Ser fram emot julen...

I morgon är det första December och julen närmar sig med stormsteg. Ser faktiskt fram emot den som aldrig förr. Ska bli nice att komma hem och träffa lite familj och vänner igen. Kommer på något sett att bli en annorlunda jul tror jag för nu kommer vi alla hem från olika håll.

I morgon är jag ledig, enda dagen den här veckan. Jag vet att jag har sagt det här förr men jag tror faktiskt att jag äntligen ska pallra mig till gymmet, på riktgit. Har även lite andra ärenden att uträtta.

Fick precis ett mail av concept att jag får en massa vakter i januari som jag verkligen ville ha, då blir det klirr i kassan och MYCKET jobb. Två pass om dagen, ett på var jobb i två veckors tid.  


Så koseligt med 1a advent

Det som kallas hygge i Danmark, mys i Sverige och kos i Nogre tror jag är någor som är ganska så unikt här i de nordiska länderna. Och det är precis de som vi har gjort idag. Först lyssnade vi på lite julmusik o sen gick vi på julmarknad. Här över ser ni en bild på mig o världens bästs Felicia. Jag har på mig min vinteroutfit med mina nya UGGS och halsduken som jag skrev om. Är supernöjd, de höll mig verkligen varm i vinterkylan.

Sen har jag haft en långfika med min kära kusin Emma som nu också befinner sig i byn. Mysigt med lite sällskap från familjen här i Oslo. Ska bli kul att för en gångs skull bo i samma stad.

I kväll blir de ännu mer kos med filmmys.


Bankkort o smygshopping

Hämtade ut mitt norska bankkort på Nordea idag, äntligen. Men det är ganska värdelöst för jag fick inte koden, den kommer inte försen på måndag. Vart ligger logiken i det? Aja...

Trotts min negativa ekomomi för tillfället så har jag förberett mig lite extra på en kall vinter med att för en gångs skull nu införskaffa ett par UGGS (fejk såklart, men jag gillar dom), har tänkt på det länge och nu hittade jag ett par jag tyckte om på Skopunkten för 199 kr. Köpte även en mysig halsduk som är lite kraftigare än de schalar jag brukar använda. Kanske lägger upp en bild på min vinteroutfit snart!

I nättras så väcktes jag återigen av ett märkligt samtal, förstår inte varför folk nödvändigtvis måste ringa mig på natten, speciellt inte eftersom det inte är så uppskattat av mina sovande rumskamrater. Nåväl.

Annars har det varit en ganska busy dag på jobbet med mycket matgäster, bra för resturangen, och mycket spring för oss. Så jag är faktiskt riktisgt trött och för första gången i Oslo så ska jag bara gå och lägga mig fastän det är lördagkväll. Godnatt.

Så blev de jobb..

Väcktes av ett telefonsamtal i morse och fick skynda mig in i duschen o i med frukost för att sen rusa till jobbet.
Hoppade in för någon som blev sjuk på Dolmio Lasange och det gick faktiskt ganska så bra.
 
Kändes nästan inte jobbigt någon gång under dagen utom när jag nästan va övertygad om att jag kört helt fel när jag kommer ner på en gigantisk motorväg som sa mot Stockholm, min bensin höll på att sina och jag hade inte en bensinstation någonstanns inom sikte.
Då ringde jag butiken (eftersom jag va lite sen och förmodligen vilse) men bara några minuter senare så ser jag hur Coop Obs Slitu uppenbarar sig på en höjd framför mig och då inser jag att situtionen är räddad.

Annars flöt det på.

Det blir nog en rätt lugn helg i Oslo denna gången skulle jag tro.


tomatsoppa

Har jag ätit ikväll igen, tillsammans med två mackor jag gjorde med sallad o stekt halloumi på. Gott!

Det blir nog de där EVO gymmet för mig någon månad framöve iaf. Ska gå dit o anmäla mig i morgon.

Lite träning är bättre än ingen, och det är motigt att pallra sig ut o springa när det är så kallt.

Kallt

Det är sjukt kallt i vår lägenhet. Måste göra något åt det snart.

