Grilltider

Verkligen skönt att va ledig nu för jag har en massa som jag behöver tid att fixa den här helgen. Tvätta, träna och lägenhetsbestyr. Samt kolla upp mer kring hur jag ska gå vidare med vår uteblivna lön.

Både Felicia och Linda jobbar så jag har varit själv hemma.

Igår tog vi tunnelbanan ut till Grorud för att grilla lite ute vid Linnea. Blev en trevlig kväll med god mat och mycket prat.

Gick dessutom bra på jobbet och jag avslutade veckan med två salg, bara att hoppas att de fortsätter så :)

Idag provade jag ett nytt pass på träningen "Bikinis don't lie" som är en specialare nu inför sommaren. Enligt instruktören var detta ELIXIAS tuffaste pass! Riktigt kul var det i alla fall och svettig blev man, ska definitivt gå igen!!

Sen så är det ju typ Valborg idag med. Så det lutar åt att det blir grillning ikväll igen med lite folk i parken. Nice.


Advokatvakt

Planen för idag var egentligen: jobb, gå tidigare från jobbet för att va på info-träff med concept om en ny grej som jag ska jobba lite på. Sen direkt till lägenhetsvisning. Sen hem och äta och sen på en till "visining" hos min kusin med my och hennes roomie.

Istället blev det vanligt jobb och sen advokatvakt. Gick dit för att lösa EUD fallet och få prata med en advokat. Det var sjukt mkt kö och de sa att jag kunde gå vidare till jussbuss om jag ville men fick en kölapp. Sen gick jag till de andra stället som egentligen består av personer som studerar till advokater och då hjälper dig med ditt fall. Jag gick dit och fick prata med en kille som skrev ner lite anteckningar när jag berättade allt. Sen sa han att han inte kunde säga något nu men skulle ta upp det i gruppen (typ hans klass) och komma med ett svar om ca två veckor. Tack för den hjälpen, jag gick tillbaka till advokatvakten med kölappen i min hand.

Fick vänta ett tag till men snart fick jag träffa en advokat som jag hade en lång diskution med. Efter mycket om och men sa hon att hon kunde rekommendera att jag gick till tingsrätten och begär konkurs med en gång för att få ut garantilönen. Så det blir nästa steg, om jag hinner i morgon går jag och pratar med dom. 

På vägen tillbaka sprang jag in i My och Sara och Saras katt. Eftersom planen var att vi snart skulle till Emma oc h se på lägenheten bestämde vi oss för att laga en soppa tillsamman o sen gå dit. Så det gjorde vi men Emma hade fått andra planer och kunde inte längre. Så det blev bara lite soppa och häng, sen gick jag hem. 

Är så trött efter allt men jag måste ändå försöka ordna med deklaration innan i morgon. 

 

Kul på jobbet

Idag har jag skrattat väldigt mycket på mitt jobb. Vet inte om det berodde på sömnbrist eller på att det faktikst var roligt.

Nr 1: Eriks telefonsamtal som praktiskt taget blev ett sälg som desvärre inte gick helt igenom. Roligaste kommentarerna där var "ikke sant? Yeah..." och "You can call our kundcenter at..." Men man måste nog ha varit där för att se det roliga i det hela.

Nr 2: Ett av mina sista samtal med en man som startar med att jag frågar "Är det Karl Ola jag talar med?" mannen svarar "Nej, han är inte hemma!" samtalet forsätter dock även om han försöker avbryta det, det blir mer och mer tydligt att det faktiskt är Karl Ola jag pratar med och han själv börjar skratta under samtalet för att detta faktum blir så tydligt. Det leder i sin tur till att jag börjar skratta av någon anledning och det slutar med att både jag och Karl Ola bara skrattar och skrattar i nästan fem minuter. Tyvärr blev det inget sälj. Inte idag, men kanske i morgon.


Panik i natten!!

