Supplier fair

Idag har jag vi varit i Belek på Supplier Fair, very nice! Det var som en stor mässa med massor av trevliga saker, gratisprylar, uppträdanden och supergod mat! Fick en datorväska, tvålar, ansiktsmasker, pennor, godis, brochyrer med mera med mera.. dessutom så lovade en man där att jag ska få prova para gliding (eller vad det heter) gratis!! Superkul jue!

Annars har det varit en massa tid på kontoret, fixat med expenses papers, testimonials och kopierat en massa papper till det ena och det andra. Det verkar som att det kommer att börja ett gäng brittiska guider på vårat kontor, skulle va lite kul med riktigt engelsktalande folk (inget fel på turkiska men de hade vart lättare att kommunicera med dem). Så det ser vi fram emot :)  

Jag ska försöka få tag i en sladd som gör att jag kan få över lite bilder till min dator så att jag kan visa er lite mer från mitt liv här. Ett av mina alla projekt till i morgon, min lediga dag :)

Fucked up.

Jag var på väg mot Alanya och Incekum. Jag hade packat alla mina saker och skulle lämna av dem vid planet för att sen fixa några ärenden i Antalya och åka dit nästa dag.
Först skulle vi ha en dags sales training i Alanya och det passade ju bra eftersom det var på vägen.
Men mitt i föreläsningen får jag ett sms från min chef "du ska stanna i Antalya".

Jag fattar ingenting. Men tydligen har det helt plötsligt, utan förvarning bestämt sig att jag ska vara kvar här. De kunde de kanske ha sagt liiiite tidigare för jag hade verklgien ställt in mig på att åka dit och ville verkligen dit.

Nu vet jag inte hur det blir och vad som kommer att hända, ingen verkar ha något vettigt svar.


So i go...

Har nu fått besked om att jag kommer att flytta till Pegasos Planet senast Tisdag så man kan väl säga att det är officielt nu, jag har inte haft tillåteslse att prata så mycket om det tidigare, i alla fall inte utanför teamet.

Jag kommer alltså att lämna Antalya och premiumhotellen inom kort. Anledningen till detta är helt enkelt att jag inte är så van vid storstadstrafik. Jag har tidigare bara kört på landsvägar och trafiken här är inte som någonting annat... Folk kör i tre eller fyra filer även om det egentligen bara finns två, de kör mot rött ljus hela tiden och svänger lite när de känner för det utan att använda blinkers.
Detta har jag i och för sig nästan vant mig vid nu men min chef tycker att det är bäst att jag byter av säkerhetsstjäl för hon tycker att jag är för osäker i trafiken... Och jag själv tycker väl att det är en ganska bra ide för jag är ganska rädd när jag kör, eller nu känns det bättre men man vet aldrig vilka stressfulla situatoiner man kan vara i när man ska ut på vägarna.

Så därför ska jag nu jobba på Pegasos Planet istället, det var där jag skulle vara från början egentligen innan jag blev flyttad hit. Det ligger i Incekum och är en grannby till Alanya, ca 1,45 timmes bilfärd här från Antalya.
Där kommer vi att bo nära hotellen och inte behöva köra bil alls. Dessutom kommer vi att ha två hotell, här har vi nio. Gästerna har inte börjat komma dit än så nästa vecka kommer att vara "lära känna området" tid skulle jag tro :) Ska bli kul i alla fall!

Men lite tråkigt att lämna Antalya med såklart, kommer att sakna vissa saker och människor men det blir nog lika trevligt på Planet!

Inresistable...

Nu sitter jag på Vanilya igen, och äter sötsöker, igen.. Hade verkligen tänkt att jag skulle sluta med det för gott men så blir man sugen på någonting så är det kört. Speciellt när man sitter här.
Det blev en bakelse som består av en inbakad banan med cholkad på och jordgubbar på toppen.

Jag önskar att min kamera hade en sån där kamera sladd så att jag kunde lägga ut lite mer bilder att visa här men det har den tyvärr inte. Min plan B är att sätta in mitt kamerakort i Jennis dator och lägga över bilderna på ett usb för att sen sätta in dom på min men det är lite omständigt och hon är inte här nu.
Jag kanske rent av får köpa en ny kamera och ta vara på den sladden... Det får bli lite längre fram i så fall när jag har tjänat lite pengar.