Idag ska jag finna mig ett gym, tänkte gå och kolla på EVO och natilus... Känns som att de skulle fungera bra som en början iaf. Så kan man gymma up sig lite och kanske börja gå på pass o sånt längre fram. Tror nästan att jag kommer att sattsa på EVO, ligger jäkligt nära och bra till.

Annars ska jag även ta en liten promenad till concept, ska byta ut skattekortet så att jag kan ge den andra delen till la dente. Såg att de eventuellt ska ha lite morogn vakter i januari, hade passat mig perfekt ju eftersom jag aldrig börjar tidiagare än 11 på resturangen. Så hoppas att jag kan få några av dom så blir de fortsatt dubbeljobb, de gillar jag!

nu ska jag spisa lite lasange innan jag ger mig ut på byn...

You learn from mistakes

Fick ett brev från Concept idag.

Minus 2500 från min lön pga skadan på bilen.
Det handlar om en liten repa på ca 1,5 cm och med en bredd av ca 3 mm.
Den orsakades av någon va dum och parkerade snett precis bakom mig (utom alla parkeringsrutor, trotts att de fanns platser) och jag provade att backa ut.

Lärdom: prova aldrig att backa ut när det ser ut som att det kanske inte går.

Hey old friend

En dag till på jobbet flöt förbi. Börjar känna att jag har lite koll och trivs faktiskt ganska bra även om jag va rätt trött efter en sömnlös natt, av okänd anledning kunde jag bara inte falla i sömn last night.

Efter jobbet mötte jag upp min kära vän Lisa. Mitt första minne  av Lisa kommer från då vi anlände till Turkiet och skulle checka in på Kandelor Hotel i Alanya. "Du ska bo med Lisa" sa någon, jag vände mig om och frågande "är någon av er Lisa?" Jag, svarade hon. Så va vi roommates den veckan. Några månader senare arbetade vi även mycket tillsammans i Side. Det sista jag minns av henne från Turkiet var att jag skänkte min sollotion till henne eftersom hon behövde en och jag ändå hade övervikt på packningen. 

Och nu va hon här i Oslo för arbetsintervju med Norweigian airlines. Hon fick jobbet, så om hon tackar ja blir hon stationerad här i Oslo! Skulle va kempekul!

Idag fick jag även besked om att jag får ledigt i fem dagar över jul så jag kommer hem och fira på Gotland! Supermys :)

Kom inte hem försen nu vid halv tio men måste ändå äta, de blir nog att äta upp lite rester från igår. Soppa och Lasange a la Dolmio :)



Höstmys

Ikväll så lagade jag ihop en fin lasange av ett dolmiokit :) Och sen så bjöd jag Linda och Felicia på middag.
Det var lite mysigt.

Var även och fikade nere på Aker Brygge med Linnea och Hanna, väldigt trevligt att ses. Var länge sen.

Nu blir de lite kvällste som vanligt!

Söndag

En lugn söndag som vanligt. Har kollat på Så Mycket Bättre. Gillar det programmet starkt men desvärre va min dator seg och det blev en massa hack så jag fick inte se klart.

Har tvättat kläder och sen hängt dom över hela lägenehten. Nu tvättar felicia och linda så jag vet inte hur d eska gå att hänga upp allt, vi kanske borde skaffa ett nytt tvättställ?

Kommande vecka måste jag ta tag lite mer i mitt liv här i Oslo, nu har jag ju faktiskt lite jobb och så, och vi har boende. Nu gäller det bara att sysselsätta sig lite mer mellan arbetspassen och min plan är att börja träna!

Ska kolla runt lite för att finna ett bra träningscenter med bra pass, som inte är allt för dyrt. Och som sen passar mina tider...

En dag jag helst vill glömma

Det är inte mycket som har flytit på för mig idag.

I morse fick jag åka taxi från concept. Taxi chafören var dum i huvudet. Först körde han mig till fel ställe, där han sa att han tyckte att jag skulle hoppa av med mina grejor (fast vi inte var i närheten av dit jag skulle). Sen körde han 120 på en väg där det var 60.

I butiken va de dryga. Alla utom en.

