Första lasset flyttat

En snabb sväng ikväll med lite packning och annat till Cameyersgata 13, mitt nya hem. Linda fick följa med som bärhjälp. Det blir nog några lass till men de får någon annan hjälpa mig med, i morgon ska vi även skriva kontrakt.

Vår nuvarande hyresvärd verkar inte villja vara helt sammarbetsvillig när det gäller att lämna över nycklar, depositum och annat. Så det ska jag ordna med han på onsdag. Gillar inte honom alls altså.


fotbollscamp och utflyttningsfest

Igåt va de fotbollstunering med GoExellent. Kul och spela lite även om jag inte direkt var någon stjärna på plan. De blev två förluster och tre vinster när dagen var slut.

Sen blev det utflyttningsfest. Vår lilla lägenhet fyldes med en massa vänner och bekanta och till sist drog vi till Quadiz. Sista gången för Linda och Felicias skull i alla fall för på Tisdag åker de hem :(

Idag har vi sovit mer än halva dagen men snart måsta vi börja städa här i lägenheten på riktigt. Städa och packa.

A memory of a friend




I går natt hamande jag i en lång konversation med min bästa finska vän Jenni på facebook. En massa gamla minnen kom upp från "the volcano-days" och våra äventyr i Antalya och Kemer. Speciellt den gången då vi efter vulkanutbrottet såg ett märkligt sken på himlen och jag var helt övertygad om att vi stod under en komet och jordens undergång.

Jenni hatade mig när jag gick upp varje morgon för att jag aldrig kunde vara tillräckligt tyst då vi sov i samma rum, men vi inte kunde somna på nätterna för att vi låg och vred oss av fniss och skrattade år komiska situationer som uppstått under dagen. 

Vi grät tillsammans när vi var olyckliga för vi var fångar i Antalya med en massa märkliga människor som vi inte förstod oss på. Vi sprang gladerligen på bazarer varje tisdag och torsdag och hittade våra egna äventyr på Antalyas gator. 

Jenni är nog en av de sötaste människorna jag vet och många på nazar minns henne för hennes framträdande på sales-träningen där hon myntade uttrycket "sun, tan and fun" Som med finsk brytning låter mer som ett rim "San-tan- and fan"  

Ååååh, vad jag saknar dig min underbara vän. Två månader i Antalya hade vart en mörk tid om det inte var för dig, du gjorde den till guld <3

En dag kommer jag till Findland och då ska vi bada bastu och äta sommarsoppa, det är något som är säkert.

fotboll <3

Kvällen spenderades på en fotbollsplan vid Majorstua med en massa folk från jobbet. Lite träningsspel innan match teamen emellan på Lördag. Grymt kul, jag älskar verkligen att spela fotboll och om det är något jag önskar att jag spenderat mer tid till i mitt liv så är det just det. Hade helldre vart fotbollstjej när jag va yngre så man hade kunnat bli bra redan då liksom. Just nu har jag järligt dålig kondis märkte jag och det gjorde ju att man blir rätt kass på att spela men jag lyckades faktiskt peta in två turmål vilket kändes bra!

Även ok dag med salg på jobbet. Ett bekreftat, en dubbel som tyvärr inte gick hela vägen som den skulle men det kommer mera! Fyra jobbdagar kvar av månaden och når jag 20 kanalpakker är jag nöjd för denna månaden. Just nu ligger jag på 16.

Fick även prata lite med min nya hyresvärd idag och vi ska skriva kontraktet på Tisdag, lite sent känns det som men bättre sent än aldrig, ikke sant? Känns i alla fall som att det var en bra hyresvärd till skilldnad från den vi haft nu så jag tror allt kommer att gå i box som det ska :P


And so time passed...

"Ett nytt kapitel har startat, vårt liv i Oslo i vår egna lägenhet på Markveien 46. Det kommer nog att bli att bli alldeles grait tror jag..."

 - citat från denna bloggen i starten av November

Nu är det en vecka kvar sen flyttar mina kära blondiner hem och lämnar mig helt själv kvar i Oslo landet. Känns ganska sjukt när man tänker på hur snabbt vintern gått. 

Nådde mitt personliga mål på jobbet idag, två kanalpakker, och teamet slog nästan dubbelt rekord typ så det var kul! Nu gäller det bara att försöka hålla den här nivån, eller för min del i alla fall, lite för mycket begärt att vi ska sälja över 50 kanalpakker om dagen :)  

Gick en liten sväng med My på stan efter jobbet men våra plånbökker är ungefär lika tomma så det blev inte jättemycket shopping men en smootihe var i alla fall.

Sen gick jag och Felicia på Spinning! Va ett tag sen jag va på de men de va kul faktiskt trotts att tränaren inte va den bästa.

