Tjejmilen avverkad

Dagen har ägnats åt det 10 km låga loppet runt djurgården här i stockholm, som var en av de största anledningarna till mitt besök i stockholm den här gången. Det var en upplevelse, en rolig folkfest och en rejäl springtur som firades med vänner och släckt.
Annika och jag lyckades inte hålla ihop under loppet men i starten sprang vi sida vid sida. Vi startade i grupp fem av nio men nu efteråt är vi båda överens om att vi hade klarat en tidigare grupp utan problem.
Jag klarade loppet på 62 minuter och duktiga Annika kom i mål på 55!
Mina släcktingar Åsa och Lissie startade gruppen efter men kom även de in på en bra tid, 68 :)

I morgon bär det av hem mot ön igen efter en mycket lyckad tid i storstan! Men det ska ändå bli skönt att komma hem.

Chill

Sitter i Annicas lägenhet och hämtr mig lite från de gångna dagarna. Igår blev en lyckad dag som började emd nummerlappsuthämtning till tjejmilen vid östermalms IP. Den var över alla förväntningar. Vi hade bara tänk hamta en lapp men där visade det sig att de var ett paradis av gratisprover, gratis ekologisk fullkornspasta och en massa andra sponsorgrejor att frossa i! Desssutom fanns det en sjukt billig outlet där vi alla köpte lite saker. Jag hittade en jättefin adidaströja, sport-bh och träningstights som jag slog till på och är mycket nöjd med.

Resten av dagen blev fika och shopping, vi hoppade över gröna lund dock.. På kvällen blev de fest och lite utgång. Några tjejor kom hit och sen så gick vi till Solidaritet. En helt okej utekväll, kul att prova på lite kvällsliv i storstan..

Idag blir det nog rätt lungt, kanske lunch med kussen? Måse nog sätte stop för shoppingen dock, ha redan spruckit budgeten.

Exsausted

Det har varit en lång dag i storstan med spring runt HELA stan, bokstavligen. I morse gick jag ut på stan för att möta Felicia men innan dess hann jag med lite snabba impulsköp på Zara vid hamngatan. Riktiga fynd blev det, fyra fina baströjor för endast 59 kr styck (en av dem kostade 550 innan!). Och sen en långtröja på Gina.
Sen gick jag o mötte Felicia, vi luncha vid PKhuset innan vi drog upp till lägenheten, efter ett tag kom annica och då drog vi ut på stan igen. Vi gick hela vägen från östemalm genom gamla stan ut till söder där vi träffa Linda och tog en fika. Vi gick lite vilse och höll på att hamna ute i nacka men sen gick vi hem via skeppsbron... Det blev en rejäl promenad men nu är vi äntligen hemma och kan vila våra trötta fötter. Men vi har i alla fall fått en ordentlig sightsing runt stockholm stad idag! I morgon blir det kasnke grönan och fest.

Vilken härlig dag :)

Jag var uppe halv sex i morse för att åka med båten hit till storstan. Väl framme i ett regnigt Stockholm så lämna jag bagaget på centralen och drog runt lite på stan och lunchade på Coffe by George. Sen kom Annica och mötte upp mig, vi tog en latte på ett mysigt fik innan vi gick i några butiker till. Jag hittade ett par superfina jeans på Top Shop som jag köpte men sen rörde vi oss mot Annicas lägenhet här på östermalm. När vi kom hem var vi riktgit trötta, i alla fall jag, jag la mig på spikmattan ett tag och vi chillade till lite bra musik. Sen gav vi oss ut på en spring runda runt den vackra Djurgården i solnedgången (vi tog dock inte hela milen idag)... riktigt skönt var det! Väl tillbaka i lägenheten blev de en välbehövlig dush för att sedan äta en god middag av sparrisoppa och avokadomacka!
En underbar dag och nu är man riktigt trött, jag kommer definitivt att sova gott inatt!

Money money money...

Idag kom den efterlängtade Juli lönen, underbart med lite påfyllning på kontot, en rejäl sådan dessutom! En massa räkningar senare så va de inte lika fullt längre men fortfarande tillräckligt :) Betalade dessutom den stooora avgiften till reseledarskolan idag, jag är sjukt tagg och kan inte vänta tills November! Det är DÅ det ritktiga livet börjar. Nu befinner jag mig i en märklig mellan-tid då jag ännu jobbar som på sommaren fast annat folk har börjat skolan eller sticker iväg åt annat håll. Men i mitt liv är det liksom fortfarande precis som på sommaren, men ändå inte.... märkligt som jag sa. 

