Kostym kirrad

Idag efter jobbet så tog jag och Emelie en sväng på stan för att finna halloween outfit till mig. Butiken där man köper sånt i sentrum var lagom full kan man säga. de var kö utanför och de fick släppa in folk i omgångar!!
Orkade inte trängas där inne alltför länge så vi skyndade oss att få tag i något som kunde duga. De blev ett par kattöron, svans och svarta långa siden handskar. Tänkte kombinera detta med svarta nylonstrumpor, svarta shorts ett svar linne och höga klackar. Kankse målar nos och morrhår. Inte någon väldigt fantasifull klädsel men bättre än inget. Så på lördag blir det halloween fest med, ska bli kult!
Var även på ett mycket lovande möte med Hege idag, var väldigt positiv respons och mycket trevligt möte som dessutom kan bli en ganska stor affär om de går vägen. Andra möte på onsdag, ska bli kul!!
I morgon har jag oxå ett möte som kan bli signering om jag har tur.

Det går bra nu.

Trotts regn och höstväder ute medan det blir mörkare och mörkare så har ting sällan kännts så bra som det gör just nu. Jobbet är verkligen kul och spännande, har lyckats få in lite fler möten nu. Var på ett bra idag som förmodligen blir signatur på Fredag. Ytterligare ett i morgon som dessutom gäller ganska många GSM.
Ska träna en vecka på SATS nu som jag fått genom Emma kusin, vi va där igår och nu blir det nog SATS hela veckan. Jag gillar träning altså.

Ny Mobil

Äntligen har jag nu fått min nya mobil. En LG P970 Optimus Black. För mig som är van vid en old style Samsung från Clas Olsson så känns det som en ritkigt lyxmobil och jag gillar den starkt.
Men det tar sig lite tid att lära sig allt från basic till standardfunktioner till de mer praktiska. Särskilt när man är så oteknisk som jag.
Annars har det varit mycket mys i helgen. Ifredags bakade jag och Sanna en taccopaj som blev supergod,
till efterrätt lagade vi bananer fyllda med choklad i ugn och sen vaniljglass till de. Rekomenderas!
I lördags sov jag ut ordentligt sen mötte jag Ellen på stan för en promenad och Cappocino på Aker brygge. Senare mötte jag upp Emelie och vi lagade middag tillsammans, drack ett glas vin och åt även lite godis och mototskaka.
På söndag  morgon åte vi ut till Songsvan, ett naturställe utanför Oslo och gick en promenad kring sjön i de vandringsspår som finns där. Var skönt att komma ut i naturen!
Så de har faktiskt varit en riktig kvalietshelg och jag känner mig utvilad inför en ny vecka på nya jobbet!!

Upp och ned

Säljare livet går verkligen upp och ned från dag till dag. I tisdags när jag skrev gick det extremt dåligt och jag hade sämsta mötet någon gång på ett kebab hak, det var dock inget möte jag bokat utan ett som jag fått. På Onsdag signerade jag första ordentliga kontraktet (förra jag gjorde godkändes inte i kreditchecken), med en räkneskapsfirma (så de ska nog inte ha nått problem med kriditchecken i vart fall!!). Väl inne på kontoret igen tog jag upp telefonen och bokade ett nytt möte av bara farten.
Idag har jag ringt över 200 samtal men inte fått ett endaste möte. Bittert.
I morgon börjar jag dagen med ett möte klockan nio, får väl hoppas på att det blir lite uppgång igen där om man ska följa mönstret...
Efter en tung dag så blev jag otroligt trött när jag satt på bussen vilket gjorde att jag skulle ta en powernap när jag gick hem. Men en powernap har lätt att spåra ur och jag sov till klockan 18.00.
Inte bra för dyngsrytmen att sova på eftermiddagen men ibland är det bara så skönt! Får dock se hur det går med nattsömnen efter de.

Vad händer?!!

Är det helt plötsligt okej att gå runt och mörda fokl?! Så sjukt. Tre mystiska mord i Oslo inom löpet av 12 dagar, plus ett äldre mord som påträffats nu. En liten pojke dödad i Sverige, och sen ett mördat par!
Vad händer med världen liksom? Förstår inte. Jag som trodde att man var så trygg här i våra nordiska land.

It's a tough racket...

Ja, säljar livet är ju inte alltid en dans på rosor och idag känns som en dag då jag undrar om de någonsin kommer att bli något klirr i kassan. Jag kommer inte att ge upp försen jag har gett det ca 2-3 månader i alla fall, beroende på hur resultaten ser ut då. Men man har ju rätt att tveka ibland.
Va ute på första mötet själv idag, ingen höjdare. Inte bokat av mig utan ett som jag fått och det var kanske inte bästa kvalite på bookingen, och inte heller på den informationen som jag fått innan för de stämmde ju inte ritktigit. Förmodligen inget positivt utslag där men i alla fall lite erfarenhet.
I morgon startar jag med ett möte tidigt men då har jag som tur Hege med mig, jag bokade och de ser lovande ut vill jag tro. Men vi får se då.

