Hot Mojo

Idag var jag och Thao på Hot Mojo/Bikramyoga som vi länge planerat en ikke lyckats genomföra.

Det var... En upplevelse. Svettigt som tusan och egentligen ganska äckligt. Detta ärr altså Yoga i ett rum som är uppvarmt till 38 grader.

Eftersom vi inte varit där förut visste vi inte ritktigt hur det fungerade. Mitt första intryck var att det luktade ganska illa vid salen och snart fann vi ut av att det var Yoga mattorna, klart det när man svettas så mycket, lagom äckligt.

Tydligen en poppulär klass då rummet var fullproppat med folk. Jag gillar i vanliga fall Yoga men jag har nog aldrig svettats så mycket i hela mitt liv trotts att själva yoga programmet i sig inte var speciellt utmanande.

Folk som hade vart där tidigre hade med sig handdukar att lägga över yoga mattan och det var ju smart med tanke på hur svetten rann, det kändes ritkgit äckligt att ligga och svettas på en stinkande matta som många andra också hade svettats på.

Men i efterhand så måste jag säga att det trotts allt känns fräscht (efter att man dushat), som att kroppen har blivit renad.

Innan jag går på detta passet igen så ska jag definitivt köpa egen Yogamatta samt ta med mej egna handdukar!!

Mindfulness

Yesterday is history,
Tomorrow is a mystery,
Today is a gift,
That is why it is called the Present.

Sant, så sant...

Yoga

Kör lite Yoga race nu innan det blir ferietider och klasserna inte går som vanligt längre. 
 
igår var jag på säsongen sista pass för min favorit tränare på Sata Nydaen. Ikväll blir det vid Schouss Plats och i morgon tidigt på Storo. Sen ska jag och Thao på Hot Mojo (Yoga i varmt rum) vid sjölyst på lördag.
 
Hoppas på att detta hjälper att stressa ned sen blir det semester och i skrivandes stund så planlägger jag en eller ett par veckor hemma på Gotland... :)
 
Annars har regnet nu tagit över Oslo och jag hoppas på att Gotland bjuder på mera sol i sommar!
 

Nedvarvning...

Nu närmar det sig semestertider och jag har märkt att det är lite av ett projekt att varva ned inför det.
 
Har man varit uppe i vrav och hållt ett extremt högt tempo måste man ta det där med nedvarving lite succesivt, så jag jobbar lite på att trappa ned tempot, ta det lungt och börja slappna av.
 
Nu är det bara cirka en vecka kvar på jobbet innan semestern kickar in och ännu har jag inte bokat resa tillbaka eller planerat så mycket men det får bero lite. Jag tänkte ta det lite som det kommer.
 
Planerna är såklart någon vecka hemma på Gotland annars tänkte jag mest slappa, fixa klart en del detaljer här hemma i lägenheten, motionera lite, hänga med vänner och sola mest möjligt.
 
Ser även ut som att jag och Sanna kanske får till en helg i Köpenhamn i slutfasen av semstern.
 
Ska bli skönt, jag behöver verkligen laddabatterierna i sommar :)
 
 

Sandvika Storsenter

Idag tog jag och Sanna en liten tur ut till Sandvika Storsenter för att shoppa.

Sentret var inte riktigt som jag hade tänkt mig men lite smått och gott hittade vi och avslutade det hela med en solig middag på Egons uteservering.

I morgon är det midsommar, tyvärr blir den inte firad i Sverige.

Jag har även ett riktigt spännande möte på dagen - vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Har lite "to good to be true-känsla" så jag måste bara "hope for the best but expect the worst". Annars blir jag besviken om det inte går som tänkt.

Familjen <3

I helgen har jag haft besök av Mamma, Pappa och lillasyster Amanda så nästan hela familjen har varit samlad (utom Elin då) här i Oslo vilket var trevligt.
 
 
Tyvär fick jag ingn bra bild på syrran.
 
Vi har i vart fall besökt en del sevärdigheter i Oslo så som Mathallen, Akersfästining och lite annat smått och gott.
Massa god mat och trevligheter, det gillas :)
Snart ses vi igen när jag kommer till Gotland på sommarbesök.
 