Jag, Layla och Nina var och såg Fire of Antatolia igår, det var kul. Men man hade nog kunnat njuta mer av föreställningen om det inte hade varit så kyligt.

Annars har det varit hotellbesök idag för de få gäster vi har kvar och vi har intervjuat dem lite om hur de har haft det. Sen fick vi rycka ut till flygplattsen och skicka iväg ett flyg till Arlanda. Så nu har de flesta scandinaver kommit iväg härifrån skulle jag tro. Bara en massa finskar kvar.


My first fejk

Idag har jag shoppat en massa! Köpte min första riktigta fejk väska, en Luoise Vuitton. Jag brukar egentligen va emot de där litegrann men jag måste erkänna att jag älskar den!! Hittade den i Old Bazar efter noga övervägande och mycket prutande så gick den loss för 35 lira.

Var även och klippte mig i morse, tro det eller ej så kostade klippningen bara 5 lira (25kr)... Sjukt billigt, sen kostade det 5 lira till med föning med och den gjorde verkligen att mitt här såg helt annorlunda ut sen. Kommer dock aldrig lyckas föna deet så själv. Så 10 lira totalt alltså.

Annars så är det lite ensamt här i Antalya just nu... Jenni har åkt till Side för att hjälpa till med Vulkan-gästerna och Hedi har åkt till Kusadasi (långt bort) för att starta upp den destinationen. Heidel är på kontoret tills tio varje kväll typ och ja, då blir det ju bara jag kvar i lägenheten eftersom Nina och Leyla bor med sina pojkvänner.
Men förhoppningsvis så är det inte så länge till...

Volcanodays!

I vanliga fall så betyder hegerna flygplatts på schemat. Men som ni kan förstå har det inte varit så den här helgen. Ingen har kunnat flyga hem eller hit och vi har löst det hela med att samla alla hemresande gäster på Pegasos World i Side. Jag och Jenni fick köra transfer för kemer gästerna på vägen dit men eftersom alla åkte dit så fick vi inte komma direkt utan improviserade med en miniutflykt till Mosken i Manavgat för att underhålla gästerna under tiden. Som tur hade jag läst på mycket om Islam innan jag kom hit och det var inte så svårt att berätta om.

Fram tills planen börjar flyga igen så är det lite oklart vad som händer här nere. Gästerna får bo på PW och vi har bara några få två-veckors gäster kvar på premium hotellen här i Antalya. Men vi ska även rambla lite utflykter i veckan, bland annat se premiären av Fire of Anatolia (en känd dansföreställning) och om jag har tur får jag komma med på middag och hamam i Kemer :)

I morgon så är jag ledig, har ganska mkt jag behöver handla och ska även försöka få håret klippt någonstanns, får även lämna ifrån mig servicetelefonen som har varit ett säkert sällskap hela veckan!

Båt i Manavgat

Idag följde jag med på utflykt till Managvat (igen), mest för att det inte fanns så mycket annat att göra. Jag höll inte i den men fick ta de finskar vi hade tillbaka till Antalya på egen hand. Det va kul, busschafören försökte prata med mig hela tiden men eftersom jag inte kunde turkiska och han inte kunde engelska så gick det som det gick... Det va en trevlig chaför iaf och han stannade till i vägkanten och köpte jordgubbar till mig och gästerna på vägen hem :) 

För övrigt så har jag servicetelefonen den här veckan vilket betyder att gästerna kan ringa mig 24 timmar om dygnet. Än har ingen ringt. När de nås av nyheterna om Island Vulkanen kan jag tänka mig att den börjar ringa för fullt.  

Delphin Diva

Så va man ledig igen idag, fick inte så mkt gjort men lämnade i alla fall in mina och jennis skor på omklackning och puts. Det behövdes, eller omklackning i alla fall. 

Det va ritkgit billigt, bara 5 lira/par sko, dvs typ 25 kr. Hemma betalar man typ 120 för omklack och då gör de inte ens rent skorna klokt.  

