In the end of the year...

DÅ känner jag att det är dags att skriva min lilla årskrönika/sammanfattning från året som jag har som en liten tradition här på min blogg såhär i årets sista dagar...

2011 är ett år som till största del spenerats i Norge för min del, några besök hemma i Sverige och en weekend tur till London är nog det enda som tagit mig utanför den Norska gränsen. Bara det är en stor skilldnad från året innan.

Men inom Norge har det varit mycket förändringar i mitt liv vill jag lova för jag har faktiskt haft så mycket som fem olika jobb under löpet av detta år.

 

I början av året var jag ännu på Al Dente där jag serverade pizza och pasta till kunder i ett köpcenter. Men denna karriären var ganska kort då jag redan när jag började där visste att jag ville pröva mina färdigheter i salgsyrket.

Ändå var det en bra start för att bygga upp en liten ekonomisk budget för vad som komma skulle...

Eftersom jag inte trivdes tiptopp på resturangen bestämde jag mig för att sluta och ta steget in i salgsbranchen. Detta började med EUDirectories som visade sig vara en totalflopp i slutändan, men jag fann i alla fall en mycket fin vän, My.

På EuD jobbade jag och My. Sen vår chef Eivin som sa sig vara grundaren till denna storslagna ide. Det vill säga en sökportal som översätter hemsidor till 16 olika språk genom google translate.

Min och Mys uppgift var att ringa företag runt om i Norge och Sverige och få dem att annonsera på den här sidan för att öka sin publicitet i utlandet och nå bättre fram till utlänningar med sina produkter.

Vi trodde på detta ett tag. Vi ringde och ringde, sålde litegrann ibland men inte så mycket att det kunde ge någon bra lön. Fast vi hade ganska kul ändå. Lite annat folk kom och gick men ingen blev kvar så länge som vi. I nästan två månader. Och by the way, lönen ja, den första kom tre veckor sent. Den andra kom inte alls.

Efter att vi sagt upp oss så kom ytterligare en process som krävde mycket tid. Att kräva konkurs för att få pengar av staten för att man faktiskt hade jobbat. My var lite upptagen i dessa dagar så jag gjorde det mesta själv. Gick till advokater och ringde arbetstillsynet, sände brev på posten om krav konkursvarsel till namnsfogden och sist men inte minnst gick till tingretten för att kräva konkurs. Omständigt, men vi fick pengarna i slutändan, några månader efter, även då Eivin den råttan kom undan.

 

Det tråkigaste med att säga upp oss från EuD var att vi inte längre fick jobba tillsammans tyckte jag och My. MEN nu hade vi sånt flyt att vi faktiskt fick det! Genom en vän till My fick vi jobb på GoExellent direkt, tror bara att jag var "arbetslös" i en och en halv dag eller så. Men då hade jag dessutom flera intervjuer.

Så vi började att sälja RiksTv över telefon till privatpersoner istället, i teamet som kallade sig RiksTv-familjen. GoExellent var galet. Sköna människor och mycket skratt på uppstartsmöten där vi mest såg på YouTube klipp och drog vitsar.

Vi hade kul men min tanke var nog hela tiden att bara vara där under sommaren. My åkte hem till Sverige och började plugga och jag var kvar en liten stund till men kände mig något missanpassad efter en stund då ni kanske förstår att det inte är speciellt utvecklande att sälja TV-kanaler på dagtid till privatpersoner. Sex månader blev det på GoExellent och det räckte mer än väl för min del. Trotts varierande resultat så har jag hela tiden kännt att jag inte var redo att lämna salgsbranchen för detta var ju med all sannsynlighet inte det ultimata jobbet. Jag vill jobba mot företag och i möten, där har man enligt mig möjlighet att ge mer av sig själv än på telefon.

Så jag sökte många jobb, sprang på en del intervjuer och tillslut fann jag det som för mig var nära drömjobbet. Fältsäljare på Phonero. Kavajer, visitkort och business är ju allt jag vill ha. Ultimat.

I tre månader har jag nu jobbat där och de har varit ganska så slitsamt, jag gör allt jag kan men livet som säljare är inte alltid lätt (vilket jag tror helt klart har framgått av er som följer denhär bloggen). Jag är och andra sidan beredd på att ta mycket motgång innan jag ger upp och än så är jag full av hopp och en outdöende motivation, en närmast naiv tro på att det faktiskt kommer att gå bra till slut.