Jag bjöd på 30 pizzor till ca 300 pers. Snubblade på en sladd och drog nästan ner hela mitt stand.

Efter fick jag vänta i ca 45 min på en buss i ca 15 minusgrader (gick in på ica en liten stund), för att sen byta buss i sandvika mot oslo. Fick lägga ca 80 spänn av mina egna pegnar på detta. Inte mycket men en irriterande summa.

Kom hem. Ville laga tonfiskwrap men glömde mitt tortillabröd i micron och det förvandlades til ett stort bränt chips. Men det var ändå ganska gott till...

I morgon blir det jobb på Oslo City, det skönaste är att de ligger nära.

För kallt...

... för att gå utanför dörren. Va på en liten promenad idag men fick snart fly in i "värmen i vår lägenhet" igen. Överlag har jag varit allmänt inaktiv och det finns inte så mycket att skriva.

Eller jo, vi har fått besök här i vär lägenhet av Emil. Så i natt och några nätter framöver får jag dela säng med Felicia. Så koseligt <3

I morgon blir det pizzabjudning!! 

Tre dagars jobb

I tre dagar har jag altså varit på mitt nya jobb nu. Det har vart kul faktiskt, jag tror jag kommer gilla det (även om jag inte helt kan släppa de andra jobberbjudandet jag fick, fortfarande..).

Resturangen är verkligen mysig, maten är supergod och folket trevligt. Sen känner man sig alltid dum i början när man måste fråga om allt 50 gånger, gör fel i alla fall och inte känner folk så väl. Men sånt brukar alltid bli bättre med tiden.

I morgon ska jag vara ledig iaf, på fredag blir det jobb med Concept, Pizza bjudning. Sen på lördag tillbaka till restaurangen... :)


Mission foam

Det där med att hälla upp en öl är inte så lätt som man kan tro. Jag försöker lära mig, det ska va öl upp till sträcket och skum upp till kanten men de där skummet gör aldrig som man vill...
Hade aldrig trott att det skulle vara ett sånt projekt att lära sig en sån sak.

Projekt nummer två är cappucino och latte. Även där är det skummet som är problemet, det ska va mycket och gärna tjockt skum på cappucino och lite lagom med skum på latten. För mig tar det typ alltid tio minuter att göra en medan de kanske tar två för de andra.

Såntdär som kommer att vara en bagatell längre fram, men det tar sin lilla tid att få in snitzen.. 

Bittersweet symphony

Som sagt idag började jag på mitt nya jobb. Men innan de så ringde Mr Talman från Maxkraft i Lysaker och sa att de vill att jag ska börja provjobba. Sen ringde Rimi från pilstredetspark och sa att jag fick jobbet.
När jag kom hem har jag fått ett mail av Elixia om att jag är inbjuden till en gruppintervju... 

Jag känner mig lite kluven.

Rimi gör ingenting, redan när jag sände ansöknaden så hade jag känslan av att jag skulle få jobbet. Fast jag inte ville ha det, det var mer som ett säkert kort om de inte hade funnits något annat. 

Maxkraft hade vart jäkligt spännande, att pröva sina säljarkunskaper och dessutom kunna tjäna jäkligt bra pengar på det. Jag tror faktiskt att jag hade kunnat bli en riktigt bra säljare. Bekväma arbetstider hade det också varit. Därför svider det lite. Men när man tänker på kollegor och så hade jag nog trivts bättre på la dente.

ELIXIA hade oxå varit riktigt kul, lite av ett drömjobb! Billig träning dessutom, men samtidigt så var det ju faktiskt bara en gruppintervju. De har inte gått så bra för mig såhär långt. 

Tjejerna på mitt jobb verkar dessutom supergulliga. Och oftast är det ju de som gör allt på en arbetsplats. Och cheferna är också hur snälla som helst, dessutom har jag ju hela tiden velat få in en fot i resturangbrancshen. Det har jag nu lycktas med, så jag hoppas och tror att jag valde rätt.

 


New job

Idag ska jag börja på mitt nya jobb, ska bli spännande och kul. Men först måste jag hitta ett par nya skor att ha på jobbet så de blir ut på stan en sväng nu efter frukost. 

