Home in Oslo

Då har jag kommit tillbaka till Osloland efter en mysig och mycket trevligt semester på gamla goda Gotland. Tyvärr så hade jag inte så mycket tur med vädret som jag hade hoppats på.

I Oslo så har det ju hänt grejor medan jag var borta.  Det man märker mest av detta nu är attstaden är täckt av rosor och minnesbilder. Fint men sorligt. Går man bort till regeringskvartalet och Youngstorget så är det playwoodskivor i många fönster och skydds staket uppsatta så att man inte ser in dit själva explotionen var.

Mamma och Pappa har varit och hälsar på nu lördag-söndag. Jag har visat som staden, allt från Operahuset, Frognerparken, Akerbrygga, Slottet och mycket mer. Vi har även hunnit med att äta ute på resturang, en tapas bar på grunnerlökka. Idag blev det även lunch på BIT som är sjukt fräsht, har inte ätit där innan.
Sen tog de bilen tillbaka mot Sverige och Gotland.

Känns faktiskt riktgit bra att vara tillbaka i Oslo, känns som att jag har saknat att gå på dessa gator och i morgon är det dagt att gå till jobbet igen. Det har jag också saknat.


Rain non-stop

Har regnat sjukligt mycket här min sista dag på ön. Men den var rätt trevlig ändå. Va hos frissan och la in lite slingor och klippte. Blev helt okej men som vanligt känns håret för kort vilket det alltid gör när det är nyklippt.

Sen mötte jag upp Felicia (men innan det hann jag med lite shopping på vero moda, sjukt vad mycket kläder jag har hittat där den senste veckan), vi tog en liten farväl-fika, innan visste vi alltid att vi skulle ses i sommar, nu vet man inte när vi ses igen...

Efter det mötte jag Frida. Förlåt min vänn men både du och jag vet att detta blev en ganska misslyckad dejt haha... vi skulle köra bort och göra ett ärende vid rävhagen och hamnade därför i bilen. Efter det blev det jääääkligt svårt att hitta en parkeringsplats igen. Vi tyckte att vi hade tur när vi äntligen hittade en bil som körde ut vid två tillfällen men båda gånger hann någon annan föra oss att knipa platsen. Sen spöregnade det verkligen så i försökte deperat att hitta ett fik och hamnade på Effes eftersom de var fullt där vi försökte innan. Men där blev vi så besvikna när vi såg vilken te och kaffe vi skulle få så vi gick fast vi hade betalat utan att ha fått kaffen. Surt.

Vi övervägde att äta räkor på bakfickan men hamnade istället på bokcafet där två blöta brudar satt och åt och drack en liten stund innan vi begav oss åt olika håll i regnet.

Mina fötter bokstavligen badade i en flod när jag letade efter min bil på OBS parkeringen och jag var lite orolig för vatten planing nä jag körde hem. Usch. Det regnar ännu, det måste sluita snart om det inte ska bli översvämming altså. Vill ju inte att något ska hindra mig från att flyga tillbaka till Oslo i morgon. För jag vill verkligen tillbaka nu.


Åååh, mitt lilla Norge :(

Som alla hört har det som numera är mitt hemland drabbats av en fruktansvärd tragedi nu i dagarna. Otroligt sorligt och hemskt att någon kan göra så...

Så klart är det värsta alla som blivit påverkade direkt genom dödsfall och skador, mist annhöriga osv. Men för min egen skull så oroar jag mig också över mina fönsterrutor där hemma som mest sannolikt har blivit inblåsta av tryckvågen efter bomben som expolderade i Oslo Sentrum. Tyvärr finns ingen där hemma som kan se hur det är eftersom både jag, Sanna och Christian är i Sverige. Sanna har i alla fall kontaktat vår hyresvärd som skulle höra av sig när hon visste mer. Inte kul att komma hem till en säng full av glassplitter även om jag då inte hade varit den värst drabbade.

Lite glad får man ändå vara att man faktiskt befinner sig hemma i trygga Sverige på semester när något sådant sker.

Min semester har dessutom varit bra såhär långt. Har mött många fina gammla vänner och fått möjlihet att umgås med dem och familjen. Har ju faktiskt en hel vecka kvar som troligtvis kommer att innehålla liknande aktiviteter :) Vänner och familjemys...

 


Nu är jag hemma

Så var man tillbaka på ön och har inte haft en tråkig stund sen jag landade halv ett i Lördags. Har hunnit med två partykvällar på Gute med en massa vänner. Roadtripp på södra Gotalnd med Amanda och Linn. Fika med Annika, en mindre lyckad utflykt till tofta som slutade med regn/dåligt väder vilket resulterade i att vi åkte tillbaka till Visby. Men det tog vi igen med en stekardag på Kallis idag i solsken. Har även försökt att umgås lite med mamma och pappa emellanåt, spelat yatzi och ätit druckit lite vin. 

Har kopmmit tillbaka ut till Väte nu och sattsar på en sovmorgon i en skön säng i morgon och inte planera så mycket. Är förmodligen på landet större delen av dagen i alla fall. 

Ikväll blir det nog en spring tur oxå eftersom träningen inte varit örsta prio såhärlångt på semestern och det har ju blivit en del onyttigheter... 

