packad och klar?

Håller på och förbereder mig lite inför balen enare idag. Ska snart gå bort till sandra, som ska fixa mmitt hår. Måste bara försäkra mig om att jag har allt med mig först, klänning, smink, pengar, skor, handskar, glas, väska, lösögonfransar, med mera, med mera... vill inte glömma något!

Ska va hos henne vid halvtio och sen kommer kommer calle runt ett typ, sen åker vi vidare till cortegen!!! Ska bli kul, riktigt kul, fast jag är lite nervös med.,.. 

Snart bal

Nu är det inte långt kvar till balen! Det mesta är fixat, ska på stan en sväng i morgon och köpa blommor och en fondation sen har jag allt jag behöver...tror jag! Ska bli riktigt kul, får hoppas att man kommer i balklänningen baram har inte varit så nyttig av mig på sista tiden. Idag blev det Max med Kim, Emmelie och Alex, var så hungrig för man fick ingen klok mat i skolan och sen tog jag en glass på MAXI, hu måste skärpa mig lite alltså, kommer gå upp som bara den om jag ska fortsätta såhär!

Hade psyk-prov idag med. Jag satt längt kvar i klassrummet och skrev ca sex sidor långt så jag får hoppas att jag fick ner nått klokt på pappret i alla fall, det var typ sista provet! Fick en till uppgift men den får gå som det går, känns som att jag redan har gett upp allt vad skolarbete heter :)

:)

Det var riktigt trevligt igår på mösspåtagnings middagen och kvällen. Hade roligt det mesta av kvällen men det blev lite segt på slutet så jag gick hem relativt tidigt...

Är i skolan nu för att ha dator prov sen blir det hem igen och plugga till psyk-provet i morrn!

Mösspåtag ikväll!

Ikväll är det mösspåtagning! Ska bli kul och trevligt, hoppas bara på att vädret blir bättre så att man kan ha på sig det som man hade tänkt. I mitt fall är det en ljusgul blommig klänning från MQ. I värsta fall får läderjackan eller en kofta följa med..

Vid två ska jag gå bort till Lisa och umgås med några klasskompisar inna vi åker ut till Klinte för middag och sen tillbaka in till stan för fest! Ska bli ritkigt kul!


"pluggar..."

Om man läser min blogg regelbundet så måste man nog ha fått intrycket av att jag pluggar ganska mycket för jag nämner ofta att jag ska göra det. Men sanningen är den, att varje gång som jag sätter mig vid datorn för att plugga eller på annat sätt avsätter tid för detta så blir det ändå inte av. Allt annat är såå mycket mer interesant helt plötsligt, inte minst face book eller bloggen, TV, stan, kompisarna, solen, naglarna, kläderna! Allt som finns runt omkring mig utom i just det jag ska göra känns frestande att hålla på med och ofta så unnar jag mig en paus innan jag ens har börjat, tänker att det finns tid, jag skulle kunna sitta uppe hela natten om det behövs. Men sen blir jag trött och tänker att det får gå som det går, jag behöver sova.

Ett ganska jobbigt problem faktiskt, det hae varit mycket lättare om man bara gjorde det man skulle och sen ha det överstökat.

Som ni säkert försår så har jag fortfarande inte gjort filosofi fördjupningen. Jag har skrivit ut nio sidor massiv text och läst två, därav fattar jag ingenting.

På fredag har jag mitt sista prov. Efter det behöver jag inte plugga försen jag vill igen.

It's a beautyful day

Efter skolan så sprang jag några ärenden lite snabbt, lämnade in balskorna på omklackning bland annat. Sen skyndade jag mig för att möta upp Felicia och vi gick till våran kära solplats som vi numera kommer att kalla "stekpannan" eftersom det är precis vad det är ^^
Han sola drygt en timme i eftermiddags solen innan felicia var tvungen att gå och det började bli lite kyligt.

När jag funderade över vad jag skulle äta till kvallsmat så hörde Amanda av sig och berättade att det bjöds på middag hemma i Väte så jag åkte ut med pappa för att avnjuta en härlig lasange i sällskap av min kära familj.

Så nu är jag här ute, ska skriva klart sista uppgiften, fördjupningen på filosofin. Känns jobbigt men det är som sagt den sista!

