Moving on

Dagen efter uppbrottet med EUD så har jag varit på intervju inför två andra salgsjobb.

Först på GoExellence där jag i så fall ska sälga RiksTV, där fick man ett bra bemötande, en ordentlig intervju med mycket information och en trevlig kille. Stämmningen på kontoret verkade supermysig och det var verkligen ingenting som kändes negativt. Dessutom sa han väl mer eller mindre att jag redan hade fått jobbet under intervjuen så det var inte direkt något jag tvivlar på.

Intervju nummer två var då på Viasat, han som höll intervjuen var sjukt oproffisionell. Svarade i telefon hela tiden, sprang ner och hämtade pizza (underintervjuen) och satt nervöst och skakade på ena benet samt kollade ner i golvet hela tiden. Han sa även att han kände till min tidigare chef och att han var en skurk (det kan jag i och för sig tänka mig). Det som lockade var lönetabellen. Finns möjlihet att tjäna GRYMT mycket pengar där. Självklart under förutsättning att man är bra men att veta att möjliheten finns är ju motiverande.

Vädret här i Oslo har återgått till Vinter. Jag sliter med en huvudvärk som känns lite jobbigt kan vara på grund av spännignar för de som hänt de senaste dagarna. Vet inte.

Kvällen bjöd även på ett trevligt inslag eftersom kusin Emma kom och åt middag med mig. Efter blev det kakor och te.

By the way så har jag bokat alla biljetter, jag är på Gotland mellan 16-24 April!

Nu händer det grejor!

I går klockan halv nio så gick jag och my in på kontoret med en enda tanke, att säga upp oss. Det gjorde vi och gick snart där efter därifrån och satte oss på ett fik. Tyckte lite synd om chefen men som man beddar får man ligga heter det ju och det stämmer så bra.

Senare samma dag, när jag är på väg till gymmet, ringer en man ifrån GoExelence (eller något liknande, vet inte ritkgit vad de hette) och vill avtala en tid för arbetintervju. Vi pratar ett tag och bestämmer att jag ska komma dit i morgon på arbetsintervju.

När jag kommer hem ifrån gymmet bestämmer jag mig för att ringa upp en kille på Viasat som jag tidigare hade en kontakt med om ett jobb som jag senare nekade. Jag frågar om de fortfarande behöver folk, det gör dom. Vi bestämmer att jag kommer på arbetsintervju i morgon.

Jag går en liten promenad med Matilda sen möter jag upp My för att gå ut och äta på Fridays. Efter en riktigt mysig kväll med massa prat om allt och inget hamnar vi på en bar längst Karl-Johan för en drink.
Bara äldre folk där men efter ett tag kommer en engelktalande man som är i sällskap med två äldre norrmänn fram till oss och börjar prata.

Det visar sig att han är någon form av "IT-entrepenör" som reser runt hela världen och de andra två jobbar med en ekomomi-rådgivnings-firma som främst riktar sig mot bilindustri. De söker en person till sitt förtag som kan kontakta företag o prata, någon form av marketing tjänst. Oklart. Men i alla fall tycker de att både jag och My borde komma på en arbetintervju.

Tysken vill dessutom sätta mig på ett års intership i sitt IT-företag. Under förutsättning att jag kan tänka mig att flytta till tyskland då. Haha.

Det är verkligen inte svårt att hitta jobb här i Oslo. Nej, nu ska jag ta och förbereda mig på mina intervjuer och boka klart alla biljetter så att jag kommer hem i påsk.

Ha en fin dag!  


Dear dairy...

Vi kom fram till något idag, eller min kära kollega har nog kännt detta innan mig, min naiva tro att vi ska kunna ringa till alla företag i hela europa för att registera dom och sen bli rika på kuppen kommer inte att funka. Inte på två personer och google translate.

Tomma argument kan ta dig långt men håller inte i längden.  

Definitivt sista dagen i morgon.

mail from Jenny <3

En höjdpunkt i tillvaron är verkligen när man har fått ett inbox message av Jenny Lenartsson, en av mina vänner från Turkiet tiden. Det händer tyvärr allt mer sällan men när det händer så händer det. Jenny och jag skriver ungefär en halv bok till varandra varje gång vi skriver. Och varje gång jag läser ett mail från henne så gråter jag av skratt åt denna brutalt roliga humor och självironi. Kan inte komma på någon annan som kan få mig att skratta på det sättet. Tänkte kanske inte så mycket på det då vi bodde tillsammans men jag är verkligen glad att jag fått träffa den här tjejen altså och jag hoppas verkligen att vi ses igen.

i alla fall båt

Nu har jag bokat båtbiljetter hem till påsken. Mer än en vecka hemma blir det, så det är nice. Har även hittat superbilliga tågbiljetter som gör att jag tar mig hela vägen hem och tillbaka för runt en 1000-lapp. Och det är bra jobbat tycker jag, men på grund av en mongolid dator har jag inte kunnat boka dem ännu. I alla fall kommer jag till ön den 17e April och åker tillbaka Söndag den 24e. Detta reslutlerar i ungefär sju dagar Gotalnd. Syster kommer även att vara där och henne har jag väl inte träffat på nästan ett år så det blir nice. 

