Första advent

Lite juldekorationer finns det här nere men ingen direkt julstämning. Idag var de en massa åska och blixtar men nu har det lugnat sig. Ytterligare en vecka på reseledarskolan har nått sitt slut och nu är det bara en vecka kvar.

Vi har avslutat första hjälpen kursen med exam både skriftligt och praktiskt. Fått en ny uppgift att hålla en utflykt där vi ska prata om sevärdheter... den känns ganska tung om jag får säga det själv. Men det är väl oxå det sista stora om man inte räknar med exmam 2 som vi har nästa söndag.

I morgon blir det Barcelona! Men innan dess... lite fest ikväll ;)

Välkomstmöte exam

Idag hade vi det slutgiltliga testet i välkomstmöten jag, Daniel, Elisabeth och jenny "tog emot" en turistgrupp på Hawaii. Ännu vet jag inte hur det gick, kändes väl ok, lite nervöst, glömde en liten grej jag ville säga men det var inget som instruktörerna visste att jag skulle säga så de va egentligen inte en viktig punkt men jag VILLE säga den... Väntar spänt på att vetygen kommer upp ikväll.

I morgon fortsätter vi med första hjälpen.. har lite av en intensiv kurs i det just nu. Sånt som är bra att kunna, inte bara när man är reseledare. Hoppas i och för sig att man inte ska behöva använda de kunskaperna.

Andorra!

Idag va vi på besök i det lillaplutt landet Andorra! Det kändes verkligen som att det låg helt inklämt mellan enorma berg och solen nådde sällan ner i i dalgångarna där den mesta bebyggelsen låg men det var väldigt vackert! Vi shoppade lite grann och eftersom allt i andorra ska va taxfree men vad hjälper det när man går på en gata som mest har Gucci och Dior? Inte försen vi inte hade mer än en halvtimma kvar så hittade vi det riktigt bra butikerna som i önskar att vi hade gått till först. Typiskt, sen gick vi vilse och hittade inte till bussen men som tur var körde den inte ifrån oss. Åt en riktigt äcklig lunch och fick en smaklös pizza för mycket som jag gav bort till en dansk, jag säger bara ALDRIG mera Pizza Hutt!! Sakar riktig mat...

Sen blev det forsränning för fulla muggar, det var riktigt kul att störta ut för vattenfall i en gummibåt fylld med härliga människor. Banan var lite mesigare än jag hade tänkt men det var roligt i alla fall och fick en ritkgit chock på slutet när vi skulle hoppa av och simma till land. Har ALDRIG någonsin varit i så kallt vatten i hela mitt liv, det går liksom inte. Om det inte var för strömmen skulle det vara fruset så ni kan ju tänka er...

Nu ska all energi som finns kvar läggas på välkomstmöte som vi har exam i på lördag! Kan inte fatta att tredje veckan här går mot sitt slut..

Powernap

Igår hade vi kvällshowen med horror-tema som gick rätt bra, eller sådär.. min grupp hade välkomstdrinken som höll på att ta slut så vi va riktgit oroliga ett tag att de inte skulle räcka till alla! Sen hade vi ansiktmålning som var ganska kul. Stog och klotrade folk i ansiktet hela kvällen med svarta och vita pennor. Bäst av allt var att äntligen få den avklarad. Inga mer möten om det altså. Nu kan man helt och fullt koncentrera sig på välkomstmötet som vi hade praktik på idag och det gick bra så känns det lite mer chill nu men måste ändå masoor!

Men tog Siestan idag att sova lite vilket jag verkligen behövde! Ringde även några vänner där hemmai sverige och skrev lite mail. Nu vill jag dusha för ikväll kanske de blir lite utgång... i morgon åker vi till Andorra!!

Faliure

Fick bara en trea på transfer-examen av sex-gradig skala. Folk säger att det är bra med det känns faktiskt inte bra, det är ju faktiskt underkänt! Jag som har pluggat alla tillfällen som gått, stigit upp klockan sex på morgonen för att hinna pluggga lite extra innan skolan och vart uppe till ett på nätterna för att kunna göra det efter med... inte kul alls. Nej, nu ska jag nog försöka sova, blev ingen lyckad fredagkväll för mig. Dessutom är jag sjuk, kan inte andas genom näsan alls och håller på att hosta upp mina lungor. Usch.