Fick ordentlig påfyllning på kontot idag med, känns fint. Behövdes verkligen.

Vill ut i solen!

Sitter i skolan idag, kom hit på morgonen fast vi inte hade någon lektion och tydligen inte behövde vara här egentligen men kanske är det lika bra med tanke på att jag måste skriva klart allt. Men det är ju såå fint väder idag så jag ville gentligen bara ligga ute i solen och pressa!! Livet är hårt ibland... kanske hinner någon timme i eftermiddag, skulle vara nice. 

Nu ska jag skriva klart och förbereda mig lite mer på diskutionen vi ska ha i eftermiddag.  

bakisdag och stek

Vaknade upp hos Felicia i morse, har fått för vana att somna där efter festkvällar eftersom det är så nära och bekvämt. Vi hade tänkt sola idag men fick avvakta lite på grund av ostadigt väder. Så jag gick hem och åt och försökte desperat att plugga på filosofin (som fortfarande inte är klar).

Senare så klarnade det upp lite trotts allt och vi skyndade ner till vår nya favorit plats där man kan sola ifred. Det blev två timmars stek och man kanske skulle säga att jag behövde plugga istället men på sätt och vis så är även solning en förberedelse inför studenten, man måste ju vara brun då!

party

Fick hoppa in lite på jobbet igår trotts allt. Emma hade blivit sjuk och de hittade ingen ersättare så de fick ändra om då att en del stannade kvar lite längre, jag kom och jobbade mellan fyra och sex vilket inte var så farligt, stackars Sanna jobbade 09-21.15, då fick jag nästan lite dåligt samvete för att ja g själv inte jobbade längre men jag har varken tid eller lust att jobba just nu..

De blev lite fest igår trotts allt, inte direkt planerat men jag, Felicia, Julia och hennes kompis Jossan va hos felicia och festade lite, sen kom några grabbar och vi körde twist. Sen drig vi vidare till lillebror. Innan kvällen var slut var vi både på Surfers, Lillebror, (jag var på strand hotell med några) och sen avslutade vi med munken. Var ganska kul men de blev kanske lite för mycket för min del..

Nåväl, tillbaka till plugget. Eftersom jag tackat nej till jobb idag och faktiskt förlorat pengar på det så känner jag mig extra manad att göra klart allt.


städa, städa..

Sov länge i morse, sen så har jag städat upp lite på mitt rum vilket verkligen behövdes. Är fortfarande inte helt klar med skrivbordsdelen men den får vänta lite. Sitter ändå aldrig där.

Hade hoppats på sol idag så att man kunde sola lite men icke. Har fått erbjudande att jobba men sa nej (känns aldrig bra, för det är mycket pengar), måste få gjort filosfin. Nu.


2,5 timmes promenad

Efter att inte ha gjort så mycket under dagen behövde jag lite motion och socialisering så jag och Julia gick en långpromenad ner runt snäck och tillbaka. Blev riktigt trött i benen faktiskt och kände mig ganska duktig så jag gick förbi gamla reno en sväng och köpte lite B&J glass på hemvägen, och en läsk faktiskt, konstigt impulsköp där, jag som verkligen aldrig dricker läsk annars. Har inte varit så nyttig överlag den här veckan, behöver bättra mig.

Sen gick jag hem och satte mig med glass, popcorn och läsk framför tvn där jag såg en film, eller iaf slutet av den, den va lite weird men ändå ganska trevlig sådär.

Fick inte så mycket skrivet på filosofin idag men läste iaf igenom hela häftet. Får se om jag tar mig tid till att göra det i morgon istället!

La ut lite grejor på tradera, en kjol, två par jeans och en handväska! Två av den har redan fått säljande bud (vilket ifs bara är 1 kr styck) men efter att bara ha legat ute i några timmar är det faktiskt bra, de kommer definitivt att stiga. Känns lite nice.


Dryyyyygt...

Orka filosofi. Tråkig dag.

Purple rain

Hade tänkt springa en runda i morse men det spöregnade när jag vakna upp så det blev inte så. Men nu, några timmar senare, så har det slutat. Kankse ger mig ut på en runda.

Har typ inga planer för dagen så det skulle vara skönt att bli klar med Filosofin.


Är jag självisk?


