Gudstjänst och Jazzklubb

Det har varit söndagens aktiviteter. Först satt vi i kyrkan i en dryg timme och lyssnade på en dansk präst som vi inte förstod. Sen gick vi till en jazz klubb där vi fick lunch och lyssnade på jazz i tre timmar vilket var lite för länge. Vi satt och pillade i värmeljusen för att sen göra små skulpturer av sterinen medan andra målade serier på bordsduken eller vek figurer i papper. Vet inte hur mycket danska jag lärt mig idag. Men inte så mycket. Allt jag vet är att jag måste hårdplugga hela kvällen för att göra klart mitt välkomstmöte och bokpresentation.
Vi har även middagsbjudning i kväll och en av våra lärare, Mark kommer på besök.

Det er godt

Idag hvar vi havet mulighetd at vaelge hvis vi vil ta till Legoland eller Kolding shoppingcentre. Jeg vil ta til Shoppingcentret med mine gode vener My og Jenny. Vi skal fike og spice wienerbrod med kaffe latte. De skal bli meget godt. I aften hvar vi en feallesam udgang med allesammen, de vil bli dejligt!

Ett tappert försök! haha... på gensyn!

Keep on struggling..

Kallt är det här i danmark och vi fortsätter att försöka lära oss detta knepiga språk, inte det lättaste.

Det bästa är fortfarande fitness centret. Jag och my simmade i morse och dt va skönt.

Nu är uppgiften att skriva en lapp till gäster på en destination, läsa en bok och jobba med nyhetsartiklar...

Dejligt.

Superduper Deiligt!

De första dagarna här har varit helt ok men man är lite trött. Festa igår men gick iaf och la mig runt två någon gång. I morse va jag uppe sju för att jag och Emma hade bestämt att vi skulle springa tsms, och det gjorde vi, två varv runt sjön. Ganska strongt faktiskt i typ tio minusgrader, lite halvbakis sådär.

Jag vet inte om det känns som att jag lärt mig så jättemkt danska hitils men det bästa är att vi fått fri tillgång till ett superfräscht fitness center, jag och My ska kolla in d ei morgon bitti ^^

Ikväll blir det dansk film...


Day one

Ida ghar vi fått en liten lektion i danksa och snart ska vi gå på Byrundtur (stadsvandring). Dessutom har vi  fått en uppgift att laga middag ikväll och bjuda in en av instruktörerna. Lite roligt :)

Så nu har vi vart och handlat ltie till middagen. ikväll kommer Sidsel som vi har bjudit in. Så dags att börja förbereda lite..

Danmark

Idag har vi anlänt  till Kolding i Danmark efter mycket tågresande och släpande på stora väskor.

Igår va vi hos My i Ystad, åt en jättemysig middag hos henne med mycket god mat! Sen festa vi lite med förfestspelet och drog ut till en krog som faktiskt hette Öja Krog. Där va de fett mycket folk och det mesta av kvällen blev en massa trängles och köande men det va rätt kul ändå.

I kolding har vi mest hängt, hälsat på folk och flyttat in i våra förvånansvärt fräsha lägenheter. Vi belv lite besvikna eftersom vi delats upp i rummen ochi nte får välja själva vilka vi bor med men de blir nog bra ändå... I morgon får vi veta vad som kommer att hända underkommande veckan, ska bli spännande.

Nu vill jag bara sova, är riktigt trött!

06:00 in the morning

Så tidigt gick jag upp idag för att fixa min biljett! Ville kolla hur tradera auktionen slutat (den sluta 06:14) och som jag önskat hade någon bjudit över mig och jag kunde köpa en sista minuten direkt ifrån SJ istället, den gick nämligen hela vägen till Ystad och kostar bara 444 kr. Den andra som låg på tradera kosta 360 men räckte bara till malmö. Så nu är jag nöjd med min biljett, känns skönt för jag har vart lite orolig för de där.

11:21 går tåget mot Malmö/Ystad.

