

Utsikten i norska landskap utanför Oslo är vacker och nu ska jag slappa på tågresan hem :)


Early morning...

Upp kl. 05.00, tog t banan kl.06.02, tåg från Oslo S kl. 06:34. Jag ska ut på den norska bygden, till Hamar närmare bestämt.

Vi skulle egentligen ha ett "sellaton" med teamet där ett gäng säljare drar ut på landet under ett par dagar men det gick inte så bra med att få till tillräckligt med möten så vi ställde in det. Jag lyckades flytta mina 4 möten til en dag och drar nu därför dit på egen hand.

2,5 timmars resa enkelväg, 4 möten, det blir en lång dag.


Ikea har alltid rätt

Denna helgens projekt har varit att bygga ihop alla mina inköp från IKEA.

Har varit lite kul men tagit sjuuuukt mycket tid mot vad jag hade trott. Äntligen färdig!

Många gånger har jag fashinerats av dem som planerade denna sammansättning. Självklart har jag gjort några missar själv men är relativt nöjd med resultatet.


Stressfaktor maxad

Jag går opp tidigt på morgonen - är på kontoret innan klockan 07.00 för att jag ska hinna göra allt på listan. Jag hinner inte göra någonting på hela dagen och har ändå skaffat mig en dubbelt så lång lista med saker att göra. Det sjukasta av allt är att jag har flera saker som borde vara högst möjligt prioriterade, ändå har jag inte gjort dem, min fråga till mig själv är, vad gjorde jag istället? 
 
Problemer blir inte lösta som det borde och frustrationen växer - jag får bara inte tag i rätt information hur jag än gör, det finns ett faktum som jag vet men jag får det inte bekräftat för att ingen förstår vad jag menar. 
Detta tar så mycket av min tid och jag hatar det, för jag måste lägga den tiden på annat men det är ju omöjligt, men jag tror kanske att jag har löst problemet snart. 
 
Men det finns en massa bra saker med, folk som är glada och positiva, de gör min dag. Jag gillar dem.
 
Jag känner att jag försöker så mycket hela tiden men att de inte ger något resultat, jag borde vara bättre, vad gör jag för fel? Folk förväntar sig mer av mig. 
 
Jag får nog inte sova i natt för jag måste jobba en del - förbereda, planera, försöka vara effektiv.
 
De senaste dagarna har även varit lite kaos utöver jobbsammanhang med - IKEA, skruva ihop möbler, få saker på platts, bortappade nycklar, besök från Emelie (jättekul), mystiska besked från min svenska bank som är helt ologiska men ändå lite spännanade.
 
Jag vet inte ritkigt vad jag ville säga med detta inlägget men genomgående känns allt som kaos och jag är väldigt snurrig. Jag skulle komma tillbaka i träningsmodus denna veckan men jag har inte haft en sekund till övers. Jag hoppas att saker blir bättre till efter helgen. 
 
 

Waste of time

Lite av en fail day idag - känner inte att jag lyckades vara så effektiv som jag hade tänkt.

För att nämna ett exempel, jag behöver lite skruvar med olug för att få satt upp mina nya gardiner och därför tänkte jag att jag var tvungen att ta mig till clas olshon på Majorstuen direkt efter jobbet.. På vägen dit tänkte jag på hur drygt det var att åka dit för att få tag i ett par skruvar, först t bana 5 stationer och sen rn promenad på i vart fall tio minuter, hade det kanske gått snabbare att ta t banan ner i city för att butiken var närmare stationen där?

Då ringer Sanna - vart är du? Ska vi dra till Storo för att se på saker till lägenheten?

Storo ja, fem min gång ifrån där vi bor ligger ett stort och fint köpsenter med clas olhson och mycket mer!! Varför tänkte jag inte på det? Varför drog jag till Majorstuen?

Storo tog en massa extra tid, för att inte tala om det faktum att jag åkte runt hela stan för att komma dit när det låg fem min fra min utgångspunkt. Allt detta gjorde att jag inte fick tid att träna idag. Jag fick inte upp mina gardiner som planerat och har använt pengar på annat än jag tänkt när jag skulle börja bli lite sparsam.... Blir bara irriterad på mej själv ibland.

Men något bra har jag också gjort - beställt office pakken så att jag kan börja använda min Mac som jag köpte för någon månad sen, ren idioti att jag inte fått till det försen nu, var ett ganska enkelt drag, fast är inte helt klar med det.

I morgon blir det ikea igen, tv bord och soffbord mission - på fredag kommer ett lass till därifrån hemleverert.

Hade inte kunnat tänka mig att det skulle ta sånn tid att komma i ordning här hemma - men om någon månad kommer det att vara så fint här hemma - så värt!

Godnatt, bara att hoppas på en bättre dag i morgon ;)


Back to business

I morgon är det tillbaka till jobb som gäller och då är det fyllt tryck som förväntas.
Jag brukar känna mig laddad som tusan, taggad... men det känns på något sätt inte lika bra som det borde.

Tror att det kan bero en del på ångest över 4 G saken som har varit i mina tankar en del då jag fått en del kritik från en kunde som menar att han fått fel information av meg. Måste reda ut saken med en gång i morgon.

Känner mig även inte helt redo eftersom jag hade tänkt lägga upp mer av en plan... förberedelser och massa annat skulle vara riggat så att jag visste exakt hur jag skulle komma igång med allt. Har inte ritkigt haft tid till det eftersom jag varit bortrest större delen av tiden.

Idag har jag fixat en del på rummet - målade väggen en gång till men tyvärr blev det inte så bra. Ojämnt. Och det syns väldigt tydligt. Trodde att andra lagret skulle göra det bättre men det har nog bara blivit värre. Ska jag hyra in ett målarproffs eller vad är grejen? Trodde aldrig att det skulle vara så svårt att måla en fondvägg.

Har även prövat att halvt få satt opp gardiner men insåg snart att jag behöver lite mer grejor till det - pluggar jag kan sätta i väggen och kankse några fler hållare så att det blir stabilt. Blir en runda på Clas Olsson skulle jag tro. Längtar verkligen tills rummet har kommit i ordning, i veckan kommer lite mer möbler, det kommer att hjälpa en del!!

RSS 2.0