Vinkväll med jobbet

Igår blev det lite vindricking med nya jobbet hos Even på Frogner. Var väldigt trevligt men på ett eller annat sätt lyckades jag vara väldigt förfriskad på slutet av kvällen, OPS! Fast då var vi ute och folk hade splittats upp ganska mycket, så hoppas på att det inte var så många som märkte det. Kul kväll i alla fall.
Under dagen på lördagen blev det även tapas med Emeile, Bella och Jenny. Det har blivit lite väl mycket ute äting i det sista men det var gott i alla fall. Får nog hålla i pengarna lite bättre framöver. Det lyckades jag inte göra i följande shoppingrunda. Köpte en ny väska för att ha på jobbet, handskar, armband och lite annat som gjorde att kortet fick dras många gånger. Shame on me, skärping snart. Sen måste jag investera i en ny telefon snart vilken lär ta ett par tusingar av mig med. Men det är en nödvändighet. Just nu är det LG P970 Optimus Black som lockar mest, om det bara kunde vara lite enklare att betälla hem från Netonnet had ejag klickat hem den nu, men tydligen går det inte, får ringa kundeservice i morgon.
I veckan blir det flera möten, ska bli kul!

Vinter-feeling

Kylan och mörkret som kommer nu har gjort att jag emellanåt känner mig sjukligt trött altså. Känner för att gå en rejäl runda på stan för att köpa in vantar halsduk och annat man kan pälsa på sig med.
Men det får vänta tills lönen ramlar in vilket borde vara i morgon.
I tisdags blev det en mysig middag ute på Yayas med Emelie, Jenny, Bella och Öystein. Va riktigt mysigt och maten var god. Har velat gå på den resturangen länge eftersom den är lite speciellt tema på och det blir mörkt med åsk och regn effekter emellanåt.
Hade möte idag med storföretaget och det var spännande. Även om en del av det som sades lika gärna hade kunnat vara kinesiska för mig så fick jag intrycket av att det var ganska positivt. Men hela grejen blir nog en längre process så jag får säga. To be continued.

Ett år i Norge <3

Idag är det exakt ett år sedan jag anlände hit till Oslo och min kära vänn Linda mötte mig vid bussterminalen klockan sex på morgonen. Sedan satte hela äventyret igång med jobbsökande, lägenhetsletande, partysvensk livet och mycket mer...
Ett år senare har jag nyligen börjat på mitt femte jobb i Oslo. Efter att ha varit Demo-crew för Concept Communication, servitris på la Dente, säljare på EUD och RiksTv. Nu sist men inte minst bedriftsrådgiver på Phonero.
Har mött mycket kul folk och hittat på både det ena och det andra. Sweet, jag gilllar Oslo och blir nog kvar här en stund till...
Idag hade jag även mitt första möte/salg. Inte precis så som man tänker sig ett möte och kontraktsignering med ett företag. Vi satt inte på ett kontor och diskuterade med en bunt papper.
Företaget vi mötte var en målarfirma med ansatta från Makedonien, som vi mötte på deras arbetsplats så vi fick klättra upp i en byggnadsställning och sitta i en liten trång barack på en stol och ett skrivbord haha. Enkelt och greit, signering blev det trotts störande moment i form av en kompis till företagaren som kom och avbröt med sina så kallade kunskaper om andra tillbud på marknaden. Efter om och men blev det okej ändå, signering i alla fall.
I morgon blir det ett möte av lite annan karaktär. 250 ansatta.

Emelie times two

I går blev jag med min vänn Emelie på 30-års fest för killen som hon dejtar. Var trevligt först några glas champange hos honom sen blev det finmiddag på Dinners med fyrarätters asiatisk mat. SPICY men gott.
(bilden är dock ifrån Emelies födelsedag och inte från igår)
Efter det blev det någon drink nede vid Akerbrygge. Trevlig kväll med trevligt folk.
Tidigare på dagen blev det lite lunch med Emma och Hanna-Karin på Beagels and Juice. Ett ställe jag har velat äta på länge just eftersom vi bara tog en kopp kaffe sist vi var där och man vill ju prova det som de är kända för!
Så det blev en Beagle med brie och chutney, till det drack jag smoothie med blåbär och mango. Fräsht!
Igår kom jag äntligen till gymmet också efter en vecka som varit upptagen av annat. Core och 45 minuters löpning blev det. Bättre än ingenting i alla fall, om det blir av idag vet jag inte eftersom jag inte är superpigg efter gårdagens drinkar men jag sattsar på Kickboxning i morgon!!

Första veckan avklarad

Då har jag klarat första veckan på Phonero och jag måste väl säga att det har gått ganska så bra. Har bokat in 3-4 möten, därav ett stormöte som ska gå av stapeln torsdag nästa vecka där jag kommer att få ha med mig både salgschefen och salgsdirektören. SPÄNNANDE.
Nästa vecka blir det lite mer varierat och mera möten vilket jag ser fram emot för det är ju DET som jag vill göra. Just telefondelen har jag gjort förr...
Gillar mina nya kollegor och det känns som att jag kommer att trivas, allt där passar mig bättre bara. Det coolaste av allt är att jag kommer att få eget visitkort. Såååå businesswoman, me like.
Annars har det varit lite höstmys i veckan. Jag och Ellen åt lite Sushi på Frogner i Onsdags. På Torsdagen kom Emelie förbi för en kopp te.
Idag fredag har jag bara kännt mig extremt trött och mest sovit. Sanna och jag har sett idol, slappat och ätit lite ostbågar och Godis.
Något jag inte har varit så bra på i veckan är träning, det ska jag försöka ta igen i helgen!!