Jag har en hemlig skräck. Eld och brand. Alltid. Mest av allt på natten. Och när jag är själv.
Som tidigare nämnt kom jag till Oslo igår, de andra kom idag, tidigt på morgonen vilket betyder en ensam natt i lägenheten. Jag var lite ängslig när jag gick till sängs, tankarna drogs ofrivilligt mot en historia jag hörde för några veckor sen. En ung kille från Gävle brann inne och dog ensam i sin lägenhet vid St Hanshaugen, inte så långt härifrån. Usch, ville såklart inte tänka på detta men försäkrade mig om att jag snabbt kunde springa till balkongen eller dörren om det skulle behövas, bara ifall. Föll i sömn.

Klockan halv ett vaknar jag av ett extremt högt ljud som ljuder genom huset, självklart grips jag av panik, BRANDLARM. Jag springer ut ur lägenheten endast ikladd en t-shirt. Där möter jag en granne i dörren endast iklädd kalsonger (och strumpor), jag frågar honom vad som händer och vad vi ska göra, sen springer jag tillbaka in i min lägenhet för att hitta något att ta på mig. Eftersom jag tidigare sorterat upp all tvätt och lagt i maskinen hittar jag inga som helst kläder. Det slutar med att jag i despretion drar på mig ett par ljusa extremt obekväma jeans från Cheap Monday, min skinjacka ovanpå tishan, sjal och sist men inte minst mina innegympadojor och konstigt nog tar jag även med mig en väska ut, jag vet inte varför.

I trapphuset möter jag en massa folk, ingen vet vad som händer. Jag tänker att jag borde ringa Hans-Jakob. Alla irrar runt, är trötta och försöker få ljudet att sluta. Några som verkar ha lite koll står vid en låda på väggen. Jag vill bara bort från ljudet som verkligen torterar min hjärna. Två norska gutter går ut på bakgården, jag som känner mig ganska ensam och bortkommen sätter mig vid dem på bänken vid bordet och börjar berätta att jag är rädd och ensam. Jag tror inte att de förstod ritkigt vad jag sa men de log lite medlidsamt mot mig.

En snubbe kommer ut och säger att allt är okej, ljudet har slutat. Jag går tillbaka upp i lägenheten och det luktar brännt. Efter ett tag märker jag att det kommer utifrån, jag stänger dörren men min kropp är ännu full med adrenalin och jag kan inte va still. Yrar runt i lägenehten och kan inte hitta mina nyklar någonstans, letar säkert i en halvtimme. Sen hittar jag dom i min resväska, kan inte minnas att jag lagt dem där.

När jag till sist försöker lägga mig ser jag att lysröret över diskhon blinkar trotts att den är släkt. Det har den egentligen alltid gjort, vi har pratat om det förr. Minns att någon sa till mig en gång att vi måste kolla upp det, att det var hög brandrisk på sånt. Känner mig inte lugn någonstanns utan ligger på helspänn hela natten. 

Mycket tidigt på morgonen kommer Felicia och Linda hem, först då kan jag slappna av lite. Inte ensam längre. Somnar någon timme innan det är dags att gå på jobb. 

Absurd natt.
 

In O-town, by myself...

Efter en halv dags tågresa från Stockholm har jag nu anlänt till Oslo som har förvandlats till en idyllisk sommarstad medan jag var borta. Det luktar sommar överallt! Härligt.

Lite tomt i lägenheten på både prylar, mat och tjejor men snart ska man väl komma i ordning med både det ena och de andra. Blondisarna kommer ju redan i morgon bitti.

Mission packa upp och tvätta var det ja. Måste även gå ut en sväng och se om det går att finna mat och tvättmedel någonstans.

Det är i alla fall nice att vara tillbaka, jag ser fram emot fortsättningen av Oslo livet...

Back to Oslo-life

Efter lite mer än en vecka hemma på Gotland så återvänder jag mot Oslo för att ta nya tag, lite brunare, lite piggare och mycket utvilad.

Har haft fantastiskt väder hela veckan, träffat fantastiska människor och ätit mer godis och mat än jag egentligen orkar.

Så nu är jag mer än taggad för jobb, träning och allt annat som hör till Oslolivet. Ska dessutom börja leta nytt boende på allvar nu, lösa alla konflikter kring mitt gamla jobb och utebliven lön samt finna någon som kan ta över vår nuvarande lägeneht. Så har lite att göra när man kommer tillbaka men det är bra!