Häng

Kvällen har spenderats med Anna och Linnea. Vi åkte bort för att se på Annas nya lägenhet som var superfin och imponerande högteknologiska detaljer såsom dörrtelefon med kamera (så man ser från lägenheten vem som kommer), kylskåp med tempratursreglering för de olika lådorna och mycket mer. Trevligt.

Nu ikväll hade jag tänkt börja packa lite för snart så åker jag ju faktiskt hem till ön.

Dagen på jobbet blev lite bättre än de andra den här veckan så det blev både AU, PVR och två RP. Sista rycket i morgon innna semestern.

Uppdatering

Har blivit lite dålig på att uppdatera här men förhoppningsvis betyder det att jag har bättre saker för mig ;P

I helgen blev det en tur med Anna och några tjejor till Liseberg, verkligen en lyckad dag måste jag säga! Vi åkte allt (utom fritt fall), vädret var strålande och ja, de kunde inte bli så mycket bättre. En härlig dag i Göteborg avslutades med middag på Hard Rock Cafe.



På söndag blev det ytterligare en springtur med min träningskompis, och inte så kort heller utan vi sprang/gick i drygt tre timmar. Helt sjukt. Men ska man komma i form får man ligga i blir lite svårt att hålla uppe den här nivän under semesterna altså när jag inte har någon som pushar mig men jag ska göra mitt bästa.

Jobbet, denna veckan känns inte lika bra som förra. Lite bittert, vill ju göra det bästa av de få jobbdagar som blir nu i Juli månad men det är inte så lätt! Segt som tusan altså men det är bara att ligga i.

Nu är det bara några dagarvar till semestern och Gotland, ska bli fett nice!

A little bit of everything

Det har vart full fart här senaste dagarna. På onsdagen skulle jag ta en liten springtur med Santiago. Tanken var att springa från Majorstua till Frognerparken och ta några varv där. Eller min tanke var. Efter att han sa att vi skulle ta en tio minuters instickare på en väg, och bara en kurva till och så vidare så började de bli en massa uppförsbackar och till slut hade vi sprungit hela vägen upp till Holmenkollen (Oslos högsta punkt, där de hade skidVM bland annat). Såklart fett jobbigt och jag ska vara ärlig, jag orkade inte springa hela vägen men joggade, sprang och gick lite omväxlande när backarna var som värst. Fin utsikt på toppen i alla fall och lättare att springa i nedförsbackar på vägen tillbaka. Vad kan de ha blivit då, drygt 2-2,5 timmars springtur.

Men den dagen var inte slut där. Det blev en liten mitt-i-veckan utgång med några från jobbet, som tur är blev det inte jättesent men tillräckligt för att dagen skulle bli slitsam på jobbet dagen efteråt.

Så torsdagseftermiddagen/kvällen spenderades med en pizza och avslappning i soffan för mig.

Men var ju såklart tvungen att förbereda mig lite på mitt besök i Tingretten nästa dag. Skulle ju möta upp för att sätta EUD i konkurs. Men hör och häpna. Under kvällen när jag sov på soffan så har de ringt en massa i min mobill som jag missat och jag hade även fått ett sms från f.d. chefen Eivin som påstod att han nu sättit in 17080 kr (skulle egentligen ha 14-15 000 innan skatt) på mitt konto och han ville att jag skulle trekka tillbaka konkursbegärningen. Nästa dag kunde jag konstatera att pengarna kommit in så jag fick gå till Tingretten och avlysa konkursen. Slutet gott allting gott. Eller ja, egentligen ville jag ju sätta dit skurken och att de verkligen skulle gå i kk men inte så mycket att göra. Skönt att man fått pengarna i vart fall.

I morgon Lördag blir det åter igen en tur till Sverige och Göteborg, staden jag aldrig tidigare besökt, för att gå på Liseberg med sötaste Anna och några tjejor. Blir Kul!




Skatte etaten

Var på Skatteetaten idg för att ordna så att jag blir skriven i Nogre, måste ju göra det nu eftersom jag har bott här så pass länge. Det är typ det sjukaste någonsin, man måste verkligen komma dit typ en halvtimme innnan de öppnar för att köa som till en rockkonsert! Och när de öppnar dörrarna så springer folk verkligen för att komma först till kölappautomaterna.

Gick ju dit igår med men då fick jag gå hem igen eftersom jag hade glömt att ta med mig passet. Så typiskt. Men fick i alla fall med mig det idag.

Så nu ska jag vara skriven i Norge och få ett Norskt personnummer inom någon vecka.


Det blir aldrig som man tänkt sig

Runt tio igår hade jag förbetrett mig på en lugn kväll i soffan med chips och dipp men sen så ringde Santiago och försökte övertala mig att hänga med han och några från jobbet på fest. Jag försökte säga nej, orkar inte, vill inte ett antal gånger men det är ju aldrig lätt att säga emot en försäljare som vi alla vet.
Jag förökte även bruka ångerretten men tydligen så gällde inte den.

Det slutade med att vi hamnade på fest vid Erik på Majorstua. Blev en ganska så trevlig kväll, vi gick till en bar som heter Studenten och till sist hamnade vi på goda gamla (eller inte) Yatzi. Men eftersom det var fredag så var det inte så mycket folk.

Detta resulterade i en  ganska seg lördag idag, har dock sprungit lite på stan men inte fått så mkt gjort egentligen. Nu vill jag bara sova för att försöka göra något vettigt i morgon.

RSS 2.0