Uppdate

Va uppe tidigt i morse fölr morgonsimm, redan kl 06.00 faktiskt! Simmade i typ 35-40 min och sen åkte jag hem för att åta frukost.

Dagens stora projekt är att packa inför DK och London. Så många gånger som jag har packat sista året, ändå är det alltid lika svårt, har bara några timmar på mig nu!

Ikväll blir det bio, snabba cash med tjejorna. Sista gången manser dom på ett bra tag :(

Igår va vi på födelsedagsmiddag hos finaste Annika, supermysigt och jättetrevligt, tack Annika!


Det drar ihop sig..

Inte mycket tid kvar tills man drar iväg nu. Håller på att försöka planera mina sista dagar på ön, vad jag ska göra, vad som behöver fixas o.s.v.

Känns som att det är ganska mycket som behöver göras och fixas, men vet inte vart jag ska börja. Börjar precis inse att jag inte kommer hinna träffa alla mina vänner för att säga hejdå. Men en del av dem finns säkert kvar här när jag kommer tillbaka! Medn andra inte gör det...

Att göra: Packa till både Danmark och London (krävs definitivt eftertanke och planering), fixa biljetter hit och dit (tror dock att jag kommer spana på tradera efter SJ biljetter för att få de billigast möjligt, men de kommer ju inte ut försen typ en dag innan så det känns lite krisigt), städa mitt rum där jag har bott så att det ser okej ut, förbereda ett paket med tradera-klänningen som ska skickas iväg, plus en massa annat som jag inte kommer på just nu... 

I eftermiddag blir det nog lite simmning med pappa på solberga, ska bli skönt!

Nu ska jag tillbaka till allt fix...  

Monday

De har vart en mysig helg med vännerna. Friskis med Annika och Linda i fredags. Sen åt vi lite middag, Felicia kom och vi såg Twilight (nu vill jag verkligen se tvåan snart!). 

Lördagen började med att jag och Annika gick till Norgatt för att välja ut en tårta till hennes födelsedag på onsdag :) en finfin hallontårta med choklad blev det. Sen begav vi oss vidare till ett medelpass på friskis. Direkt efter de åkte vi till träningscentret där de va öppet hus man fick prova 20 min av olika träningsklasser. Vi provade Body Combat (som boxning med slag och sparkar fast utan motstånd), det va ritkgit kul och man trodde kanske inte att 20 minuter skulle göra så mycket men man va både svettig och slutkörd när man kom ut därifrån. Kan definitivt tänka mig att göra det igen! Sen va vi på Spinning med Niklas i 20 min också, ganska kul men inget nytt direkt, har ju provat de förut. 

Mot kvällen så festade vi till det lite, jag, Annika och Felicia! Vår sista kväll tillsammans i Visby innan vi åker mot olika håll. Hade inte så höga förväntningar eftersom det va sista lördagen innan löning i Januari månad men de va mot förmodan fullt med folk på munken och det blev en lyckad kväll faktiskt!

Hade även tänkt träna på söndagen, min plan va att gå på två pass den dagen eftersom de fanns många roliga, MEN... det blir ju inte alltid som man tänkt sig och jag insåg efter ett tag att jag var för trött för det. 

   

Keep on going

Idag ska jag åtevända in till stan för att fortsätta min träningsvecka. Först ska jag göra lite ärenden, hämta mina skor och kolla på ny resväska. Men vid fem blir det medelpass på Friskis.
Ikväll blir det mys och film med Annika och Felicia.

I morgon ska vi till öppet hus på Träningscentret, ska bli kul! På kvällen blir det nog lite utgång, sista helgen i Visby nu. Sen ger jag mig av mot Danmark och London, kommer va tillbaka på ön runt den 16-17 Februari någon gång. Men förhoppningsvis kommer jag inte att stanna så länge den gången för jag hoppas på Turkiet för jag hoppas på att få åka i Mars!! De där med att va hemma, inte jobba, bo på landet ect är inte ritkigt min grej. Jag vill jobba, jobba, jobba...