En dag på landet

Idag befinner jag mig ute i Väte hela dagen. Har träffat både mamma och pappa nu, solat mycket (är nästan sommarväder här) och sprungit en runda på ca 6 kilometer plus stretching. Skönt.

Så allt är bara slapp och chill, i kväll tänkte jag se på TV något som vi direkt inte haft möjlighet till att göra i Norge, därför uppskattar man det extra mycket här hemma :)

Small town life

Min ankomst till Gotland följdes tätt upp av lite fest med gamla goda vänner och utgång på allas våra kära hamnplan i Tettes ära (hon fyllde år i veckan). Som en liten stad har Gotland sin charm, det faktum att ingenting förändras speciellt mycket är tydligt.

Man känner igen allt och alla man möter en utekväll. I folkmängden fanns frissan jag alltid gick till förr, vår före detta volleyboll tränare, en stammis på ICA som kom fram till mig och påstod sig "veta" att jag faktiskt jobbar på Atterdags. Sorry med jag slutade för ca två år sen. Han som sjunger i livebandet på scen va en kille man spanade in på höstadiet, en av dansarna red man tillsammans med på ridklubben när man va liten och ett gammalt ragg bjöd på en drink. I tillägg så var det självklart fullt med skol- och klass kompisar överallt. Welcome to Gotland

Same, same but different. 

I allfa fall så var det underbart att träffa fina vänner igen, livet långt borta gör ju ofta att dessa vänner bleknar. Därför är det så härligt att komma tillbaka för att upptecka att de verkligen finns kvar <3 Även om våra liv numera styr oss åt olika håll. 

Bakishäng på Orienterings SM. Emma är ju orienterare och intresserad, vi andra hängd emest på för att sitta i solen och ha lite picknick i gravarna. Mysigt var det i alla fall. 

Kvällen har spenderats med pappa pch pizza. Vi såg facebookfilmen som inte var så rolig men ändå intressant. 

Ser fram emot att sova i en stoooor sköön säng i natt, tro mig det var länge sen. 

Addicted

Mariekex doppade i te är nog det godaste som finns och jag har utvecklat ett starkt beroende till de här i Oslo. När det är som värst så blir det väl sådär ett helt paket om dagen. Nu sitter jag här klockan 8.00 på morgonen och doppar och njuter.
Men det är dags att avveckla. Efter det här paketet...

Har drömt en massa konstiga drömmar i natt, men de kändes ändå verkliga så jag vaknade upp och kände mig helt förvirrad. Inte bara av drömmar utan även att jag sov i Lindas säng.

I morgon åker jag hem till Sverige ett tag, ska bli lite mysigt!

Oh well

Förbättring idag, det blev hela två salg och låg riktigt nära på ett par till. Det ger en timlön på lite över 200kr, inte så illa. Ökade säljet med ca 200 procent. Förhoppningsvis fortsätter den utvecklingen.

Ikväll blir det POWER på Elixia men innan är det dags att börja packa.

Vår gamla chef på EUD är dum i huvudet, vi har fortfarande inte fått vår lön därifrån och nu säger han att den kommer efter påsk. INTE okej.

efter solsken kommer regn

Nu har det varit ovanligt fint väder i tre dagar. Och idag kom regnet.

Jag har vart på Go Exellent i en vecka nu. Och haft ett sälj. Vill ju sälja mera, förhoppningsvis kommer det men det har vaknat ett litet tvivel inom mig, kanske är jag inte så bra på det där med sälj. Kanske var det bara något jag fick för mig en stund. Inte för att jag kommer att ge upp än, men ändå....


10 April

För ett år sen vid den här tiden så bodde jag i Antalya och hade varit i Turkiet sen ungefär en månad tillbaka. De första gästerna hade börjat komma och jag förberedde mig nog på mina första välkomstmöten och åkte runt till en massa lyxhoteller i Antalya hela dagarna. Och ibland åkte vi bil ut till Kemer. Sen var vi säkert på flygplattsen en hel del. Varje dag var det uniform av skorta, kavaj, kjol/dressbyxor och skarf som gällde. Mina kollegor och sambos var två finskor som var något äldre än mig och min norsk/svenska chef. 