Egentligen så behövde mina inte puttsas för de gjorde en snäll man åt mig på Delphin Diva i går, det är mitt favorithotell av alla våra för personalen är alltid jättetrevlig och hotellet är mkt fint. Fast än så länge har vi bara haft en svensk familj där och en finsk, men jag gillar ändå att va där!

Enligt Jenni så pratar jag till och med om detta hetellet i sömnen haha!

Om det hade vart tillräckligt varmt hade jag gärna solat idag med men jag tycker verkligen inte att det är det. Ändå går alla turister i shorts och ligger vid polen, förstår inte att de inte fryser! Men man ska väl inte klaga, snart lär det va så varmt att man längtar efter lite kyla..

One month in Turkey

En månad har susat förbi sen jag lämnade ön i Sverige! Sen dess har jag träffat mycket nytt trevligt folk och gjort mycket kul och nytt! Till vardag glider vi runt i uniformer på lyxhotell för att se till att alla gäster har det bra, helgerna betyder flygplatts, departure/arrival, transfer och see offs.. med följande välkomstmöten såklart!! Förra söndagen höll jag och Layla fem på rad. Nu i början har det även varit mycket rambling och prova på utflykter så att vi ska veta vad vi säljer. Jag har faktiskt hunnit vara på två Hammam (turkiskt bad med bastu, skrubb och massage), båtutflykt, seaand sky (lift upp i bergen) med mera.. Och såklart har jag lärt mig mycket om Turket som är ett riktigt spännande land!

Jag gillar allt såhär sångt men det finns mycket att lära sig och ha koll på innan sesången drar igång på riktgit!

Nu sitter jag på Vanilya, ett cafe/bageri nära vårt hem som är en av våra favoritställen där man kan köra en massa gosaker för väldigt lite pengar och dessutom få tillgång till internet (vilket vi ännu inte har i vår lägenhet). I natt var jag på flygplatsen mellan två och fem för att skicka iväg en flight till Arlanda, det gick rätt bra faktiskt! 
 
  

Bounches of paperwork...

Vi har sjukt mkt pappersarbete att göra hela tiden och vi får kanske 20 nya papper i veckan med viktig info som måste hållas reda på. Och för alla som känner mig så vet ni att jag inte är den bästa på att hålla reda på saker.

Vi måste göra rapporter, redovisningar, räkna och följa upp i stort sett allt som händer under en dag och det är ganska mycket faktiskt. Trotts att vi inte har så många kunder just nu, då kan man ju undra hur det blir under högsäsongen!

Men det blir nog bättre när mann får reda på allt och lite bättre koll, hoppas jag...


Turkish Delight

Jag vet inte vad som hände med min strävan efter att vara en hälsosam person tog vägen, inte heller vart min medvetenhet över vad jag åt försvann. Den är i alla fall totalt borta.

Jag har upptäckt Turkish delight. Det värsta var när jag och Layla var i gamla Bazaren och köpte 200 g turkish delight för 12 lira (60 kr) och Jenni senare köper samma sak på en annan affär fast får 500g för 7 lira.
Sen upptäckte jag att det var ännu billigare på Migros.
Vi äter verkligen sötsaker varje dag här känns det som och jag måste sluta snart.

Idag är jag och Jenni lediga. Vi sitter på en litet bageri för att få tillgång till internet, mysigt litet ställe men det är farligt med för de har väldigt goda kakor, väldigt billigt!

På vägen hit kikade vi in på New York outlet. Upptäkte att de hade mkt fint. Jag vet att det är mkt fejkmärken här i turkiet men jag tror faktiskt att jag har gjort ett fynd utöver det vanliga som är äkta.
Köpte en Cavalli tunika för 60 lira (290 kr) och den skulle egentligen ha kostat 686 Euro ( nästan 7000 kr). Nu tror ni säkert att det omöjligt kan va äkta men den känns väääldigt fin i materialet, ser äkta ut på alla sätt och det står faktiskt "Made in Italy" by Roberto Cavalli i den!  

RSS 2.0