I morgon bär det av till Stockholm för shopping och häng med Hanna och Annica, dessutom kommer även Felicia upp och vi ska på Grönan o festa, kommer att bli sjukt kul! Och på söndag gäller det, upp till bevis, då springer jag och Annica TJEJMILEN!!!  


Härlig helg

I Fredags så träffade jag Felicia direkt efter jobbet, vi handlade mat och cyklade sen ut till patrik som vi inte har sett på hela sommaren!! Vi lagade en supergod middag till honom (det blev qusedillas) och efter de åt vi kex, ost, vindruvor och melon medan vi såg en bra film. Det var riktigt mysigt att hänga med mina gamla sambos igen, det var alldeles för länge sen sist!

Lördagen blev jobb hela dagen 12-21, drygt pass men på något sätt så kandes det ändå riktigt bra med tanke på att det var det sista på länge. NU är jag ledig i drygt en vecka. Så länge har jag inte vart ledig på evigheter! Riktigt härligt.
Kvällen var lite oplanderad men jag hade tänkt ta det lugnt. Men det slutade ändå med lite utgång! Jag och Julia sågs o drack lite drinkar, sen gick vi vidare till Salo och sen till munken. Det blev en heltrevlig kväll som slutade på ett lite komiskt  sätt...

Nu ska jag bara njuuuta av ledighet!

12420 Kr senare...

Äntligen. Jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle få ett körkort. Men nu har jag det. Fick inte samma uppkörningsgubbe den här gången, denna hade mer överseende och även om det fanns några små anmärkningar så godkände han mig. Han förstår nog inte vilken ängel han var. 

Min vän Frida sa att hon hade fått rådet av en körskolelärare "är Choklad innan så klarar du det", så innan körprovet gick jag till Willys och köpte en 100 grams chokladkaka som jag klämde i mig. Det funkade!  

Hela förmiddagen spenderades på Sieasta med Johanna, en latte och till sist Emma. Sen blev det pannkakor. Sen uppkörning. Sen direkt till jobbet. Extremt mycket folk för att va en vanlig torsdag. Sen blev det pannkakor igen. Sen jobb några timmar till. Sen hem. Hade tänk springa men jag orkar inte. Nu måste jag sova. Det var en tuff dag.  

Tänk om vi skulle vinna...

Vi mötte ICA Maxi's lag Laideboys idag. Innan matchen var vi alla helt förberädda på förlust. De hade vunnit många av sina matcher med resultat som 11-0... dessutom hade vi inga avbytare. Och ingen målis som vanligt.
Men de visade sig att de inte heller hade någon avbytare, fast d ebrukar ha typ tio.
Så mot all förmodan så gick vi ut starkt i första med 4-0, i andra kom de igen lite (då stod lilla jag i mål), och jag tror att slutresultatet blev 5-3 eller något sånt. TILL OSS :) !! Otippat och kul, de hade man faktiskt aldrig kunnat tro... Halvnöjd med min egen insatts men jag var iaf bättre än i måndags.

Nu finns det en stor utmaning kvar. Min uppkörning i morgon.

safe this far

Uppskrivningen gick bra trotts allt. Fick 56 av 65 vilket är en bättre poäng en förra gången och ett klart godkänt prov. Men precis som förra gången så var de flesta felbesvarade frågorna trafikregelfrågor. Sådana som man har användning av när man kör... Vet seriöst inte vad jag ska göra om jag inte klarar uppkörningen i morgon eller om jag får samma gubbe som inspektör. Det skulle va för jä***la jobbigt altså.
 
Gick upp tidigt i morse för att öva o hade provet vid nio. Efter det har jag nästan bara legat utslagen och sovit på mitt rum. Det är min första lediga dag på sju dagar så jag orkar faktiskt inte göra så mycket.

Senare idag blir det övningskörning för (förhoppningsvis) sista gången. Kanska ska träffa Julia över en kopp kaffe och sen fotbollsmatch!