Igårkväll gick jag, Felicia och Linda för att se film med Stickan och Stekarsture. Va ganska så trevligt med en rolig film, men roligast  på hela kvällen va deras vän, en pårökt pajas, som satt med och sa en massa random grejor hela tiden. Haha, han skrattade vi mycket åt.

Nej, nu ska jag dricka upp mitt morgonte, hoppa i dushen och sen ut på stan!

mysfrulle

Idag har vi spisat scones, ägg och te till frukost tillsammans alla tre. Supermysig söndagstradition som vi måste hålla i tycker jag.

Vi funderar lite på en söndagsutflykt till marknaden här på grunnerlokka.

I morgon börjar jag jobba, ska bli superkul!

Grattis på fars dag pappa!

Äntligen!

Fick jobbet på la dente! Bättre kunde det väl inte bli, börjar på måndag. Ska bli superkul :D

Rimi och la dente

Idag ska jag på mina två intervjuer, ska bli lite spännande.

Sen ska jag och Felicia på stan och handla lite grejor till lägenheten...

Vi ska även på en liten minikoncert med Håkan Hellström i Oslo City.

Ha en bra fredag!

En månad

Idag eller om de blir i mogron kanske så har jag spenderat en månad här i den Norska huvudstaden.
Trotts en del motgångar måste jag ändå säga att det har varit en väldigt lyckad tid!
För det första så bor jag ju med världens bästa sambos vilket gör att man aldrig behöver känns sig ensam<3

Vi har faktiskt lyckats med vårat viktigaste uppdrag under den första månaden, att finna oss en lägenhet för vår vistelse i Oslo. Vi har flyttat och gjort oss hemmastadda här.

Vart ute lite i stadens nattliv även om vi nog alla är överens om att vi inte har hittat den bästa klubben än. 

Alla tre har funnit någon typ av jobb och jobbat en del (även om det kanske inte är våra drömjobb), plus att vi har sökt en massa och vart på arbetsinterjuver både här och där. 

En kort summerning. 

I morse fick jag ett samtal tidigt, innan klockan nio tror jag att det var. Jag ska på en intervju till i morgon i Oslo City, en resturang där. Minns knappt att jag lämnat in CV där men tydligen så har jag det.

Ska bli ritkgit kul för resturang är ju en av mina första väl när det gäller jobb här och bara man kan få in en fot på något sätt skulle de va helt grait!

Två intervjuer i morgon altså. Idag? Fortsätta söka, städa? gå runt i stan....   


Europas rikaste land

På ingen annan plats kan det väl kosta 44,50 för att köpa två mjölk och lite havregryn? I norska kroner dessutom, så de blir val minst 50 SKR. Vi betalar dessutom 11 500 norska i hyra, säker 13-14 000 svenska. För ca 40 kvm.

Det svider lite såhär innan pengarna har börjat rulla in. Registrerade i alla fall alla de timmar jag jobbat för Concept. Så några kronor extra får jag snart. Men inte så mycket. Längtar efter ett heltidsjobb.
Ska på intervju på RIMI på fredag :) kanske finns det hopp där. Men någonting dör inom mig när jag tänker på att ta ett jobb i en matbutik. Men kanske bara över vintern i så fall så kanske jag kan hitta något nytt till sommaren.

Det är inget fel på att jobba i matbutik, inte alls. Men ni kanske förstår om jag säger att jag är 21 år och jag har redan spenderat 6 år med att jobba på ett sånt ställe. 
Men kanske blir det annorlunda, kanske kan jag jobba mig upp lite och ta mer ansvar, kan ju utvecklas lite och få mer merit utav det på så sätt. Och har man trevliga arbetskamrater kan det faktiskt bli kul.

Nåväl, har ju inte ens fått det jobbet. Änsålänge står väl allt ganska öppet...

Ut på vägarna igen...

Då är det dags att ladda upp för en ny vecka med, har fått tre dagar den här veckan. Idag ska jag till en by som heter Moss och bjuda på Lasange, på fredag är det pizza och på lördag lasange igen.

Bra att man har något att göra i alla fall, sen är det bara att söka vidare den tid man har till övers. Och förhoppningsvis göra nått kul i helgen!