Blev två salg idag på jobbet och låg straxt över budget. En okej start på veckan, det roligaste nu är att jag ska ringa mer och mer till Gotland. Så hoppas på det bästa där!

Det har även blivit lite av en tradition för mig att starta veckan med ett Yoga pass på måndag kvällen. I like Yoga. Har börjat bli allt mer böjlig nu och det enda som känns obehagligt är huvudstående, brygga och liknande.

Nej nu är det dags att lägga sig snart. God natt gott folk.  


Ställer man om klockan idag?

Ända sen jag vaknade i morse har jag kännt mig stressad över detta eftersom jag inte varit säker om det är idag eller inte.

Egentligen har jag inte någon viktigt tid att passa. Bara Zumba på gymmet, fast det var ingen vidare dag att gå på zumba, det passar liksom när man är superglad och har överskottsenergi. Det hade inte jag idag. Känner mig ännu ganska trött som jag gjort sen i fredags. Hoppas de går över snart.

Hade tänkt träna mer men eftersom det var runt lunchtid var jag så hungrig att jag gick hem och åt.

I övrigt pågående projekt: säga upp lägenheten.   

Fredagsmys och Lördagskos

Igårkväll blev det fortsättning på vårtt Harry Potter Maraton med film nummer fem Fenixorden. Faktiskt den första av alla de filmerna som jag inte har sett förut. Den var bra faktiskt.

Var extremt trött igår och somnade direkt när jag kom hem efter jobbet. Vilket resulterade i att jag inte kunde sova så mycket i natt. Drygt.

Idag har jag fått lite tvätt och städning gjort. Men eftermiddagen spenderades med Lisa på Fridays. Tvårätters för 199kr. Chicken Quesidias först sen Brownie med glass. Minnen från Turiket och massa prat om jobb o annat. Sen lite shopping nere på akerbrygga innan vi tog tricken åt olika håll. Var lite kallt att gå i skinjacka trotts solsken.

Nu lite annan planering. Ska boka resa hem i påsk bland annat.


Ekonomisk fönster shopping

Idag gick jag och My in i en exklusiv affär i EGER gallerian och drömde oss bort bland kvavajer, linnen, skor och jeans för ett medelvärde mellan 3-8000. Kul att titta på men ändå finns det liksom ingen risk att man skulle impulsshoppa något. Ekonomiskt med andra ord. 

Sen mötte vi upp Felicia och Linda, någon minut senare blev vi alla indragna på provsmakning och någon form av konsument undersökning. Lite intressant. 

Sen blev det hem för att steka några pankakor och sen skynda till gymmet. Vi provade på Girya idag som var extremt tungt. Tänk dig en järnkula med hantag som minst väger åtta kilo som man ska svinga över huvudet i en massa övningar. Smärta och livsfara. I morgon kommer man ha ont i kroppen.

I morgon ska vi även "släppa bomben" på jobbet som kommer att spela en avgörande roll för framtiden för EUD och team My och Emelie. 

 

Everything is not what it seems to be

Fett dalig dag idag. Anledningarna är flera och jag orkar inte skriva varför men en sak är allt mer säker. Det är dags att börja leta efter ett nytt jobb.

Black swan

Som vi förutspådde förra veckan så började denna bra på jobbet, inte överdrivet bra men ändå helt okej. Förhoppningsvis fortsätter det så.

När jag kom hem så såg turturduvorna Linda se och Emil på film så jag joinade. Black swan har jag velat se länge. Men den var ganska sjuk. Jag tycker inte om filmer när folk blir psykiskt sjuka. Usch, den var lite äcklig.

Stresslagade lite pasta för att hinna äta innan gymmet men de behövdes inte, behöver inte gå  dit än på ett tag, yogan börjar ju 20.30 idag. Men ska nog springa en sväng först, måste få upp kondisen.

