Hero of War

Ääääälskar den låten, den är så fin! Lyssnar på den over and over och lär väl va trött på den snart men inte än.
Den är egentligen väldigt sorlig och får mig verkligen att tänka på Tommy min "amerikanska broder" som alltid snackade om sitt krig och sina uppgifter där borta. Han är där nu... så hemskt.

Fick även tänka på Natalie och Jeremy igår när en tsunami som skapats av jordbävningen i Chile rusade mot dem på Hawaii! Men som tur var blev konsekvenserna inte så allvarliga. De ska alltid förstora upp allt i media och få det att låta som det värsta. Men jag är bara glad att ingen blev skadad!




Lördag

Idag har jag vart på stan och lunchat samt gått en liten sväng och shoppat med min kära vän Maria <3
Blev lunch på Etage och lite andra ärenden som klarades av. Mysigt.

Hemma har jag hjälpt mamma med att färga håret och kollat på melodifestivalen.

Det var min dag. Om en vecka kommer jag at vara packad och klar, på väg mot stockholm! Inte lång tid kvar altså, det är sista veckan på ön som väntar!

Teach yourself turkish

Har fått min ljudbok nu med nybörjar turkiska! Ska bli kul att lära sig lite innan man kommer dit, bara att börj plugga :)

Date set

Nu har jag fått information kring min resa till turkiet. Jag kommer att flyga dit kl 01.35 på natten den 11e Mars från Kastrup, till Danmark tar jag mig med Expressbuss från Stockholm (vågade inte boka tåg eftersom de inte fungerar så bra just nu). Och sen bär det av till Turkiet altså där jag kommer att bli kvar ett bra tag.

Vet inte än när jag kommer att lämna ön men det blir nog några dagar innan, har ju faktiskt en dag att förbruka på sturebadet som jag inte vill missa. Ska även köpa skor i Stockholm och kanske hälsa på en annan vän och släkting. Så lämnar väl Gotland runt den 6-7 kanske?

Har även fått svar på varför en mystisk summa pangar droppade in på mitt konto igår, det kom idag med ett brev på posten. En lönespec fån mitt gamla kära ICA Atterdags, pengana är semesterersättning som jag aldrig tog ut.
De kom in väldigt behövligt kan jag säga!

Answerd prayers

Fick en liten överaskning idag när jag skulle kolla hur mycket pengar jag hade på mitt kontokort, förväntade mig en summa runt tusenlappen, kanske något mer, eller mindre eftersom jag hadlat lite idag.

Men på mitt konto fans det 20 150 kr!

Blev lite smått förvånad och går in på kontohistorik för att se vart pengarna kommer ifrån:

Överföring lön 18 931kr.

Lön?

Jag har ju inte jobbat sen i September, och på den tiden jag jobbade fick jag aldrig en lön av den storleken.

Men det är bara att tacka och ta emot, varför klaga menar jag, jag behöver ju pengar haha. Nej, självklart ska jag ringa till banken i morgon, det måste ha blivit något fel, förmodligen har jag fått någon annans lön.

Lite roligt var det iaf och jag kan ju låtas att pengarna är mina tills i morgon, skulle va nice med en sådan påfylling.


Torsdag

Va uppe tidigt i morse och åkte till Roma badet för att simma. Det blev sim i ca 30 min och sen åkte vi hem för att äta frukost och vila lite.

Runt två någon gång åkte jag in till stan för att fika med Angelica och gå en sväng på stan. Jättetrevligt, hittade en svart kavaj som jag har letat efter länge. Är dock inte hundra på om jag ska behålla den, får prova lite hemma och känna efter, kanske rent av tar en bild och lägger upp här på bloggen så jag kan få lite smakråd.

Det har även kommit till min kännedom att alla vi guider kommer att ge oss av mot Turkiet den 11e Mars från Kastrup, det är väldigt lite tid kvar, känns nästa lite overkligt, men riktgit, riktigt spännande. Äntligen ska jag få jobba igen, ÄNTLIGEN!

Znoooze..

Alltid lika svårt att komma upp på mogonen, brukar tänka att jag ska gå upp tidigt och få något gjort, komma igång liksom men jag går alltid upp minst en timme efter klockan har ringt första gången om jag inte har något speciellt jag måste göra. Om jag ska jobba eller till skolan kan jag gå upp efter 10-20 min men om  jag inte har någon speciell anledning är det svårare.
Man har ju faktikt gått upp varje morgon i hela sitt liv, ändå är det fortfarande lika svårt, obegripligt.

Sen så är jag riktigt sugen på att gå ut och springa eller träna lite men det går ju verkligen inte när det är över en meter snö överallt. Men idag är det ju faktiskt solsken så kanske går ut och går lite längst stora vägen iaf, ända stället det inte är så mycket snö men där åker de en massa stora lastbilar hela tiden, inte så mysigt.


Mindre än tre veckor..

Jag kollade precis i almenackan och det är altså mindre än tre veckor kvar tills jag åker, 17-18 dagar för att vara exakt. Om två veckor ska "guide assignement" va inne. Det känns som väldigt kort tid med tanke på allt jag ska hinna lära mig, köpa och fixa med.