Äventyr på pålar

I morse fick vi hoppa på bussen kvart i åtta ovetandes vad som väntade... Efter ett tag kommer vi fram till ett sorts äventyrs center som ser ut som extremt höga telefonstolper (ca 10-15 meter) med en massa linor, klättervägg och grejor. När vi delats in i grupper så var det bara att börja. Vi fick klättra på klättervägg, svingas i en enorm gunga av linor (då menar jag typ en 20 meter lång lina och man blev uppdragen kanske 25 meter för att sen få dra i ett utlösande snöre själv och svingas handlöst genom luften tills den stannande!), klättra upp på en påle som va lite tjockare än en telefonstolpe men oxå mycket högre och ställa sig på toppen för att sen hoppa ner (fångad av linor såklart).. gå på lina mellan dessa höga stolpar och sen hoppa ner med mera...
Jag gjorde faktiskt allt detta även om det kan va svårt att tro för er som känner mig, jag bangade inte på något även om jag var bra skakis. Jäkligt kul var det iaf!

Eftermiddagen innehöll test på att stå fram i en buss och hålla transfer, gick inte så bra men på fredag är det riktiga provet!! Då MÅSTE det gå bra!! håll tummarna!

Livet på reseledarskolan

Sanningen är att livet här i Lloret de Mar är ganska hårt, för att inte säga väldigt hårt. Man har inte tid att äta eller sova, och maten man får är inte av speciellt god kvalité. Plus att det bli ungefär samma mat varje dag. Koonstig yogurt, frukt, friterat kött, gröna överkokta ägg, mystiskt kaffe med mycket skum (på vanligt kaffe) till frukost. Till lunch blir det oftast skorpor och lite frukt, kansk några kext om man inte kostar på sig de fem dollarna för att äta av den gamla vanliga buffén (som inte innehåller någon nyttig mat men alltid efterrätt). Går man ut och äter tar det hela siestan och det har man inte tid med för oftast är det något möte eller akktivitet under siestan, plus att man vill plugga och förbereda sig. Dessutom får man ritkgit äcklig mat när man äter ute med, iaf där vi har vart hitils...

Ofta så har vi skola/kvällarrangemang till klockan elva på kvällen och för den som vill kan man festa efteråt. I vanliga fall börjar vi skolan vid nio på morgonen men ibland tidigare och ibland har man morgonmöte innan dess. Eller går upp och springer, kasnke gör man som jag gjorde idag och går upp vid sex för att hinna plugga, det finns ingen tid för det annars. I morgon har vi transferpraktik i buss och på fredag är PROVET!

Så här har de sett ut varje dag sen vi kom, vardag som helg. Det mesta vi gör är roligt och intressant men hälsan hamnar i andra hand. Mot förmodan så har jag faktiskt inte blivit specielllt trött än men det kan ju inte va bra i det långa loppet... Men men det är bara att köra på!

Grisfest

Ikväll hade vi fiesta del cerno, grisfest. Det va trevligt med en massa spex. Resten av dagen har vart full av lektioner som vanligt och möte om showen som vi ska hålla. Något annorlunda lektioner dock, vi gjorde teatersport, dvs en massa skådespelar och lag övningar typ. I morgon ska vi sätta upp och framföra en kabaré som vi började planera... På förmiddagen hade vi lektioner i livet som reseledare. Det var väldigt intressant och gjorde att man blev tagg på att komma ut!

I morgon är det frukostmöte klockan åtta då vi planerar vårat kvällsarrangemang. Innan dess ska jag med ut och springa kl 06.50 men vet inte om det bli så... kanske pluggar transfer på morgonen istället?




Kvällsarrangemang

Idag har varit en mycket lång dag som vanligt här på Guideskolan. En del av oss va uppe och sprang vid sju i morse. Efter det hade vi lektion i skandinaviska där de blev rollspel på danska, efter att bara ha gått igenom några glosor och räkneord delades vi in i grupper för att efter tio-tjugo minuter spela upp en pjäs på danska!!