Igår skulle jag och Linda gå för att lämna ut ett CV på en sushi restaurang. Jag kollade på googles vägbeskriving och det stod att de bara skulle ta tio minuter att gå. Men efter att va hade vandrat i isvindar i säkert 30 min och ännu inte var framme kikade jag på Linda "du, de kanske va tio minuter med bil..."
När vi väl hittar den lilla sushi resturangen som låg någonstans i utkanterna av majorstuen så verkade de som att de bara sökte en Sushikock så jag lämnade aldrig in någon CV, sjukt onödigt.
Jag fick lite dåligt saamvete och bjöd Linda på en fika i ett mysigt litet bageri för att gottgöra det hela.
Sen kollade vi lite skor innan vi mötte upp Felicia och drog till IKEA.
Där hittade vi lite smått och gott till vårt lilla hushåll :)

Nej, nu ska jag börja göra mig i ordning för att gå till jobbet snart, hoppas att det inte är allt för isigt på vägarna!

IKEA 2

Idag har jag tagit en lååång promenad/springtur. Träffade på en Gotlänning, gammal arbetskamrat från Atterdags på vägen. Den här staden är verkligen full med gotlänningar känns det som.

Om några timmar ska jag och Linda möta upp Flisan o sen blir det IKEA för hela slanten. Ett lite mer ordentligt besök än sist då vi stressade för att hitta de nödvändigaste. Nu har vi bott här en vecka och kännt efter lite mer vad vi beghöver. Ska bli kul att komma ut dit.


I thought i could, but i couldn't...

De där med att finna ett redigt jobb här i Oslo har allt varit svårare än vad jag hade trott. Mycket svårare...

Va på interjuv hos MaxKraft idag och det va rätt chill stämmning på det där kontoret. Men det kändes ändå som att de va väldigt svårt att göra ett bra intryck eftersom han som va chef typ inte ställde några frågor alls. Han förklarade bara vad jag skulle göra. Så jag fick försöka berätta lite vad jag gjort innan ändå men de blev liksom lite konstigt flyt i dialogen då. Aja, får väl se om de hör av sig....
Han sa i alla fall på slutet att jag gjort ett väldigt positivt intryck, men de sa de på Thon med. Och det trodde jag på Deli de Luca också.

Altså det är ju inte så att jag tänker ge upp i första taget men jag hade verkligen trott att det skulle vara lättare.

For the first time

Igår kväll när jag skulle somna så kom det över mig för första gången. En saknad av Turkiet. Drygt en månad senare...
 
Jag har tyckt det var lite märkligt, men jag har faktiskt knappt tänk på det sen jag kom därifrån.
Men nu började jag tänka på alla söta busschaffisar, alla på office, Ismael, Aydeniz, Onur och Sammet....
Memeth o de andra lokal guiderna, som alltid var så söta och snälla. Det hände alltid något roligt i vardagen. Det fanns alltid något att skratta åt, galna gäster eller galna turkar.

Jenni, Jenny, Tina och Andrea... o alla andra underbara människor man lärde känna under säsongen.

Det är även en ledsam dag idag av andra skäl, avslag från Deli... Och en arbetsintervju som jag känner mig sjukt omotiverad till.

Sunday

Det är något speciellt med söndagar. Och jag gillar det. Det är verkligen en bra dag att ta igen sig, gå långa promenader, städa och bara va.... Ännu mer så kommer det väl att bli sen när man har ett fast jobb och är mer upptagen alla andra dagar. Det är något jag ser fram emot.

Ibland blir allt inte riktigt som man tänkt sig, gårdgskvällen blev inte ritkgit som vi tänkt oss. Men det är okej, fler lördagar kommer!

Jobb

Fick rycka in på jobbet idag, det blev Wagners Pizza som jag stod och bjöd på hela dagen. Bara en parallelgata från vår lägenhet låg affären där jag jobbade (för en gångs skull behövde jag inte köra 20 mil med andra ord). 

Några pengar extra till kassan nästa månad iaf.

Annars fortsätter jobbsökandet utan vidare resultat. 

Hoppas på Deli.  