Vardagslyx

Min söta mamma fixade faktiskt en supergod tre-rätters middag idag, bara sådär! Hon gör det ibland, och jag gillar det.

Vi fick först en liten förrätt av kokta rödbetor med chevreost, kryddade med havssalt och alger.

Följdes upp av den tidigare nämnda pajen av lök, tomater och ost med smördegsbotten.

Till desert fick vi en fräsh äppelpaj med hemgjord kardemummaglass eller vanilj kesella för de som ville ha det.

Till detta ett gott vitt, fruktigt vin.

Härligt, känner nästan för att lyxa till det lite till, ska nog ha en ansiktsmask ellr något ikväll, bara för att... :)

Vilodag

Har faktiskt varit ganska aktiv den här veckan och tränat mer eller mindre hela dagarna, varje dag. Igår kände jag att det blev lite för mycket eftersom jag va trött i kroppen redan då vi började medelpasset (efter att jag hade sprungit till Säve). Hade även rejäl träningsverk efter intensivpasset dagen innan som var snäppet för tufft för mig. I början av ett pass vill man ju känna sig pigg och fräsh så att man kan ta i... 

Därför bestämde jag mig för att hoppa friskis idag, åka ut till landet och vila upp mig (ligga på min spikmatta) för att sen åka tillbaka in i morgon och fortsätta träningen hela helgen. På lördag är det ju öppethus på Visby träningscenter! Ska bli kul! 

Mamma ska laga lök och Tomatpaj ikväll med någon ost, supergott, jag valde verkligen rätt dag att komma hem. 
Måste även försöka planera min route till Ystad och Danmark... Ska kolla på de nu ikväll med :)   

Ta-daa!

Dont you love it?

I do :)

Tack Sandra!

Träningsvecka

Denna vecka ska jag dedikera till träning, träing och träning... Annika, jag och yvette va på ett medelpass på friskis igår vid fem. Idag har jag vart på promenad med maria i nästan två timmar, senare ska vi på Yoga i en och en halv timme och sen intensiv pass efter det. I morgon blir det nog springtur och medelpass! Vad gör man inte för att komma i form, bäst att passa på nu under gratis-veckan.

Har även fått se det klara  resultatet av min nya blogg, superfin tycker jag, bra jobb Sandra! den kommer nog att komma upp nu vilken dag som helst.

 

London kirrat

Igår försökte jag och Julia planera vår London resa! Och det slutade med bokade biljetter... vi åker den 5e februari och stännar till 16, närmare tio dagar altså. Vi fick det rätt billigt, eller rättare sagt vi gjorde allt för att hålla priset nere så vi kommer inte att kunna ha me oss någon väska att checka in. Bara handbagage på tio kilo. Men det ska nog gå! Ser redan fram emot det även om det känns lite stressigt eftersom det bara är någon dag efter att jag kommer från Danmark.. Och eftersom det förmodligen under den perioden som jag kommeratt få besked från Nazar om min destination, men det ska nog gå, vill ju inte va hemma och vänta ut tiden eftersom jag ändå inte vekar få jobba någonting så är det lönlöst.

Sen kom Felicia, Annica och Yvette och det blev lite tjejkväll med middag och Rappakalja! Vi fick lära oss mycket nya ord som dröglapp, oskär och porken.. trevligt och lärorikt ;)

Julia sov hos mig och jag skjussade henne till båten i morse. Sen sov jag några timmar innan Annika och jag gav oss ut i pulkabacken några timmar, yvette kom och joinade oss efter ett tag. Det va kul även om man fått lite blåmärken av alla gupp...

Nu är jag åter hemma i Väte men i morgon åker jag till stan för att stanna under friskisveckan och träna så mycket jag kan!


Making my way..