Sen hade vi lite siesta då vi åt på Texas, maten va riktigt kass och jag kommer inte gå dit igen. Sen gick vi hem och plugga lite. På eftermiddagen har vi haft skollopp, en tävling där vi vart i lag och skulle ta bild på olika motiv där vi alla i gruppen va tvunga att va i bilden med, tror vi va nio stycken.. allt ifrån en hund, en sexig sak och en levande fisk va vi tvungen att leta rätt på och posera med! Det slutade mmed att vi fick hoppa o polen med kläderna på... fråga mig inte varför.

Efter lunch hade vi ytterligare en lektion som på schemat stod som gruppindelning men det visade sig att vi ska arrangera kvällarrangemang tillsammans med danskarna som vi kommer att hålla för alla andra och ledarna... folk är väldigt ambitiösa och det blir nog bra, vi har lite över en vecka att planera!!

Nu ska jag försöka plugga på min transfer litegrann innan jag somnar, i morgon har vi lektioner hela dagen med mannen som fick nästan alla i klassen att gråta...

Inte mycket tid

Dagarna är fullspäckade här i Lloret de Mar. Första dagaen efter ankomst hade vi en individuell presentation som alla fick göra inför klassen, Man skulle ställa sig upp och prata i tre minuter om sig själv. Klassen är 112 svenskar och 8 norrmän. I den andra klassen finns ca 70 Danskar. Men vi var indelade i tre grupper och de andra fick gå på rundtur i staden sålänge. På kvällen åkte vi till Barcelona och såg en fotbollsmatch mellan FC barcelona och Cultural.. någonting på Camp Nou.

Dag två innehöll en lektion med direktören för Service och Co som hade en mycket peppande föreläsning och personligt ansvar med mera. Sen hade vi även lektion i Transfer med Eric och en dansk lärare vars namn jag inte minns...  På kvällen var det mingelparty med speed dating med mera!!

Idag har vi åter en gästföreläsare som heter Mikael, han har varit reseledare och delar med sig av sina erfarenheter men det har mest handlat om personlig utveckling.

Snart ska vi springa på lektion igen och jag hinner inte skriv mer, detta var endast en kort summering av vad som händer här borta. Vi har verkligen inte mycket fritid men jag återkommer med uppdatering :)

Framme!

Är nu i Costa Brava på Hotel Guitart Central Park efter en dags resande. Har träffat lite allt möjligt folk och nu är jag väldigt trött. Vi har ätit kvällsbuffe som var helt ok. Sen har jag och min roomie Jenny packat upp lite grejor... en del av folket ska ut ikväll men vi vet itne ännu. Info möte i morgon klockan halv nio.


Tusan...

Det här med packning är inte lätt altså. Vet att ajg har sagt det förut men det är verkligen så. Nu när jag har shoppat lite i stockholm är det hela ännu svårare att få ihop och det känns som att jag kommer att få lämna hälfet av mina kära kläder här i stocholm, och jag kan inte låta bli att undra, vad ska jag ha på mig när jag är där? Seriöst? ingeting verkar ju rymmas inom vikten 15 kilo, speciellt inte när väskan väget typ fem kilo bara den. Jag har kommit fram till att jag önskar mig en ny resväska i julklapp, en såndär "titan-väska" eller vad dom heter... de är gjorda i ett lätt material som nästan inte väger någonting! De hade lätt varit värt och underlättat all framtida packning vilket jag kommer att få användning av om jag ska vara reseledare.

I morgon ska jag gå upp ganska tidigt och ta mig ut till skavsta... sen kommer jag att sätta mig på ett plan mot Barcelona tillsammans med ett gäng ännu okända människor. Vad som kommer att hända sen är ovisst i nuläget. Men en månad senare kommer jag förhoppningsvis att vara reseladare.

Mys i Stockholm

Igår reste jag upp till sthlm med morgonbåten. Sprang bort till farmor och lämnade lite baggage sen träffade jag Julia och vi lunchade på caffe Bellman. Blev lite besviken på mitt val av mat men annars va de trevligt.
Sen gick vi på stan en liten sund och Annika kom och mötte oss.

Vi gick hem till Annika och Linda där vi chillade en stund för att sen gå till Vapiano påkvällen och äta pasta! riktigt trevligt!