Idag, ett år senare sitter jag på en balkong i centrala Oslo och äter Pizza med min sambo Linda. Jag är telefonförsäljare för RiksTV och jobbar 9-16 fem dagar i veckan.

För två år sedan var jag på slutspurten av min tid i gymnasiet, jag bodde i Visby i min egna, stora lägenhet med Frida och Elin. Jag var värd på friskis och jobbade på ICA Atterdags alla helger och många kvällar.
Jag gick i samma klass som min lillasyster och om jag inte missminner mig så umgicks jag då som mest med min nyfunna vän Felicia (som även finns med mig i Oslo idag). Vi åkte inlines runt stan och hängde hos Patrik.

Herregud vad tiderna förändras. Jag hänger inte ens med själv.

The Spring is Kickin'in

En chill helg. Städning, gym och lite vin och räkor med Felicia plus en lugn tur till quadiz är ungefär vad denna helg har innehållit så här länge. Sen har vi även ett strålande väder i tillägg :) Vi kunde gå dit i en lätt kavaj utan att frysa ganska sent på kvällen.

Jag har länge längtat efter våren här i Oslo, nu är den här.

Idag ska jag göra rätt mycket känns det som. Jag och Linda ska fixa sista bilderna på lägenheten. Jag tänkte gå igenom ekonomin lite för det var ett tag sen. Börja kolla lite eventuellt med boende och ansöka till skolor i höst (inte för att jag tänkte plugga i höst men för att kolla hur man ligger till). Sen gymmet ikväll såklart!

Ha en fin söndag! 

Helg igen

Så var det helg igen efter en vecka som har gått brutalt fort, jag hänger liksom inte med längre.

Men en hel vecka avklarad på nya jobbet altså, den är jag nöjd med måste jag säga, och väldigt taggad för kommande vecka (veckor)... :)

Nu har det blivit vår i Oslo på allvar, nästan till och med sommar idag altså! Väldigt varmt o fint väder. Jag och Lindus har städat i lägenheten och tagit lite bilder som vi ska ha till vår annons på nu när vi ska föröska hitta någon som vill ta över lägenheten. Så om det är någon som tänkte flytta till Oslo i sommar så finns en superfin lägenhet på centrala grunnerlökka så kontata oss ;) 

Spenderade även några timmar på gymmet, kändes bra.

Nu börjar det närma sig kvällen och jag och Felicia ska ha lite lördagsmys, vi får se vart det slutar.  

En fin Torsdag

Lite segt på jobbet idag, fortfarande inget sälg men jag tvivlar inte på att det kommer.

Efter jobbet mötte jag kusin Emma och vi fikade på "Fragance of the Heart" ett kaffe jag tidigare tyckt varit mysigt men den här gången visade det en annorlunda sida med skumma gubbar, udda personal och livesong på ett främmande språk. Kändes inte direkt som "innefiket" vi hamnat på men de vi åt och drack var väldigt gott så ska inte klaga hehe...

Sen mot kvällen blev de Yoga för mig igen, jag gillar verkligen det alltså. Börjar kännas bättre och bättre men samtidigt känner jag att jag borde sattsa lite mer på kondition och styrka för att verkligen komma i form!!


Ett, två, tre, RING!!

Ganska så seg start idag måste jag säga. Telesvar gånger hundra och ofungerande dator, oklart med allt bara. Men motivationen är ändå på topp, känner att jag börjar få lite bättre grepp om produkten och vad allt handlar om. Så snart man kommer in i det kommer det nog att flyta på.

Alla på teamet verkar väldigt trevliga och öppna i alla fall vilket gör att det känns kul att komma dit, lite annat än att va två personer på EUD kan man säga även om det var mysigt det med emellanåt.

Känslan såhärlångt är att jag kommer att trivas grymt bra på jobbet i alla fall!

En riktig vårdag har det varit i Oslo med, sol och varmt! Gick en promenad med Matilda runt St Hanshaugen och tog en titt på hennes nya crib med, koseligt. Hoppas att vädret håller sig!