I keep dancing on my own

Robyn konserten igår va skitbra, vi lyckades dessutom knipa platserna längst fram, vid staketet altså, så långt fram som det bara går att komma!
Bortsett från väntetid och utebliven garderob så var det en lyckad konsert!

På jobbet var alla sjuka så det var bara jag och chefen där. Jag fick ett nytt uppdrag att ringa gamla kunder i Sverige. Kul och ovanligt att höra svenskar på telefon, man har verkligen vant sig vid norskar vid det här laget och det är nästan svårt att prata "ren" svenska i jobbsammanhang. Fick in två salg vilket lyfte ordentligt efter en vecka utan. Nästa vecka, då jäklar!

Idag har jag varit på ELIXIA Step, sen ett pass med styrka och Core. Härligt med lite träning. Gick sedan hem och lagade en super god lunch "natchos al taco" som jag lagade med inspiration från den de hade på al dente.

Tog med min kusin Emma till gymmet häromdagen med, har länge pratat om att hon ska få prova yoga med mig. Den här gången var det dessutom special med Yoga workout, fattade inte ritkgit vad det skulle innebära men de visade sig snart att det var ett yogapass med renodlade styrkeövningar, grymt jobbigt och inte alls vad man är van vid. Jag måste säga att jag föredrar vanlig yoga.




Vårsol

Vårsolen skiner över oslo när tre slitna tjejor snubblar ut ur bussen från Hemsedal...
Efter en lång helg med mycket skidåkning, skratt, festande och fjellmys så återvänder vi till den norska huvudstaden för att ta nya tag i arbetslivet. Trotts att skidåkningen har gjort våra muskler ömma så känns det som att fjell luften och solen, som vi faktiskt hade två av våra tre dagar där, har gett oss ny energi.

Som tur är har jag eftermiddagen helt ledig och det blir nog en mysfika med kusinen.

I morgon är det bara att  återvända till jobbet efter en minisemester, då ska det sälgas ;)

Inte min dag...

Mitt humör åker verkligen bergodalbana ibland och idag har det varit lite down. Det låter som en jäkligt dum ursäkt men jag tror att det hänger en del på vädret.
Vädret och sälgtorka. Löneförhandling idag och jag visste egentligen vad det skulle bli. Men ändå kändes de som en besvikelse att få höra det, mest eftersom vi inte har så mycket sälg just nu. Jag menar ett salg i veckan är ju inte direkt något att bygga upp en rikedom på. Jag har egentligen mycket motivation men ändå når jag inte ritkigt fram, det är jäkligt nära många gånger. Men nära hjäpler inte när du får ett nej.

Dessutom "försov" jag mig till min PT time, vem försover sig till en timme som börjar 18.00?
Jag skulle bara vila lite efter jobbet men slummrade till. Kom ungefär fem min sen och tydligen var den andra "PT timmen" bara 30 min. Sprang lite intervaller men de va ganska tufft, min kondis har ju inte kommit upp på topp ännu.

Jag köpte en träningsbag, anledningen var till stor del att jag behövde något att packa i när vi åker i morgon.
I tisdag morse frågade jag killen i receptionen vad den kostade, han svarade 299kr. Inte så farligt för en fin bag "jag tar den på torsdag" sa jag. Idag när jag skulle köpa den stod en annan tjej i receptionen, nu kostade den tydligen 449kr helt plötsligt. Jag skulle ha köpt den i tisdags.

Kos

Så blev de fika idag igen här hemma på markveien 46, både jag och Linda är eniga om att det är trevligt att få hem lite folk, nått vi borde göra lite oftare.
Som sagt var det vår nya vän Patrik som kom förbi idag och de va väldigt trevligt med mycket prat, tedrickande och skratt.

Så en trevlig kväll efter en mindre trevlig dag. Skitväder och sälg-torka. Jag menar jag ger inte upp så lätt men det känns som att flytet fan borde komma någon gång. I morgon ska jag lägga om taktiken totalt. Nu samtalsmall och ny taktik! Deet måste bli ändring altså....

Hejhopp!

Nu sitter jag på jobbet igen och idag ska vi fan sælga altså! Ær taggad till tusen och blir grymt besviken om jag inte får skriva några sælg papper idag. Jag vill, jag kan, jag ska som man fick læra sig på service och co, nu gæller det!

Igår bjød jag och Linda hem två tjejor som vi træffade ute på krogen en kvæll, på lite te och muffins. Supertrevligt, tyværr gick de innan Felicia kom hem från jobbet men de blir fler gånger!