Deli de Luca

Va på grupp interview idag för Deli de Luca. Verkar faktiskt sjukt kul att jobba där och jag hoppas väldigt mycket på det nu. Vill inte vara för hoppfull ifall de inte skulle bli nått men det kändes i alla fall som att det gick ganska bra, och konkuransen verkade inte lika hård som på Thon denna gången... Men de går säker mycket på personlighet så jag får bara hoppas på de bästa!

Den andra lite skumma interviewn som jag skulle på blev dessvärre flyttad till Måndag så den kan jag inte säga något om än...

Tomorrow...

Jaha, i morogn ska jag på två intervjuer, ska bli väldigt spännande faktiskt.
Den ena är för Deli de Luca.

Och den andra vet jag inte riktigt vad det är, det är lite som ett skämt, men de blir nog spännande ändå.

Markveien 46

Ett nytt kapitel har startat, vårt liv i Oslo i vår egna lägenhet på Markveien 46. Det kommer nog att bli att bli alldeles grait tror jag.

Dessvärre känns de som att allt annat krockar för mig nu, jag har fått en arbetsinterjuv som kan va väldigt intressant. Men akurat en timme innan kommer ett erbjudande om en annan intervjuv, samma dag.
Båda är intressanta på sitt vis och jag vill inte missa möjligheten i den ena om det inte går så bra i den andra.

Dessutom kommer fler uppdrag från mitt nuvarande jobb som säger att om man vill sattsa på de här projektet så kommer det att bli ett "meget hyggelig saldo før juleferien"... och det låter ju inte helt fel!

Om jag inte får ett annat jobb så är det klart att jag vill jobba mycket, men jag vill ju helldre ha ett annat fast jobb. Men om jag inte får de innan dess vill jag ju verkligen ta chansen att jobba mkt!!

Näväl, de löser sig väl... på ett eller annat sätt, det gör det alltid.

It is happening now

Nu flyttar vi!! På riktigt!! Det mesta av packningen har vi redan burit bort till Markveien och i kväll är det bara sista städningen occh flytta sista grejorna.

Ska inte jobba på Concept den här vekan som det ser ut nu men det är rätt skönt för då har vi mycket tid att komma i ordning i lägenheten, då har jag tid att söka andra jobb och dessutom har jag ett intressant "möte" inbokat på fredag nu som ska bli väldigt spännande. 

Vi har redan hunnit med en sväng på IKEA idag och köpt de nödvändigaste vi kan behöva. Men vi planerar fler besök där och därför har vi registrerat oss som medlemmar i IKEA Family :)


Two good news, and one bad...

Thon hotel hörde av sig idag, eller ja, jag hörde av mig till dem och de återkom sen... Jag fick inte jobbet :(
Det fick han som va 25, halvt brittisk medborgare och hade studerat hotel management och en massa annat i Australien. Grattis till honom.

Men jag fick ett gulligt litet mail från mitt existerande jobb som lyste upp vardagen lite:



Hei Emelie,

Du har fått skryt og gode tilbakemeldinger fra da du jobbet på Vita kampanjen på Coop Extra Kongsvinger i forrige uke.

Det er Mills egne ansatte som kommer med denne tilbakemeldingen om deg!

Dette er meget hyggelig å få info J

Bra jobbet!

NB! Du skal få en vinflaske som takk for god innsats når du kommer på kontoret neste gang J

Ha en fin dag.



Linda och jag gick till Nordea Banken idag för att uppräta ett Norskt konto så inom kort har vi det och slipper växel avgifter och annat, och har dessutom ett konto att få in vår lön på!

News number two! Jag har vart på Markveien och nycklarna finns nu i min hand. I morgon börjar vi flytta in!


Mitt jobb



Här ser ni en bild ur min vardag som, ja jag vet inte vad man ska kalla mig, men representant för reklambyrå eller nått... Så här ser det altså ut, jag åker runt till olika butiker och slår upp mitt lilla "stand" sen står jag där och bjuder på leverpastej och ost.

Det är jäkligt soft, men jag hoppas att framtiden kommer med något bätttre, det är inte stimulerande....

RSS 2.0