Jag trivs i alla fall riktigt bra på jobbet och jag blir kvar tills jag av en eller annan grund inte har möjligheten till det längre.

Jobb nummer fem var då egentligen ett extra jobb jag hade i början av året och kombinerade med resturangen när det gick. Promotade för en eventbyrå, Concept Communication vilket var det första jobbet jag hade men jag slutade då jag insåg att jag inte längre tog så många vakter där.

 

Även utanför jobbet har det hänt en del, första halvan av 2011 så bodde jag ju tillsammans med mina kära vänner Linda och Felicia. De begav sig hem i början av sommaren för att fira sommar på gotland och sen fortsätta på andra äventyr i den vida världen. Så jag fick hitta ett nytt boende i Oslo och jag hamnade hos Sanna på Calmeyersgate. Det har gått superbra och vår lägenhet är riktgit mysig, i tillägg har vi världens snällaste granne Eigil som hjälper oss med allt då det behövs och är en god vänn i övrigt.

Själva lägenhets bytet i sig var ju inte allt för lätt då vi fick en massa problem med vår gamla hyresvärd som va dum och drog en massa pengar från vår deposition som han egentligen inte fick. Men tyvärr måste vi glömma det nu även om man blir arg av att tänka på det.

Första halvan av året tränade jag på Elixia som var bra men fick ett bättre erbjudande från Actic så gick över dit och det är okej även om jag saknar Elixia ibland, särskilt Yogan där var fantastiskt bra, det är den inte på mitt nuvarande gym.

Har som jag tidigare nämnde vart på två weekend turer, en till London där jag hälsade på Amanda och en till Hemsedal där jag tillsammans med L och F hälsade på Annika. De va superkul!

 

Annars kan jag inte komma på så mycket som har hänt som utmärker sig. Har lärt känna en del nytt folk såklart som alltid är trevligt, men det gör man ju hela tiden. Känns i alla fall som att det hände mycket under året och det har medfört sig många erfarenheter.

 

Jag har stora förhoppningar till 2012, speciellt vad det gäller jobb, men självklart måste man även vara beredd på ett nederlag. Kanske är det så att jag börjar studera?

Som vanligt har jag nyårslöften som säger komma i form, äta nyttigt och vara lite mer ekonomiskt, jag har till och med börja spinna på en plan hur jag ska gå till väga för att uppfylla detta den här gången. Sen tror jag att jag måste bli bättre på att städa.

Blir i vart fall spännande att se vad som sker och jag har även hört att det är detta året som världen går under men jag hoppas att det inte stämmer för jag har lite för mycket jag ska göra.

Hur som helst, Gott Nytt År till alla från mig ;)

 

 

 


Så var man lite blondare...

MItt länge efterlängtade frisörbesök gick av stapeln idag och bort flög d eslitna topparna så fick jag en massa mer slingor i håret som gör att jag ser lite blondare ut, eller i vart fall ljusare. Skönt med lite uppryddning, det behövdes.

 

Sen mötte jag upp min gamle vänn Kim med hennes dotter Bella och vi åt lite lunch på ett cafe i stan. Mysigt.

 

I morgon tänkte jag ha en lat dag och mest var hemma och ta det lungt, känns inte ritkgit som att jag haft en 100 procentig sådan sen jag kom hem. Semester är ju faktiskt till för att vila upp sig.


That was it

Så har det varit Jul i år också. Klimatmässigt en ovanligt varm sådan men annars helt som vanligt.

Mat, familj, kalappar sen fest med vänner och bekanta. Mycket trevligt men lite låg julstämmning tyvärr, får svårare att känna av den för vart år men i det stora hela har det varit väldigt bra.

I morgon ska jag till stan och utnyttja en av mina julklappar, klippa och slinga håret. Det är välbehövligt och jag har tänkt mycket på det de senste veckorna då jag kännt på mitt hår som har väldigt torra toppar.

 

Har fortfarand eväldigt svårt att bestämma mig vad det gäller nyår. Ska jag åka till Oslo innan och boka om resan eller ska jag vara kvar och stressa in i det sista med att komma på jobb efter nattbussen.