Och i kvæll kommer vår nyfunna vænn Patrik på besøk, blir mysigt det med, vi har ju lite muffins kvar från igår ;)


fin helg

Det har varit en mycket trevlig helg med både fest och mys. Fredag, avskedsfest för Klara och Veronica, men blev inte så mycket till utgång där.

På lördagen trottsade jag och Linda vintern, vi bestämde oss för att det va vår nu, är ju faktiskt Mars. Så vi tog våra skinnjackor gick ner på Akerbrygga för att kolla in vårmodet lite. Vi blev lite trötta och tog en fika innnan vi vände hemmåt.

På lördagskvällen blev det kollektiv fest hos vår vänn Robert. En trevlig kväll med en hel del sammanträffanden och roliga situationer, de slutade med en sväng till Quadiz och för min del var det nog den trevligaste fest-kvällen på länge :)

Idag har vart en mys söndag med mycket sömn för min del, halv tolv klev jag ur sängen. Sen blev de fortsättning på vårt Harry Potter marathon och en sväng till gymmet på kvällen. När jag kom hem så hade bästa Linda bakat äppelpaj som vi åt tillsammans alla tre.

Nu har tjejorna gått och lagt sig för att sova och jag ska väl göra det snart med.

Hoppas att ni med haft en bra helg.


investeringar

Jag och My har en liten vana att vi lätt hamnar på stan en sväng efter jobbet, inte så konstigt när man jobbar mitt i centrum. Och igår gick vi förbi Makeup och hudvårds avdelningen inne på Glas Magasinet. Jag rådfrågade en av sälgarna vid CLINIQUE där om min hud eftersom jag tycker att min foundation inte ligger ritkigt bra.
Hon bestämde sig då för att göra en mindre behandling med skrubb och diverse produkter på mig vilket gav ett toppenresultat och det gjorde sen att jag gick därifrån med nya hudvårds produkter för 1125kr.

Jag brukar inte handla sånna grejor för så mycket pengar och jag vet att det låter som mycket men om man ser alla sju olika produkter jag fick för det så är det verkligen inte speciellt mycket och nu behöver jag inte handla något sånt på säkert mer än ett halvår. Sen är det ju faktikt ett jäkligt bra märke med.

Igår va vi på klaras och veronikas flyttfest, och idag ska jag och linda mysa med en sväng på stan!

Dagens oklaraste kommentar

Ibland vet jag inte riktigt vad det är som kommer ut ur min mun, de mest slumpmässiga ord och formuleringar kommer ibland från ingenstanns utan någon vidare logisk förklaring. Ibland blir jag lite orolig över att det är en järntumör eller liknande men jag hoppas att det bara är mitt undermedvetna som spelar mig ett spratt. För det mesta brukar det få komiska konsekvenser.

Idag inträffade ett klockrent exempel på detta.

Jag och min kära kollega My gick en liten sväng på stan efter jobbet och hon sa...

- Den där toppen du hade häromdagen med leopard prickar tyckte jag var väldigt fin, och den satt bra.

- Åh tack! Den kommer från McDonalds!

- va?

-Oj, nej, förlåt! Jag menade Vero Moda såklart.

Vi hade inte pratat om McDonalds innan eller gått förbi en sånn utan de kom verkligen bara helt ut av tomma luften och jag vet faktiskt inte varför. Lite småläskigt nästan. 

Hursom helst, sälget går jäkligt trögt nu pga nya listor och skid-VM, men vi hoppas på förbättring nästa vecka.

Annars har jag vart på träning med personlig tränare idag, det var lite kul faktiskt även om jag inte tror att det kommer att bli mer än de två gratis-timmar som vi fick med medlemsskapet. Jag är egentligen inte i något större behov av en sådan.

 

 


uppdate

Bio i tiddags, skitnice. Två filmer helt gratis, først såg vi The Grit, den va riktigt bra cowboyfilm med både humor, pang pang och kænslosamma sener emellanåt. Sen såg vi en komedi med Jennifer Anniston och Adam Sandler, kommer inte ihåg  vad den hette men den var rolig, precis en sådan film man kan førvænta sig av de två skådespelarna, inget extraordinært men en kul film.

Igår blev den en helt vanlig vardag. Gick direkt hem efter jobbet, bakade lite och lagade mat o sen blev de ett power pass på Elixia som føljdes av ett stretchpass.

Idag ser planen liknande ut men ska ha mitt PT pass på elixia kl 18.00 så det blir lite kul!

Nu børjar en ny dag på EUD och idag SKA det bli sælg!!

RSS 2.0