Måste klara det...

Shit altså.. i morgon blir en jobbig dag, uppskrivning igen. Nu gäller det verkligen, jag måste verkligen klara det.

Kollade nya schemat idag och jag har fått rätt mkt tider i september så jag blir nog inte så sysslolös som jag hade trott. På ett sätt är det bra för jag kommer att behöva pengarna längre fram men jag hade ändå sett fram emot mycket fritid, fast det blir det väl i alla fall... de blir nog bra.

Match i morgon igen. Kan inte säga att jag ser fram emot de, känns inte direkt som att jag gör så stor insatts för laget men, men det är väl bara att va med ändå så har vi iaf en extra avbytare och det behövs ju.

Så onödigt

Jag var på lasarettet igår och skulle kolla upp en liten defekt på min fot som besvärar mig lite. Det är absolut inget allvarligt men ändå så ville jag kolla den trotts att jag inte har tänkt operera den eller så. Det skulle bli lite för omständigt.

Så jag kommer dit och efter ett tag får jag komma in på ett litet rum. Sen kommer det en kille och klämme lite på min fot. Sen säger han att han ska hämta en kollega. Jag får vänta ett bra tag. Sen kommer en äldre man som tyligen är överläkare och tittar lite på min fot för att sen konstatrera att jag har en fullständigt normal fot.
Om jag vill kan jag köpa inlägg i mina skor men ingen annan åtgärd är nödvändig. (det sa sjuksyrran på skolan till mig med)

För detta lilla besök fick jag betala 300 kr!! Så totalt bortkastadde pengar. För samma summa hade jag kunnat köpa mat för en vecka eller kanske något fint klädesplagg. Nu fick jag ju bara veta något jag redan visste.
Önskar att jag hde tänkt efter mer innan och bokat av. fan liksom.

A light in the end of all darkness

Idag kändes det verkligen som höst på jobbet. Två av sommarjobbarna i kassan jobbade sin sista dag och på något sätt gav det ett hopp om att en dag, som nu inte ligger allt för långt bort så kommer även jag att få jobba min sista dag på Ica Atterdags. En dag så kommer jag få säga hejdå till alla där, tvätta mina svarta arbetsbyxor med extremt hög midja och den röda tunna tröjan för att sedan lämna in dom på kontoret och säga tack för mig. Tack för en bra tid.
En dag i september.

Annars känns saker och ting sådär. Känns som att jag har förlorat något och det är lite jobbigt.

On the contryside

Har åkt ut till landet för att vila upp mig lite men tyvärr blev det inte så fint väder att jag kan sola så mycket. Men jag har varit lite kreativ i alla fall och bakat en kladdkaka med after eight i. Den blev god men inte ritkigt som jag tänk mig.

Igår blev det en hel del övningskörning, körde först i stan o hem. enare skulle jag och pappa hämta Amanda vid bussen vid roma och han hade fattat de som att vi skulle åka dit till tio. Så det gjorde vi, men där fanns ingen amanda. Och ingen av oss hade tagit med mobilen så i fick köra hela vägen hem igen och när vi fick tag på henne visade de sig att hon slutade jobba vid tio och tänkte ta en ännu senare buss men vi orkade inte vänta så  länge så vi körde till stan en gång till och hämtade henne där. Så som sagt, blev ganska mycket körning.

Nu ska jag plugga teori för det är inte långt kvar tills uppskrivning och uppköning nu!! Usch, jag är så nervös...


jahaja..

Då var man ledig två dagar igen. Egentligen skulle jag ha vart ledig tis-ons men skulle spela korpen match ikväll så jag bytte för att kunna vara med. Sen så visar det sig att matchen är inställd och att vi inte spelar försen den 17e. Lite onödigt men jag är glad att jag är ledig idag i alla fall.

Har inte så mycket planer men det brukar lösa sig, jag tror att det blir en sväng ut på landet, va länge sen..

Poolparty!