Äntligen Iphone

Så länge som jag har tänkt att jag ska göra som resten av världen och skaffa en Iphone. Har nämnt det till mamma och sagt att jag verkligen borde göra det nu när jag börjat jobba för en telefonifirma.
Så hon ringde mig igår och sa att det fanns en billig på fyndsidan till netonnet.
Gick in och kollade, visst hade hon rätt. Iphone Apple för 1990?! Så klart att jag klickade hem den snarast möjligt. Själva den processen blev väldigt omständig och jag var nära att ge upp men till sist ordnade det sig och det är jag glad för, kan inte vänta tills den kommer men det lär väl ta minnst en vecka eftersom den ska hem till mamma och pappa i Sverige först innan de kan vidarebefodra den till mig i Oslo! :)
Jobbet idag var lite tråkigt om jag ska vara ärlig. Eller inte tråkigt, såklart att det var intressant men vi fick inte göra så mycket mer än att sitta och lyssna på andra som gjorde sitt jobb och det skedde inte så mycket. Känner i alla fall att jag har lite mer grepp om produkten och arbetssättet så det är i alla fall positivt.
I morgon ska vi börja ringa lite och jag är taggad till tusen, ska bli kul!!

Comfusing

Sitter och försöker läsa in lite priser och annat. Väldigt förvirrande måste jag säga för jag förstår nada. 0,49 hit och 0,39 dit... sen MB, Turbo 3G, fasta priser och minut priser. Abonnement per månte? Data?
Makes no sense.
Jag försöker se det hela positivt. För ett halvt år sen visste jag ingeting om tv-kanaler och tuners men det gick ju att sälja efter ett tag. Jag har aldrig kunnat något om abonemangspriser på telefon, det enda jag har vetat att på Comviq kunde man ringa gratis till alla med Comviq och de hade ju nästan alla så därför tog jag de. Efter de har jag inte varit det minsta prismedveten, betalade bara telefonräkningarna liksom på den tiden då jag hade abonemang, men det var ju flera år sen.
Javäl, bara man kommer in i det, brukar man ju kunna göra ganska snabbt om man jobbar med det varje dag :P

Första dagen på Phonero

Idag började jag altså på mitt nya jobb! Som alltid när man är ny på ett jobb blir det mycket information, mycket lyssning och en del att ta in...
Det första jag kunde konstatera var ju att de flesta av mina nya kollegor är bra mycket äldre än mig, runt 30 och många av dom verkar ha barn. Men jag har ju faktiskt längtat lite efter en mer vuxen arbetsmiljö. Det har jag där.
Fanns någon yngre och i teleteamet hade de faktiskt flera som har jobbat på GoExcellent tidigare.
Alla verkar i vart fall vara trevliga och hjälpsamma. Har dessutom fått intryck av att detta jobbet är otroligt mycket mer självständigt men det gillar jag också, mera utmaningar över det hela.
Måste också säga att kantinen erbjöd LYXMAT i jämförelse mot vad man är van vid, huuuur frääääsh som helst och hälsosam!! Me like.
Vi lyssnade även på en föreläsning om någon form av sentralbordlösning, det var lite över min kompetense så jag kände mig väldigt förvirrad där men som tur var fick jag höra efter att många av de andra inte heller ritkgit greppade vad det handlade om!
Nej inte så mycket mer att säga om det, men jag är spänd på fortsättningen av denna vecka/månad. Ska bli otroligt kul och spännande.
Ikväll blir det kickbox! Men först lite studering...

En helg mellan två jobb

Jobbade sista dagen på GoExcellent i fredags. Har varit kul att jobba där men kändes ändå bra att sluta för jag var ganska så trött på det. Nu väntar nya jobbet på måndag och det ska bli såååå spännande!!
Altså, jag ska jobba som bedriftsrådgivare/feltselger på Phonero. På ett sätt känns det lite så som jag tänker mig mitt drömjobb, för nu blir det möten med företag och business!! Men andra sidan är ju också att jag står inför möjligheten att det får bära eller brista för om det inte blir sälj så blir det ingen lön. Endast provisionsbaserat.
Men jag har en bra känsla och tar man aldrig chansen får man aldrig veta.
It's th dream afraid of waking that never takes the chance.
Annars har det varit en ganska så mysig helg. På fredag blev det middag med Alexandra och henes vänninor på Hard Rock. Lördag blev faktiskt familjehäng med kusin Emma och hennes föräldrar som kommit på besök. Även deras vänner som är familjen till Hanna-Karin som Emma bor med. Vi va uppe på Holmenkollen men de va så mycket dimma att man inte kunde se något. På kvällen blev det även middag på Egon, koseligt...

RSS 2.0