Idag blir de nog en springtur, kanske kaffeutställning? lite ärenden på stan med mera... och i mogrgon SPANIEN!!

Last night in Visby

Har lämnat huset i Väte, hundarna, mamma och pappa för sista gången på ett bra tag. Är nu i stan hos Felicia och vi ska snart gå ut och äta på Joda och kanske ta någon drink på HP. Det blir nog ganska tidigt eftesom man ska upp tidigt i morgon! Men alltid trevligt att hitta på något iaf :)


well...

Den så kallade packardagen gick inte så himla bra. Klockan är halv åtta och jag har inte packa mycket mer än typ en t-shirt. Ineffektiv som vanligt, distraherad av annat som vanligt. Däremot har jag skrivit en packlista, men vet inte om jag kommer att följa den. Eftersom jag inte har någon som helst ordning på mina grejor så hittar jag inte det jag ska ha! Sjukt irriterande. Har suttit här för länge nu, dags att lamna datorn och ta tag i något...

Packardagen

Idag kommer jag inte att kunna ta mig någonstans för både mamma och pappa jobbar och är iväg med sina bilar. Men det är väl kanske lika bra för jag måste sätta igång och packa! Är alltid sen ute med sånt, jag har ju trotts allt bara två dagar kvar på ön. Men sen har jag ju några dagar kvar i Stockholm med då jag planerar att köpa det sista om det är något mer som behövs. 

Fika

Igår va jag med mamma i stan och sprang lite ärenden. Sen fikade jag med Emma och vi gick på stan en sväng. Jag köpte svarta jeans leggings. Jag har aldrig gillat jeansleggings men nu har jag insett att det är ett bra billigare alternativ till jeans. Jag köpte ett par på Gina Tricot i Sthlm men sen så kom jag fram till att dom inte satt så bra, så ska lämna tillbaka dom när jag kommer till Sthlm igen.

Idag ska jag in till stan och fika igen, fast med Frida den här gången. Ska bli kul att träffa henne igen!


Jag har tänkt på den sak. Det gamla uttrycket "gräset är alltid grönare på andra sidan" stämmer jäkligt bra. För man vill alltid ha det man inte har. Och när man väl har fått det man ville ha så vill man inte ha det längre. Varför är det så? Varför kan man aldrig vara nöjd?

Dagens aktiviteter

Vaknade ca kl fyra i morse, men gick inte upp försen klockan sex.

-åt frukost
-läste lite DN
-packade upp lite grejor
-ringde Amanda i London och pratade lite (men hon va morgontrött och sa inte så mycket)
-sprang en runda
-pratade på telefon med Jenny ca en timme
-åt lunch
-spelade Yatzy med mamma
-Pratade i telefon med Linn
-ladda upp lite bilder från helgen på fb

upcoming events tonight:

-Åka med mamma och hämta hö
-titta på elin när hon hopptränar sin nya häst
-hämta lite grejor jag lämnad ei lägenheten innan jag åkte

Därimellan har det varit lite facebook och bloggläsande men jag känner mig redan rastlös. Det här med att va ledig hela dagar under en lång tid är inte riktigt min grej. Det kryper i benen och fingrarna för jag vill göra saker men ändå får jag inte så mycket gjort.
 

Great weekend

Har verkligen haft mycket roligt den här helgen! I lördags blev det middag från Thai Thai med en massa tjejor och sen fest och utgång på det. Galen kväll, jag hade väldigt trasiga strumpbyxor när jag kom hem klockan fem (jag undrar varför Felicia?). Efter att ha sovit ut så gick vi alla ner till ringduvan och fikade, jättemysigt!
 
Sen på söndagskvällen så fick jag och Felicia va med på en fridykningslektion som Niklas hade på Solberga.
Vi fick till och med en egen instruktör i form av en 13-årig kille som lärde oss grunderna i dykning. Det var ritkgit roligt att prova på även om man inte va någon vidare talang!   

Nu är det bara en vecka kvar tills jag åker till Spanien. Helt crazy! Känner mig inte förberedd någonstans. Har inte ens packat upp från föregående resa..

RSS 2.0