Hade ju vart trevligt att fira nyår med goda vänner här hemma osm man inte får se så ofta men och andr asidan så hade det varit sknt med lite andrum i Oslo innan jobbstart på måndag. Får ta en ordentlig funderare till innan jag gör något åt saken.


Jul, jul, stråååålande jul!

Så är man hemma på Gotland och firar Jul med heeeela familjen, det är över två år sen vi var hela familjen. Lite mysigt. Har fått några fina klappar och ätit god mat. Lite för mycket som vanligt.

 

Resan hem gick smärtfritt utom att jag satt halva tågresan på fel plats (skulle egentligen sitta i första klass men fattade inte att det inte var det även om jag tyckte att stolen inte va så bekväm för att vara första), men kom fram. Träffade farmor lite och fick sällskap resten av resan med Hanna (en gammal klasskompis), syrran och en massa random som man träffa på båten. Känns konstigt att känna igen/känna 50 % av de man möter på stan och runt sig över huvudtaget men så är det ju på Gotland.

 

Mötte Annika en stund igår och i morgon blir det dags att träffa ännu fler vänner :)


Ingen bra dag

Idag har min svaga sida kommit fram mer än någonsin.
Tårar på jobbet.
Hårt jobb i onödan. Fy fan.
Längtar till mitt nya liv fullt med motivation som börjar i Januari för nu går det inte bra altså.

Vinter fest

Så igår blev det lite fest igen. Först va jag en stund hos Emelie (som snart åker till asien), sen gick jag med Anna, Bella och Linnea till Cornelia där de va utflyttningsfest.
Kul kväll med nytt och gammalt folk.
Sen mötte jag upp Sanna och vi gick till Emil och Samuel där det var en riktgit vinterfest med dansgolv ute där det föll massa konfetti från taket, var dansuppträdanden på scenen med mera.
Bra arrangemang med alldeles för dyrt inträde och lång väntan i kö...
Men, men så är det ibland!
Nu börjar det närma sig hemfärd till Gotland. På torsdag åker jag och det verkar som att jag får sällskap på båten på väg tillbaka, både amanda och några av hennes kompisar ska med samma båt.
Har tre dagar kvar på jobb som kan ha ganska stor betydelse..

And so it was friday

Hände inte så mycket på jobbet den här veckan som jag hade önskat att de gjort. Fick in ett kontrakt, en liten.
Har några dagar i nästa vecka som jag hoppas ger mig möjligheten att ordna upp mer.
Folk är så otroligt sega ibland. Åker ju hem på Torsdag så det är ju en ovanligt kort månad med.
Hade ett trevligt möte idag, kanske kan bli nått där...
Sanna och jag gjorde ett otroligt fint pepparkakshus igår, även om alla på jobbet inte höll med mig och en del var ganska taskiga mot mitt stackars pepparkakshus (Osman och Linus!), jag tycker i alla fall att det var bra gjort!
Särskilt eftersom platorna gick sönder hela tiden och vi fick limma ihop dem med smällt socker. Jag är nöjd med resultatet:

Falling apart...

Nu snurrar det lite i mitt huvud, motgångar och alternativ får en ju verkligen att ifrågasätta de val man tar här i livet. Men när man sattsar en del så vill man ju inte heller ge upp eller ändra sig i det första taget.
Det känns ju verkligen som en förslust att välja "the easier way" när man har räknat med att gå den hårda vägen mot målet.
Tur att man har en plan B, men den är ju aldrig lika väl utarbetad som plan A eftersom det är den räknar med ska fungera. ¨
Jag blir bara så trött på insidan.

Back to normal

Känns otroligt skönt att mitt liv börjar bli lite normalt igen den veckan här. Kom att tänka på det nu, de två-tre sista veckorna har jag inte gjort annat än att räkna fakturor (möjligtvis sprungit lite på stan). Men ständigt haft högar med extra att göra. Nu känns det så skönt för jag har inte så mycket att göra längre, nu gäller det bara att vänta och se vad jag har lyckats åstadkomma med min ringa erfarenhet....
Kan förvänta mig ett resultat som kan hamna mellan 4 och 50 GSM, vet inte alls vad som är realistiskt att de kommer in, det får vi se, spännande är det!
Var på banken idag och upprätade kontor till mitt enkelmansföretag, har även fått kontakt med en regneskapsförer som ska hjälpa mig med ekonomin. Vi ska ta ett möte i Januari, det känns som att allt börjar på riktigt i Januari.
Kom mig på träning igår med vilket var skönt, men måste nog trappa upp lite gradvis då jag inte tränat så mycket i det sista, idag tänkte jag ta en soft kväll. Känner mig så trött i kroppen.