Sommardag

I morse provade vi att göra baluppsättninge en gång till med lockar den här gången, det blev bra fast håret så lite tunt ut så vi ska försöka ordna det lite bättre nästa gång! Annars så känner jag mig ganska klar och taggad inför balen som är om lite mer än en vecka.

Sen blev de lite lunch med takeaway från joda nere i hamnen. Efter de så letade jag och Felicia upp en bra plats där vi kunde ligga och sola, vi blev liggande i två-tre timmar och det var riktigt skönt! Förhoppningsvis så har man fått ltie extra färg.

Nu känner jag för en ordentlig promenad faktist, behöver röra på mig lite.

Vilken seger!

Vi vann även våran andra match i korpen. I första halvlek stod det 4-2 till det andra laget men sen vände vi till 5-4 till oss. Det mest otroliga var att jag gjorde mål, lobbade in den, är lite stolt faktiskt.

Gick på stan med Calle en sväng idag för att leta efter bal outfit till han. Han köpte ingen idag men han skulle tydligen in på fredag med, får hoppas han hittar nått då :P


uppmuntran

Maria kom hit och vi gjorde en fruksallad igår för att muntra upp mig lite efter den misslyckade körningen. Det var trevligt för vi har inte setts på ett bra tag.

Senare mötte jag upp Felicia och vi gick hem till patrik där vi grillade och körde singstar! Vi åt seriöst de godaste kyckling-spetten någonsin, det bästa jag har ätit på mkt länge. Hade även goda färskpotatisar till och lite sallad! 

Nu ska jag plugga filosofi.

fuck

Uppkörningen gick inte så bra idag heller, bättre än sist (tyckte jag i alla fall..) men fortfarande inte bra. Fick samma stela gubbe den här gången, han gillar inte mig. Nu måste jag boka in en ny tid och betala ytterligare 1100kr ... tredje gången gilt kanske?

Har även inte lyckats lämna in svenska-talet som jag faktiskt har gjort.

I övrigt så går mitt liv riktigt bra just nu, men inte idag.

Fan vad kul!

Första korpen matchen avklarad, vi vann med 4-2. Det var riktigt roligt faktiskt, kände många gånger att jag kunde ha gjort mycket bättre ifrån mig men det var ju som sagt första matchen och det finns tid att bättra sig! Är riktigt taggad inför kommande matcher! 

Sprang även på stan idag i regnet och klarade ut lite ärenden. Köpte balskor, hårinpackning, nagellack (och borttagning),  benskydd med mera!

I morgon..

fynd på vinden

Igår var jag hemma i väte för att Amanda och jag skulle plugga tillsammans. Som vanligt när man ska plugga så blev det lite annat med. Jag låg och solade en del på vår veranda vilket var skönt men sen så kom jag på att jag tidigare leta upp mina gamla jeans som har något hyfsat bra märke och försöka sälja dem på tradera så jag gick upp och kollade i min gamla garderob. Den var tom.

Mamma sa att hon hade slängt allt eller skickat det till röda korset, fan tänkte jag..
Men sen letade jag lite på vinden med och där låg mina gamla jeans nedtryyckta i en påse! Hittade både det ena och den andra där som kan vara säljvärt. Bland annat en kort jeanskjol som aldrig har änvänts, lappen satt kvar och den hade tydligen kostat 599 kr!! Det bästa var att jag hittade mina gamla baggyjeans, jag har verkligen letat i alla affärer hur länge som helst efter ett par schysta baggy jeans och nu har jag ett par utan attt ens behöva betala, kan även sälja dem på tradera om jag inte skulle gilla dem längre, perfekt liksom.

Nu ska jag plugga lite hela förmiddagen, sen åka till skolan, sen gå på stan en sväng och hitta lite grejor. Sen ä det match i kväll, min första korpenmatch, är lite nervös faktiskt men det ska bli kul.

Jag blev kär i en norsk

Efter jobbet igår gick jag hem till Felicia för att se Eurovison med tjejerna. Medlodifestivalen brukar vanligtvis vara en besvikelse men i år var den faktiskt riktigt rolig att se, särskilt roligt var det att se den sockersöta pojken som framförde norges bidrag. Vi bestämde oss med ens att flytta till norge om det nu har så söta pojkar där men planen spräcktes senare då vi fick veta att han egentligen var ryss.