Ojojoj, info...

Dags att lära sig produkten.

Kan ju börja med att säga att jag inte direkt har sett på TV kontunerligt på ungefär fem år. I tillägg befinner jag mig i Norge vars kanalutbud är ännu mindre bekant.

HD, boxsar, antenner och annat i den genren har varit totalt utanför min värld fram tills nu. Detta är vad jag kommer att jobba med att sälga framöver så det är dags att börja läsa igenom allt och försöka lära sig.

Wish me good luck!

Ny vecka, nya tag ;)

Första dagen på nya jobbet, salgskurs och genomgång av kontrakt typ. Inte så mycket man inte hört förr men ändå inspirerande. Gillar nya kontoret, verkar vara lite mer fart och fläkt än vårat gamla om man säger så.
Dagen där blev ganska kort. Och i morgon är det fortsättning på kursen med produkt genomgång, kan behövas känner jag för jag har inte helt fattat vad vi ska sälga egentligen. Blir intressant.

Blev en snabbkaffe med My och en kortare tur på stan efter jobbet. Vet att jag ska försöka lite mer pengar men det fanns saker att säga och sånt tar man ju som bäst över lite kaffe ;)

Gymveckan startades med 30 min spring och Energy Yoga, me like.


Otippat

Efter en ganska så inaktiv lördag var både jag och Linda lite rastlösa på kvällen, vi hade tänkt oss filmmys och Emma skulle komma...

Men sen kom inte Emma, och två rastlösa tjejor blev inveterade till fest några kvarter bort. Så fest blev det. En rolig kväll med kännt och okännt folk. Väldans trevligt var det i alla fall. Som jag alltid har sagt det är de oplanerade och impulsiva kvällarna som blir mest lyckade.

Men en sen lördagskväll resulterar som bekant ofta i en seg söndag. Så också idag. Jag kan nog glömma att jag skulle palla gymmet idag. Dessutom har jag ätit två pizzabitar och en brownie. ILLA.

Nu nästa vecka ska jag börja ett nytt liv. Nytt jobb. Nya matvanor (bara nyttigt). Hårdare träning. Jag ska va fit till sommaren!

Missing out on in all

Jag måste lära mig att hålla ögonen öppna och fatta beslut lite snabbare altså. Som jag nämnde tigidare missade jag allt de där på Concept. Inte nog med det. Idag hade jag tänkt gå upp klockan halv nio och skynda till gymmet för ett tidigt pass, alltid skönt att komma upp i någorlunda tid så man får en bra start på dagen liksom.

Men jag somnade tilll igen och kom inte iväg försen till ett pass som började klockan elva. Utanför gymmet står en skylt. "Specialhelg, de 50 första som kommer till träning får 2 månaders gratis träning" Detta betyder att om jag hade gått upp innnan nio som jag skulle hade jag med all sannolikhet varit en av dem och därmed sparat 1400kr. Bittert.

Nu ska jag gå igenom min ekonomi från den senaste månaden och ränka ut vad jag bör ha tjänat på EUD så att man får rätt lön där.

En dag mellan två jobb

Efter veckans happening med uppsägning, telefonsamtal, arbetsintervjuer och så vidare har jag nu bestämt mig för att börja jobba för Go Exellent på Storgata 38 och fått ett bekräftande samtal att jobbet är mitt.

Så på måndag halv tio börjar upplärningen för mig och min kära kollega My från EUD som oxå ska jobba där, toppen! 

Idag har jag och Linda städat lägenheten, jag har varit på Yoga och de närmaste dagarna väntar en "långhelg" innan nya jobbet på måndag, blir nice.

Såg att jag hade missat ett gymt roligt jobb från Concept idag som hade passat perfekt, missade även det i onsdags med när jag blev tillfrågad att faktiskt jobba på kontoret där vilket jag hade kunna göra. (har i och för sig ingen aning om vad jag skulle göra där men ändå) Nu har jag lite dåligt samvete för att jag inte nappat på något av dessa. Nåväl... kanske passar en annan gång!  


RSS 2.0