Så det är bara att börja plugga! Skummar precis igenom allt som står om turkiet i nationalencyklopedin och tar lite anteckningar på det.

Sen har jag lovat mamma och pappa att skotta snö tills de kommer hem så blir lite jobb med de oxå, men det är bar abra, behöver komma ut och andas lite frisk luft.

Home sweet home

Eller? Är detta verkligen mitt hem? Har adressändrat hit nu eftersom någon annan kommer att flytta in i lägenheten när min syster flyttar till sin kille på fastlandet. Men ska ju inte va här så länge...

Håller på att packa upp och städa lite, tvätta med mera... I övrigt är jag på jackt efter skor till min uniform, undra om man kan hitta dom på Gotland eller om de blir en tripp till mot Stockholm innan Turkiet. Vi får se!

Det är sjukt mycket snö fortfarande här på ön, mer än någonsin förr, lite jobbigt. Orka snö.


Mitt vinterland

Är nu tillbaka i snöiga Sverige efter diverse strapatser i London och Danmark. Befinner mig i Stockholm sen igår (som nu känns som en väldigt liten stad i jämförelse med London), men ska styra mot ön snart, förmodligen i morgon förmiddag.

Har inte hunnit blogga så mycket under tiden i London men jag ska bli bättre på det och försöka få upp lite bilder!

Nu blir det tre veckors uppladdning på ön i väntan på nästa stora resa som kommer att bli en hel säsong i Turkiet, innan dess måste jag läsa in mig lite på landet för jag ska ju faktiskt guida folk där, så det är det som blir mitt projekt framöver.


Pegasus Planet

Äntligen har jag fått min Destination i Turkiet! Jag ska jobba på Pegasus Planet som ligger  i en liten by ca 20 min från Alanya. Åker runt andra veckan i Mars!! Ska bli superkul, kan inte vänta!! Sa när jag väl kommer hem till Sverige nästa vecka är det bara att börja läsa pa om min desti.
Ikväll blir det house-warming party här i London! Det betyder party, party all ngiht!!

Far off

Vår tunnelbaneluff gick lite out of hands. Vi ville åka långt ut för att se vad som hände, vi hamnade ända ute i zoon 6, Elm Park hette stationen, vilket resluterade i en "rundown neigbourhood"-förort, en billig äcklig muffin, och lite extra att betala eftersom vårt åk-kort tydligen inte täckte det området, Ooooops!

Åkte även runt och såg covent garden, waerloo, tower hill och lite annat :)

Ikväll ska vi introduceras till det omtalade Nothing Hill Art Club, ska bli mysigt och lite spännande. För övrigt blir det fjärde "utekvällen" på rad :P

Another day in London

Hitills har vår London vistelse inehållt utgångar på flera olika klubbar, shopping och lite sightsing, många mysiga fika... Det ända som inte är helt toppen är vädret.. Det är ganska kallt och snöar emellanåt men vi kämpar på!

Idag ska vi nog "tunnelbaneluffa" aka runt på lite ollika ställen och sen ikväll blir det Notting Hill!

Förtrollad

Vi anlände till London sent igår natt efter en resa som flöt på enligt planer. Idag har vi besökt Camden Market. Riktigt häftig marknad som jag blev riktigt fashinerad av, fans mycket spännande att se och smaka, billig, färsk mat fullt med superfina, roliga kläder, smycken, hattar, prylar, med mera, med mera!

Annars tycker jag att london är mysigt och fint såhär efter första dagen :) Ska nog festa lite ikväll vilket kan bli spännande! 

London!

Julia och jag har nu anlänt till London och sovit vår första natt hos amanda :)

Nu ska vi ut och se staden!

I Stockholm

Anlände hit till stockholm kl ett i natt efter en osmidig tågresa eftersom de va dumma i Kobenhavn och satte upp fel tid på skärmen så att jag missade direkt tåget och var tvungen att ta en massa andra tåg vilket gjorde att jag kom typ fem timmar senare än beräknat och min stackars farmor fick vänta hela natten. Men men nu är man här.
Hade iaf riktigt trevligt med My i köpenhamn, där vi både åt lunch på O'learys, fikad vår latte och wienerbröd (som vi alltid sa att vi skulle göra) och gjorde av med våra sista danska :) Sen eftersom det blev fel med tågen fick vi åka tillsammans till malmö med där det blev en till latte :)

Hela tågresan hem satt jag och lyssnade på musik, tills batteriet tog slut på min mp3, då satt jag och lyssnade på en kille som satt brevid och prata i telefon. Fick veta både det ena och det andra om han haha, va rätt roligt faktiskt.

Idag har jag tvättat lite kläder och sovit ut, samt skrivit ut min biljett.

En dag kvar i danmark

Ååååh, jag har pratat mer med Nazarkillen idag och jag blir bara sååå taggad, kan inte vänta tills jag får komma  ut på DESTI, de kommer bli GREAT!

Annars har vi förberet veldkomstmöded till i morgon, sista uppggiften sen är det fest och hemfärd. Jag har gillat tiden här i danmark oavsett vad andra säger. Vet inte om danskan har blivit så bra men känner mig ändå pepp på att jobba nu, motivationen är på väg tillbaka och allt kommer att ordna sig :)

RSS 2.0