Håller på att försöka boka/kolla upp diverse biljetter som jag kommer att behöva inom den närmaste tiden. Förs från Gotland till (ska träffa några kompisar från Service o co där) Ystad (kanske genom örebro, har inte bestämt det än), och det verkar krångligare än jag trodde. Det märkligaste är att det är svårare att åka från Oskarshamn till ystad än vad det är att åka från stockholm dit, fastän det är så mycket kortare egentligen. Stört. Sen gäller det att ta sig från Ystad till Köpenham till Kolding, inte helt lätt. Sen ska man tillbaka, från kolding till stockholm och jag kommer förmodligen att åka direkt till London för att hälsa på syrran någon vecka.. Någon gång under den tiden kommer jag förmodligen få reda på när jag ska åka ut till min destination som reseledare också. Då blir det at tkomma hem någon/några och sen äntligen ge sig ut...

Jag har alltid tänkt att det är så läng tid kvar men nästa vecka, som kommer att va "träningsvecka" eftersom  friskis och en massa andra gym har öppet hus. Sen är det veckan då jag ska åka. Innan dess kommer det att krävas massor av planering och packning så jättelångt kvar är det faktiskt inte, det kommer nog gå undan. Så det gäller att ta det lungt medan man kan! 

Dagens projekt...

Har varit att lägga ut grejor på tradera. Det är ett av mina desperata försök att få in lite cash. En klänning, köpt i USA, inte använd fler än typ två gånger. Riktigt fin, den hoppas jag mest på, tyvärr inget känt märke men god kvalite.
Sen en ful gamal WE-tröja som jag använde när jag gick i åttan. En femtilapp på sin höjd?
En SVEA-tröja som jag inte använt på många år...ganska urtvättad. Kan man få nått för den tro?
Till sist en bling bling väska som jag använde under min tid i USA, den är också av fin kvalité, har ingen aning vad någon skulle betala för den, förmodligen inte så mycket eftersom det inte heller är nått märke som är känt här.

Detta kommer att utgöra månadens inkomst, great! (snälla Atterdags, ring, ring, ring!! fan, förut ringde de alltid så fort man hade en ledig dag, men nu är det heeeelt tyst...)

The Big City of Visby

Har spenderat några dagar i stan där jag inte haft så jättebra tillgång till dator och kunnat skriva blogg men här kommer en liten summering av vad jag hade för mig.

Måndag: Va med Sandra som är så snäll och hjälpte mig med att göra en ny layout till min blogg. Tror att den kommer bli superfin när den är klar! Behöver verkligen en ny efter som den jag har nu är flera år gamal och typ aldrig uppdaterad. Bilderna kommer från den tiden då jag bodde i USA (2006-2007), men nu kommer snart en finare bakgrund att pryda min lilla blogg.

Tisdag: Skulle va med Julia och planera London men hon blev tyvärr sjuk så jag gjorde inte sådär överdrivet mycket den dagen. Läste lite i min detox-bok och lite om Nazar (kan inte fatta att jag faktiskt ska jobba där snart), sen kom johanna hem o vi såg på SATC, alltid lika kul även om man har sett de flesta avsnitten flera gånger. På kvällen Bowla vi med lite blandat folk och sen blev det sällskapsspelet "med andra ord" till halv ett typ. Jag förlorade bowlingen men hävdade mig ganska bra i det andra spelet tyckte jag... En ritkigt trevlig kväll blev det i alla fall! 

Idag har jag inte gjort mycket annat än att ta mig hem ut till landet...och nu tänkte jag ut och röra mig lite innan det blir mörkt!      


Stupidity beyond words

When you can't acknowledge it and you can't deny it. The only thing you can do is to wish it never happened, but it won't help you.

Nytt år...

Nytt år och nya tag! Det är nu man ska vara en bättre människa och ta tag i allt det där som man inte var så bra på förra året. Ett av mina nyårslöften är att inte spendera så mycket tid framför datorskärmen, det har jag gjort lite för mycket tycker jag.

Jag gillar verkligen det där med nystarter och jag har stora förväntingar på 2010 och det nya förväntingar, men innerst inne vet jag ju att det inte blir något annat än vad JAG gör det till... så det är bara att köra på!

Gott nytt år allihopa!
 


RSS 2.0