Jag vaknade upp tidigt i morse och läste faktiskt ut boken som vi fick av björn, trodde faktiskt att det skulle bli svårt att hinna över helgen med min läs takt men voíla. I did it.

Ska snart bege mig till mitt barndomshem i Väte för att plugga svenska tal med Amnada bland annat.

Från en väns hand är en sten som ett äpple

Jag har lagt märke till det förut men nu har det blivit lite av ett intresse. När man handlar något på atterdags får man i vanlig ordning ett kvitto som ni alla vet. Det du inte visste var kanske att det alltid finns ett litet visdomsord längst ner på kvittot straxt över texten "välkommen åter".
Igår var texten som rubriken lyder, en annan gång minns jag att det stod "börja dagen med ett leende, så har du det överstökat". Ganska märkliga budskap om du frågar mig, förstår inte alltid vad som menas. Jag vet inte hur ofta vi byter och jag undrar vem som kommer på dem. Är det så på alla ICA-affärer?

Klev upp tidigt i morse för att plugga, har läst en massa i religionsboken och tänkte nu försöka skriva en kommentar på en filosofisk text. Sen vet jag itne om jag hinner så mycket mer eftersom jag måste äta lunch och gå till jobbet vid två.

Hemma igen!

Då var man hemma efter den andra resan på två veckor. Ett stockholmsbesök (även om vi under största delen av tiden befann oss utanför stan).

Vi har vart uppe med Kultur klassen och hälsat på Antroposoferna (eller apostroferna om ni frågar mig) i järna, Here Krishna på Korsnäs gården, vart på en judisk Gudstjänst, träffat en Bahay medlem och tittat in hos sikerna.

Va spännande men lite väl uttdraget ibland, mycket tid gick till resande mellan de olika ställena. Som tur var fick vi även lite tid till övers och jag träffade min kära vän Hanna, vi åt på en resturang som passade oss aldeles perfekt, Mississippi in (både hon och jag har bott i MS). Julia kom även ner och åt med oss. Jag och kim bodde hos Julia och fredrik, riktigt kul att träffa dem och se lägenheten!

Shoppade inte ritkigt så mkt som jag tänkt men hittade en söt klänning på MQ som kommer att passa bra till någon av studentfesterna!

nej, nu ska jag allt sova, klockan är halv två och jag ska till skolan i morgonbitti. God natt.

What a relief

Gick upp tidigt i morse trotts att det var sovmorgon. Jag skrev klart NK arbetet om GMO och skickade in det två timmar senare. Fick Presic svar från Anders på mailen som klargjorde att jag uppnått MVG i NK A med!! I två år har jag dratts med den kursen, TVÅ ÅR! och nu är den klar! En enorm lättnad måste jag säga, den och projektet är liksom det som tyngt mig. Nu är jag klar med båda.

Men andra kurser väntar. Ska läsa igenom alla religionspapper eftersom vi åker i eftermiddag. Vi ska på sex olika studiebesök hos olika religiösa/livsåskådande grupper. Det ska bli riktigt spännande faktiskt.

Sen så han man även filosofin, svenska talet och psykologin som väntar.

Balfrisyr :)

Kvällen och eftermiddagen har spenderats hemma hos Sandra P, hon klippte mitt hår och gjorde tre olika provuppsättningar med alternativa frisyrer till balen. Det var jättekul att se sig själv i de olika frisyrerna, vi tog lite bilder på de som hon ska skicka till mig sen. Kan då lägga upp dem här så kanske jag kan få lite hjälp att välja.
Alaa tre blev jättefina, den sista såg inte ut riktigt som den kommer att göra eftersom vi inte riktigt hade tid att locka den men jag tror ändå att den kommer att bli min favorit. Vi ska göra en ny uppsättning snart och göra den ordentligt för att se om den är så fin som jag tror.

Sen måste jag tyvärr medela mina kära vänner att jag är tvungen att stänga av mitt sociala liv ungefär två veckor framöver. Jag har överlastats med sjukt mycket uppgifter i skolan och om jag någonsin ska kunna göra klart dem krävs all min tid. Jag funderar till och med på att byta bort något av mina jobb-pass i helgen på grund av detta. Och då är det allvarligt för det har aldrig hänt förut.