Mysdress <3

Jag har länge sagt att jag vill ha en fin mysdress i sammetsliknande tyg. Har sett på flers från HM och Cubus men ingen som suttit speciellt bra. Sen kan man köpa en av dyrt märke men de pengarna kan jag inte spendera på de just nu känner jag.
Sanna och jag åkte till Storo storsenter idag och där fanns mycket bra shopping som jag tidigare har missat under min tid i Oslo. Där, på Gina tricot fannt jag den, min mysdress! Superfin i sammet, med silkesaktiga detaljer. Jag köpte en vit/creme färgad. Om jag kommer att trivas så bra i den som jag tror att jag kommer så kan det gott hända att det blir en till i annan färg. Äntligen kan jag känna mig lite bättre, bekvämare klädd hemma. Innan har jag bara gått i tränings mysbyxor och hoodie. Det här blir så mycket bättre!
Annars har det varit en väldigt lungn helg och det behövde jag för det var en stund sen. Har sovit väldigt mycket. Räknat på lite fakturor igår, sett desperate, gått lång promenad och bara chillat.
Sattsar på att komma tillbaka till träning nästa vecka efter förkylningen, hade tänkt göra de den helgen här men haft lite hosta ännu, i morgon blir det gym!

Julebord

Igår hade vi julebord med jobbet. Startade på baren högst upp i Grand Hotel men fri tillgång på baren, sen gick vi alla till Stortorvets Gjestgiveri.
Jag fick en spännande rätt, lutfisk, som faktiskt var ganska god. Efter stortorvet drig alla till Horgans där vi var resten av kvällen. Supertrevligt sällskap hela kvällen, riktigt lyckad kväll måste jag säga.
Fantastiskt trevliga kollegor jag har :)
Blev en ganska sen kväll och tog mig därför rätten till lite sovmorgon. Kom till kontoret klockan 10.00 ca och då var det bara två till där, haha, är normalt ca 40 stycken, alla var med på Julbordet och tre av oss kommer på jobb nästa dag. Antar att fler hade en lyckad kväll.

When everyday is a Friday

Idag efter jobb blev det middag med Anna och Emelie på Fridays. Egentligen hade vi bara planerat att ta en fika, men som bekant blir det inte alltid som man tänkt sig. Var mysigt i alla fall men jag borde kanske tänka på att det inte är det bästa för ekonomin just nu... :P
I övrigt innehåller mitt liv samma aktivetet som de två senaste veckorna, räkna faktutor.
Har blivit mobbad hela dagen idag på jobbet på grund av min matfilosofi då jag ser mig själv som en "selektiv vegeterian" ingen som riktigt förstår den tankegången... hehe. I morgon blir det julbord med alla trevliga kollegor vilket ska bli väldigt trevligt :)

When you try your best but you don't succed, when you got what you want but not what you need...
If you never try you will never know. Stuck in reverse.  

Kos med fakturor...

Känns inte som att jag gör så mycket annat än att räkna på fakturor nuförtiden altså, de tar sånn jäkla tid! Eller så är det jag som är långsam...
Man får lite huvudvärk och huvudet snurrar med massa siffror, en dag kan man känna sig så hoppfull, nästa totalt nedslagen.
Var i alla fall en tur i Oslo City idag med Alexandra, skulle försöka hitta nått att ha på sig till julbordet men hittade inget, blir nog en tur på Karl Johan i morgon!

Syster på besök

Då har Amanda varit här i några dagar på besök. Trevligt, kusin Emma har vart en del med oss och det har varit en del resturang och cafebesök, shopping, lite sigtsing, bio med mera... trevligt i vart fall!
Idag känner jag verkligen för att slappa ordentligt, det har vart en tuff vecka och man behöver verkligen vila ut nu...
Ska bara städe, fixa, tvätta, äta och kanske på lite adventsmys hos bella ikväll... :) Ska bli en skön dag.

RSS 2.0