Sandra firade sin 20-årsdag igår med poolparty ute i Klinte. Mycket trevligt var det. Missade P-festen men det känns inte som någon större förlust, de brukar inte va sånt drag där i alla fall.
Då badar man heldre jaccuci och pool med en massa trevliga människor. De löste sig riktigt bra med skjuss och sånt med så jag fick komma hem och sova i min egen säng. Planen innan va att jag skulle sova hos johanna och ta en buss in på morgonen men som tur va skulle Lilian till stan så jag fick skjuss ^^
Så idag är jag fit for fight för en dag på jobbet 11-20 och OB heela dan! Svider ju lite att det är fint ute men de har man ju vant sig vid nu.


will I ever make it...

Övningskörning idag igen, fjärde gången den här veckan minst. Jag tabbar mig fortfarande lite för ofta och gör ännu ganska grova misstag emellanåt.. Ändå har jag övningskört i eveigheters evighet känns det som. Ska jag någonsin klara körprovet? Pressen är större nu än någonsin för efter september så finns det inte tid för sånt och efter det kommer jag definitivt behöva ett körkort.

Öppnade i morse och var med andra ord uppe tidigt. Efter jobbet gick jag på stan en sväng o fixa dricka o present till lördag. Sen träffade jag Julia och vi tog en glass i hamnen. Inte så nöjd med de smakerna som jag valde, blev en halvgod  glass men hade trevligt sällskap i alla fall.

Can't wait!

Har just fått veta att det bolaget som jag ska gå på reseledarutbildning med har börjar sammarbeta med Royal Caribean Crusies och de anlitar folk från just den utbildningen!!! Har jag inte sagt många gånger de senaste året att jag helst av allt vill jobba på en kryssning?! Det är ju bara det bästa som kunde hända just nu faktiskt, jag är nu ännu mer övertygad om att reseledargrejen verkligen kommer att passa mig som handen i handsken, nästan så jag önskar att den kunde börja tidigare! Jag vill börja nu!!


Middag ute

Ikväll blev jag bjuden på middag (igen), denna gången av söta Sandra.. De va en lite sen födelsedagspresent egentligen, eller ja, det har helt enkelt inte blivit av tidigare :) Vi hade tänkt gå till Joda men valde sen packis iställlet. Jag åt en god fiskgryta och hon åt en spännande kycklingrätt med någon sorts färskost. Vi båda var nöjda med maten och det var en mycket mysig kväll.

Annars har jag haft min sista lediga dag (av tre) idag, har varit lite slappt och jag har varit lite rastlös. Har mest legat o solat, försökt plugga körkort (men de är ooootroligt segt) och sen hängt lite med lillsyrran, för de va ju ett tag sen sist!
Så visst har det varit en mysig dag men nu är den över och jag ska va på jobbet kl sju i morgon bitti så de blir tidigt i säng ikväll!

Reunion

Gårdagen blev inte riktigt som jag hade planerat från börjn, den blev mycket trevligare än så :)
Maria och jag åkte ner till snäck och låg där i solen hela dagen. Sen övningskörde jag en sväng med pappa och på kvällen käkade jag pizza tillsammans med mina gamla högstadievänner maria och johanna, länge sen vi umgicks tillsammans med de va riktigt mysigt!

Idag däremot så måste jag ta tag i lite vardagssysslor. Handla mat eftersom mitt skafferi ekar tomt, städa lite kanske, skicka iväg bredbandet, övningsköra, med mera..

Nedtrappning

Den här veckan är det inte så mycket jobb faktiskt, endast tre dagar. Så nu är jag ledig i några dagar och ska spendera tid att plugga på körkortet!! Inte långt kvar tills uppskrivningen nu (19/8).

Jag har bokat och betalt min resa till staterna så jag ger mig av 30/9 och stannar tills 25/10, en resa som kommer att innehålla många kära återseenden, ska bli riktigt spännande faktiskt.


Nej nu är det havregreynsgröt till frulle... over and out.


Jobbarhelg

Jobbar hela denna helgen och är lite bitter med tanke på att jag egentligen ville va med på kubb-vm och en  massa annat. Men, men, man kan ju inte alltid få som man vill.
Har hunnit med lite fest iaf och igår blev de först en snabbvisit hos maria o maria efter jobbet och sen åkte jag hem o fixa mig lite snabbt för att fortsätta tills nästa fest hos johan och sandra. En ritkgit trevlig kväll men de blev ingen utgång för mig.

Ska snart till jobbet igen, suck, ibland känns det som att man inte gör annat än jobbar...

RSS 2.0