Utvilad

Var extremt trött igår men efter att ha sovit ordentligt inatt så känns allt som vanligt igen, nu är jag pigg och glad. Började dagen med havregrynsgröt och äppelmos, sen en timmes promenad på det!

Har skrivit lite på NK arbetet och behöver endast göra ett sista ryck innan jag tagit mig igenom hela kursen, känns rätt bra. Finns dock andra grejor som kommit upp medan jag var borta, psykologi, religion B, filosofi och svenska... det känns lite jobbigt för jag har typ ingen tid till övers för att ta tag i sådant.

Veckan som kommer är nämligen uppbokad på en Sthmls resa, tis-tors. Ska bli roligt för jag ska bo hos Julia som jag inte träffat på länge och försöka få in en fika med min vän hanna. Och sen en massa studiebesök med religionsklassen då.. Det jobbiga är att resandet tar så mycket tid, tid som jag känner att jag behöver till annat just nu.




Tillbaka till verkligheten

Har jobbat idag. Fick cykla i pissregn halv åtta i morse, utrustade mig med gummitstövlar och vinterjacka men blev ändå helt blöt. När jag slöt vid två fick jag cykla hem i samma blöta kläder fast det då var strålande solsken..

Har precis hunnit kasta in alla mina kläder i tvättmaskinen och äntligen satt mig ner för att pusta ut lite. Måste sen handla och få ordning på saker och ting. Någon sa till mig att det bara är nio skoldagar kvar, NIO! I mitt liv typ... eller ja, jag kommer väl att plugga vidare någon gång men man vet ju aldrig när.

Igår kväll blev det middag på packis med Felicia och Sabina. Åt laxfile och pressad potatis med god sås och drack ett glas vin till det för endast 100 kr! Sen såg vi några desperate avsnitt.

Det är skönt att komma hem

Härligt att sova i sin egen säng i natt, den var väldigt skön i jämförelse mot min relativt hårda säng på hotellrummet i Grekland, dessutom känner man sig mycket fräshare när det inte är så fuktig luft.

Det har varit en lite tuff dag eftersom vi kom hem sent i natt och man bara fick sova i fyra timmar men det har varit riktigt roligt att träffa folk i skolan och prata med alla vänner igen. Vi hade psykologi i skolan och det är ett kul ämne även om man får en del uppgifter som känns lite svåra att utföra ibland.

Ligger lite efter inom det mest i skolan just nu känns det som, men får försöka plugga in de nu i helgen!


Chania

Vadret har klarnat upp och vi sola nagon timme idag sen akte vi till chania och kopte vara alskade sesamnotter. Vi har bunkrat upp ett rejalt lager nu sa de ska racka nar vi kommer hem.

I morgon blir det stekardag och vi ska traffa Sandra och jhony pa kvallen. Vi har sett ut en jattefin restaurang vi ska visa dem! ska bli kul.

Man ater valdigt mkt har och jag har sakert gatt upp flera kilo.


All I wanted was some sun

Idag pissregnar det har pa Kreta, jag och frida har absolut inget att gora sa darfor sa kopte jag lite tid vid datorn for tre Euro aven om jag skulle halla mig borta fran datorn under semestern.

Annars har vi haft en ratt bra tid. Det hela borjade med chill i oskarshamn och lite tid i Kalmar. Vi bodde hos Denise, en gammal vann till mig, och det var riktigt trevligt.
Val i Grekland har vi solat da det gatt, en hel del forsta dagen, lite andra. Det har varit varmt i solen men blast lite mkt ibland sa man blev inte badsugen direkt. Frida brande sig rejalt pa framsidan sa vi hoppas pa att vi far nagra till soldagar sa att hon kan sola baksidan med.
Vi har aven varit pa stan mycket i Chania och Platania, atit pa mer eller mindre mysiga restauranger och traffat trevliga greker.

Jag har spanat in en massa reseledare och overvagt om det ar det jag vill gora, det verkar kul och om inget annat komer upp sa kommer jag definitivt att gora det!

Naaae, nu ar det nagon som sitter och vantar pa att fa datorn sa jag kanske borde skynda mig. Men jag hoppas verkligen pa mer sol och battre vader framover, det var ju faktiskt darfor vi akte hit..

RSS 2.0