Händer även annat spännande i livet just nu :) kanske kan jag titulera mig som bilägare snart?
 

Mindfullness

Stressen har tagit överhand i mitt liv i det sista vilket har fått konsekvenser som nu fått mig att reagera. Jag måste varva ned.

Finna fokus. Andas. Ta tillbaka kontrollen.

Det blir Yoga, löpning och meditation varje dag framöver.


Summerburst!

 
Vi hade en fin helg i Göteborg :)
 
 

Stillhet

Är hemma själv vilket är skönt. Tystnad råder. I det sista har jag haft ett märkligt beroende att alltid höra på hög musik men idag känns det faktiskt riktigt skönt med stillhet.

Ibland behöver man vara ensam och bara göra ingenting.

Igår däremot hade jag Linus på besök här hemma, vi åt lite sushi på balkongen, drack te och pratade en massa. Jäkligt kul att träffa en kollega hemma och kunna prata om allt på kontoret som man inte kan prata om när man är där haha. På ett sådant kontor som vårar händer det mycket så det är en del att prata om. Men jag gillar det på något sätt. Ibland älskar jag det och ibland hatar jag det. Det är i vart fall en speciell platts och jag tror inte att det är många arbetsplatser som kan sammanliknas med detta :)

I vart fall känns det som att denna månaden kan få en riktigt bra start vilket bådar gott inför semestern ^^ hoppas att det går så bra som jag tror. Då kan det bli rekord!

Summerburst!

Sanna och jag är inte alltid så smarta. Vi planerar inte saker. Vi bokar inte event och resor i god tid. Ett par dagar innan event/resa (i det här fallet Summerburst 2013 i GBG) så sätter vi oss och tänker att i vi ska boka hotell och finna resa. Då är det såklart bara de dyraste hotellen kvar och de dyraste resorna kvar, allt annat är taget. Men, men nu har vi bokat och vi ska bo på ett fint SPA hotell lite utanför stan (inte för att vi ville lyxa till det men för att det inte fanns någonting annat kvar). Sen flir det full sommarfest i ett par dagar. Passande nog på min födelsedag! Blir bra.
 
 
Under ytan. En tickande bomb. Lugnet före stormen. Living in a lie. My belly hurts. 

Sometimes I run

And sometimes i run twice.

Helgdagar kan vara så långa ibland. Startade dagen med standard springturen. Sen storstädade jag hela lägenheten. Damsuga, tvätta skura, allt!! Det regnade som tusan. Jag stekte pankakor med glass och blåbärssylt. Sen kanelstekta äpplen. Kändes som ett barndomsminne. (Jag åt inget annat än pannkakor när jag var liten).

Gick förbi BI och tog en iskaffe hos kusinen.
Sen mötte jag upp Emma igen efter hon slutat jobb och vi gjorde en spontan enkel trerättersmiddag med champagne - helt oplanerat!

Sen gick Emma och solen kom fram. Kunde inte sitta stilla så tog på springskorna och sprang en runda till. Lika bra det. Blev blöt om fötterna då för det hade regnat så mycket.

Nu kom Sanna hem och vi kankse ska boka GBG till nästa helg - Summerbust!!

Sommartider hej hej

Igår blev det en glass med Linnea på Aker Brygga efter jobbet, solen sken och allt var fint.

Idag har det varit musikens dag i Oslo så jag och Thao har vandrat runt i Oslo och sett på vad som skjer men sen satte vi oss i slottsparken med några cider, vin och lite snacks och bara myste lite i sommarvädret.

Oslo är en härlig stad på sommaren och nu är det sommar, jag försöker njuta av varje sekund för snart kommer säkert regnet att ta över.

Jag har blivit ganska bra på att springa nu och springer säkert en timme om dagen, längst akersälven till mariendalsvannet. I trappor, över backar och broar springer jag, längst vattnet och diverse vattenfall, det är vackert.

Jag behöver springa för tankeaktiviteten maxas då, brainstorming, pusselbitar faller på plats och jag förstår saker som jag aldrig förstått tidigare. Får uppenbarelser. Perspektiv. Ibland blir jag lite rädd när jag förstår verkligheten, den är ganska nasty.

RSS 2.0