Nej nu ska jag hoppa i dushen och sen laga lite pannkakor, tjohoo!

Mer höst än sommar

Vädret idag är inte på topp. Rätt deprimerande väder om jag får säga det själv.

Fick lite salgscoaching av Truls idag så kanske blir salget bättre snart. Hade väl en del ok samtal men inte med något framgångsrikst resultat.

Nu ska jag på Yoga för att få en bra start på veckan...

En lungt helg

Efter allt med löningspils och 17 maj i den gångna veckan, samt spendering av mycket pengar kände jag verkligen för en lugn helg nu. Utan utgång och praty. Så medan mina två party-svensk-blondiner gav sig ut på nya äventyr i Oslo natten så vandrade jag i sakta mak bort till min kusin på andra sidan stan.

Vi tog en liten kvällspromenad och lyssnade på livemusik vid nationalteathret. Sen köpte vi lite chips, jucie och såg en mycket märklig film på tv innan vi somnade in.

Kusin hade ännu inte vaknat när jag smög mig hemmåt nu på morgonen.

Idag ska jag faktiskt komma iväg till gymmet! Så var ju planen även igår men istället hamnade jag på en många timmars fika med Linda och Lisa. Så nu ska jag verklgien till gymmet!

Sen ikväll ska jag bort till sköyen och se film med turkiet lisa. Blir kos.

Quite a good day I would say

Idag hände det på jobbet, det jag länge väntat på, jag fick salg, och ganska rejält oxå! Nytt personligt rekord på sex kanalpacker. Är nästan nöjd faktiskt och det är ovanligt, vet bara att det kunnat vara ännu fler om jag hade kunnat pusha o closa lite mer men det var ändå jäkligt bra faktiskt. Tog in på det jag tappat sista veckan och gjorde att jag ligger väldigt bra till för att nå mitt mål till denna månaden.

Direkt efter jobbet gick jag och pratade lite med tjejen i  den lägenheten som jag ska flytta in i när Linda och Felicia åker. Kändes väldigt bra det med, lägenenheten va till och med finare än vad jag mindes den. Den ligger två minuters gång från mitt jobb och hon som bor där är jättetrevlig. Tror det kan bli ritkigt bra.

I morgon kommer även tjejorna som ska skriva kontrakt på att ta över vår lägenhet vilket känns otroligt skönt men kan inte hjälpa att jag är lite nervös över hur det ska gå.

Har även varit på Yoga pass idag, har inte hunnit träna efter alltt som varit med 17 maj och annat nu, plus att jag varit lite förkyld men nu ska jag fan komma igång snart igen!

17 Maj

Dåså har man firat 17 maj här i Norge. Blev champange frukost med alla tjejor, finlunch med teamet på Stratos, parader på gatan, fest kvällen innan och tillstlut lite parkhäng med vänner.

Det har bara hänt så mycket den här helgen. Typ 150 saker.

Tjafs med lägenheten, nya bekantskaper med grannar som man inte träffat under de 7 månader vi bott här. Fest hit och dit, besök och dubbel bemanning i lägenheten. 

Idag var det många som inte kom till jobbet, till en början var vi 8 av 18. Sen kom några till, hela teamet gick och köpte lunch från Max, det var gott, dagens höjdpunkt, för det blev inget salg för min del. Tråkigt. 

 Tråkigt väder idag med, ska nog försöka pallra mig till gymmet för det känns som att det var ett tag sen.


Löningspils

Efter en riktigt kass vecka på jobbet salgsmässigt blev det igår bowling med teamet och löningspils med allesammans på GoExellent.

Var väldigt trevligt även om de blev lite väl mycket dricka genom kvällen... Men kanske är det så som det ska va ;)

Vi har fått besök av Sanna hemmifrån Gotland :) och på måndag kommer Emma och Johanna för att fira 17 Maj med oss, blir kul!


Sjukligt trött

Utan anledning så känner jag mig enormt trött idag. Som en macka med för lite smör på eller en gummisnodd utan elastikcitet. Eller överkokt spagetti.

Ingen energi, ingen drivkraft bara en stor tung trötthet.

Tror att det grundar sig i någon slags förkylning som kommit över mig, jag har egentligen inte ont någonstans, kanske bara lite lätt huvudverk från och till och sen kliar det i halsen, vill hosta hela tiden men det hjälper inte.

Önskar jag kunde ta någon dunderkur så att detta försvann men de hänger kvar. Kanske behöver jag bara sömn.

Fick i alla fall in ett salg idag på jobbet, eller egentligen två men en rök på creditcheck. Och då räknas det ju inte.

Va även på en visning, sjukt fräsh lägeneht/hus men de låg lite för långt från centrum för min smak. Vet inte varför men jag har blivit så himla bekväm av att bo här på markveien. Något som jag kommer att få betala för. I bemärkelsen centralt likamed dyrt. Men de ska nog bli bra till slut. Skulle på en visning till men tröttheten tog över, jag orkade inte. Men de känns ändå som jag varit på så många, en mer eller mindre vad kan det skada.

Nu ska jag nog bara lägga mig. Kvart i tio, ovanligt tidigt men det behövs.


It can only get better

I går gick det dåligt för hela teamet nästan, inklusive mig. Idag gick det bra för hela teamet, utom mig.
En dam började gråta i telefonen. 


Fika lite med Emma i parken. Sen blev det visning. En väldigt skabbig lägenhet och en konstig kvinna. Ett stoooort kollektiv på tio pers som faktiskt verkade rätt trevligt. 


Nu ska jag äta soppa, för det blev ju bara soppa av min prestation på jobbet idag (på samma sätt som det blev pannkaka igår). 

 
 

Pannkaka!

Var motivirad för en säljig dag idag efter bra flyt förre veckan men det blev bara pannkaka!

Pannkaka för hela teamet egentligen fram till lunch men några tog sig tappert upp efterhand. Fast inte så många.
Inte jag. Usch.

Nåväl, efter jobbet fick jag i alla fall några ärenden gjorda. Skrev klart och postade konkursvarsel mot EUD vilket garanterar att jag snart kommer att få ut mina pengar eller i alla fall ATT jag någon gång kommer att få dem.

Åt pannkaka till middag dagen till ära.

Ikväll blir det Yoga.

Linda och jag ska få ut annonsen om vår lägenhet, som tur är har vi fått sänka priset lite av vår hyresvärd vilket underlättar enormt.



Galss och vin på akerbrygga

En rätt bra vecka på jobbet måste jag säga, mer än ett salg i dagen i genomsnitt.

Helgen har oxå börjat bra. Först någon timme på gymmet sen ner på stan.

Träffade My och Anders, vi gick till Akerbrygge och åt glass i solen, deiligt. Sen kom vår kollega Sara och joinade och vi tog ett glas vin på Lektern (en båt i akerbrygge). Sol och mycket folk där nere, fin lördag måste jag säga. 

På vägen upp blev det även en liten shoppingrunda. Köpte två par jeans på BIKBOK för 99kr styck plus lite nagelack på HM. 

Har precis käkat lite och ikväll blir de nog en liten tur ut kanske, får se.  

My new full time job: find a room

Jag sattsar stort på att hitta ett nytt boende denna vecka. Alla jag har kollat på så här långt verkar bra, tre stycken. Problemet är bara att jag hittar nya alternativ hela tiden som är billigare och vem vet kanske bättre.

Man vill ju inte vänta för länge innan man bestämmer sig.

Saker att värdera: Pris, läge, bekvämlighet, planlösningar, förvaringsutrymmen, förbindelser och sen självklart de personer man ska bo med.

Inte lätt altså, precis som jag vill veta vart jag ska bo snart så vill de man är och tittar på snart veta vem som ska flytta in.

Frågan är om det är positivt att ha många personer att bo med så att man lär känna fler eller om det är bättre med få som man kanske kommer närmare då? Någon som har erfarenheter och kan kommentera detta? Har ju egentligen aldrig bott i något ritkgit kollektiv om man inte ska räkna "guidekollektivet" i turkiet då...

Men man vill ju inte heller ta något förhastat beslut, det är ju faktiskt en ganska viktig och avgörande faktor i mitt framtida liv här i Oslo. Någonting som bör övervägas noga.



Jobbet gick åt helvete idag. Sega listor, mycket väntetid och inget sälj. Piss. Men bara de blir fart på listorna så ska de väl inte vara några problem.

Va även ute hos kusin Emma på BI och fikade lite. Så man får göra nu för att få latte nu när ekonomin tryter, tur att man har en kusin som jobbar på kaffebar. Hehe, nej jag skämtar bara, klart att de va kul att träffa henne.

1a Maj dopp

Man har verkligen hunnit med mycket den här helgen känns det som!

Idag åkte jag och Linda ut till Bygdöy för att båda, hon håller i traditionen med första maj dopp och jag hakade på eftersom jag lovat det tidigare. Men det var nice, uppfriskande! Vi har faktiskt bildbevis och de kommer nog upp på bloggen senare.

Valborg firades igår med lite folk i sofienbergsparken och sen lite utgång på det. Var väldigt trevligt faktiskt!

Var även på en visning nu på kvällen till en potensiell lägenhet där jag kasnke flyttar in. Fast tänkte nog skaffa mig lite fler alternativ innan jag bestämmer någonting.

I morgon är det jobb igen och jag är som vanligt grymt taggad!! Ska bli kul.


RSS 2.0